Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ειμαι υπερβολικη????

Recommended Posts

το ρωταω αυτο γιατι:

πηγα σε μια φιλη μου οπου εχουν τα μωρα μας ακριβως την ιδια ηλικια- 9 μηνων.

την ρωτουσα διαφορα πραγματα που βαζει στη διατροφη του οπως για το γιαουρτι που του δινει και ειπα πως τωρα δειλα-δειλα θα του δινω,εκεινη του παιρνει παιδικα γιαουρτακια,εγω θελω να του δωσω κανονικο γιαουρτι και της το ειπα.με ρωτησε γιατι και λεω πως ειναι καλυτερο το κατσικισιο γιαουρτι που τρωμε εμεις.

στη συνεχεια μου ειπε πως θα του δωσει μπισκοτακια παιδικα σε 10 ημερες και της ειπα πως εγω δεν του εχω δωσει ουτε μπισκοτοκρεμα,ουτε φαριν λακτε γιατι περιεχουν ολα αυτα συντηρητικα και ζαχαρη!!! :roll:

με ειπε υπερβολικη!!!

και ρωταω εγω ειμαι????θελω να τρωει οσο το δυνατον με λιγοτερα συντηρητικα και υγιεινα εστω τωρα που δεν καταλαβαινει :roll:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Φυσικά και όχι!!Και είναι πολύ βασικό αυτό που λες, όυι τώρα δεν καταλαβαίνει γιατί μετά είναι πράγματι πιο δύσκολο να αποφύγεις έστω και ικρές αμαρτίες αφού το παιδί καταλαβαίνει και έχει περιέργεια να δοκιμάει ότι βλέπει γύρω του. Και αφού και το παιδί είναι βολικό στο φαγητό και δεν χρειάζεται κολπάκια τύπου μπισκότο στη φρουτόκρεμα για να τη φάει κλπ, τότε σίγουρα όλα αυτά δεν έχουν τίποτα να του προσφέρουν!!

Σε λεει υπερβολικη γιατι ετσι της φαινεσαι..

Και ειναι λογικο να φαινεσαι υπερβολικη σε εναν ανθρωπο που ο ιδιος δεν εχει αυτες τις διατροφικες συνηθειες .. αν δεν το κανει για τον εαυτο της δεν θα το κανει και για το παιδι της..

Και σενα μπορει να σου φανει υπερβολικο αν σου πω οτι το δικο μου το παιδι 5 μηνων ετρωγε σουβλακια.. :lol::lol::lol:

Ο καθενας αναλογα με τις διατροφικες του συνηθειες μεγαλωνει και τα παιδια του..Εγω πχ δυσκολευτηκα παρα πολυ να δωσω γιαουρτι στο παιδι μου και αν δεν ηταν η μαμα μου να επιμενει μπορει να μην ειχε φαει και ποτε.. γιατι πολυ απλα εγω το σιχενομαι, δεν μπορω ουτε να το μυρισω και ελεγα μα πως θα το κανω αυτο το βασανιστηριο στο μωρο μου , να του δωσω να φαει γιαουρτι..

τελικα το εφαγε και με πολυ μεγαλη ευχαριστηση.. Πλεον που δεν το πολυθελει δεν επιμενω καθολου.. αν με την πρωτη κουταλια ξινισει τη μουριτσα του απλα το πεταω και δεν προσπαθω καν να φαει δευτερη.. Και γενικα τον αφηνω να τρωει οτι θελει.. πιτσες σουβλακια, παγωτα, γαριδακια σοκολατες..

Και γω ετσι μεγαλωσα.. ετρωγα οτι ηθελα.. το μονο που ειχα στερηθει σαν παιδακι ηταν τα αναψυκτικα που εμπαινα στο σπιτι μονο τις γιορτες και οπου βρισκαμε πιναμε τοσο πολυ που στο τελος πονουσε η κοιλια μας..

ο χαρης πλεον τα εχω δοκιμασει ολα και μην σου πω οτι τα εχει σιχαθει..

Του δινω σοκολατα, τρωει μια δαγκωνια και την πεταει στα σκουπιδια..

του δινω πατατες τηγανιτες και μου τις ταιζει εμενα (δεν δοκιμαζει καν)

Του δινω γλυφιτζουρι, το ανοιγει και το δινει στο μωρο κουκλα να το φαει.. Αλλα ξερει οτι δεν προκειτε να του τα στερησω ποτε και ετσι δεν τα λαχταραει..

Πχ το κοριτσακι μιας φιλης ιδιας ηλικιας με τον χαρη ειχε ενα ατυχημα πριν λιγο καιρο..

πηγαν σε ενα παρτυ.. η μαμα της δεν της δινει τιποτα να φαει.. αναλατο φαγητο, ζαχαρη μηδεν.. αντι για μπισκοτο της δινουν ενα κομματι ψωμι..

Βρηκε λοιπον η μικρουλα ενα κεικ σοκολατας (ενα ορθογωνιο πανω στο τραπεζι) το πηρε κρυφτηκε κατω απο το τραπεζι και το εφαγε σχεδον ολο.. το αποτελεσμα το φανταζεστε μαλλον.. το παιδι εφυγε με φοβερους πονους στο στομαχι, εμετους κλπ.. οταν μου το ειπε δεν μου ακουστηκε και πολυ παραλογο να το κανει ενα παιδι που τα στερειτε ολα αυτα

Αλλωστε το να φαει βλακειες το παιδι σου καποια στιγμη δεν μπορεις να το αποτρεψεις οποτε θεωρω καλυτερο να ξερει το παιδι οτι πχ μπορει να φαει σοκολατα και στο σπιτι στο απογευμα οποτε στο σχολειο να φαει κατι πιο θρεπτικο ωστε να το κρατησει μεχρι το μεσημερι..

