Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λιγη βοηθεια....

Recommended Posts

καλησπερα σε ολες σας μεσα απο το forum εμαθα και μαθαινω πολλα και σας ευχαριστω πολυ γιατι δεν χρειαστηκα ποτε βοηθεια ουτε απο την μανα μου ουτε απο την πεθερα μου....για αυτον λοιπον θελω να ρωτησω εαν και λιγο χαζο αλλα θα σκασω..το μωρο μου ειναι 4 1/2 μηνων μεχρι τωρα τα παιχνιδια της ηταν βρεφικα δηλαδη αυτα που οταν τα πιασεις κανουν σαν χαρτι..ολα καλα τα παιζει τα αλλαζει με τα χερια τα βαζει ολα στο προσωπο κτλ,η ερωτηση μου ειναι τωρα που της πηρα ενα παιχνιδι γνωστης εταιρειας που ειναι 3+ που πρεπει να το πιασει και να το κουνουσει για να κανει θορυβο αυτη ναι μεν το πιανει αλλα δεν μπορει να το κουνησει ειναι λιγο πιο βαρυ απο τα αλλα..αλλα και παλι δεν επρεπε να το κουναει οπως τα αλλα..ειναι λιγο χαζο αυτο που ρωταω αλλα εχω αρχισει να ανυσηχω..γιατι θελω να τις παρω και αυτα που εχουν κατι σαν τουβλακια για την ηλικια της αλλα και αυτα νομιζω δεν θα τα μπορει..αυτο τωρα ειναι φυσιολογικο η να αρχισω να ανυσηχω γαι την αναπτυξη της..να πω οτι λεει αγκου και ολη μερα λεει τα δικα της κτλ..

N2dVp2.png

Διαφημίσεις

καλησπερα σε ολες σας μεσα απο το forum εμαθα και μαθαινω πολλα και σας ευχαριστω πολυ γιατι δεν χρειαστηκα ποτε βοηθεια ουτε απο την μανα μου ουτε απο την πεθερα μου....για αυτον λοιπον θελω να ρωτησω εαν και λιγο χαζο αλλα θα σκασω..το μωρο μου ειναι 4 1/2 μηνων μεχρι τωρα τα παιχνιδια της ηταν βρεφικα δηλαδη αυτα που οταν τα πιασεις κανουν σαν χαρτι..ολα καλα τα παιζει τα αλλαζει με τα χερια τα βαζει ολα στο προσωπο κτλ,η ερωτηση μου ειναι τωρα που της πηρα ενα παιχνιδι γνωστης εταιρειας που ειναι 3+ που πρεπει να το πιασει και να το κουνουσει για να κανει θορυβο αυτη ναι μεν το πιανει αλλα δεν μπορει να το κουνησει ειναι λιγο πιο βαρυ απο τα αλλα..αλλα και παλι δεν επρεπε να το κουναει οπως τα αλλα..ειναι λιγο χαζο αυτο που ρωταω αλλα εχω αρχισει να ανυσηχω..γιατι θελω να τις παρω και αυτα που εχουν κατι σαν τουβλακια για την ηλικια της αλλα και αυτα νομιζω δεν θα τα μπορει..αυτο τωρα ειναι φυσιολογικο η να αρχισω να ανυσηχω γαι την αναπτυξη της..να πω οτι λεει αγκου και ολη μερα λεει τα δικα της κτλ..

να σου ζήσει η μπουμπού!!

βρε 4.5 μηνών είναι, ούτε να καθήσει δε μπορεί ακόμη, τί τουβλάκια να της πάρεις να παίζει? σε αυτή την ηλικία είσαι ευχαριστημένη αν απλά πιάνει καλά ένα παιχνίδι. σε λίγο θα το βάζει και στο στόμα της.... οπότε χαλάρωσε....

Είναι πολύ νινί το νινάκι σου μωρέ...Μια χαρά τα πάει!Ασε που τα σκασμένα έχει το καθένα τα γούστα του!!Πχ η δικιά μου ποτέ δεν έπαιξε με αυτά τα παιχνίδια που είναι σαν κουβάς με τρύπες σε διάφορα σχήματα και τοποθετείς μέσα διάφορα αντικείμενα!Αλλά έφτιαχνε κατασκευές με τουβλάκια από 10μηνών(!)Εσύ να της αγοράζεις οσο πιο πολλά και πιο διαφορετικά παιχνιδια αντέχεις για να της δίνεις ερεθίσματα

ευχαριστω ρε κοριτσια απλα ανχωθηκα λιγο..ολα στο στομα και στο προσωπο τα βαζει απο τριων μηνων..απλα επειδη ελεγε το απο 3+ για αυτο.καμια φορα περιμενουμε πολλα απο τα μωρα μας..ο αντρας μου παντως με εβρισε γιατι λεει οτι ειμαι τρελη ισως τελικα να εχει δικιο..χα χα χα..ευχαριστω και παλι

