Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γρήγορη ερώτηση:γίνεται απεργία στον αποκλειστικό θηλασμό;

Recommended Posts

Μανούλες του φόρουμ τα φώτα σας:

ο μικρούλης περίπου 3μηνών θηλάζει αποκλειστικά, έχει 3-4 μέρες αν δεν τον πάρω εγώ αγκαλιά να του προσφέρω το στήθος δεν το ζητάει τον έχω αφήσει και 4 ώρες (8 πρωί με 12 ) κι όλη τη νύχτα κοιμάται εγώ τον ξυπνάω και κυριολεκτικά του ανοιγω το στομα του, αυτός που είχε βεντουζάρει πάνω που και δεν μπορούσα ούτε τουαλέτα να πάω...:oops: κι αν επιμείνω γιατι αγχώνομαι τσαντίζεται και τεντώνει το κορμάκι του τόξο να σηκωθεί όρθιος ένα πράγμα!

ο λόγος που ανησυχώ είναι πως αν και ακριβώς πόσο πίνει δεν μπορώ να ξέρω, από τις φορές που ακούω να καταπίνει δεν μου φαίνεται ικανοποιητικό το γεύμα του ώστε να μην πεινάει για τόσες ώρες μετά. Ούτε νιώθω κύματα το γάλα μου (!) να πώ ότι κατεβαίνει γρήγορα το πίνει ο μικρός και ξεμπερδε'υει γρήγορα, είμαστε σταλαγματιά- σταλαγματιά...

οπότε η ερώτησή μου είναι:έχω διαβάσει για μωρά που κάνουν απεργία θηλασμού γιατί γνωρίζουν και τη λύση μπουκάλι και αρνούνται να θηλάσουν, είναι πιθανό όμως να αρνείται να θηλάσει μωρό που δεν ξέρει άλλον τρόπο σίτησης; και τι είναι αυτά τα νευρακια του που τεντώνεται σαν να μου λέει με έπρηξες με το σταγονόμετρό σου!

:roll::roll::roll:

8hyMp2.pngyXkPp3.png

Διαφημίσεις

Η απεργία θηλασμου δε γίνεται επειδή το μωρό γνωρίζει το μπουκάλι. Συνήθως την κάνουν μεγαλύτερα μωρά και είναι μια παρεξήγηση μεταξύ μωρού και μαμάς.

Στην ηλικία των 2-3 μηνών τα μωρά δείχνουν ενδιαφέρον για το περιβάλλον τους κι ας πούμε "ξεχνιούνται" και δε ζητούν να θηλασουν. Επομένως, απο εδώ και πέρα θα προσφέρεις εσυ στήθος.

Ο μόνος τρόπος να ξέρεις ότι το μωρό σου έχει πάρει αρκετό γάλα είναι οι πάνες του. Θα μετράς 5 περίπου πάνες με τσισα κάθε μέρα!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Nina Nana, αν παρεξηγηθήκαμε τώρα που είμαστε όλη μέρα μαζ'ι όταν επιστρέψω στη δουλειά τι με περιμένει;;; Βεντέτα;;:?

από πάνες τα πάμε καλά, όπως τα λες, μάλιστα τώρα πια δε βλέπω και κάτι μυξούλες που είχαν εμφανιστει παλιοτερα.

Paros, πιπίλα δεν έχουμε, γουλίτσες όχι κάθε μέρα, μπορεί να τύχει αν θηλάζουμε ξαπλωτοί ή σε μεγάλη κλίση.

Βάρος γενν. 3610

1 μηνός 4750

2 μηνών 5500

3 μηνών ζύγιση στο γιατρό την τετάρτη μεθαυριο θα επανέλθω με την τιμή, αν και υπολογίζω (με δικές μας ζυγίσεις) γυρω στα 6300.

