Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα. Σε λίγες μόνο μέρες περιμένω τον μονάκριβο κανακάρη μου. Είμαι καθόλα έτοιμη μόνο που δεν έχω καλύψει το θέμα του παιδιάτρου. Μου έχουν συστήσει φίλες μου κάποιους αλλά δεν έχω έρθει σε επικοινωνία μαζί τους. Μπορείτε να μου πείτε αν πρέπει πρώτα να βρω τον παιδίατρο να επικοινωνήσω μαζί του και να του πω ότι γεννάω περίπου τότε, ή εφόσον γεννήσω να επικοινωνήσω με κάποιον παιδίατρο για να έρθει στο σπίτι?

Διαφημίσεις

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΚΕΥΤΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΘΑ ΠΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.......ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙ ΣΟΥ :wink:

Δεν θα παραστεί παιδίατρος στη γέννα?

Ποιος θα το αναλάβει το μωρό μετά τη γέννηση του και θα το εξετάσει?

Εμένα από την κλινική με είχαν ρωτήσει ποιον παιδίατρο να καλέσουν και τότε επειδή δεν ήξερα κανέναν το είχα αφήσει να επιλέξει ο γυναικολόγος μου. Αυτός ο παιδίατρος ερχόταν καθημερινά και εξέταζε το μωρό, με ενημέρωνε για την πορεία του, είδικα όταν είχε παρουσιάσει ίκτερο και είχε γίνει κατακίτρινο το ζουζουνάκι μου και ΚΥΡΙΩΣ αυτός ήταν που με έμαθε να το θηλάζω.

Σε αυτή τη γέννα θα έχω και πάλι αυτον παιδιατρο (της κόρης μου είναι πια ) δίπλα μου να αναλάβει το μωράκι και να το παρακολουθεί όσες μέρες.

Τώρα βέβαια μήπως αυτό συμβαίνει μόνο στα ιδ. μαιευτήρια?

Εννοώ μήπως θα γεννήσεις σε δημόσιο όπου περιλαμβάνει και αυτή της ειδικότητας γιατρό και δεν χρειάζεσε δικό σου?

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΕ.ΑΜΑ ΗΘΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΗΣΩ Σ'ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ.....

Δεν θα παραστεί παιδίατρος στη γέννα?

Ποιος θα το αναλάβει το μωρό μετά τη γέννηση του και θα το εξετάσει?

Εμένα από την κλινική με είχαν ρωτήσει ποιον παιδίατρο να καλέσουν και τότε επειδή δεν ήξερα κανέναν το είχα αφήσει να επιλέξει ο γυναικολόγος μου. Αυτός ο παιδίατρος ερχόταν καθημερινά και εξέταζε το μωρό, με ενημέρωνε για την πορεία του

κι εμεις ετσι καναμε

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Και εγώ σε ιδιωτικό μαιευτήριο θα γεννήσω (ΙΑΣΩ) αλλά δεν με ενημέρωσε ο γιατρός μου ότι έπρεπε από πριν να έχω παιδίατρο για να παρακολουθήσει από την αρχή την πρόοδο του μωρού.

Αν επιλέξω μετά παιδίατρο και όσο είμαι μέσα στην κλινική το παρακολουθεί ο παιδίατρος της κλίνικής, ποια είναι η διαδικασία...? δηλαδή μόλις βγούμε με τον μπέμπη από το μαιευτήριο, παίρνω τηλ τον παιδίατρο και του λέω έλα από το σπίτι. Συγγνώμη αν σας ακούγονται χαζά αυτά που ρωτάω αλλά δεν το κατέχω καθόλου :shock:

Την τελευταία μέρα στο Ιασώ θα δει το παιδάκι σου ο παιδίατρος του νοσοκομείου, θα σε ενημερώσει αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξεις και θα σου λύσει κάποιες απορίες που θα έχεις. Αν τον δεις συνεργάσιμο άνθρωπο μπορείς να του ζητήσεις την κάρτα του. Εγώ απλά τον ρώτησα πότε πρέπει να δει ξανά το μωράκι μου παιδίατρος και μου είπε στις δέκα μέρες, και έψαξα για κάποιον που να μένει κοντά, για πρακτικούς λόγους .

Τα μωρακια στα μαιευτηρια τα παρακολουθει ο παιδιατρος του μαιευτηριου..

Απο οταν θα βγεις στο σπιτι πρεπει να γινει μια εξεταση στην εβδομαδα με 10 μερες και κει παιρνεις συνηθως εσυ τηλεφωνο καποιον που εχεις σκοπο να συνεργαστεις και στο μελλον μαζι του και ερχεται στο σπιτι.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εμεις παντως κανονισαμε στην γεννα να ερθει ο γιατρος που διαλεξαμε εμεις απο πριν. Ετσι γινεται ετσι κ αλλιως εδω. Αλλα κ το θεωρω σκοπιμο να εχει δει απο την πρωτη στιγμη ο δικος μου παιδιατρος το μωρο.

Ειχα συζητησει απο πριν τα βασικα οπως ειναι το θεμα θηλασμου κλπ κ ηταν εκει ο ιδιος για να με στηριξει κ να με υποστηριξει.

Κορίτσια ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας με βοηθήσατε πάρα πολύ. Θα προτιμήσω την πρώτη επιλογή δηλαδή να παρακολουθήσει το μωρό μου κάποιος παιδίατρος του μαιευτηρίου όσο είμαι στο μαιευτήριο και μετά να επιλέξω ποιος θα παρακολουθεί το παιδί μου. Ούτως ή άλλως σκέφτηκα ότι για την δική μου υποστήριξη θα έχω τον γυναικολόγο μου και την μαία. Ο παιδίατρος (τον οποίο στην καλύτερη περίπτωση θα τον είχα γνωρίσει μόνο μία φορά) δεν θα με βοηθούσε σε κάτι, μέσα στο μαιευτήριο. Έτσι το σκέφτομαι.

Διαφημίσεις