Εγω στο σχολειο παντα ζητουσα τοστ η τυροπιτα την στιγμη που τα αλλα παιδια στο κυλικειο ετρωγαν kiss με κουλουρι (πολυ διαδεδομενο τοτε οι παλιοτερες μπορει να θυμουνται).. και προτιμουσα να φαω ποπ κορν που εφτιαχνε η μαμα μου παρα πιτσινια.. Ομως παντα υπηρχαν στοσπιτι ασχετα αν δεν τα τρωγαμε.. κανεις δεν μας το απαγορευε να το φαμε..

Οσον αφορα τα παιδικα γιαουρτακια, γαλατα κρεμες κλπ..

Εγω πιστευω πως αυτα ειναι καταλληλα για παιδια.. ισως περιεχουν ζαχαρη κλπ κλπ αλλα επισης ειναι εμπλουτισμενα με βιταμινες και διαφορα στοιχεια που τα παιδια που μεγαλωνουν ραγδαια δεν μπορουν αν παρουν μονο μεσα απο τις διαφορες τροφες..

Θα μου πεις πως μεγαλωνανε οι παλιοι..

Ναι μεγαλωνανε αλλα για ρωτα εναν παλιο ποσο "μουρουνελαιο" ειχε πιει στην παιδικη του ηλικία?

Η μηπως ειναι τυχαιο που εχει αυξηθει ο μεσος ορος υψους?

Η μαμα μου ειναι 1.57..και τη θεωρουσαν ψηλη..

η Μαιρη Κοντου ηταν 1,68 (δυο ποντους κοντυτερη απο μενα δηλαδη που θεωρουμε κοντη εως μετρια) και θεωρουνταν πανυψηλη για την εποχη της..

και το κατσικισιο γαουρτι ή γαλα που επιναν εκεινη την εποχη το αρμεγαν κατευθειαν απο την κατσικουλα που ειχαν στο σπιτι, το εφτιαχναν στο σπιτι τους και το ετρωγαν.. δεν το επερναν συσκευασμενο στο πλαστικο κεσεδακι..

Εμεις τυχαινει και περνουμε γιαουρτι απο εναν γερακο που εχει μια στανη καπου εκει κοντα στην περιοχη μας.. Που το φτιαχνει μονος του και κατεβαινει και το πουλαει στα καφενεια της περιοχης..

Αυτο το γιαουρτι μπορω να το φαω.. καταρχην ειναι γλυκο, δεν ξινηζει.. ολα τα αλλα γιαουρτια ξινηζουν.. (γιατι αραγε?) Αλλα τον παππου τον πετυχαινουμε 2-3 φορες το χρονο..

γενικα δεν ειμαι και πολυ της υγιεινης διατροφης, δεν πιστευω σε ολα αυτα τα "ταχα μου βιολογικα προιοντα"

Βιολογικη ειναι η ντοματα του κηπου μου που δεν εχει ουτε κοπρια, μονο χωμα και νερο.. και αυτες οι ντοματες με τα μηδεν λιπασματα κλπ προσθετα διατηρουνται εκτος ψυγειου ολοφρεσκες για 2 εβδομαδες..

Οσα βιολογικα εχω παρει, τα βαζω στο ψυγειο και μετα απο 3 μερες παω να παρω κατι και ειναι ολα σαπια.. και μου λεει ο "βιογεωργος" οτι αφου δεν εχει τιποτα να τη συντηρησει πως να αντεξει..

και γιατι ρε φιλε η δικια μου η βιοντοματα διατηρειται? Τι ειναι η βιονικη ντοματα?

Πιστευω πως ολο αυτο με την υγιεινη διατροφη και τα βιολογικα προιοντα ειναι αλλος ενας τροπος να πληρωνουμε ακριβοτερα τα προιοντα χωρις να διαμαρτυρομαστε.. (γιατι φωναζαμε για τα ακριβα γαλατα αλλα κανεις δεν βγηκε να πει οτι το Εβολ το κατσικισιο εχει 2,5 € τα 660 γρ..γιατι απλα πλασαρεται σαν βιολογικο κατσικισιο..)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

πιστεύω οτι ο καθένας επιλέγει τι τρώει

και όλοι τρώμε με διαφορετιά κριτήρια,

οπότε πως και να μην επιλέγουμε με τα ίδια διαφορετικά κριτήρια και για τα παιδιά?

θα ήταν περίεργο.

οπότε ο καθένας, επιλέγει αυτό που θέλει,

κρίμα είναι να χαρακτηρίζουμε κάπως την επιλογή που κάνει ο άλλος

απλώς επειδη είναι διαφορετική.

εγώ μπορεί να τρώω για πρωινό κουακερ με μπανάνα και γάλα καρύδας αντί γάλα αγελάδας. (σούπερνόστιμο και υγειινό!) την άλλη μέρα θα πιώ τον κλασσικό φραππε ή παγωγό με αγελαδινό γάλα και ενα τόνο ζάχαρη (ανθυγιεινό υποτιθεται)

οπότε? σίγουρα οι επιλογές μου οταν κανω παιδιά θα είναι αντίστοιχες της φιλοσοφίας μου με το φαγητό.

κακό θα έκανε πιθανώς πχ, ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, το οποίο πηγαίνει σε πάρτυ,

και όλα τα παιδιά τρώνε τούρτα, εκείνο να μην του επιτρέψω να φαει ένα μικρό κομματάκι.

