Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΓΛΑΙΑ ΘΕΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ!!!!!!!!HELP ME

Recommended Posts

Αγλαία καλησμπέρα, σαν νέα μαμα και εγώ έχω πελαγώσει και θελω τα φωτα και την ψυχραιμια σου!!!!

Εχω ένα αγοράκι 24 ημερων και εδω και μια εβομαδα κοντευει να με τρελανει!!!!!!!

Την ημέρα είναι ένα αγγελούδι, ήρεμο ήσυχο, κοιματε μια χαρουλα και ξυπνάειθ κάθε 2 το πολύ 3 ώρες για να φάει. Κάθε φορά θηλάζει απο ένα στήθος απο ένα 15 έως και 40 λεπτά. Άν τον δω και πεινάει κιάλλο του δίνω και λίγο απο το άλλο στήθος.

Το ΒΡΑΔΥ...μεταμορφώνεται το αγγελόυδι μου. Απο τις 12 - 2 τα ξυμερώματα και μετά που ξυπνάει για να φάει, μετά δεν ξανακοιμάτε ΠΟΤΕ!!!Θέλει να είναι όλη την ώρα στο στήθος και να θηλάζει. Όλη την ώρα όμως μέχρι στις 9 το πρωί. Φοβήθηκα μήπως δεν τρώει καλά, δεν έχω γάλα (όσο αυτό θέλει)και γιαυτό πεινάει το βράδυ (να σο πώ ότι το στήθος μου τρέχει συνέχεια γάλα...συντηβανάκια!!). Αποφάσισα και του έδωσα σε ένα γεύμα το βδάδυ (στις 1.30) το γάλα που είχα μαζέψει με το θήλαστρο, για να μπορώ να ελένξω πόσο έχει φάει. Ηπιε λοιπόν 90ml μονορούφι. Μόλλις τον πηγα στο κρεβάτι του άρχισε να ουρλιάζει πάλι και να ψάχνει να βρει το στηθος μου

Είναι δυνατόν να πεινάει τόσο πολύ?

Τέλος εκείνη την μέα έβγαλα το γάλα απο το στήθος που θα θηλαζε και θορυβήθηκα γιατι έβγαλα 50 ml αντλώντας για 20 λεπτά, αλά έβλεπα ότι δεν έβγαινε για ώρα κάτι. Μήπως τελικά δεν του φτάνει το γάλα μου? Αλλά γιατί πεινάει μονο την νύχτα τόσο πολύ?

Βοήθεια κοντέβω να γίνω βαμπίρ απο την αυπνία αλλά δεν θέλω να κόψω το θηλασμό, τί γίνετε? (αααα το βάρος του όπως θα δεις μεγαλώνει αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο τις πρώτες μέρες)

πρακλατω είναι τα στοιχεία που ζητάς

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος - 35 και 6μερες

Β. Το φύλο του βρέφους ' αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκλιριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. στο θαλαμο προωρων γιατι δεν ειχε κλεισει τις 36 εβδομαδες

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

11-2-12 3400 (ΓΕΝΝΗΣΗ)

15/2-12 3170 (ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ)

22/2/12 3450

26/2/12 3690

2/3/12 3790

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) ΟΧΙ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. MEDELA SUPER MINI

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 3-4

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΕΡΙΠΟΥ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση απο τα 3-4 περιπου γευματα τραβαω το γαλαπου παραμενει στο στηθος που θηλαζε το μωρο, ωστε να αδειασει τελειως και λιγο απο τον αλλο μαστο, απο τον αποιο θα θηλασω στο επομενο γευμα. Περιπου την φορα, σαν συνολο αντλω 25ml και αντλω κανενα 5-8 λεπτα, μπορει και λιγο παραπανω εξαρτατε

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 8-9

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 6-8

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Διαφημίσεις

Θα σου πουν τα κορίτσια πιο καλά, αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αντλείς. Το θήλαστρο που έχεις δεν είναι γιαυτή την περίοδο.

