Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πότε θα σταματήσει το γάλα??

Recommended Posts

Καλησπέρα μετά απο μια στεναχώρια που πέρασα το γάλα μειώθηκε σχεδόν κόπηκε κ ο γιατρός μου έδωσε χάπι για απογαλακτισμό.Πήρα το dostinex για 8 ημέρες αλλα το γάλα δεν κόπηκε. Πότε θα σταματήσει τελείως?Μήπως πρέπει να πάρω κι άλλο κουτί?

Διαφημίσεις

Δεν πρέπει να ενοχλείς καθόλου το στήθος και τις θηλές και θα σταματήσει μόνο του σε λίγες μέρες.Σε κάθε περίπτωση όμως, πάρε ένα τηλέφωνο την μαία ή τον γιατρό σου!Επίσης βοηθαει πάρα πολύ-πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σου- να πίνεις 1 αφέψημα με δυόσμο (λίγες γουλιές κάθόλη την διάρκεια της ημέρας).Είναι ο φυσικός τρόπος απογαλακτισμού χωρίς φάρμακα, αλλά ενισχύει και την δράση των χαπιών.

Καλησπέρα μετά απο μια στεναχώρια που πέρασα το γάλα μειώθηκε σχεδόν κόπηκε κ ο γιατρός μου έδωσε χάπι για απογαλακτισμό.Πήρα το dostinex για 8 ημέρες αλλα το γάλα δεν κόπηκε. Πότε θα σταματήσει τελείως?Μήπως πρέπει να πάρω κι άλλο κουτί?

Αφου το γάλα σου σχεδόν κόπηκε γιατι ο γιατρός σου έδωσε χάπι;;;;; Αναρωτηθηκες; Σε ενημέρωσε για τις παρενέργειες που μπορει να έχει το χάπι; Σου είπε οτι η Ελλάδα είνια απο τις λίγες χωρες που επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτού του χαπιου; Φαντασου οτι μετα απο το χάπι εξακολουθεις να έχεις γάλα! Μήπως τελικα δεν είχε μειωθεί;

Το φασκομηλο ειναι αποτελεσματικο στη μείωση του γάλακτος. Αλλα πρέπει να πίνεις πολλα φλιτζανια κάθε μέρα. 4 φλιτζανια την ημέρα για 7 ημέρες.

Περιόρισε το αλάτι και την άσπρη ζαχαρη.

Βγάζε γάλα μόνο όταν αισθάνεσαι βαρύ το στηθος κι ελάχιστο κάθε φορα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Είσαι σίγουρη για το φασκόμηλο???Καλοπροαίρετα ρωτάω, μην με παρεξηγήσεις...Επειδή ασχολούμαι πάρα πολύ με τα βότανα, ξέρω οτι είναι απαγορευτική η μεγάλη κατανάλωση σε γυναίκες, είδικά αν εκκρίνουν πολλά οιστρογόνα...Επειδή με ενδιαφέρει, αν βρεις χρόνο απάντα μου!

Είσαι σίγουρη για το φασκόμηλο???Καλοπροαίρετα ρωτάω, μην με παρεξηγήσεις...Επειδή ασχολούμαι πάρα πολύ με τα βότανα, ξέρω οτι είναι απαγορευτική η μεγάλη κατανάλωση σε γυναίκες, είδικά αν εκκρίνουν πολλά οιστρογόνα...Επειδή με ενδιαφέρει, αν βρεις χρόνο απάντα μου!

Για το οτι μειώνει ο γάλα και για τη δοσολογία είμαι σίγουρη. Μήπως τα 4 φλιτζανια την ημέρα για λίγες μέρες δε θεωρούνται μεγάλη ποσότητα;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Πάντως την περίοδο του θηλασμου τα οιστρογονα ειναι μειωμένα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Να σου πω την αληθεια δεν ξερω γιατι μου το εδωσε μαλλον για να μου κοπει τελειως.τον πηρα παντως τηλ πριν λιγο κ μου ειπε να περιμενω να μου ερθει περιοδος κ μετα να παω αν ακομα εχω..

Να σου πω την αληθεια δεν ξερω γιατι μου το εδωσε μαλλον για να μου κοπει τελειως.τον πηρα παντως τηλ πριν λιγο κ μου ειπε να περιμενω να μου ερθει περιοδος κ μετα να παω αν ακομα εχω..