αν με ρωτούσε δηλαδή καποιος γονέας για το αν αυτο κανει κακό στο παιδί του, θα του έλεγα, εκεί πρέπει να κανεις ένα μικρό συμβιβασμό...

ναι εκεί μπορεί να είναι υπερβολή να αρνηθείς στο παιδί σου ένα μικρούλι κομματάκι.

αλλά απο την άλλη αν καθε μερα πηγαίνει σε πάρτυ, και καθε μέρα κερνάνε γλυκά,

πολύ λογικό θα ήταν ο γονέας να μη θελει να τρώει το παιδί του αναγκαστικά καθε μέρα γλυκά.

αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα,

αυτό που αναφέρεις είναι σε αυτές τις μικρές ηλικίες, που δεν τιθεται θέμα τέτοιο (ψυχολογικό δηλαδή)

επίσης μπορεί σε μια οικογένεια κανείς να μην πίνει αγελαδινό γάλα και να πινουν όλοι γάλα σόγιας λόγχ πχ ιστορικού στην οικογένεια καρδιακών όπου όλα τα ζωικά λίπη είναι οτι χειρότερο, ε συμβαίνει να δίνουν και στα παιδιά.

όλα είναι σχετικά και απο την στιγμή που δεν κανει κακό στο παιδί του απο ψυχολογικής άποψης, ας του δώσει οτι πιο υγιεινό υπάρχει - για ποιό λογο αυτό να είναι κακό.

απλώς όσοι το κάνουν αυτό πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι αργότερα, το πιο πιθανό είναι να είναι δύσκολο να το διατηρήσουν.

Αφού όμως μπορούν έχουν την θέληση έστω τα πρώτα χρόνια, να ελέγχουν το τι τρώει το παιδί τους απο συντηρητικά και ζάχαρη, γιατί να μην το κάνουν, και γιατί να θεωρηθεί υπερβολικό...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

σε εμένα ο παιδίατρος πάντα έλεγε... πως ότι ανθυγιεινό ή μες στη συντηρητικούρα μπορείς να αποφύγεις απόφυγε το και ας είναι και μια μπουκίτσα μόνο.

Για την ακρίβεια ήταν κάθετος πάνω σε αυτό.

Έλεγε χαρακτηριστικά πως με μαθηματική ακρίβεια το παιδί κάποια στιγμή θα τα φάει όλα αυτά, γιαυτό όσο περνάει από το χέρι μας να τα φάει όσο γίνετε πιο αργά.

Πολλές φορές μάλιστα στην απογευματινή κρέμα αν βγαίναμε από το ωράριο και την τρώγαμε πιο αργά μου έλεγε να την αντικαθιστώ με το φαγάκι του μεσημεριού.

Σε ότι αφορά το γιαούρτι μου είχε πει και σε μένα να της παίρνω το κλασσικό άσπρο γιαούρτι και αν της ξινίζει να της βάζω μέσα 1 κουταλιά σπιτική μαρμελάδα.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Διαφημίσεις

α τωρα είδα κ το πόστ της Doras

ναι απο την στιγμή που μπορεί να επιλέγει ένα παιδί το τι τρώει και βρίσκεται σε χώρους συχνά με άλλα φαγητά, πιθανως οχι τοσο υγιεινα,

σαφώς ένα παιδί που θα τα εχει δοκιμάσει, δεν θα του έρθει να φάει όλο αυτό επειδή σαν γεύση δεν του είχε επιτραπεί ποτέ -

λογικό είναι όταν την γευτεί για πρώτη φορά την ζάχαρη, να θέλει να φάει τα πάντα που είναι γλυκά.

ενώ αν υπάρχει μια σχετική εξοικείωση, σιγά σιγά, δεν φαντάζει σαν κατι ιδιαίτερο.

Εμένα η μητέρα μου για παράδειγμα συνέχεια μου την έλεγε για το πόσο βούτυρο έβαζα στο ψωμί μου, ή μαρμελάδα κ μερέντα,

παντα μου εβαζε πολυ λίγο,

με αποτέλεσμα πηγαίνοντας στην γερμανία (πολύ αργότερα) όταν εμεινα μονη μου στα 18 μου,

τι εκανα?

έτρωγα για πρωινό, 2 γερμανικές φέτες ψωμιού (τις τεράστιες) με ένα τόνο βούτυρο και ένα τόνο μαρμελάδα κτλ κτλ.

μην ξεχνάμε επίσης ποσο επηρεάζει τα παιδια΄οταν η μαμά κανει διαιτα.

και αυτό το έζησα, όπου πηγαινε μονίμως στο weight watchers και είχε καθε εβδομάδα άλλη υγιεινή δίαιτα, τα φαγητά ήταν πάντα χωρίς λάδι πολύ.

ε δεν χορταιναμε, και εγώ ήθελα και αλλο φαγητό μονίμως!

σοκοφρέτες τρώγαμε μια φορά την εβδομάδα μετά την οικογενειακή έξοδο στην ταβέρνα,

και όποτε ο συγχωρεμένος ο γείτονάς μας ο Αλκης Στέας! (!..όποια τον θυμάται...) μας έφερνε απο το εργοστάσιο /διαφημιστική κατι γκοφρετάκια.

Αλλιώς δεν υπήρχε τιποτα στο σπιτι απο γλυκά, - γιαγιάδες κ παπουδες δεν ειχαμε για να μας φέρνουν γλυκά.

Με τα γλυκά δεν μου προκάλεσε αυτό κάποιο πρόβλημα,

παρόλο που θυμάμαι οτι παρακαλούσαμε για μια kiss!

