Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εδώ και δυο εβδομάδες περίπου μας έβγαλε ένα νέο φασούλι ο Αναστάσης.

Δεν θέλει να τον κάνουμε μπάνιο και δεν θέλει με τίποτα να του πλένω τα δόντια.

Με το μπάνιο εφαρμόσαμε την τακτική που είχε προτείνει η Μαρία Σ. σε άλλο τόπικ, κάναμε μαζί του μπάνιο πότε εγώ και πότε ο μπαμπάς του και τυχαία τον βρέχαμε, έπεφτε και καταλάθος ( υποτίθεται) σαπουνάδα πάνω του και κάπως έχει βελτιωθεί η κατάσταση,

Με τα δόντια όμως δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Τις πρώτες μέρες είπα να μην τον ζορίσω έτσι όταν γκρίνιαζε και δεν ήθελε να τα πλένει τον άφηνα. Όμως η κατάσταση έχει χειροτερέψει και τα δόντια του έχουν αρχίσει να κιτρινίζουν. Σήμερα είπα να δοκιμάσω την τακτική της ζήλιας, πήγα να πλένω τα δόντια μου και τονίζω ότι δεν θέλω να έρθει κανείς μαζί μου να με ενοχλήσει και επίσης ότι απαγορεύετε να πλένει και άλλος τα δόντια του,

Τσουπ έρχεται και ο Αναστάσης πρώτος και καλύτερος!

- Εγώ θα πλένω τα δόντια μου

- Όχι Αναστάση, μόνο εγώ θα τα πλένω για να έχω ποιο καθαρά δόντια από εσένα και απο τον μπαμπα ( από μέσα μου πανηγύριζα!!! Yes! Yes! Yes!)

Τελικά όμως τζίφος, έβαλε ένα δευτερόλεπτο την βούρτσα στο στόμα του και μου λέει εντάξει τώρα τελείωσα, δεν με άφησε να του τα βουρτσίσω ότι και να δοκίμασα.

Α! Να επισημάνω ότι δεν άλλαξε ούτε η οδοντόκρεμα, ούτε η βούρτσα ούτε και κάτι άλλο. Εδώ και 2 χρόνια κάθε βράδυ πλένουμε τα δόντια μας. Επίσης το μπάνιο του άρεζε πάντα πάρα πολύ……..γιατί αυτή η απότομη αλλαγή?????

Διαφημίσεις

διάβασε και το πόστ που έγραψα με θέμα ανυπακοή. ο λόγος είναι ο ίδιος.

για να δημιουργήσουν την εικόνα του εαυτού τους είναι απαραίτητο να την διαχωρίσουν απο την δική σας.

τι πιο απλό για να πετύχει αυτό απο το να λένε όχι σε όλα όσα τους λέτε?

όταν το λέει κάποιος άλλος είναι πιό εύκολο να δεχτούν κάτι. εάν δεν πετύχει το πρώτο τότε πάτε στο δεύτερο.

1. υπάρχει κάτι που του αρέσει να τρώει πολύ και να το δαγκώνει?

πχ ποπ κόρν? ή .... τηγανιτές πατάτες?

βρές κάτι που θέλει δάγκωμα και πες του ότι εάν δεν βουρτσίζουμε τα δόντια μας, μια μέρα μετά απο πολλά χρόνια που θα είμαστε μεγάλοι μπορεί αυτά τα δόντια να σαπίσουν και να πέσουν.

έτσι όταν μεγαλώσεις ίσως δεν θα μπορείς να τρώς ... και .... και ... και !!!!

για να μπορείς να τρώς ... .. .. όταν μεγαλώσεις,... όσα θέλεις \

και ένα κουβά ολόκληρο, τότε να, δες στον καθρέφτη, πρέπει να βγάζουμε αυτό το κίτρινο που είναι στα δόντια σου.

δείξε του το στον καθρέφτη. δείξε και τα δικά σου δόντια πως είναι πρίν το βούρτσισμα και μετά.

2 . πηγαίντε και μια βόλτα χωρίς ραντεβού απο την παιδοδοντίατρο.

"γιά σας τι κάνετε ήθελα να σας ρωτήσω τι γίνεται εάν σταματήσουμε να βουρτσίζουμε τα δόντια μας" (κάνε μια προσυνενόηση, φρόντισε όμως να μην πεί κανένα ψέμα η οδοντίατρος όλα όσα θα πεί να είναι αλήθεια)

πολύ απλά σαν να ρωτάς στο κέπ τι χαρτιά χρειάζεται για να κάνεις έναρξη επιχειρήσεων.

η ζήλια είναι κάτι που δεν πετυχαίνει μακροπρόθεσμα, είναι κάτι που τα παιδιά μετά απο λίγο καιρό καταλαβαίνουν γιατί το κάνεις και δεν πέφτουν πλέον στην παγίδα. εγώ δεν συνιστώ στο να χρησιμοποιείται αυτό έντονα, γιατι τα παιδιά θα έχουν αίσθηση ότι κάποιος πάει να τα παραπλανήσει και δεν είναι το καλύτερο να ξέρουν ότι οι γονείς τους τους κάνουν παιχνιδάκια τέτοια.

αν είναι η εξαίρεση οκ, αλλά πρέπει να γίνεται πολύ χαλαρά, για να μη το καταλάβει το παιδί,

εσύ ίσως απο τη χαρά σου προδόθηκες και κατάλαβε ότι δεν σοβαρολογούσες.

δεν με άφησε να του τα βουρτσίσω ότι και να δοκίμασα.

ε βέβαια αφού του είπες ότι κανένας άλλος δεν θα τα βουρτσίσει,

και μετά πας να τα βουρτσίσεις εσύ :) .

ο ρόλος σου ήταν λίγο too much :) και ο γιός σου κατάλαβε ότι παίζεις παιχνίδι.

τώρα θα είναι δύσκολο να ξανακάνεις τέτοιο παιχνίδι :)

3. πες στεναχωριέμαι τόσο που δεν με αφήνεις πια να σου πλένω τα δόντια! με ήπιου τόνου πείσμα και κλαούρα αλλά στεναχωρημένη. τέλος πάντων δείξε τα πραγματικά σου συναισθήματα. Δείξε του ότι αυτός είναι που πήρε την απόφαση να σταματήσει και αυτός είναι που μπορεί και να πάρει την απόφαση να ξανααρχίσει με δική του επιλογή αυτή τη φορά.

ρώτα τον τώρα αν θέλει να αποφασίσει να ξανααρχίσετε, μήπως θέλει να διαλέξει αυτός μια καινούρια οδοντόβουρτσα ή οδοντόπαστα τώρα που μεγάλωσε.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρία ευχαριστώ, δεν είχα σκεφτεί ότι πέφτω στην ίδια μου την παγίδα!

Γενικώς νομίζω ότι του δίνω επιλογές και του αφήνω περιθώρια να εκφράζεται και να διαχωρίζει την προσωπικότητα του.

Τι να πω δεν ξέρω…..μερικές φορές κάνουμε λάθη που δεν τα καταλαβαίνουμε…..πολλές φορές φταίει και η πίεση του χρόνου και η κούραση….θα εφαρμόσω αυτά που γράφεις! Και πάλι ευχαριστώ

:D ε δεν είναι λάθη αυτά, σιγά, δοκιμάζεις και βλέπεις. :)

:) είναι τώρα η ηλικία, και θέλουν εκείνα να λένε πότε θα έχουν για πιό πράγμα επιλογή. δεν τους αρκούν οι επιλογές που διαλέγουν οιγονείς, θέλουν να εφευρίσκουν δικές τους επιλογές :D

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.