N2dVp2.png

ευχαριστω ρε κοριτσια απλα ανχωθηκα λιγο..ολα στο στομα και στο προσωπο τα βαζει απο τριων μηνων..απλα επειδη ελεγε το απο 3+ για αυτο.καμια φορα περιμενουμε πολλα απο τα μωρα μας..ο αντρας μου παντως με εβρισε γιατι λεει οτι ειμαι τρελη ισως τελικα να εχει δικιο..χα χα χα..ευχαριστω και παλι

και πού να δεις μετά που αρχίζουν οι συγκρίσεις....το δικό μου περπάτησε/μίλησε/χαμογέλασε τότε, το δικό σου ακόμα????

ό,τι σε απασχολεί να ρωτάς τον παιδίατρό σου.

Διαφημίσεις

και την παιδιατρο την εχω πρηξει μην νομιζεις...ολο ποτε θα κανει αυτο γιατι δεν κανει αυτο κτλ..αστα για πολλα γελια ειμαι ωρες ωρες..

ελπίζω να το "κόψεις" σύντομα το χούι :P γιατί αν το συνεχίσεις απλά θα τρελλαθείς και το κυριότερο θα αγχώσεις το παιδάκι σου (σε μεγαλύτερη ηλικία). φιλικά πάντα, οκ? να το χαίρεσαι!!!

Το 3+ και γενικα οι ηλικιες που γραφουν αφορουν κυριως την ασφαλεια

Σιγα σιγα θα ανακαλυψει το παιχνιδι και θα βρει τροπους να παιζει με αυτο

Εμεις εχουμε ενα παιχνιδι 6+ με σχηματα που πρεπει να τα βαλει μεσα το καθενα στην τρυπουλα του Εφτασε 1,5 χρονων για να το καταφερει..επαιζε ομως με αλλους τροπους..επιανε τα σχηματα τα χτυπαγε και χαιροταν

Αν το ειχε καταφερει απο 6 μηνων...θα ηταν πώς να το πω...λιγο παραταιρο

p7z6p3.pngsQqep3.png

Το 3+ και γενικα οι ηλικιες που γραφουν αφορουν κυριως την ασφαλεια

Σιγα σιγα θα ανακαλυψει το παιχνιδι και θα βρει τροπους να παιζει με αυτο

Εμεις εχουμε ενα παιχνιδι 6+ με σχηματα που πρεπει να τα βαλει μεσα το καθενα στην τρυπουλα του Εφτασε 1,5 χρονων για να το καταφερει..επαιζε ομως με αλλους τροπους..επιανε τα σχηματα τα χτυπαγε και χαιροταν

Αν το ειχε καταφερει απο 6 μηνων...θα ηταν πώς να το πω...λιγο παραταιρο

'Οντως . Τις περισσότερες φορές τα παιχνίδια δεν ανταποκρίνονται στην σωστη ηλικία . 3+ λένε και το παιδί θα κατσει να ασχοληθεί πραγματικά μερικούς μήνες μετά .

Αν κατα τον παιδίατρό σου όλα πάνε καλά με την αναπτυξη της μικρής , τοτε μην αγχώνεσαι .

Διαφημίσεις

Αγαπητή giasof και εμένα το αγοράκι μου γεννήθηκε 18 Νοεμβρίου δηλ. και αυτός 4 1/2 μηνών. Πίστεψέ με τα παιδάκια κάνουν πολύ λίγα πράγματα από αυτά που προσδοκούμε εμείς γρήγορα να κάνουν. Εγώ εδώ έχω από κάτω και τους παππούδες του και με έχουν τρελλάνει. Λένε ότι ο μπέμπης μου δίνει χέρια, ότι κάνει παλαμάκια κλπ. σε λίγο όπως το πάνε θα μιλήσει σε 10 ημέρες και θα περπατήσει σε 20 ημέρες. Πραγματικά είναι άσχημο και στο λέω από πείρα να τρελλαινόμαστε για το τι δεν κάνουν τα παιδάκια μας. Να χαίρεσαι την κάθε ημέρα και να νιώθεις υπερήφανη γι'αυτά που κατορθώνει η μπουμπούκα σου κάθε ημέρα. Για να μην ανησυχείς και ο δικός μου τώρα έχει αρχίσει να πιάνει καλά τα αντικείμενα. Επίσης του έχω πάρει ένα φιδάκι από τα ΙΚΕΑ το οποίο την τελευταία εβδομάδα το κουνάει και κουδουνίζει. Επίσης γελάει όταν του τραγουδάω τον Μπαρμπαμπρίλιο. Θα σου πρότεινα εάν μου επιτρέπεις να της πάρεις ένα γυμναστήριο με παπλωματάκι (γνωστής εταιρείας) και θα δεις φοβερή αντίδραση. Θα τρελλαθεί. Πρόσφατα είχα πάει σε ένα σπίτι μιας φίλης μου που γεννήσαμε αγοράκια με 1 ημέρα διαφορά (μικρότερος ο μπέμπης μου) και ο δικός μου σηκώνεται μέχρι την μέση μόνος του και ο δικός της δεν μπορεί καν ακόμη. Ωστόσο ο δικός της κρατάει καλύτερα το κεφάλι του από τον δικό μου. Είδες πως χάνουμε την ουσία των πραγμάτων.....Μια χαρά είναι η κούκλα σου και να την χαίρεσαι

