Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλή σας μέρα!!!!

Είμαι καινούργια στο forum και 2 μηνών. Τελείως αγχωμένη με την όλη κατάσταση, ρωτώ όσες γνωρίζουν να μου απαντήσουν. Η γιατρός μου συνέστησε να παίρνω MEGA- CALCIUM SANDOZ Ca 1000mg για ασβέστιο για προληπτικούς λόγους. Έκανα εξέταση αίματος για ασβέστιο και είναι εντάξει.Τέλος πάντων, πότε είναι καλύτερα να το παίρνω; Παίρνω ήδη το μεσημέρι μετά το φαγητό filicine και το πρωί Τ4. Εσείς πότε το ξεκινήσατε;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

Εγω επαιρνα ασβεστιο απο την αρχη και το σταματησα περιπου τον φεβρουαριο γιατι ξεκινησα yutopar και δεν κανει να παιρνεις.Τωρα ειμαι στην 31η εβδομαδα.Το επαιρνα το μεσημερι πριν το φαγητο περιπου κατα της 12:30 αλλα αν παιρνεις και μαγνησιο πρεπει να ξερεις οτι πρεπει να εχουν διαφορα 3 ωρες μεταξυ τους.Παντως καλο σου κανει κακο δεν σου κανει.Κι εμενα προληπτικα μου το εδινε ο γιατρος μου χωρις να με βαλει να κανω εξετασεις για ασβεστιο και οταν τον ρωτησα το γιατι μου ειπε οτι επειδη θα τραβηξει το παιδι πρεπει να καλυψει και τις δικες μου αναγκες και οταν τον ρωτησα γιατι μου δινεις ενα την ημερα και οχι 2 για παραδειγμα μου ειπε οτι το ενα ειναι η μεγαλυτερη δωσει που πρει να λαμβανω.Παιρνει ο οργανισμος οσο χρειαζεται απο τα 1000mg και τα υπολοιπα τα αποβαλλει.

Το ασβεστιο το επαιρνα μετα το φαγητο Το βασικο ειναι να ειναι χρονικα μακρια απο σιδηρο (μπλοκαρει το ενα την απορροφηση του αλλου)

Τον σιδηρο αν παιρνεις να το παιρνεοις μαζι με το filicin(αυτα τα 2 βοηθιουνται)

Στη 2η εγκυμοσυνη δεν πηρα

Μου ειχε πει και ο γιατρος αν δεν θελω να παρω πρεπει να παιρνω απαραιτητα 2 ποτηρια γαλα ή 2 γιαουρτια ή μια χουφτα αμυγδαλα ή μια γενναι δοση ταχινη ή 2 σπιρτοκουτα κιτρινο τυρι (ή συνδυασμος ολων των παραπανω)

p7z6p3.pngsQqep3.png

καλησπέρα!!

εγω σίδηρο και filicine τα παίρνω μαζί το πρωι και το ασβέστιο το απογευματάκι...όπως είπε και η marchalina όλα μαζί δεν κάνουν σωστή απορρόφηση.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Εγώ το πρωί παίρνω σίδηρο, μετά το φαγητό felicine και μαγνήσιο (μαγνήσιο εδώ και δύο μέρες). Το απόγευμα παίρνω ξανά σίδηρο (μου το αύξησε πριν δύο μέρες επίσης γιατί μου έπεσε πολύ ο αιματοκρίτης) και αργά το απόγευμα παίρνω το ασβέστιο...

Διαφημίσεις

Καλησπερα και με το καλο το μωρακι σου!

Καλο ειναι να το παιρνεις το μεσημερι μετα το φαγητο για καλυτερη απορροφηση.Οταν ξεκινησεις και το σιδηρο να θυμασαι οτι το Τ4 με τον σιδηρο και το ασβεστιο θα πρεπει να εχουν 3 ωρες διαφορα μεταξυ τους.Αν χρειαστεις οτιδηποτε θα χαρω να βοηθησω.

Καλή σας μέρα!!!!

Είμαι καινούργια στο forum και 2 μηνών. Τελείως αγχωμένη με την όλη κατάσταση, ρωτώ όσες γνωρίζουν να μου απαντήσουν. Η γιατρός μου συνέστησε να παίρνω MEGA- CALCIUM SANDOZ Ca 1000mg για ασβέστιο για προληπτικούς λόγους. Έκανα εξέταση αίματος για ασβέστιο και είναι εντάξει.Τέλος πάντων, πότε είναι καλύτερα να το παίρνω; Παίρνω ήδη το μεσημέρι μετά το φαγητό filicine και το πρωί Τ4. Εσείς πότε το ξεκινήσατε;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπερα και με το καλο το μωρακι σου!

Εγω ξεκινησα στον 2 μηνα και ασβεστιο και σιδηρο και filicine.Επαιρνα νηστικη πρωι-απογευμα το σιδηρο με το filicine και μεσημερι μετα το φαγητο το ασβεστιο για καλλυτερη αποροφηση.Απλως να θυμασαι οτι ο σιδηρος ειναι πολυ δυνατος και εξουδετερωνει την δραση αλλων φαρμακων οποτε θα πρεπει να μεσωλαβουν τουλαχιστων 2 ωρες πρωτου παρεις κατι αλλο.Θα χαρω να σε βοηθησω σε οτιδηποτε αλλη απορεια εχεις.

• 1 month later...

στην πρώτη μου εγκυμοσύνη έπαιρνα το caltrate αλλα μου είπε η γυναικολόγος οτι δεν κάνει να παίρνουμε πλεόν ασβέστιο με βιταμίνη D μέσα γιατι προκαλεί ανωμαλίες στο εμβρυο....Πήγα στο φαρμακείο και είδα οτι ολα τα συμπληρώματα ασβεστίου έχουν δυστυχώς μέσα και βιταμίνη D οπότε μένω στα φαρμακευτικά. Η γιατρός μου πρότεινε ενα μασώμενο αλλά αν ειναι να εχει γεύση σαν κιμωλία να πάρω και εγω το mega calcium!

Όποιο κ να πάρετε χάλια γεύση θα έχει... έχω δοκιμάσει κ αναβράζων κ μασώμενο. μου είναι πολύ δύσκολο να το πιω κ να μη κάνω εμετό μετά..το αναβράζων είναι λίγο καλύτερο(υποτίθεται έχουν κ γεύση πορτοκάλι ).Για το μαγνήσιο δεν το συζητώ με κυνηγάει ο άντρας μου να το πιω... υποφέρω...

Μου είπε ο γιατρός βέβαια ότι το τελευταίο που τον απασχολεί να παίρνω είναι το ασβέστιο αλλά καλό μου κάνει!

Διαφημίσεις