Βάζε το μωρό στο στήθος, πριν πεινάσει, φτιάξε σιγά σιγά ρουτίνα ημέρας (φως φασαρία)- νύχτας (σκοτάδι- ησυχία) και θα στρώσετε. Εδώ κάνεις συντριβανάκι τι δεν έχεις γάλα καλό μου; Ποιός σε αγχώνει έτσι;

Να σου ζήσει!!!!

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αυτο το βραδινο σκηνικό που περιγράφεις ειναι πάρα πολυ συνηθισμένο! Μα πάρα πολυ! Οι περισσότερες μαμάδες που θηλάζουν το έχουν περάσει τις πρώτες μέρες ή μάλλον νύχτες. Μην μπαίνεις στο τρυπακι να υπεραναλυσεις τη συμπεριφορά του μωρου!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Κοριτσάκι μην αγχώνεσαι:).Τα μωράκια θέλουν το στήθος της μαμάς τους το βράδυ.Μπορείς να θηλάζεις ξαπλωμένη;Εγώ σώθηκα με αυτή την στάση:D.Ο μικρός μου τον πρώτο καιρό καθόταν πολύ στο στήθος είτε για να θηλάσει είτε για να πιπιλίσει:P.Την νύχτα το είχε περισσότερη ανάγκη.Άλλωστε υπάρχουν και τα άλματα ανάπτυξης.Ο δικός μου εκείνες τις ημέρες τρελαινόταν από τις 8:30 το βράδυ και έπειτα:mrgreen:.Γκρίνια κακό ,στην αρχή δεν ήξερα τι είχε...Η μητέρα μου έλεγε δεν του φτάνει το γάλα του μωρού.Έδινα αντλημένο γάλα το έπινε όλο 100-150ml και μετά έκανε εμετό ο καημένος:roll:.Μίλησα με φίλη μου σύμβουλο θηλασμού και μου είπε να ξαπλώνω να τον βάζω στο στήθος να κοιμάμαι και εκείνος θα κάνει την δουλειά του;).Έτσι και έγινε:D!Άλλωστε από ότι διαβάζω τα γεύματα που κάνει το μωρό δεν είναι και πολλά οπότε ίσως την νύχτα να σε έχει περισσότερη ανάγκη:roll:.Καλή δύναμη και να χαίρεσαι το μωράκι σου!!!

Θα σου πουν τα κορίτσια πιο καλά, αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αντλείς. Το θήλαστρο που έχεις δεν είναι γιαυτή την περίοδο.

Βάζε το μωρό στο στήθος, πριν πεινάσει, φτιάξε σιγά σιγά ρουτίνα ημέρας (φως φασαρία)- νύχτας (σκοτάδι- ησυχία) και θα στρώσετε. Εδώ κάνεις συντριβανάκι τι δεν έχεις γάλα καλό μου; Ποιός σε αγχώνει έτσι;

Να σου ζήσει!!!!

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι!!!Έτσι είναι η μέρα μας, το πρωί φασαρία κτλ και μετά τις 8 χαμηλο φωτισμο, τον κοιμήζω στην κρεβατοκάμαρα στην κούνια του για να καταλάβει την διαφορά, αλλά μπααααααα

όσο για την άντληση την΄ξεκίνησα για να αποσυμφωρώ λίγο το στήθος μου γιατί με το χέρι δεν μπορούσα, και κάποια στιγμή κράτησα και λίγο μήπως και δεν φτάνει το γάλα στο παιδι...υπερβάλω ε???δεν ξέρω τι να πώ