Μέχρι και σήμερα, αντιπαθώ τα πολύ γλυκά γλυκά, έχω πάρει το γερμανικό σε αυτό. Τρελλαίνομαι για τάρτες πχ. Αλλά σοκολάτα δε τρώω ποτέ ουτε και νιωθω καποια στέρηση για αυτό.

Περισσότερο πρόβλημα μου προκάλεσε η εμμονή και το πρόβλημα που είχε η μητέρα μου με το φαγητό,

ο καθημερινός έλεγχος δηλαδή της ποσότητας, μη παχύνω κτλ κτλ. (επειδή εκείνη είχε άγχος για τον εαυτό της) με αποτέλεσμα μεγάλα σκαμπανεβάσματα στο βάρος, 17 χρονών να κανω καποτε διαιτα 600 θερμίδων (!!!), μετά να παίρνω πάλι 10 κιλά και πάει λέγοντας. Ακόμα με κυνηγάει, το να θέλω να φάω χωρίς όριο, και ξέρω οτι ήμουν στα φοιτητικά μου χρόνια πολύ κοντά στο να γίνω βουλιμική! Να τρώω δηλ πολλά απο αστείρευτη λαιμαργια και μετά να έχω τύψεις και να θελω να τα βγάλω!

Μέσα σε εναμισυ χρόνο τώρα για παράδειγμα, έβαλα 10 κιλά απο το κανονικό μου βάρος! (και ούτε εμεινα έγκυος ούτε κατι αλλο για να μη σας φαινεται νορμαλ ή λίγα αυτά τα κιλά.).

Προσπαθώ όμως τώρα με πολυ ισορροπημένη υγειινη διατροφή και πολυ γυμναστική, και εχω χάσει ήδη τα 6, σιγά σιγά.

Όταν διαταρραχθεί η φυσική σχέση με το φαγητό, για πολλά χρόνια, είναι πολύ δύσκολο μετά να την επαναφέρεις.

Το συμπέρασμά μου = όπου υπάρχει το παν μετρον άριστον,

χωρις απαγορεύσεις ριζικές/απόλυτες, ούτε καθημερινό άγχος για το τι και πόσο τρώει ένα παιδί, (είτε το παιδί τρώει λιγότερο, είτε τρώει περισσότερο) δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

για μένα όταν πλησιάζει τα 2 έτη, και πάει προς τα δυόμισυ -τρία,

ανάλογα με τον κοινωνικό περίγυρο,

είναι καλό να υπάρχει μια εξοικείωση με όλες τις γεύσεις που θα συναντήσει, έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα στα 4 που θα βλέπουν τούρτες καθε μέρα, και να θελουν να φάνε όλη την τούρτα.

για αυτές τις ηλικίες (απο 3 ετών) υπάρχουν βιβλία για παιδιά που δείχνουν για την διατροφή και μπορεί ένα παιδί να μάθει τι είναι καλό και τι κακό για τον οργανισμό του,

και έτσι να επιλέγει και το ίδιο αυτό που του κάνει καλό.

Το εντάσσουμε και στο ίδιο πλαίσιο για το οποίο μιλάμε και για το σώμα για τους γιατρούς την γύμνια, τα δόντια και όλα αυτά.

Έτσι μεταφέρουμε και την ευθύνη στο ίδιο το παιδί για τον εαυτό του και το σώμα του. Πόσο το προσέχει, τι επιλέγει να φάει κτλ.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

εμενα με λενε τρελλη γιατι δεν τις εδωσα ποτε φαριν λακτε αλλα κεχρι, τις δινω γιαουρτι κουκακη ή βιολογικο κατσικισιο, δεν αγχωνομαι με τα εμβολια για το αν θα τα κανει και ποτε κλπ :D και τι εγινε :?: δεν ακουω κανεναν εξαλλου ειναι δικο μου παιδι και μονο εγω και ο αντρασ μου εχουμε λογο και ευθυνη για την ανατροφη της και σε πληροφορω ολους τους αποστομωνω αφου δοξαση ο θεος το παιδακι μου ειναι μια χαρα και σε βαρος και σε υψος αλλα και σε υγεια :D

εμενα με λενε τρελλη γιατι δεν τις εδωσα ποτε φαριν λακτε αλλα κεχρι, τις δινω γιαουρτι κουκακη ή βιολογικο κατσικισιο, δεν αγχωνομαι με τα εμβολια για το αν θα τα κανει και ποτε κλπ :D και τι εγινε :?: δεν ακουω κανεναν εξαλλου ειναι δικο μου παιδι και μονο εγω και ο αντρασ μου εχουμε λογο και ευθυνη για την ανατροφη της και σε πληροφορω ολους τους αποστομωνω αφου δοξαση ο θεος το παιδακι μου ειναι μια χαρα και σε βαρος και σε υψος αλλα και σε υγεια :D

Το κεχρι απο που το παιρνεις και τι μαρκα ειναι;

Πως φτιαχνεται;Με νερο;Το τρωει ευχαριστα;

Ευχαριστω πολυ!!

ειλικρινα ειανι ενα ανοστο πραγμα :D φυσικα και το ετρωγε αλλα καποιες φορες που εκανε την ζορικη τις εβαζα και κανα δυο μεζουρες γαλα αλλιως μονο νερο.Τωρα ομως τις δινω μουσλι, βρωμη κλπ. που ειναι πιο ευγεστα ( τις holle επερνα αλλα τωρα τις περνω κανονικο κεχρι οπως και πληγουρι)

εγω συμφωνω απολυτα με αυτα που λετε κοριτσια και ξερω πως δε μπορω να του λεω του παιδιου αργοτερα μην φας εκεινο και το αλλο.

