Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

kai pos to antimetopizo? Sorry gia ta greeklish...

Kai oi 2 pane stin toualeta mia-duo fores tin mera (oxi perissoteres) alla ta kaka tous einai san nero. O mikros simera gemise 2 giogio me ti mia (kata ti giagia).

Ti na tou doso ti na min tou doso kai pote na po sto giatro, (den exoun simadia afidatoseis)

Διαφημίσεις

εδω παντως κυκλοφορεί ιωση γαστρεντερίτιδας (διάρροια, εμετος, πυρετος).

αναρρωσε ο γιος μου και τωρα ασθενεί η μπουμπού μου, αρα τα εχω προσφατα

ο παιδίατρος μου ειπε ότι δεν δινουν φαρμακα στα παιδιά για την γαστρεντερίτιδα, το μόνο που μπορείς να κανεις ειναι αυστηρή διαιτα: μόνο μήλο, σουπιτσα με κοτοπουλο/πατατα/καροτο/αλάτι και διάλυμα με ηλεκτρολύτες, αν η διάρροια ειναι έντονη.

περαστικούλια

EXXQp3.pngAIzKp2.png

δεν ξερω πώς θα εξελιχθεί σε σας, ο γιος μου ξεκίνησε με εμετό (μόνο την πρωτη μερα), μετά διάρροια (ολες τις μερες, περίπου 7) και μετά πυρετό (μια μερα μόνο)

η κόρη μου ξεκίνησε με διάρροια (και συνεχίζει ακομα), μετά πυρετό (δυο μερες) και μετά εμετό (εχθές μόνο)

δε μπορείς να κανεις πολλά, απλα να περιμενεις "να κανεις τον κύκλο της" η ιωση και να προσεχεις τη διατροφη τους

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Se euxaristo

Elega mipos allaza to gala ston mikro me kapoio xoris lactozi (den to pinei to gala tou alla mia mera pou den tou edos ato zitage)

Μου φαίνεται πως έτσι κι αλλιώς δεν δίνουμε γάλα στην διάρροια. Ετσι τουλάχιστον μου έιχε πει η παιδίατρος παλιά.

Yugup3.png

To ξερω για το γαλα αλλα δεν γινεται να του το κοψω τελειως... Πειρα ενα ροφημα ριζιου και γαλα χωρις λακτοζη. Αν δεν τα πιει θα τα πιω εγω..

Καλημέρα και περαστικά στα παιδάκια σου. Όταν τα κακά είναι σαν νερό είναι σίγουρα διάρροια. Στην διάρροια και γενικά στην γαστρεντερίτιδα απαγορεύονται το γάλα και τα φρούτα. Υπάρχουν ειδικές κρέμες σε σκόνη στο φαρμακείο για διάρροιες που μπορείς και να προσθέσεις και ρυζάλευρο αν θέλεις. Γενικά ακολουθούμε την "λευκή" δίαιτα. Ρύζι, ψωμί, τοστ με ψημένο κασέρι, πατάτες βρασμένες, ζυμαρικά χωρίς σάλτσες και λάδι και κοτόπουλο. Με αυτή τη δίαιτα που είναι λίγο μονότονη σφίγγουν τα κακάκια. Αν βλέπεις ότι περνάει σιγά σιγά και όχι απότομα αρχίζεις και εισάγεις κι άλλα πράγματα στην διατροφή παράλληλα με τη λευκή δίαιτα. Αν ξανακάνει διάρροιες, επιμένεις στη δίαιτα μέχρι να περάσει, είναι ζήτημα μιας βδομάδας το πολύ να κάνει τον κύκλο της. Και φυσικά ηλεκτρολύτες (almora) για να μην αφυδατωθεί το παιδί. Ελπίζω να βοήθησα.

Σας ευχαριστω. Σημερα πηγαμε πολυ καλυτερα και επιε και ολο το ρυζο-γαλατακι... Αυριο θα του δωσω χωρις λακτοζη για να επανερθει σιγα σιγα.

Σας ευχαριστω. Σημερα πηγαμε πολυ καλυτερα και επιε και ολο το ρυζο-γαλατακι... Αυριο θα του δωσω χωρις λακτοζη για να επανερθει σιγα σιγα.

το περασαμε και εμεις την προηγουμενη εβδομαδα. Κρατησε 5 ημερες και μετα συνηλθαν απλα εγιναν πιο κακοφαγα τωρα. ο παιδιατρος μας ειπε για τη λευκη διαιτα(ρυζι, κοτοπουλο ,βρασμενη πατατα) και Almora 1-2 ποτηρια την ημερα. Περαστικα σας.

Διαφημίσεις