Διαφημίσεις

Καταρχήν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην του φτάνει το γάλα σου. μόνο 24 ημερών και ήδη έχεις συντριβανάκια! Για να καταλάβουμε αν ένα βρέφος τρέφεται ικανοποιητικά τον πρώτο μήνα της ζωής του πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 βρεγμένες πάνες και τουλάχιστον 2 λερωμένες. Το δικό σου υπερβαίνει κατά πολύ αυτό το όριο. Σταμάτα να αντλείς μέχρι να 40ίσει γιατί μπορεί να δημιουργήσεις υπερπαραγωγή και θα έχεις μετά άλλα προβλήματα. όσο περισσότερο γάλα απομακρύνεται από το μαστό τόσο περισσότερο γάλα παράγεται την επόμενη φορά. Αν θέλεις να κάνεις τράπεζα γάλατος άρχισει όταν θα σαραντίσει με το καλό και πάλι με προσοχή. να μην κάνεις εκτεταμένη χρήση του θηλάστρου.

Τη νύχτα λοιπόν το μωρό σου είναι εκνευρισμένο και αποζητάει παρηγοριά στο στήθος. ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο. Το περασα κι εγώ τις πρώτες μέρες του μωρού μου. Δεν έχει καμία σχέση με το θηλασμό. και μπουκάλι να του έδινες τα ίδια θα είχες. Απλά το βιολογικό ρολόι του μωρού σου δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί στο να κοιμάται τη νύχτα και να μένει ξύπνιο τη μέρα. μέχρι να στρώσει δοκίμασε να τον δίνεις κάποιες ώρες της νύχτας στον άντρα σου να τον κρατάει για να κοιμάσαι και να σου τον φέρνει όταν είναι να φάει.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Κι εγώ μια από τα ίδια!!! ;)

Η μικρή μου είναι εξίμιση μηνών και τώρα κοιμάται σερί, αλλά τον πρώτο καιρό κοιμόταν όλη μέρα -ξυπνούσε μόνο για να φάει- και την΄νύχτα....γερμανικά νούμερα!!! Μην ανησυχείς, απλά δεν ξεχωρίζει ακόμα τη μέρα από τη νύχτα και λογικά το πιάνει υπερένταση τότε, είμαι κι εγώ της άποψης ότι πρέπει να σταματήσεις να αντλείς και να θηλάζεις όποτε το μωρό επιθυμεί, το γάλα σου και η ποσότητα είναι μια χαρά, καλά στα λένε και τα κορίτσια, λίγη υπομονή χρειάζεται και θα στρώσει!!!:-)

Να σου ζήσει το μωράκι σου και όλα θα πάνε καλά!!!

Κι εγώ μια από τα ίδια!!! ;)

Η μικρή μου είναι εξίμιση μηνών και τώρα κοιμάται σερί, αλλά τον πρώτο καιρό κοιμόταν όλη μέρα -ξυπνούσε μόνο για να φάει- και την΄νύχτα....γερμανικά νούμερα!!! Μην ανησυχείς, απλά δεν ξεχωρίζει ακόμα τη μέρα από τη νύχτα και λογικά το πιάνει υπερένταση τότε, είμαι κι εγώ της άποψης ότι πρέπει να σταματήσεις να αντλείς και να θηλάζεις όποτε το μωρό επιθυμεί, το γάλα σου και η ποσότητα είναι μια χαρά, καλά στα λένε και τα κορίτσια, λίγη υπομονή χρειάζεται και θα στρώσει!!!:-)

Να σου ζήσει το μωράκι σου και όλα θα πάνε καλά!!!

Σε ευχαριστώ πολύ!!!έκανες κάτι ιδιαίτερο για να αλλάξει την νύχτα με την μέρα και να την ξεχωρίζει?εγω τον βάζω το πρωι που ξυπνάει να κοιμάτε στο καλάθι στο σαλόνι με θόρυβο φως κατλ, και το βραδυ στην κουνια...προσπαθουμε αλλα τώρα δεν τα καταφερνουμε...με ησυχία και χαμηλο φωτισμο...δεν βλέπω ομως φως. Καμιά άλλη ιδέα?