δε μπορω οταν θα μου ζητησει μια σοκολατα ή γαριδακια να του αρνηθω.

το θεμα μου ειναι το τωρα δηλαδη το τι του δινω εγω να φαει εφοσον δεν καταλαβαινει ακομη.

δηλαδη θελω οσο περναει απ'το χερι μου τουλαχιστον μεχρι 1 1/2 χρονων, να μην τρωει τα τυποποιημενα.

ελπιζω να εγινα κατανοητη...... :roll:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

δηλαδη θελω οσο περναει απ'το χερι μου τουλαχιστον μεχρι 1 1/2 χρονων, να μην τρωει τα τυποποιημενα.

ελπιζω να εγινα κατανοητη...... :roll:

Απόλυτα!Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι!Και φυσικά το άλλο άκρο είναι εξίσου άσχημο.Η πεθερά μου είχε τον άντρα μου άκρως περιορισμένο και ο καημένως ακόαμ θυμάται πως έκανε στα πάρτυ, όταν συναντούσε γαριδάκια κλπ, ορμούσε σαν ξελιγωμένο. Κι αυτό δε λέει τίποτα. Αλλά και για μένα είναι κρίμα την πρώτη περίοδο της ανάπτυξης που το "κουμαντάρεις" και το παιδί πιο εύκολα να μην την εκμεταλλευτείς ώστε να μάθει το παιδί έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.Τώρα που το σκέφτομαι στο δεύτερο παιδί αυτό είναι πιο δύσκολο :roll::roll:

κατερινα μου την ιδια απορια εχω κ εγω! και εγω δε της εχω δωσει τιποτα με ζαχαρη, δεν της δινω τυποποιημενες κρεμες. παιρνω βιολογικα κτλ κτλ. ομως σκεφτομαι οτι πχ βιολογικα οταν θα αρχισει να τρωει απο το φαγητο μας θα τα σταματησω. εγω δεν ειμαι της υγιεινης διατροφης. μετα απο λιγο καιρο οταν θα μεγαλωσει και θα καταλαβαινει δε θελω να της στερησω τιποτα. εχω μια θεια που εχει κολλημα με την υγιεινη διατροφη. τα παιδια της θεωρω οτι ειναι τα πιο σστερημενα παιδια του κοσμου!! μεχρι και χαρακτηρα αλλαζεις απο τη στερηση. αν τους εδινες γλυκο εκαναν σαν τρελλα. εμαθαν να μη μοιραζονται τιποτα γιατι ηξεραν πως οτι προλαβαιναν θα ετρωγαν. το απεχθανομουν τοτε και το απεχθανομαι και τωρα. δε θελω το παιδι μου να γινει ετσι. α και τα παιδια της ειναι χοντρα! εγω που τα ετρωγα ολα σε λογικα πλαισια νοιωθω οτι δεν εχω στερηθει κατι. οποτε πιστευω οτι ολα αυτα περι υγιεινης μπορουμε να τα κανουμε τωρα που δεν καταλαβαινουν και αυτα οταν μεγαλωσουν αρκετα θα αποφασισουν τον τυπο διατροφης που τους ταιριαζει. στο ενδιαμεσο ας ακολουθησουμε το παν μετρο αριστο!

οσο για τις αλλες μαμαδες καθε φορα που βλεπω μια μου ερχεται να της δωσω συμβουλες και αυτη τη διευθυνση. κανουν πραγματα που δε θα τα εκανα ΠΟΤΕ. αναρωτιεμαι πρεπει να λεω κατι? ως τωρα δεν εχω πει ποτε τιποτα. αλλα προχθες ας πουμε ηταν μια μαμα με ενα χοντρο μωρακι. το μπουκωνε απο αυτες τις κρεμες και εκεινο δεν ηθελε αλλο...μετα του δινει μιραντα, το παιδι δε μπορουσε να το φαει και πνιγοταν και αυτη επεμενε. μετα καθαριζει τα χερακια του με μωρομαντηλο και του ξαναδινει ενα μπισκοτο! και στο καπακι μου λεει οτι προσεχει τη διατροφη του!

και αναρωτιεμαι υπαρχει περιπτωση να πετυχω κατι αν της πω μη το κανεις αυτο? η να μην ανακατευτω καθολου

dora έγραψε

<<Πχ το κοριτσακι μιας φιλης ιδιας ηλικιας με τον χαρη ειχε ενα ατυχημα πριν λιγο καιρο..

πηγαν σε ενα παρτυ.. η μαμα της δεν της δινει τιποτα να φαει.. αναλατο φαγητο, ζαχαρη μηδεν.. αντι για μπισκοτο της δινουν ενα κομματι ψωμι..

Βρηκε λοιπον η μικρουλα ενα κεικ σοκολατας (ενα ορθογωνιο πανω στο τραπεζι) το πηρε κρυφτηκε κατω απο το τραπεζι και το εφαγε σχεδον ολο.. το αποτελεσμα το φανταζεστε μαλλον.. το παιδι εφυγε με φοβερους πονους στο στομαχι, εμετους κλπ.. οταν μου το ειπε δεν μου ακουστηκε και πολυ παραλογο να το κανει ενα παιδι που τα στερειτε ολα αυτα >>

Φυσικά η μαμά κατηγόρησε το κέικ ...... :lol::lol::lol::lol:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Κατερινάτσι μου υπερβολική μπορει να σε πουν και γιατι αντλεις το γαλα του μωρού σου ακομα :D

Είσαι? Φυσικά και ΟΧΙ !

Καταλαβες νομιζω τι θελω να πω :D Εσυ για το παιδι σου ξερεις το καλυτερο ποιο ειναι !