Καλο ειναι να απαιτούμε απο τον γιατρό μας να μας ενημερώνει για την όποια αγωγή μας δίνει καθώς και για την τυχόν επικινδυνότητα των φαρμάκων!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Τι επιπτωσεισ εχουν δηλαδη αυτα τα χαπια?

Αυτα τα χάπια ειναι περιττά. Υπάρχουν τρόποι να αποθηλάσεις χωρίς αυτα.

Η Ελλάδα ειναι απο τις λίγες χωρες που επιτρέπεται η κυκλοφορία τους. Προκαλουν ζάλη, Πονοκέφαλο, φαγούρα, Εγκεφαλικά, Σπασμους και θανάτους.

Πάντως για το αρχικό σου ερώτημα ξέχασα να σου γράψω οτι αν ο απογαλακτισμος γίνει απότομα, ενω δηλαδη έχεις ακόμα πολυ γάλα, για 2-3 εβδομάδες μπορει να τρέχει γάλα απο το στηθος χωρίς ιδιαίτερο ερέθισμα. Αν συνεχιστεί πάνω απο 3 μηνες πρέπει να πας σε γιατρο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Μετά από κάτι που μας προκάλεσε μεγάλο στρες και ένταση υπάρχει περίπτωση να κοπεί το γάλα. Η γαλουχία είναι θέμα ορμονών και μπορεί να επηρεαστεί από τις ορμόνες του στρες όταν είναι πολύ έντονες.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Μετά από κάτι που μας προκάλεσε μεγάλο στρες και ένταση υπάρχει περίπτωση να κοπεί το γάλα. Η γαλουχία είναι θέμα ορμονών και μπορεί να επηρεαστεί από τις ορμόνες του στρες όταν είναι πολύ έντονες.

Αυτο δεν έχει αποδειχθεί ποτε επιστημονικά. Οι γυναίκες που θηλάζουν δεν ειναι γυναίκες που περνούν ζωη και κότα! Ειναι γυναίκες που εργάζονται, έχουν να κλείσουν δύσκολες επαγγελματικές συμφωνίες, σπουδάζουν κι έχουν εξεταστική, βιώνουν απώλειες προσώπων κτλ κτλ. Ο θηλασμος δεν επηρεάζεται απο αυτα, αντίθετα μάλιστα οι ορμονες του θηλασμου κάνουν τη γυναίκα να αισθάνεται καλύτερα και να μην πέφτει σε κατάθλιψη.

Η γαλουχια θα επηρεαστεί απο το άγχος αν πχ στην περίοδο αυτη η μαμα δε θηλάζει τόσο συχνα λόγω κούρασης, δεν τρώει καλα, δεν έχει εδραιώσει καν γαλουχια, δίνει ξένο γάλα για να κοιμηθει κτλ.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Επίσης άλλη περίπτωση ειναι να κλαίει το μωρο και να ειναι νευρικό λόγω συναισθημάτων της μαμάς και αντίληψης της κατάστασης (καθρεφτισμος συναισθημάτων δηλαδη) και η μαμα να θεωρήσει οτι το μωρο δε χορταινει και να αρχίσει το συμπλήρωμα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Η προσωπική μου μαρτυρία είναι οτι ενώ ήμουν θετική στον αποκλειστικό θηλασμό, και το παλεψα 2 μήνες, τελικά δεν μπορούσα να βρώ γαλήνη μέσα από αυτό...Επειδή γύρισα στην δουλειά αμέσως, έλειπα 10 ώρες από το σπίτι, το περιβάλλον (γνωστή πολυεθνική) δεν ήταν φιλικό με την έννοια οτι κανείς δεν κατανοούσε οτι ενω έπρεπε να κλείσουμε κάποια ντιλ ΤΩΡΑ εγώ έπρεπε να εξαφανιστώ και να αδειάσω το στήθος...Παράλληλα έκανα και μεταπτυχιακό με 2 4ωρες παρακολουθήσεις την εβδομάδα και εξετάσεις κάθε 2μηνο!Και καμια βοήθεια γιατί όλοι περνούσαν τότε τα ψυχολογικά τους και κάναν τους παρεξηγημένους για το όνομα του μωρού(!) Επίσης όποτε θήλαζα ένιωθα απίστευτα αρνητικά συναισθήματα, έκλαιγα και συνήθως κατέληγα να ουρλιάζω από νευρα, ακόμα και σήμερα δεν ξέρουμε γιατί...Μετά ενιωθα τύψεις, γινόμουν πιο χάλια...Και μέχρι να συνέλθω, ξανα...