Χθες θηλασε και κοιμήθηκε για βραδυ στις 12, προσπάθησα να τον ξυπνήσω κατά τις 2 που ψιλοκουνήθηκε, τιποτα, στις 3.30 τα ίδια (ενα απιθανο πράγμα λες και ήταν σε νάρκωση, αυτός που πετάγεται από το παραμικρο θόρυβο) οπότε ξήπνησε μόνος του στις 6, του ξαναδωσα στήθος στις 7, στις 8.30, στις 10.30, στις 12 αλλά όλες τις φορές κάνει δυο τρεις γουλιές και κάνει πισω. σα να μην θέλει. Πίδακες να τον ενοχλούν δεν έχω, να πω ότι μπουκώνει, τι γίνεται;;;

Νινα Νανα, κάπου αλλού έγραψες ότι το μωρό σου 2-3 μηνών θήλαζε από 5- 10 λεπτά, εννοούσες έντονο θηλασμό με συνεχόμενες γουλιές 'η αργά μασουλήματα-γεμίσματα- γκλουπ;

(ελπίζω να βγάζετε νόημα....):oops:

Και κάτι τελευταίο: δείχνει ήρεμος μόνο που έχει αρχίσει και του τρεχουν πολλά σάλια.έχει κάποια σημασία;

Ευχαριστώωωωωω :roll:

8hyMp2.pngyXkPp3.png

Απο τις ζυγισεις και τις πάνες σας εγω καταλαβαίνω οτι το μωρο παίρνει όσο γάλα χρειάζεται. Γιατι να το ξυπνάς τη νύχτα;

Αυτο που λες για τις 2-3 γουλιες το εννοείς ή απο το άγχος σου το γράφεις;

Εμένα απο 40-50 ημερών σε 3-5 λεπτά είχε τελειώσει. Εντονα στην αρχη (εγω ειχα εντονο αντανακλαστικο ομως), λιγο πιο χαλαρα μετα. Αλλα δεν ειναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες!

Εντιτ αυτο δεν ειναι απεργία θηλασμου!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Απο τις ζυγισεις και τις πάνες σας εγω καταλαβαίνω οτι το μωρο παίρνει όσο γάλα χρειάζεται. Γιατι να το ξυπνάς τη νύχτα;

6 ώρες χωρίς γάλα 2 1/2 μηνών δεν είναι αποφευκτέο;;;;;

Αυτο που λες για τις 2-3 γουλιες το εννοείς ή απο το άγχος σου το γράφεις;

Μέτρησα κυριολεκτικά τους 3 τελευταίους θηλασμούς σήμερα :11- 8 -14 γουλιές (δηλαδή να καταπίνει)

αρχίζω να αντιλαμβάνομαι την υποχονδρία μου, πουθενά αλλού στο φόρουμ δεν έφτασε σε τέτοιο σημείο αξιοπρεπής μητέρα να μετράει τις μπουκιές και τις γουλιές του παιδιού... Τρρρρράτζικ!:oops:

Εμένα απο 40-50 ημερών σε 3-5 λεπτά είχε τελειώσει. Εντονα στην αρχη (εγω ειχα εντονο αντανακλαστικο ομως), λιγο πιο χαλαρα μετα. Αλλα δεν ειναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες!

Εντιτ αυτο δεν ειναι απεργία θηλασμου!

Σωστά, έπρεπε να το ονομάσω απηυδησμένο μωρό ζητάει σωτηρία από απάλευτη μάνα... Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