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Κατερινάτσι μου υπερβολική μπορει να σε πουν και γιατι αντλεις το γαλα του μωρού σου ακομα :D

Είσαι? Φυσικά και ΟΧΙ !

Καταλαβες νομιζω τι θελω να πω :D Εσυ για το παιδι σου ξερεις το καλυτερο ποιο ειναι !

:lol::lol::lol::lol::lol:

με εχουν πει ναι-υπερβολικη που αντλω το γαλα!!!

επισης ειμαι και ουφο που καθομαι και ακουω τις βλακειες τους!!! :lol::lol:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Εγω δεν λεω υπερβολικο κανεναν..

και δεν συνηθιζω γενικα να σχολιαζω τον τροπο που ο καθενας επιλεγει να μεγαλωσει τα παιδια του..

Αλλα αν καποιος μου κανει κριτικη για τον τροπο που εχω επιλεξει εγω να μεγαλωσω το δικο του τοτε θα του κανω κι εγω..

Πχ.. (η μαμα της φιλης μου που επαθε το παιδι της το σοκ του κεηκ.. :lol: )

"Τιιιιιιιιιιι... τρωει ο χαρης κρουασαν Μπομπ σφουγγαρακη? δεν κανει να τρωνε τετοια τα παιδια"

Απαντηση.. "Τι να κανουμε.. ο χαρης δεν εχει μαμα υστερικη ουτε γονιδιακο προβλημα με το βαρος (αυτη ειναι παχουλη) για να μην φαει ζαχαρη μεχρι τα 5 του.."

Αν δεν σχολιαζε τη δικη μου επιλογη δεν θα το ελεγα ποτε.. (καθαρη κακια)

Διαβαζα σημερα ενα αρθρο στο περιοδικο Parents που ελεγε κατα ποσο οι δικες μας επιλογες μπορουν να επιρρεασουν τις κοινωνικες σχεσεις του παιδιου μας..

και ανεφερε τη διατροφη ως εναν απο τους λογους που μπορει το παιδι ας να απομονωθει τοσο απο τα υπολοιπα παιδια αλλα και απο τους γονεις τους.. (σχολια για την διατροφη των δικων τους παιδιων, απαιτησεις για το μενου στα παιδιακα παρτυ κλπ κλπ)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

dora εισαι ο ανθρωπος μου! θα σου κανω χιλιες ερωτησεις!!

καταρχην να σου πω οτι μπορει να μη συμφωνουμε στο τροπο που τρεφουμε τα παιδια μας ΟΜΩΣ σεβομαι απολυτα αυτο που επελεξες! και εξηγουμαι:βλεπω οτι εισαι συνειδητοποιημενη και ξερεις γιατι κανεις οτι κανεις. επισης συμφωνω με τη λογικη σου.

τι θελω να σε ρωτησω: νοιωθεις ασχημα οταν καποιος σου κανει μια υποδειξη με καλο τροπο?εγω εχω ενα πολυ κακο. οταν συμβαινει κατι που θεωρω οτι δεν ειναι σωστο θεωρω οτι ειναι υποχρεωση μου να το πω. το ξερω οτι δεν ειναι καλο αυτο και πολλες φορες μου εχει δημιουργησει προβληματα...ομως εγω νοιωθω ενοχες αν δε το πω...νοιωθω οτι ισως ξερω κατι παραπανω η οτι θα μπορουσα να δωσω μια διαφορετικη οπτικη στον αλλο και να ειναι καλυτερο για το παιδι...τοσο ο αντρας μου οσο και η μαμα μου παντα μου λενε οτι δεν μπορω να αλλαξω τον κοσμο...

πιο πανω ειπα για μια μαμα που γνωρισα και ανεφερα τι εκανε...αυτη η μαμα ειχε την εντυπωση οτι προσεχε τη διατροφη του παιδιου της! αν εγω της ελεγα κατι ισως να μην το ηξερε και το αλλαζε..απο την αλλη ομως ισως το θεωρουσε προσβλητικο! σας κουρασα, ε?

δορα πραγματικα θα ηθελα να ηξερα την αποψη σου...

Εξαρταται απο τον τροπο..

Και γενικα ναι ενοχλουμε οταν μου κανουν υποδειξεις οταν αυτες αφορουν το δικο μου παιδι.

γενικα το να κανεις υποδειξεις στον αλλο δεν ειναι καλο..

Μπορεις ομως να πεις αυτο που θελεις χωρις ουσιαστικα να κανει καμια υποδειξη στον αλλο και με αυτο τον τροπο να τον βαλεις σε σκεψεις..

Θα σου φερω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις τι εννοω..

Εγω ειμαι παιδαγωγος προσχολικης ηλικιας (για οσους δεν το ξερουν).

Συνανταω λοιπον μια παλια γνωστη σε εναν παιδοτοπο που που εχει ενα παιδακι 3 χρονων περιπου (αν θυμαμαι καλα) και με ρωταει το εξης ζητωντας ας πουμε μια πιο επιστημονικη προσεγγιση του θεματος.."πως θα καταφερει να κανει το παιδι της να κοιμηθει μονο του στο κρεβατι του ενω αυτο δεν θελει και θελει να κοιμαται μαζι τους στο διπλο και ακομα κι αν τον κοιμησουν ξυπναει και επιστρεφει στο κρεβατι της.."

Δυστυχως εγω σε αυτο δεν μπορω να της απαντησω γιατι εγω εχω επιλεξει να κοιμαμαι μαζι με το παιδι μου, και ναι μεν καποια στιγμη θα το βαλω στο κρεβατι του αλλα δεν θα επιμεινω κιολας σε αυτο.. Θεωρω οτι το παιδι θα παει μονο του οταν αυτο αισθανθει ετοιμο..

