Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

"ΥΓΡΟΣ " ΒΗΧΑΣ...

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια...

η μικρούλα μου είχε τις τελευταίες μέρες λίγο βηχαλάκι.Από χθές όμως ο βήχας έγινε υγρός, ακούω το φλέμα δηλαδή, και ειδικά σήμερα το πρωί -ξεκινώντας από ξημερώματα, ήταν μπουκωμένη.

της έκανα αμπούλα ortisalin και βοήθησε κάπως. Αυτό το βάρβαρο πράμα που ξεβουλώνει τη μύτη προσπάθησα να το κάνω αλλά τελικά το αφήνω. Είναι και πολύ μικρά τα ρουθουνάκια της και ίσα που χωράει και έκλαψε.

τι άλλο μπορώ να κάνω???

έχω και τον πεθερό μου που αυγουστιάτικα -ντάλα ο ήλιος- λέει να βάζω κάλτσες και να σκεπάζω το παιδί και εγώ δε μπορώ με τίποτα... σώνει και καλά ότι είναι κρύα τα πόδια του...

άσε που ιδρώνει πανεύκολα... μούσκεμα γίνεται, ειδικά το κεφαλάκι της -έχει πολλά μαλλάκια-. μπορεί να την πάτησε που ήταν ιδρωμένη...

αχχχ δε μπορώ... το λυπάμαι... τώρα είναι πάντως λίγο καλύτερα.

1Iik.png

Διαφημίσεις

Νικη περαστικα στην μικρουλα !!!

πολυ πολυ φυσιολογικο ορο να βαζεις κανει καλο υπουλος καιρος και εγω την πατησα φροντησε να την αλαζεις οταν ιδρωνει γιατι απο εκει την πατανε τα μικρα.ευχομαι γρηγορη αναρωση στην μικρουλα σου!

Κι εμένα ο φυσιολογικός ορός με έσωσε...

Όταν την ακούω νομίζω ότι βράζει κάτι και ρουθουνίζει κιόλας κ έχει κ λίγο βήχα...

Βάζε φυσιολογικό ορό συνέχεια, δεν πειράζει, δεν βλάπτει, αυτή ήταν η συμβουλή της παιδιάτρου...

Νίκη μου τώρα θα είστε σίγουρα καλύτερα ε? Εμένα η δικιά μου μπουκώνει πολύ συχνά και η γιατρός μου έχει πει ότι πολλές φορές μπορεί να μπουκώσουν και από την πολύ ζέστη. Με αυτό που ρουφάει τις μύξες έχω γίνει αναγκαστικά εξπέρ αφού όταν την είχαμε βγάλει από το νοσοκομείο έπρεπε να της το κάνω συνέχεια γιατί είχε πάρα πολλές μίξες. Στην αρχή φοβόμουν πολύ αλλά όταν είδα τι πράγμα έβγαινε από τη μυτούλα της και το πόσο ανακουφιζόταν μετά το συνήθισα.

Επίσης η γιατρός μου έδειξε πως να βάζω τον ορό για να έχει αποτέλεσμα. Την γυρνάω λίγο στο πλάι και πατάω κατευθείαν μισό ορό στο ένα ρουθούνι και μισό στο άλλο και αμέσως την γυρνάω τούμπα(μπρούμητα αλλά στην αγλακιά μου) και έτσι βγαίνουν τα πολλά.Και αυτό είναι λίγο τρομαχτικό γιατί κάνει σαν να πνίγεται όταν της βάζω τον ορό, αλλά με το που την γυρνάω είναι όλα καλά :D

Τι να κάνουμε,αυτά συμβαίνουν και εμείς αναγκαστικά πρέπει να βρούμε το θάρρος να τα ανακουφίσουμε τα καημενούλια :D

DoUwp3.png

είναι πολύ καλά η μικρούλα μου, μόνο λίγο φλέμα έχει μείνει. ο βήχας κόπηκε, αλλά είναι εντάξει.

η παιδίατρος είπε να την κρατάω και λίγο όρθια και να της χτυπάω ελαφρά την πλάτη για να κατεβαίνει το φλεματάκι.

αυτό το "ρουφηχτήρι" δεν το ξαναέκανα. αν χρειαστεί, θα το κάνω!!!

1Iik.png

Διαφημίσεις