8hyMp2.pngyXkPp3.png

6) Μέτρηση αριθμού καταπόσεων και όχι λεπτών

Βλέπω συνέχεια νέες μητέρες που, ξεκινώντας να μιλήσουν για τον θηλασμό, το μόνο που ακολουθεί είναι λεπτά, λεπτά, λεπτά και χρόνος: πόσα λεπτά ήταν στο ένα στήθος, πόσα στο άλλο, πότε ξαναζήτησε, πόσο διήρκησε. Στην φάση εγκατάστασης του μητρικού θηλασμού – πρώτες 4 με 8 εβδομάδες – ο χρόνος δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Πετάξτε τα ρολόγια. Υπάρχουν μητέρες που έχουν το παιδί 20 ώρες στο στήθος το 24ωρο και το παιδί δεν παίρνει καθόλου γάλα. Υπάρχουν αντίθετα μητέρες που έχουν το παιδί 5 λεπτά στο στήθος και αυτό έχει φάει μια χαρά. Το θέμα δεν είναι πόση ώρα θηλάζετε, αλλά ΠΩΣ θηλάζετε. Εφόσον έχετε ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα, εάν κάτι χρειάζεται να μετράτε, δεν είναι τα λεπτά αλλά οι καταπόσεις του παιδιού με το στήθος στο στόμα του. Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να διδάσκουν στη νέα μητέρα που προσπαθεί αν θηλάσει, ήδη από το μαιευτήριο, να διακρίνει πότε το μωρό καταπίνει πραγματικά, και πότε δεν καταπίνει, πότε «πιπιλάει» επιφανειακά, και πότε ρουφάει ενεργά γάλα. Εάν το παιδί καταπίνει συνεχόμενα, τρεις ρουφηξιές και παραπάνω πριν κάνει παύση, εάν σε ένα γεύμα κατάπιε πάνω από 10 – 20 φορές, τότε είμαστε ευχαριστημένοι.

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AC-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B8%CE%B7%CE%BB/

83hKp3.png

6 ωρες το βραδυ για ενα μωρο που εχει διπλασιασει το βαρος γεννησης ,κατι που συνηθιζεται μεχρι τον 6ο μηνα να εχει επιτευχθει, δειχνει ενα μωρο χορτατο..

αστο να κοιμηθει, κοιμησου κι εσυ..γυρω στον 4ο-5ο μηνα αλλαζει συνηθως το προγραμμα του υπνου..ξεκινανε τα δοντια και τα ξενυχτια..

83hKp3.png

Eμενα η κορη μου την μοναδικη φορα που αρνηθηκε να θηλασει αποδειχτηκε τελικα οτι ειχε πυωδη αμυγδαλιτιδα.Αλλα ηταν ενος ετους.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

• 1 month later...

Καλημέρα σε όλες τις μανουλες!!!

Μετά απο 10 μέρες και έχοντας διαβάσει όλο το site ζητάω την βοήθεια σας γιατί έχω πελαγωσει. Ο γιος μου κλείνει αύριο τους 4 μήνες και τις τελευταίες 10 μέρες έχει πάθει μετάλλαξη. Ενώ ήταν ένα ήσυχο μωρακι, γελάστο και χαρούμενο, ξαφνικά είναι ανήσυχος και γκρινιαρης. Ας τα πάρω απο την αρχή...

Την εβδομάδα του Πάσχα κάναμε τις πρώτες μας διακοπές. Πήγαμε στο πηλιο, στο εξοχικό μας για 1 εβδομάδα. Κι ενώ τις πρώτες μέρες ήταν φυσιολογικές, μετά την 3η μέρα, ξεκίνησε κάποιες φορές να μην θέλει να θηλασει(θηλαζουμε αποκλειστικά). Με το που πλησίαζε το στήθος, εκλαιγε σπαρακτικα και κοπανιοταν. Τις επόμενες μέρες αυτό επειδηνωθηκε. Τις ημέρες του Πάσχα, φύγαμε απο το πηλιο και πήγαμε στην Εύβοια και στο χωριό του άντρα μου. Με όλες αυτές τις αλλαγές έγινε πιο ανήσυχος και αραιά σε κι άλλο τα γεύματα του. Σκέφτηκα ότι μόλις γυρίσουμε στο σπίτι θα επανέλθει στους ρυθμούς του. Όσο περνούσαν οι μέρες όμως χειροτερευε. Περνούσαν 4-5 ώρες κι ενώ καταλάβαινα ότι πεινουσε με το που πλησίαζε το στήθος εκλαιγε. Ούτε κάν να το πιάσει. Η παιδιάτρος μου λέει ότι είναι φυσιολογικό τα μωρά σε αυτήν την ηλικία να αραιωνουν τα γεύματα τους όμως εχθές που τον ζύγισα έχει χάσει βάρος.Κυριολεκτικά τον έκανα κωλοτουμπες εχθές για να φάει. Έν τω μεταξύ, έχει πολυ σάλιο και δαγκωνει συνέχεια. Ρώτησα τη γιατρό μήπως βγάζει δόντια κι αλλά μου είπε νωρίς. Κορίτσια, βοήθεια. Φοβάμαι ότι θα μου μειωθεί το γάλα με όλα αυτά.