Αυτη ομως καιγεται.. Το θεωρει μεγαλο λαθος να ειναι το παιδι μαζι της στο κρεβατι και γω το θεωρω ακομα μεγαλυτερο το οτι το διωχνει και μεσα μου σκεφτομαι "μα τι γαιδουρα.." (χωρις παρεξηγηση αυτο.. ολοι θεωρουμε οτι αυτο που εχουμε επιλεξει ειναι το καλυτερο :lol: ακομα κι αν ειναι λαθος)

της λεω λοιπον πολυ ευγενικα οτι δυστυχως δεν εχω κατι να της προτεινω και της παραθετω τους λογους που εγω χω επιλεξει να κοιμαμαι μαζι με το μωρο μου και τα οφελη που πιστευω πως θα εχω απο αυτη μου την επιλογη οπως επισης και εφοσον εχω πει ολα αυτα συμπληρωνω σε μια πολυ μικρη "παραγραφο"τα μειον της βιαιης απομακρυνσης του παιδιου απο την ζεστασια της μητρικης αγκαλιας..

Δεν ασχολουμε καθολου με το δικο της θεμα.. δεν σχολιαζω καθολου την επιλογη της.. μιλαω μονο για μενα και για τη δικη μου επιλογη..

Δεν ξερω τι εκανε η κοπελα αυτη με το παιδακι της ομως σιγουρα δεν παρεξηγηθηκε μαζι μου. Ισως αυτα που της ειπαν να την εκαναν να αλλαξει γνωμη, ισως να προσπαθει ακομα να βαλει το παιδι στο κρεβατι του.. Εγω της ειπα αυτα που ηξερα.. Αυτη απο δω και στο εξης εχει τη δυνατοτητα να τα επεξεργαστει στο κεφαλι της αναλογα με την προσωπικοτητα της, τις αναγκες τις δικες της και τις οικογενεια της και να κανει οτι στο καλο θελει.. δεν με αφορα..

Το ιδιο κανω σε οποιαδηποτε περιπτωση ασχετα με το τι μπορει να σκεφτομαι μεσα μου.. γιατι οπως δεν μου αρεσει να κριτικαρουν εμενα δεν κριτικαρω και τους αλλους..

Θα σου πω και ενα αλλο παραδειγμα..

Εγω επελεξα να μην θηλασω το Χαρη πρωτον γιατι ηθελα να καπνιζω (αν και πολυ μετα εμαθα οτι καλυτερα θα ηταν αν τον θηλαζα) και δευτερον γιατι θεωρουσα οτι δεν μου ταιριαζει..

Ομως δεν ειμαι εναντια στο θηλασμο , αντιθετως επικροτω τις γυναικες που εχουν τα κοτσια και το κανουν (γιατι για μενα θελει κοτσια οντως) και οταν με ρωταμε (θεωρωντας παλι οτι λογο επαγγελματος μπορω να βοηθησω ασχετα που εγω οτι ξερω το ξερω απο το ιντερνετ και τα φορουμ) εννοειτε οτι και δινω ολες τις πληροφοριες που ξερω, και ενθαρρυνω και παραπεμπω σε συγκεκριμενα σαιτ που μπορουν να βοηθηθουν ακομα περισσοτερο κλπ κλπ.. Και εννοειτε οτι παντα οταν συναντω εγκυες γυναικες τους παραθετω τα πλεονεκτηματα του θηλασμου ακομα κι αν δεν τις γνωριζω)

Ομως.. οποιος σχολιασει την δικη μου επιλογη να μην θηλασω την εβαψε.. :lol: Επειδη ειμαι γλωσσου γενικως και εχω λεγειν μπορω να υποστηριξω την οποιαδηποτε επιλογη μου και να σε κανω να φανεις γελοιος και μονο που ρωτησες.. Αν καποιος μου ελεγε κατι πριν φτασω στο σημειο να απογαλακτισω και εννοειτε καλοπροαιρετα και σε στυλ συμβουλης πχ πινε πολυ νερο για να εχεις γαλα οκ το δεχομουν..

Αλλα σχολια του τυπου "Τιιιιιιιιιιιιιι δεν θηλαζεις το μωρο? Απαπα ξερεις τι καλο κανει το μητρικο γαλα στο μωρο και συ του το στερεις?" δεν τα δεχομαι.. Ο καθενας να κοιταει την καμπουρα του..

Πχ.. Ηλικιωμενη κυρια (συμπεθερα φιλου σε χριστουγενβιατικο τραπεζι οταν ο Χαρης ηταν δυο μηνων)

"Θηλαζεις το μωρο?"

"Οχι"

Γυρναει στη διπλανη..

"Οι νεες μαναδες δεν ειναι σαν και μας.. εμεις δουλευαμε και ειχαμε το μωρο στο βυζι.. αν ξερανε τι κανο τους κανει..σημερα δεν νοιαζονται"

Απαντηση δικη μου..