ariel mou εγω στο γυμναστηριο την ειχα απο 2 μηνων εχει βαρεθει πια και δεν θελει να πολυκαθεται το ιδιο και το ρηλαξ..τωρα την εχει βρει με το καροτσι και το παρκο..απλα διαπηστωνω οτι καθε μηνα θελει και κατι διαφορετικο..ναι εχω ανθρωπους που με ανχωνουν για το αν κανει αυτο εκεινο κτλ..στην αρχη ανχωνομουν αρκετα αργοτερα οχι τοσο και καμια φορα με ξαναπιανει οπως σημερα..γιατι σκεφτομαι μηπως καποια πραγματα τα εκανε πολυ νωρις και καποια αλλα ισως να μην τα κανει ποτε πιστευω να καταλαμβαινει τι θελω να πω..πχ αυτο που λες με το κεφαλι εμενα απο ημερων σχεδον το κεφαλι της το κραταγε ορθιο απλα δεν τις αρεσε να ειναι μπρουμητα οπως της αρεσει τωρα..αλλα και παλι ευχαριστω γιατι διαβαζοντας ολα τα μυνηματα σας εχω παψει να ανχωνομαι τοσο..

N2dVp2.png

ariel mou εγω στο γυμναστηριο την ειχα απο 2 μηνων εχει βαρεθει πια και δεν θελει να πολυκαθεται το ιδιο και το ρηλαξ..τωρα την εχει βρει με το καροτσι και το παρκο..απλα διαπηστωνω οτι καθε μηνα θελει και κατι διαφορετικο..ναι εχω ανθρωπους που με ανχωνουν για το αν κανει αυτο εκεινο κτλ..στην αρχη ανχωνομουν αρκετα αργοτερα οχι τοσο και καμια φορα με ξαναπιανει οπως σημερα..γιατι σκεφτομαι μηπως καποια πραγματα τα εκανε πολυ νωρις και καποια αλλα ισως να μην τα κανει ποτε πιστευω να καταλαμβαινει τι θελω να πω..πχ αυτο που λες με το κεφαλι εμενα απο ημερων σχεδον το κεφαλι της το κραταγε ορθιο απλα δεν τις αρεσε να ειναι μπρουμητα οπως της αρεσει τωρα..αλλα και παλι ευχαριστω γιατι διαβαζοντας ολα τα μυνηματα σας εχω παψει να ανχωνομαι τοσο..

καλημερα.εγω εχω μια μπουμπου 5,5 μηνων και αγχωνομουν οσο κι εσυ στην αρχη.διαβαζοντας πολλα απο εδω ομως χαλαρωσα και τωρα το απολαμβανω.μια συμβουλη θα σου δωσω.να τη βαζεις σε διαφορετικα μερηπ.χ κουνια,ρηλαξ,γυμναστηριο,καροτσι για να μη βαριεται.το ιδιο κανω κι εγω.τη μια μερα τη βαζω στο γυμναστηριο και την ξαναβαζω μετα απο 2 μερες.το ιδιο κανω και με τα παιχνιδια,της κρυβω μερικα και της τα ξαναδινω μετα απο 2-3 μερες και τρελαινεται απο τη χαρα της.:-D

Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό...εμένα είναι 11 μηνών και δεν μπουσούλησε καθόλου....στην αρχή τρομοκρατήθηκα, αλλά τώρα σηκώνεται, περπατάει, κάθεται, παίζει..δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνουμε το παιδί μας με κάποιο άλλο, γιατί το κάθε παιδί έχει τους ρυθμούς του..εμένα πχ...έχει 8 δόντια, ενώ μιας φίλης μας που είναι 1,5 χρονών 4.

Οντως ειναι πολυ μικρουλα ακομα...Μην ανησυχεις βρε....Αλοιμονο αν αγχωνεσαι για την αναπτυξη της επειδη δεν παιζει με το παιγχνιδι κανονικα...ειναι σοφο αυτο που λενε καθε πραγμα στον καιρο του....

Να σου ζησει η μπουμπου σου.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

ευχαριστω ολες σας ειχατε δικιο καθε πραγμα στον καιρο του..τελικα το πηρε χαμπαρι πως παιζεται και το κανει σαν ντεφι τωρα..για μπουζουκια ειναι χα χα..:P

N2dVp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...