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλες τις μανουλες!!!

Μετά απο 10 μέρες και έχοντας διαβάσει όλο το site ζητάω την βοήθεια σας γιατί έχω πελαγωσει. Ο γιος μου κλείνει αύριο τους 4 μήνες και τις τελευταίες 10 μέρες έχει πάθει μετάλλαξη. Ενώ ήταν ένα ήσυχο μωρακι, γελάστο και χαρούμενο, ξαφνικά είναι ανήσυχος και γκρινιαρης. Ας τα πάρω απο την αρχή...

Την εβδομάδα του Πάσχα κάναμε τις πρώτες μας διακοπές. Πήγαμε στο πηλιο, στο εξοχικό μας για 1 εβδομάδα. Κι ενώ τις πρώτες μέρες ήταν φυσιολογικές, μετά την 3η μέρα, ξεκίνησε κάποιες φορές να μην θέλει να θηλασει(θηλαζουμε αποκλειστικά). Με το που πλησίαζε το στήθος, εκλαιγε σπαρακτικα και κοπανιοταν. Τις επόμενες μέρες αυτό επειδηνωθηκε. Τις ημέρες του Πάσχα, φύγαμε απο το πηλιο και πήγαμε στην Εύβοια και στο χωριό του άντρα μου. Με όλες αυτές τις αλλαγές έγινε πιο ανήσυχος και αραιά σε κι άλλο τα γεύματα του. Σκέφτηκα ότι μόλις γυρίσουμε στο σπίτι θα επανέλθει στους ρυθμούς του. Όσο περνούσαν οι μέρες όμως χειροτερευε. Περνούσαν 4-5 ώρες κι ενώ καταλάβαινα ότι πεινουσε με το που πλησίαζε το στήθος εκλαιγε. Ούτε κάν να το πιάσει. Η παιδιάτρος μου λέει ότι είναι φυσιολογικό τα μωρά σε αυτήν την ηλικία να αραιωνουν τα γεύματα τους όμως εχθές που τον ζύγισα έχει χάσει βάρος.Κυριολεκτικά τον έκανα κωλοτουμπες εχθές για να φάει. Έν τω μεταξύ, έχει πολυ σάλιο και δαγκωνει συνέχεια. Ρώτησα τη γιατρό μήπως βγάζει δόντια κι αλλά μου είπε νωρίς. Κορίτσια, βοήθεια. Φοβάμαι ότι θα μου μειωθεί το γάλα με όλα αυτά.

Δεν μπορω να σκεφτώ τον λόγο που το κάνει αυτο αλλα πρέπει να βρεις τρόπους να τον κανεις να ξαναθηλασει.

Στην απεργία θηλασμου συστήνεται να μην προσφέρει η μαμα στηθος για 3 μέρες κατα τη διάρκεια της ημέρας, να βγάζει γάλα και να το δίνει ή με μπουκάλι ή με ποτηρακι ή με συριγγα ή με κουταλι.