"Τουλαχιστον ξερουμε οτι τρωμε μαζι με αλλους δεν βγαζουμε τα παπουτσια μας κατω απο το τραπεζι.. :lol::lol::lol: "(και κοιταω μια αυτη και μια κατω απο το τραπεζι)

(και ολοι κοιτανε κατω απο το τραπεζι που η εν λογω κυρια εχει βγαλει τα παπουτσια της και κουναει τα δαχτυλα της :lol::lol: )

O5Lop2.png

kIP3p2.png

δωρα αυτο που ανεφερες για τη συμπεθερα ηταν ενα κακεντρεχες σχολιο που το εκανε μονο για να πει οτι αυτη ηταν καλυτερη. ας πουμε εγω ξερω οτι τα μωρομαντηλα ειναι επικινδυνα. βλεπω μαμαδες που καθαριζουν τα χερια των μωρων με αυτα και μετα τα μωρακια βαζουν τα χερια στο στομα τους. πιστευω οτι ειναι επικινδυνο για το παιδι. δε θα γυρισω να πω εισαι γαιδουρα που το κανεις αλλα θα της πω οτι ειναι επικινδυνο και θα ηταν καλυτερα με νερο. εγω δεν ηξερα απολυτως τιποτα για μωρα μεχρι που ανακαλυψα το Parents πολλες μαμαδες δε το ξερουν αρα δεν εχουν οσες πληροφοριες εχω εγω! δε θα επρεπε να το πω? το ξερω οτι θα τη πειραξει "την οποια μαμα" αλλα ισως μετα το ξανασκεφτει...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Δώρα στο ότι έχει σημασία το πως το λες αυτό που θες να πεις...

Κι εγώ όταν κάτι θέλω να πω σε κάποιον, το λέω μέσω του δικού μου μωρού...

Δλδ ένα παράδειγμα sofia_nefeli για σένα...

εσύ παράδειγμα δεν δίνεις παιδικό γιαούρτι κι εγώ δίνω

θέλω λοιπόν να σε παροτρύνω να δίνεις επειδή πιστεύω πραγματικά ότι είναι καλό για το παιδί, σωστά?

Δε θα σου πω ποτέ "αααααααα δεν δίνεις γιαούρτι εσύ?!?! μα γιατί!!! αφού είναι καλό!!!!"

Θα σου πω όμως...

εγώ στον Ωριωνάκο αποφάσισα να δίνω παιδικό γιαούρτι, κι ας έχει και ζάχαρη μέσα γιατί θεωρώ ότι η ποσότητα ζάχαρης που έχει δεν του κάνει κακό (καθότι ο οργανισμός χρειάζεται και τη ζάχαρη γιατί την μετατρέπει σε ενέργεια) και γιατί έχει τόσες άλλες ουσίες που του κάνουν καλό που είναι περισσότερο το καλό απ το πιθανό κακό της λίγης ζάχαρης

ή με τα μπισκότα στη φρουτόκρεμα...

προτιμώ να τρώει ένα δυο μπισκότα με τη φρουτόκρεμα του και να έχει φάει όμως ουσιαστικά και 3 ολόκληρα φρούτα, απ το να μην του βάλω μπισκότο και τελικά να φάει μερικές κουταλιές :wink:

εκεί λοιπόν σε βάζω σε ένα προβληματισμό με βάση το τι κάνω εγώ... και δεν μπαίνεις σε θέση άμυνας για το τι κάνεις λάθος στο παιδί σου και εγώ σου κάνω κριτική :wink:

. δε θα γυρισω να πω εισαι γαιδουρα που το κανεις αλλα θα της πω οτι ειναι επικινδυνο και θα ηταν καλυτερα με νερο.

Παλι λαθος θα το πεις..

Γιατι καλος ή κακως εμεις δεν ειμαστε ουτε ο επιστημονας που εκανε την ερευνα ουτε λεκτορας του πανεπιστημιου που ας πουμε οτι ο αλλος που μας ακουει θεωρει πως αυτο που λεμε ειναι σωστο..

λεγοντας της πχ την εκφραση "ειναι επικινδυνο" αυτοματα ο αλλος εκλαμβανει πως "με αυτο που εχει επιλεξει να κανει θετει σε κινδυνο την υγεια του παιδιου της.."

Το καλυτερο ειναι οταν λεμε κατι να μην χρησιμοποιουμε χαρακτηρισμους και μαλιστα τοσο απολυτους και αρνητικους οπως "επικινδυνο"

Για παραδειγμα θα ηταν καλυτερα να της ελεγες..

"Βρε συ Τιτικα ακου να δεις τι διαβασα προσφατα στο ιντερνετ (σε ενα περιοδικο, το ακουσα στην τηλεοραση οτι προτιμα κανεις).. ειχε μια ερευνα και ελεγε οτι τα μωρομαντηλα καλο ειναι να αποφευγουμε να τα χρησιμοποιουμε σε παιδια ηλικιας κατω του ενος ετους αλλα και σε μεγαλυτερα ειδικα σε περιοχες που μπορουν να ερθουν σε επαφη με το στομα τους γιατι τα συστατικα που περιεχουν εχουν θεωρηθει επικινδυνα για την υγεια κλπ κλπ (προσθετεις αν θυμασαι κατι το οποιο ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενο οχι ομως αερολογιες και υποθεσεις και προσωπικα σχολια).

Επαθα σοκ γιατι τα μωρομαντηλα ειναι ενα τοσο ευρεως διαδεδομενο προιον και ολοι τα χρησιμοποιουμε και το κυριοτερο.. απευθυνονται σε παιδια..Εγω απ΄οταν το εμαθα χρησιμοποιω νερακι του θεουλη.. φυλα τα ρουχα σου να εχεις τα μισα που λεει η παροιμια"

Με αυτον τον τροπο και της μεταφερεις αυτα που ξερεις και την ενημερωνεις, και δεν παρεξηγητε.. το πολυ πολυ να σε πει "υπερβολικη" αλλα απο κει και περα ειναι προβλημα της τι θα κανει.. εσυ το καθηκον σου το εκανες..

O5Lop2.png

kIP3p2.png