Recommended Posts

  Γεια σας....ο γιος μου πάει σε ωδείο-πιάνο για πρώτη χρονιά φέτος!Εχει παρακολουθήσει 2 χρόνια μουσική προπαιδεία και πιστεύω οτι ήταν το κίνητρο για να αγαπήσει τη μουσική!μόλις έκλεισε τα 8 χρόνια!η δασκάλα του είναι πολυ ευχαριστημένη και ήδη τελειώνει και τα βιβλία 1Β του Αlfreds.

  Ξέρεις κανείς πόσα χρόνια είναι η προκαταρκτική για να ξέρουμε αν αυτά που μας λένε είναι αλήθεια η όχι?επίσης μας είπε οτι του χρόνου αν συνεχίσει έτσι θα δώσει για κατωτέρα!

  δώστε μας τα φώτα σας κάποιος-α ειδικός!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Αν είναι 8 ετών, είναι επιμελής και συνεπής, ναι, είναι δυνατό να δώσει σε δύο χρόνια για κατωτέρα. Δεν είναι δηλαδή απίθανο. Ειδικά αν πηγαίνει σε ωδείο, μπορεί να δεις το χρονοδιάγραμμα του ωδείου, να διαπιστώσεις σε πόσα χρόνια 'βάζουν' την προκαταρκτική. Αυτά βέβαια είναι και σχεικά. Μπορεί δηλαδή η δασκάλα να τον καθυστερησει ένα χρόνο ακόμα στην προκαταρκτική και να τον τρέξει μετά στη κατωτέρα. Εμάς θυμάμαι στο ωδείο μας ρώταγαν, θέλεις να δώσεις για μέση, με μέτριο βαθμό ή να το αφήσουμε για του χρόνου να είσαι πιο ώριμη να πάρεις το δεκάρι?

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Ναι, κανονικά δύο χρόνια είναι. Κανονικά όμως, γι αυτό σου έγραψα ότι η ηλικία του είναι καλή, αν είναι και συνεπής τότε όλα ΟΚ... Ανησυχείς για κάτι?

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  όχι ιδιαίτερα..απλά επειδή προχωράει πολύ γρήγορα και έχει τελειώσει ήδη την ύλη από τέλη Φεβρουαρίου δεν θα ήθελα να τον αφήσει πίσω..καταλαβαίνεις!

  Η αλήθεια βέβαια είναι,για να είμαι και δίκαιη, ότι έκανε το γιο μου να αγαπήσει το πιάνο....αλλά σκέφτομαι μήπως το βλέπουν και επιχειρηματικά!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Εγώ δεν είμαι δασκάλα πιάνου, έχω όμως πάρει πτυχίο. Τα παιδιά που 'το έχουν' δεν μπορείς να τα καθυστερήσεις. Πρόσεχε να τον προχωράει στην ύλη. Αυτό να φροντίζεις. Οι πρώτες τάξεις είναι λίγο πολύ συγκεκριμένου χρόνου, γιατί τα χεράκια χρειάζονται το χρόνο τους. Όταν θα μπει 'κατωτέρα' μπορεί να τρέξει για τη μέση και να τη βγάλει σε ένα χρόνο πχ. Η εκμάθυνση του πιάνου είναι μία συνέχεια. Το χρόνο που θα 'χάσει' στην κατωτέρα ένα παιδί, θα το κερδίσει στη συνέχεια στη μέση. Απλά πρόσεχε να μελετά σωστά και να προχωρά την ύλη του με συνέπεια και όχι με άλματα. Και εκεί είναι η δυσκολία για κάποιον που δεν ξέρει μουσική. Πχ. μπορεί κάποιος από την αρχή του χρόνου να έχει τα κομμάτια των εξετάσεων και να διαβάζει μόνο αυτά ή κυρίως αυτά, να δίνει εξετάσεις και να τσουλάει τις τάξεις (μέχρι ένα επίπεδο βέβαια). Οι αδυναμίες φαίνονται στη ΄μέση' τάξη. Εκεί που σταματάνει οι περισσότεροι. Στη θέση σου δεν θα βιαζόμουν στις μικρές τάξεις. Το παιδί βάζει παρακαταθήκη για το μέλλον.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Οι κανονικοί χρόνοι σπουδών του πιάνου είναι

