Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πλαστικα σκευη τροφιμων, ταπερ κτλ

Recommended Posts

Καλησπερα. Με αφορμη πλαστικα σκευη αποθηκευσης τροφων, ταπερ, δισκους κοπης, σαλατιερες κτλ που εχω στο σπιτι μου και προσεξα οτι εχουν γρατσουνιστει, εψαξα στο ιντερνετ για το κατα ποσο ολα αυτα που χρησιμοποιουμε για τροφιμα ειναι ασφαλη για την υγεια μας και αν πρεπει να τα πεταξω. Πραγματικα στεναχωρηθηκα διαβαζοντας οτι ολα αυτα μεταφερουν τοξικες ουσιες στα τροφιμα και θελουν ιδιαιτερη προσοχη στη χρηση, κατι που κανεις μας δε κανει ή λιγοι απο μας γνωριζουν οπως δεν ηξερα και εγω. Πραγματικα ειναι τοσα πολλα αυτα που καποιος πρεπει να θυμαται ωστε να χρησιμοποιει σωστα τα πλαστικα σκευη, που νομιζω ειναι δυσκολο να τα κανουμε.

http://botanologia.blogspot.com/2011/09/blog-post_26.html

http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=17400&subid=2&pubid=7392726

http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=5918.0

Σκεφτομαι λοιπον οτι ισως ειναι καλυτερα να πεταξω τα γρατσουνισμενα ταπερ μου και να τα αντικαταστησω με γυαλινα και ανοξειδωτα που απο οτι διαβασα ειναι ασφαλη για την υγεια. Βεβαια τα πλαστικα σκευη τροφιμων δεν μπορουν να λειψουν απο την ζωη μας μιας και υπαρχουν παντου σε τροφιμα που ψωνιζουμε, αλλα τουλαχιστον στο σπιτι μας θα ταν καλο να μην τα χρησιμοποιουμε για αποθηκευση.

Εσεις τι λετε? Γινομαι υπερβολικη να πεταξω τα γρατσουνισμενα ταπερ μου? Εσεις πως αποθηκευετε τα τροφιμα?

Βεβαια και γυαλινα να αγορασω και εκεινα πλαστικα καπακια θα εχουν! Και το ασχημο ειναι οτι ειναι βαρια και ευκολο να σπασουν, ενω τα πλαστικα ειναι ελαφρια και αθραυστα. Δε ξερω τι να κανω :confused:

Μηπως ξερει κανεις αν υπαρχουν αθραυστα γυαλινα σκευη?

Διαφημίσεις

Είναι ακριβώς όπως τα λες. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου πλαστικά σκεύη στο σπίτι. Το τυρί το έχω σε μεγάλο γυάλινο τάπερ της frigoverre και δεν παίρνει και μυρωδιά. Και έχω και μερικά μεταλλικά με πλαστικό καπάκι ή χωρίς οπότε τα καλύπτω με λίγο αλουμινόχαρτο. Έχω κανά δυο πλαστικά που χρησιμοποιώ μία φορά το χρόνο, π.χ. για πικνικ, και έχω παρατηρήσει ότι βγάζουν κάτι σαν λάδι ή κόλλα όταν μένουν αχρησιμοποίητα στο ντουλάπι που για μένα σημαίνει ότι το πλαστικό δεν είναι σταθερό υλικό και αυτό μου αρκεί για να μην το χρησιμοποιώ. Αλλά και σπάνια κρατάω φαγητό από προηγούμενη μέρα για να χρειάζομαι τάπερ. Συνήθως μαγειρεύω όσο χρειάζεται και το τρώμε σε μία μέρα ή το πολύ την επόμενη.

Είναι ακριβώς όπως τα λες. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου πλαστικά σκεύη στο σπίτι. Το τυρί το έχω σε μεγάλο γυάλινο τάπερ της frigoverre και δεν παίρνει και μυρωδιά. Και έχω και μερικά μεταλλικά με πλαστικό καπάκι ή χωρίς οπότε τα καλύπτω με λίγο αλουμινόχαρτο. Έχω κανά δυο πλαστικά που χρησιμοποιώ μία φορά το χρόνο, π.χ. για πικνικ, και έχω παρατηρήσει ότι βγάζουν κάτι σαν λάδι ή κόλλα όταν μένουν αχρησιμοποίητα στο ντουλάπι που για μένα σημαίνει ότι το πλαστικό δεν είναι σταθερό υλικό και αυτό μου αρκεί για να μην το χρησιμοποιώ. Αλλά και σπάνια κρατάω φαγητό από προηγούμενη μέρα για να χρειάζομαι τάπερ. Συνήθως μαγειρεύω όσο χρειάζεται και το τρώμε σε μία μέρα ή το πολύ την επόμενη.

Εγω για το θεμα των πλαστικων τωρα τελευταια ασχοληθηκα και διαβασα οτι ειναι επικινδυνα. Η μητερα μου μια ζωη ταπερ χρησιμοποιει και δεν ειχα σκεφτει ποτε οτι μπορει να ειναι ακαταλληλα η οτι αν γρατσουνιθουν πειραζει. Μαλιστα ηταν ντηλερ της γνωστης μαρκας και στις συγκεντρωσεις τους που ετυχε να παω, τα παινευουν παρα πολυ και θεωρουσα οτι ειναι καλης ποιοτητας. Η αληθεια ειναι οτι ολος ο κοσμος πλαστικα χρησιμοποιει.

Κοιταξα να βρω γυαλινα αλλα ειναι ακριβα και το πιο σημαντικο εκτος απο τα χρηματα ειναι πως ειναι βαρια και δυσκολοχρηστα και δεν βρισκεις και ευκολα να αγορασεις. Μου χρειαζονται πολυ τα αποθηκευτικα τροφιμων. Ακομη και το σουρωτηρι για τα μακαρονια που εχω πλαστικο ειναι και πρεπει να βρω ανοξειδωτο. Ακομη και ο λεμονοστιφτης πλαστικος ειναι και διαβασα οτι το πλαστικο αντιδρα στα οξινα και παραγει τοξικα! Τι να πρωτοπεταξω πια και τι να χρησιμοποιω δε ξερω :-(

Παντως ποτε δεν βρηκα αυτο το λαδι στα ταπερ που λες .

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...