Δεν είμαστε όλες ίδιες, δεν είμαστε δυνατές στα ίδια πραγματα, γιαυτό μην απαξιείτε αυτές που δεν τα κατάφεραν..

Διαφημίσεις

Η προσωπική μου μαρτυρία είναι οτι ενώ ήμουν θετική στον αποκλειστικό θηλασμό, και το παλεψα 2 μήνες, τελικά δεν μπορούσα να βρώ γαλήνη μέσα από αυτό...Επειδή γύρισα στην δουλειά αμέσως, έλειπα 10 ώρες από το σπίτι, το περιβάλλον (γνωστή πολυεθνική) δεν ήταν φιλικό με την έννοια οτι κανείς δεν κατανοούσε οτι ενω έπρεπε να κλείσουμε κάποια ντιλ ΤΩΡΑ εγώ έπρεπε να εξαφανιστώ και να αδειάσω το στήθος...Παράλληλα έκανα και μεταπτυχιακό με 2 4ωρες παρακολουθήσεις την εβδομάδα και εξετάσεις κάθε 2μηνο!Και καμια βοήθεια γιατί όλοι περνούσαν τότε τα ψυχολογικά τους και κάναν τους παρεξηγημένους για το όνομα του μωρού(!) Επίσης όποτε θήλαζα ένιωθα απίστευτα αρνητικά συναισθήματα, έκλαιγα και συνήθως κατέληγα να ουρλιάζω από νευρα, ακόμα και σήμερα δεν ξέρουμε γιατί...Μετά ενιωθα τύψεις, γινόμουν πιο χάλια...Και μέχρι να συνέλθω, ξανα...

Δεν είμαστε όλες ίδιες, δεν είμαστε δυνατές στα ίδια πραγματα, γιαυτό μην απαξιείτε αυτές που δεν τα κατάφεραν..

Δεν απαξιωσα καμία!

Ίσα ίσα κατανοώ ΠΛΗΡΩΣ το πόσο δύσκολος ειναι ο θηλασμος αν λείπει η υποστήριξη. Κι όταν λέω υποστήριξη εννοω όλη την γκάμα, δηλαδη απο τον παιδιατρο, απο το μαιευτηριο, επαγγελματική, οικογενειακή, βοήθεια στο σπίτι κτλ. Έχω 11 πρωτα ανιψια και απο αυτα θήλασε 1 κι αυτο γιατι η μαμα του ήταν σπίτι μαζι του. Γι αυτο σου λέω τα έχω ζήσει μέσα στην οικογένειά μου. Η αδερφη μου και οι νύφες μου δεν τα κατάφεραν γιατι δεν είχαν υποστήριξη, κάποια απο τον παιδιατρο, κάποια απο τη δουλεια, κάποια είχε προβλήματα και δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει, κάποια δεν είχε βοήθεια στο σπίτι. Και δυστυχώς στην Ελλάδα η σταση απο τους περισσότερους εργοδότες στο δικαίωμα του θηλασμου ειναι μηδαμινή! Η νύφη μου είχε 20 ημέρες άδεια μέχρι να γυρίσει στη δουλεια για παράδειγμα!

Όσον αφορα στα συναισθήματά σου μπορει να ήταν ένας συνδυασμός παραγόντων. Κάποιες γυναίκες τις έχει βοηθήσει η γυμναστική στον ψυχολογικό τομέα σε σχέση με το θηλασμο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Κάποιες γυναίκες τις έχει βοηθήσει η γυμναστική στον ψυχολογικό τομέα σε σχέση με το θηλασμο.

Δεν το είχα σκεφτεί και δεν το είχα ακούσει κι όλας...Θα το παλέψω την επόμενη φορά (αν υπάρξει...) γιατί ζηλεύω που δεν τα κατάφερα και με στεναχωρεί...Ευχαριστώ!

Αυτο δεν έχει αποδειχθεί ποτε επιστημονικά

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν το διάβασα κάπου αλλά είχα αυτή την πεποίθηση από ανάλογη εμπειρία κοντινού μου προσώπου. Ίσως όμως έφταιγε αυτό που γράφεις:

στην περίοδο αυτη η μαμα δε θηλάζει τόσο συχνα λόγω κούρασης, δεν τρώει καλα, δεν έχει εδραιώσει καν γαλουχια, δίνει ξένο γάλα για να κοιμηθει κτλ.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά