Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πωληση αυτοκινητου (ιδιοκτητης θανον)

Recommended Posts

θα ηθελα αν καποιος γνωριζει τι πρεπει να κανει καποιος γνωστος μου θελει να αγορασει ΙΧ απο χηρο (συζυγος απεβιωσε )το αυτοκινητο ηταν στο ονομα του θανοντος δεν εχει ανοιχτει ακομη η διαθηκη (ο χηρος λεει οτι ολα ειναι στο ονομα του) και το μονο που μπορει να κανει μια δηλωση οτι πουλαει το αυτοκινητο και σε περιπτωση που οταν ανοιχτει η διαθηκη δεν ερθει στην κατοχη του το ιχ θα γυρισει ο αγοραστης το αμαξι πισω και θα του επιστραφουν τα χρηματα)και θα ασφαλισει το αυτοκινητο στο ονομα του μεχρις ωτου γυρισει στο ονομα του και γινει η μεταβιβαση στον αγοραστη ..ειναι σωστη η κινηση του αυτη μηπως μπορει αν ξερει καποιος να μου πει τι γινετε σε τετοιες περιπτωσεις;

Διαφημίσεις

θα ηθελα αν καποιος γνωριζει τι πρεπει να κανει καποιος γνωστος μου θελει να αγορασει ΙΧ απο χηρο (συζυγος απεβιωσε )το αυτοκινητο ηταν στο ονομα του θανοντος δεν εχει ανοιχτει ακομη η διαθηκη (ο χηρος λεει οτι ολα ειναι στο ονομα του) και το μονο που μπορει να κανει μια δηλωση οτι πουλαει το αυτοκινητο και σε περιπτωση που οταν ανοιχτει η διαθηκη δεν ερθει στην κατοχη του το ιχ θα γυρισει ο αγοραστης το αμαξι πισω και θα του επιστραφουν τα χρηματα)και θα ασφαλισει το αυτοκινητο στο ονομα του μεχρις ωτου γυρισει στο ονομα του και γινει η μεταβιβαση στον αγοραστη ..ειναι σωστη η κινηση του αυτη μηπως μπορει αν ξερει καποιος να μου πει τι γινετε σε τετοιες περιπτωσεις;

Λογικά σκεπτόμενος αυτή την στιγμή το αμάξι ΔΕΝ του ανήκει, αρα τι δήλωση να κάνει και ιστορίες για αγρίους. Αφού στην άδεια κυκλοφορίας αναφέρει το όνομα του θανόντος.

Και ποιός σου λέει εσένα ότι όντως θα σου επιστρέψει τα χρήματα αν γίνει το δεύτερο;

Εγώ πάντως δεν θα έμπαινα σε τέτοια διαδικασία σε καμία περίπτωση.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι εαν η άδεια κυκλοφορίας δεν αναγράφει το όνομά του δεν μπορεί να στο κάνει μεταβίβαση.

Ελπίζω να βοήθησα.

οταν πεθανε ο πατερας μου περισυ,μας ζητησαν το αυτοκινητο και επειδη αργουσαμε να τακτοποιησουμε τα περι διαθηκης,μας προτειναν την λυση με την υπευθυνη δηλωση...επειδη το αυτοκινητο θα περνουσε στο ονομα μου, αποφασισα να μην το δωσω για τον απλο λογο, οτι αν εμπλεκοταν σε ατυχημα και δη,ατυχημα με θυματα η τραυματισμους ο οδηγος,αντε βρες μετα τι νομιμοτητα θα εχει μια τετοια υπευθυνη δηλωση και τι συνεπειες θα εχει αυτο για τον ιδιοκτητη (εμενα δηλαδη που θα ερχοταν το αυτοκινητο στα χερια μου)να γινει αλλαγη στην αδεια του αυτοκινητου δεν γινοταν γιατι ηταν στο ονομα του θανοντος και η διαθηκη δεν ειχε ακομα τακτοποιηθει...οποτε αστο καλυτερα...εγω το ειχα ψαξει πολυ ρωτωντας δικηγορους και ασφαλιστικες και ολοι με απετρεψαν στο να το δωσω με τον οποιονδηποτε τροπο πριν επισημα ερθει στο ονομα μου

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

καταρχήν θα πρέπει να ξέρεις ότι χρειάζεται κάποιο διάστημα κάποιων μηνών για να δημοσιευθεί η διαθήκη κ να πάρει αντίγραφο οπότε φέξε μου και γλίστρησα! κ όπως είπαν κ οι παραπάνω δεν είναι καθόλου συνετή κίνηση να το πάρει χωρίς να το έχει τακτοποιήσει ο κληρονόμος... από πολλές απόψεις!