Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

γεια σας, εχω ενα προβλημα με το αγορακι μου 32 μηνων και σκευτικα πριν παρω την παιδιατρο μας τηλ. να ρωτησω εσας. εδω και 2 μηνες ξεκινησαμε παιδικο, δεν ειχε κανενα προβλημα απο την πρωτη μερα το μονο ειναι οτι τον πιεσαμε με το παμπερς και οπως μου ειπε η παιδιατρος δεν ηταν ακομα ετοιμος και του ηρθαν ολα μαζι και απο εκεινη την μερα εγινε δυσκιλιος, δεν ξερω τι να κανω, καθε μερα κλαιει και μου λεει οτι ποναει ο ποπος του και μπορει για πολλες ωρες ανα διαστηματα μεχρι να τα καταφερει, να τον πιεσω να πηγαθνει στο γιο γιο? δεν θελει ουτε να ακουει γι αυτο η να περιμενω? για την δυσκιλιοτιτα τι να κανω? του δεινω φρουτα και μελι αλλα δεν κανουν και πολλα, δεν θελω να καταλειξω σε φαρμακα αν και για εκει μας βλεπω.

Διαφημίσεις

Πρόβλημα ανάλογο είχαμε και εμείς και, μάλιστα, χωρίς να θέλω να σε τρομάξω κράτησε για αρκετό καιρό (με διάφορες διακυμάνσεις, γύρω στο χρόνο). Η μεγάλη μου δεν ήθελε να πάει στην τουαλέτα, σφιγγόταν και διαμαρτυρόταν ότι πονούσε. Δεν ήταν δυσκοίλια τα κακάκια της (δηλαδή, σαν αυτά της κατσίκας...), αλλά, επειδή μπορεί να είχε να πάει στην τουαλέτα και δύο και τρεις ημέρες, όταν τα κατάφερνε -πάντα με το "ζόρι" και με πολλά κλάματα- έβγαιναν μεν σκληρά, αλλά σε... κανονική μορφή. Εμείς είχαμε και ένα επιπλέον πρόβλημα, ήταν και "περίεργη" στο φαγητό. Δεν έτρωγε φρούτα, ή μέλη ή λαχανικά ή τελοσπάντων κάτι που θα μπορούσε να τη βοηθήσει. Η αίσθησή μου ήταν πως το θέμα της ήταν κυρίως ψυχολογικό. Ζορίστηκε, πιέστηκε, ίσως, στην αρχή, την πονούσε και κάθε φορά που της ερχόταν να πάει στην τουαλέτα τα κρατούσε (μάλιστα σφιγγόταν για να τα κρατήσει να μην βγουν) και το αποτέλεσμα ήταν ακόμη χειρότερο. Λόγω του ότι δεν έτρωγε φυτικές ίνες, εμείς της βάζαμε στο γάλα ένα σκεύασμα με φυτικές ίνες (φυτικό, όχι φάρμακο), για να τη βοηθήσει. Μερικές φορές που είχε να πάει 4, 5, ή και 6 ημέρες τουαλέτα και την έβλεπα ότι ζοριζόταν, της έκανα και κλισματάκι ή της έβαζα υποθετάκι. Αλλά ακόμη και τότε, αρκετές φορές δεν έκανε...

Είναι ψυχοφθόρο και σίγουρα θέλει πολλή υπομονή...

ωχ τι εχω να περασω, και του δικου μου σιγουρα ειναι ψυχολογικο, τις πιο πολλες φορες δεν ειναι ουτε σκληρα οποτε μαλλον τα κραταει και δεν σφιγκετε οπως προσπαθω... οσο για το φαγητο... αστα, εδω να δεις περιεργια, του βαζω μελι στο γαλα και τρωει φρουτα συχνα αλλα μεχρι εκει, τιποτα αλλο και δεν μπορω να πω οτι βοηθανε αρκετα, ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, πρεπει κατι να κανω, το λυπαμαι, εχτες ειχε καθησει στα γονατα του μεσα στη μεση του δρομου και εκλαιγε και δεν κοπυνιοταν απο εκει με τιποτα για να φηγουμε.

Αυτό που βοηθάει τα παιδιά σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας από διάφορους λόγους και εμένα μου το είχε δώσει η παιδίατρος γιατί η δικιά μου δεν πήγαινε τουαλέτα από ψυχολογικούς λόγους, είναι τα benefibre. Εμάς μας είχε δώσει τη σκόνη, υπάρχει και σε φακελάκια, το βάζεις στο γάλα ή σε χυμό, δεν έχει γεύση, δεν προκαλεί πόνο στην κοιλιά και δεν είναι φάρμακο. Εμείς μόνο με αυτό βρήκαμε λύση. Το παίρνεις από το φαρμακείο. Ρώτα αν θέλεις το γιατρό σου για περισσότερα πάντως.