Αν αποφασίσεις να το κανεις αυτο θα επιδιώξεις θηλασμο όταν ειναι κοιμισμένος (σε ελαφρύ ύπνο) ή αγουροξυπνημενος. Επίσης θα αυξήσεις την επαφή σας δέρμα με δέρμα και ίσως θα ήταν καλο να κανεις μπάνιο μαζι με το μωρο και να δοκιμασεις να θηλασει. Υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει ο κοινός υπνος, έτσι κι η επαφή θα αυξηθεί και θα μπορείς να τον πιάνεις στον ύπνο και να θηλάζει!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Nina-nana ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου. Το μόνο που πιάνει είναι αυτό που λες στον ύπνο. Κοιμομαστε μαζί και θηλασει στον ύπνο του. Μέσα στην ημέρα είναι το πρόβλημα. Σήμερα προσπαθώ να τον ταΐζω με το που ξυπνάει και για λίγη ώρα τα κατάφερνω. Με το θηλαστρο δεν κατάφερνω να βγάλω πολυ γάλα γιατί έχει ξεσυνηθησει το στήθος. Γιατί συμβαίνει αυτο; Μήπως έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία; Υπάρχει περίπτωση να είναι αλμα ανάπτυξης;

Nina-nana ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου. Το μόνο που πιάνει είναι αυτό που λες στον ύπνο. Κοιμομαστε μαζί και θηλασει στον ύπνο του. Μέσα στην ημέρα είναι το πρόβλημα. Σήμερα προσπαθώ να τον ταΐζω με το που ξυπνάει και για λίγη ώρα τα κατάφερνω. Με το θηλαστρο δεν κατάφερνω να βγάλω πολυ γάλα γιατί έχει ξεσυνηθησει το στήθος. Γιατί συμβαίνει αυτο; Μήπως έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία; Υπάρχει περίπτωση να είναι αλμα ανάπτυξης;

Ειναι απεργία θηλασμου. Δεν ειναι σίγουρος ο λόγος που συμβαίνει, συνήθως γίνεται όταν κατι συμβει κατα τη διάρκεια του θηλασμου και το μωρο το βιώσει ως απόρριψη και αποφεύγει να θηλασει για να μην το ξανανιωσει. Στην ουσία ειναι μια παρεξήγηση μεταξυ μαμάς και μωρου.

Σε εσάς έπαιξαν σίγουρα ρολο κι οι αλλαγες περιβάλλοντος που κάνατε.

Με το θηλαστρο αποδίδεις με τον καιρο, όπως ακριβώς το είπες, μόλις το στηθος συνηθίσει το θηλαστρο.

Μέτρα 5 βρεγμενες πάνες το 24ωρο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Πανα αλλάζουμε κάθε 2 ώρες περίπου και είναι πάντα βρεγμενη αρκετά. Επίσης έχει 1 κενωση την ημέρα. Καλα δεν είναι; Παρεξήγηση λες ε; Ουφ αυτά τα μωρά... Μέχρι να καταλάβεις τι φταίει έχει αλλάξει κιόλας!! Λες δηλαδή να του περάσει κάποια στιγμή; Τι πρέπει να κάνω για μην παρεξηγηθεί πάλι...;;!!

Πανα αλλάζουμε κάθε 2 ώρες περίπου και είναι πάντα βρεγμενη αρκετά. Επίσης έχει 1 κενωση την ημέρα. Καλα δεν είναι; Παρεξήγηση λες ε; Ουφ αυτά τα μωρά... Μέχρι να καταλάβεις τι φταίει έχει αλλάξει κιόλας!! Λες δηλαδή να του περάσει κάποια στιγμή; Τι πρέπει να κάνω για μην παρεξηγηθεί πάλι...;;!!

Καλές ειναι οι πάνες σας!

Θα του περάσει σίγουρα. Δεν ειναι σίγουρο οτι θα παρεξηγηθεί πάλι, ούτε φυσικα οτι αν τα κανεις όλα τέλεια θα το εκτιμήσει και δεν θα ξαναπαρεξηγηθει! :P

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα. Έτρωγε όλη τη μέρα χωρίς να γκρινιαζει. Για να δούμε...

Μπράβο, μακάρι να του πέρασε!

1Xckp3.png

Franz Kafka