Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ

tsagbaby

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες και όλους.

Είμαι στον 5ο μήνα τις εγκυμοσύνης και σκέφτομαι για λόγους ασφάλειας αλλά και οικονομικούς , να γεννήσω αυτή τη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη πήγα σε ιδιωτικό μαιευτήριο.

Μένω στο Ηράκλειο Κρήτης και θα ήθελα αν υπάρχει κάποια που έχει γεννήσει πρόσφατα στο ΠΑΓΝΗ να με ενημερώσει πόσο "κοστίζει" η γέννα ανεπίσημα εκεί. Γιατί επισήμως ρώτησα τους υπεύθυνους και μου είπαν ότι είναι εντελώς δωρεάν, όμως εγώ ακούω διάφορα για έξτρα έξοδα και αμοιβές γιατρών.

Θα με βοηθούσε η εμπειρία σας.

ϊσως είναι καλύτερα λόγω του θέματος να μου απαντήσει όποιος γνωριζει κάτι με pm.

Διαφημίσεις

Σου εύχομαι να εχεις μια καλή εγκυμοσύνη, εγω γεννησα πρόσφατα στο παγνη και με ασφαλεια ικα δεν πλήρωσα τιποτα στο νοσοκομειο εκανα καισαρική. Είναι η 3η μου γεννα στο νοσοκομειο και πιστεψε με ποτε δεν μου ζητησαν εξτρα χρηματα. και εννοειται οτι ειχα τον γιατρο μου απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου και δεν πηγαινα να γεννησω σε εφημερια, αν και να σου πω την αληθεια καλα ειναι και με τον εφημερευοντα, ειναι ολοι τους αξιολογοι, τους εζησα απο κοντα τωρα που γεννησα.

Γιώργος 26.10.2002 Άγγελος 12.07.2007 Εμμανουέλα 02.03.2012 Παναγιώτης 02.02.2015

Λες δεν ζήτησαν τίποτα εξτρα. Απλά για ν καταλάβω δεν πληρώνω απολύτως τίποτα ή απλά δίνω κάποια χρήματα τα οποία παίρνω πίσω με τα επιδόματα απο το ΙΚΑ κλπ.???

Λες δεν ζήτησαν τίποτα εξτρα. Απλά για ν καταλάβω δεν πληρώνω απολύτως τίποτα ή απλά δίνω κάποια χρήματα τα οποία παίρνω πίσω με τα επιδόματα απο το ΙΚΑ κλπ.???

Δεν πλήρωσα ΤΙΠΟΤΑ στην καισαρική, για φυσιολογικο τοκετο δεν ξερω. Ομως συμφωνα με το ΙΚΑ δεν δινουν πλεον το βοηθημα τοκετου (1000 ευρω περιπου) για το λογο οτι πληρωνουν απο εκεινα τα χρηματα το νοσοκομειο.

Γιώργος 26.10.2002 Άγγελος 12.07.2007 Εμμανουέλα 02.03.2012 Παναγιώτης 02.02.2015

Ο φυσιολογικός τοκετός ήταν κάπου 300 ευρώ το 2010, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτό και ποιά ταμεία το καλύπτουν, ποιά όχι.

Επίσης αν σε παρακολουθούνε τακτικά πληρώνεις και τα ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων (ήταν 3 ευρώ το καθένα με τον υπέρηχο στα πρωινά, αλλά πρέπει να ακρίβυναν) και φυσικά τις διάφορες εξετάσεις.

Έχω ακούσει πως υπάρχουν ορισμένοι γιατροί (όχι όλοι) που ζητάνε φακελάκι, αλλά και χωρίς μια χαρά γεννάς. Δεν έχει βέβαια τις παροχές του ιδιωτικού, αλλά ξέρεις πως ό,τι κι αν συμβεί μπορούν να το αντιμετωπίσουν επί τόπου.

Α και εννοείται είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση όσον αφορά τον αποκλειστικό θηλασμό, εφ'όσον σε ενδιαφέρει (αν όχι, το 2010 τουλάχιστον είχαν και μπουκαλάκια, τωρα με την κρίση δεν ξέρω...).

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ!Το φακελάκι είναι που φοβάμαι κ γω...γιατί άκουσα κάτι τρελά ποσά τα οποίασ φυσικά δεν συμφέρουν για δημόσο νοσοκομείο.

'Οσο αφορά το θηλασμό πέρυσι γέννησα σε ιδιωτική κλινική και δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα. θήλασα κανονικά το μωράκι μου, οπότε αυτό δεν είναι κριτήριο για μένα.

Θα ήθελα να ρωτήσω επίσης αν γνωρίζεις σχετικά με την επισκληρίδιο αναισθησία στο φυσιολογικό τοκετό. Γιατί από το νοσοκομείο μου είπαν ότι δεν κάνουν, όμως γνωστή μου κοπέλα μου είπε ότι είχε τη δυνατότητα όταν πήγε να γεννήσει απλά δεν έκανε γιατί κόστιζε παραπάνω.

Καλως την συντοπιτισα !

Εμεις ειμαστε στον 7ο !

Στα δημοσια δεν κανουν επισκληριοδιο αυτο εχω ακουσει. επισης ακουσα οσο περιμενα με την γυναικα μου για να δουμε τον γιατρο απο μια μαια οτι καλο ειναι να αποφευγεται η επισκληριδιο γιατι τα παιδια εξαιτιας του οτι δεν μπορεις να σπροξεις ζωριζονται στην εξοδο ..(κατι τετοιο)

Αντεε με το καλο να ορισει!

Καλημέρα Κωστα, σε ευχαριστω για την απάντηση.

Να σε ξεαγχωσω λιγο με την επισκληριδιο.....εγω περυσι γεννησα ετσι κ μια χαρα εσπρωξα. Και όσο αφορα το ζορισμα μαλλον εγω θα ζοριζομουν αν δεν την ειχα κανει μια κ εβγαλα 4 κιλα μωρο! Η μικρουλα μια χαρα χαρουμενη ηταν δεν φανηκε να δυσανασχετει!!!Οποτε αν η γυναικα σου δει τα σκουρα και το αποφασισετε μην διστασετε για αυτο το λογο γτ δεν ισχυει.

Δεν ξέρω αν κάνουν επισκληρίδιο αν την ζητήσεις επίμονα στον φυσιολογικό, έχω ακούσει κι εγώ ότι έχουν μάλλον αρνητική στάση. Εμένα σίγουρα δε μου την πρόσφεραν, αλλά και δεν την ζήτησα. Στην καισαρική όμως νομίζω κάνουν, οπότε πιθανόν η δυνατότητα να υπάρχει. Γι' αυτούς είναι μάλλον και θέμα πρακτικό, δεν τους βολεύει να μας έχουν όλες καθηλωμένες τόσες ώρες... πχ όποτε διψάς, ή θέλεις τουαλέτα, ή είναι ώρα για καρδιοτοκογράφο, ή σου έρχεται εμετός, προτιμούν να πας με τα πόδια. Δεν επαρκεί και το προσωπικό να μας πηγαινοφέρνουν με τις ρόδες αλλά και γενικά λέγανε πως κάνει και καλό να περπατάς...

Θα σου πρότεινα πάντως να κλείσεις ένα ραντεβού και να πας, τι έχεις να χάσεις; Δεν υπογράφεις και συμβόλαιο! Γράψε όμως τις απορίες σου σε ένα χαρτί, γιατί πολλές φορές γίνεται ψιλοχαμός και μπορεί να ξεχάσεις να ρωτήσεις κάτι.

Προσωπικά παρά τις ...όχι και τέλειες συνθήκες μπορώ να πω ότι πέρασα ωραία και στη γέννα και στην ανάρρωση, μου έχει μείνει καλή ανάμνηση. Δεν είχαμε βέβαια όλες τις ανέσεις, αλλά αυτά που πραγματικά χρειαστήκαμε, τα προσέφεραν.

Με το καλό!

• 2 χρόνια μετά...

Καλημέρα και απο μένα, είμαι νέα στο Ηράκλειο Κρήτης και δεν έχω παει ποτέ στο Παγνη. Ξέρετε αν μπορω να έχω μονοκλινο εκεί, η αν έχετε καποιες πληροφορίες σχετικα με τα δωμάτια θα με βοηθουσατε παρα πολύ, ευχαριστώ!!!

"Εννέα μήνες στην κοιλιά σου και μια ζωή στην αγκαλιά σου...

Σ΄ ευχαριστώ! Kαι σ'αγαπώ!!! Mα ένα μονάχα σου ζητώ,

μάθε μου τρόπο να αγαπώ, όπως εσύ έμενα...

και όταν θα δίνω αγκαλιά να δίνω σαν και σένα...

και να αγαπώ τον κόσμο μου όπως εσύ εμένα..."

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...