Και εμείς αυτό (το benefibre) παίρναμε. Και βοήθησε, μάλλον, διότι αν μερικές φορές... ξεθάρευα, γιατί πήγαινε τουαλέτα χωρίς ιδιαίτερη "μάχη", της το σταματούσα. Και μετά ξανά τα ίδια είχαμε...

Και εμείς, "βιδώναμε" τα πόδια μας στη μέση του δρόμου, πίσω από τον καναπέ, πίσω από την κουρτίνα, σε γωνίες και την πηγαίναμε στην τουαλέτα πολλές φορές... σηκωτή και με κλάμματα.

Υπομονή...

Διαφημίσεις

φοβαμαι να του δωσω οποιοδηποτε παρομοιο σκευασμα γιατι εχω ακουσει οτι αν μαθει να λυτουργει ο οργανισμος με βοηθημα μετα συβιθυζει και ειναι δυσκολο να επανελθει. ξερετε αν ειναι ετσι? αυτος ηταν ο λογος που εγραψα πρωτα εδω αλλα οπως καταλαβαινω δεν υπαρχει αλη λυση! ευχαριστω πολυ, θα ρωτησω γι αυτο που μου εγραψες γιατι οτιδηποτε εχει διαφορετικη γευση δεν το βαζει στο στομα του!!!!!!

Και εγώ, να πω την αλήθεια, δίσταζα. Αλλά η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη και ψυχοφθόρα. Υποτίθεται ότι το συγκεκριμένο είναι απλώς φυτικές ίνες και δεν είναι "φάρμακο". Στη δική μας περίπτωση, πάντως, το έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα Μάλιστα, μου είχαν μείνει και κανά δύο συσκευασίες στοκ (δεν έβλεπα ελπίδα ότι θα ξεμπλέκαμε και είχα φροντίσει να μην ξεμείνω) και τις μοίρασα...

Διαφημίσεις

καλημερα, πηγα στο φαρμακειο και μου εδωσας το οπτιφιμπρε, περνω την παιδιατρο και δεν μπορω να την βρω, εχει χειροτερεψει πολυ αν και νομιζω οτι ψυολογικο ειναι και δεν ξερω τι να κανω, το πρωι παλι εκλαιγε και μετα απο 5 λεπτα αεριστικε και μου ειπε ενταξει μανουλα τα καταφερα, σκευτομαι μηπως πονεσε καποια στιγμη και απο τοτε φοβατε να αφαιθει αν και οταν τον ρωτησα μου ειπε οτι θελουν να βγουν και δεν μπορουν αλλα βασιζεσε σε ενα παιδακι ουτε 3 χρονων?

εμας ξεκινησε το προβλημα 8 μηνων.ξεκινησαμε σιροπι που μας εδωσε ο παιδιατρος.επαιρνα μικροκλυσματα απο το φαρμακειο που ειναι πιο ευχρυστα απο το υποθετο γλυκερινης.ενα χρονο παιδεμα κ σιροπια.μολις του καναμε την εξεταση [βαριουχο αποκλεισμο νομιζω]απο την αλλη μερα ξεκινησε κανονικα!γυρω στα 2 αρχισε το εντερο του να λειτουργει κανονικα!αφου λεμε οτι φοβηθηκε τοσο την εξεταση που προτιμησε να τα κανει!

• 4 εβδομάδες μετά...

Nelly ! na to pas to paidi se eidiko paidiatro-gastrenterologo, oi paidiatroi den einai eidikeymenoi se ayta ta themata.Emeis pigame stin kyria Panagiotou(exo til an thes na sou steilo, einai sto Aglaia Kiriakou kai poli gnosti gia auta ta themata.Akolouthisame therapeia apo ton Noembrio kai tha sinexistei eos kai iounio.Nujol eidiko ladaki, importal siropi kai Benefibra skoni me fitikes ines.To paidi (2.5 eton) ipefere paaara poli tote kai tora einai mia xara.Omos prepei na sou pei gia tin dosologia o gastrenterologos giati sou ta meionei stadiaka ta farmaka oste na min exei alla themata meta to paidi.Kali epitixia kai perastika sto paidaki sou!einai diskoli fasi alla tha perasei.Min perimeneis pantos na ginei apo mono tou kala, thelei voitheia apo giatro.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...