  2 χρόνια προκαταρκτική

  3 χρόνια κατωτέρα

  3 χρόνια μέση

  3-4 χρόνια ανωτέρα

   

  Για να πάρεις πτυχίο χρειάζονται και άλλα μαθήματα βέβαια

  Τώρα, αυτοί οι χρόνοι, που είναι οι ελλάχιστοι, μπορούν να συντμηθούν, αλλά υπάρχει κάποια διαδικασία (κατατακτήριες κλπ κλπ). Τα παιδιά που έχουν ταλέντο το κάνουν αλλά, όπως σου είπα, στις πιο προχωρημένες τάξεις. Δεν κερδίζει τίποτα με το να μπει νωρίτερα κατωτέρα. Αντίθετα κεδρίζει πολλά αν κάνει τη μέση σε δύο χρόνια.

   

   

  Σου λέω την καθαρά προσωπική μου άποψη. Ας μιλήσει και κάνενας άλλος.....

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Σαν καθ.πιάνου σας ενημερώνω οτι η ύλη του πιάνου είναι συγκεκριμένη τόσο που εκτός από συγκεκριμένα βιβλία ορίζει και τα κομμάτια (αρχή-μέση-τέλος βιβλίου) για να αλλάξει επίπεδο από προκ. σε κατωτέρα, μέση κλπ. Τα χρόνια φοίτησης είναι όπως τα λέτε 2-3 προκ. 3 κατ. 3μέση και 3-4 ανωτέρα-πτυχίο+επιπλέον θεωρητικά παράλληλα. Για να καταλάβεις για να εισαχθεί στην κατωτέρα ένας μαθητής πρέπει να παίξει 1 σονατίνα, 1 Βach (Anna Magdalena), και 1 Lemoine. Επιπλέον μαθαίνει και κλίμακες. Μαθητής ο οποίος φοιτά σε ωδείο εγκεγραμμένος στα μαθητολόγια του υπουργείου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να "πηδήξει" τάξεις. Προχωράει όπως ορίζει ο νόμος τα έτη.Μαθητής που δεν είναι εγγεγραμμένος και πάει για "κατάταξη" (κάθε Οκτώβριο είναι αυτές οι εξετάσεις) δίνει εκεί που προτείνει ο δάσκαλος ανάλογα με τα βιβλία που παίζει.

  Αν ένας εγγεγραμμένος μαθητής παρουσιάζει πρόοδο πέραν του φυσιολογικού για να προχωρήσει σε παραπάνω επίπεδο δεν τον γράφουν στα μαθητολόγια για 2 σεζόν οπότε και έχει δικάιωμα μετά τα 2 χρόνια "αποχής" να δώσει κατάταξη εκεί που θέλει(μπορεί). Θεωρητικά ξεκινάμε (εγώ) τα παιδιά στην Δ΄δημοτικού έτσι ώστε να ολοκληρώσουν την θεωρία και τα 3 πρώτα σολφέζ μέχρι την ΣΤ΄τάξη. Στη συνέχεια στην Α΄γυμνασίου εγγράφονται στο ειδικό αρμονίας και στο τέλος της Γ΄γυμνασίου παίρνουν πτυχίο αρμονίας ολοκληρώνοντας παράλληλα και όλο τον κύκλο υποχρεωτικών θεωρητικών μαθημάτων. ¨οσο αφορά ηλικία-επίπεδο (8 χρονών) είναι σύνηθες να δώσει για κατωτέρα.Αυτά!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα