Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πότε ξεκινούν να κάνουν ποδήλατο;

Recommended Posts

Σε ποιά ηλικία πρέπει να κάνουν πηδάλιο; Ο μικρός μας είχε απο πολύ μικρός το κλασικό ποδηλατάκι που εμείς απο πίσω σπρώχναμε αλλά πάντα έβαζε τα πόδια πάνω στα στηρίγματα και επαναπαυόταν στο σπρώξιμο. Του πήραμε ενα ποδήλατο με τρείς ρόδες εννοείται αλλά και πάλι βαριέται να ζορίσει τα ποδαράκια και θέλει να τον σπρώχνω. Όσο και αν τον πιέσω δεν θέλει. Βέβαια έκανα και το λάθος και του πήρα μεγαλύτερο ποδήλατο με το σκεπτικό να το κρατήσει περισσότερο χρόνο κάτι που απο οτι διάβασα είναι λάθος. Επίσης το ποδήλατο που πήραμε ενώ τσουλάει τα πηδάλια δεν κινούνται, αυτό σημαίνει οτι είναι ελλατωματικό;; Και αυτό το σκέφτηκα γιατί κάποιος στη πλατεία μου είπε ως κολπάκι να του δέσω τα πόδια στα πηδάλια ώστε να καταλάβει την κίνηση. Σκέφτομαι να πάρω άλλο ποδηλατάκι τώρα μικρότερο μπας και νιώσει περισσότερη ασφάλεια και ξενικήσει το πηδάλιο. Πείτε μου τις εμπειρίες σας και συμβουλές plssss...

Διαφημίσεις

Ο μικρος μου αρχισε να κανει πεταλι σε ποιο μικρη ηλικια απο τον μεγαλο γιατι υπηρχε το τρικυκλο στο σπιτι. Δεν τα καταφερνει πολυ καλα στο κανονικο που πειραμε γιατι ισα που φτανει αλλα που θα παει...

Θα ελεγα να σταματησεις να τον σπρωχνεις..

(Στον παιδικο ο γιατρος που τους εξεταζε ρωταγε απο τα 2μιση αν κανουν - ο μικρος ναι ο μεγαλος οχι)

Καλησπέρα.Εμένα ο μεγάλος τώρα έχει ποδήλατο κανονικό με βοηθητικές ρόδες.Ξεκίνησε να κάνει πολύ νωρίς πετάλι.ΑΛΛΑ έχει έναν παππού τρελαμένο με τα ποδήλατα(να φανταστείτε ότι κατεβαίνει ακόμα στο κέντρο από Βριλήσσια με αυτό), ο οποίος αφιέρωνε πάρα πολύ χρόνο για να τον μάθει, χωρίς να τον πιέζει φυσικά, και ο μικρός βλέποντας και τον παππού να κάνει ο ίδιος ποδήλατο τόσο πιο πολύ ήθελε να μάθει.Τώρα πάνε και μαζί βόλτες.Μάλιστα παππούς και εγγονός μας έκαναν δηλώσεις ότι το καλοκαίρι στανταρ θα βγάλουν τη μία ρόδα χαχαχα!Ο ίδιος τρελός άνθρωπος κόντεψε να τραβήξει τα μαλλάκια του με εμένα, καθώς αρνιόμουν πεισματικά να κάνω πετάλι και το έκανα σε ηλικία 5,5 χρονών:).

Θέλω να σου πω πως κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό.Μην τον πιέζεις απλά σταμάτα σιγά σιγά να τον σπρώχνεις.Το ποδήλατο πόσο μεγάλο είναι?Τον δυσκολεύει?Δεν κάθεται καλά?Μήπως δεν φτάνουν τα ποδαράκια του στο πετάλι με άνεση ώστε να αισθάνεται και ασφαλής?Για δες το μήπως χρειάζεται κάτι πιο μικρό.

Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010

Αν σταματησω να τον σπρώχνω πολύ απλά κατεβαίνει! προσπάθησε η αλήθεια είναι κάποιες φορές αλλά επειδή δεν τα κατάφερε και ακόμα πάει προς τα πίσω τα πόδια τα παράτησε. Κάθεται άνετα στη σέλα και τα φτάνει τα πηδάλια απλά είναι λίγο ψηλότερο απο οτι πρέπει. Δε θέλω να τον πιέσω ιδιαίτερα μη του βγεί άρνηση. Εγώ να φανταστείτε πρώτη φορά εκανα ποδήλατο στα 26 μου γιαυτό πιστεύω πως είναι στο παιδί απλά επειδή άκουσα κάποιους γιατρούς να το βάζουν στα στάδια της ανάπτυξης γιαυτό και αναρρωτήθηκα. Βέβαια στα στάδια αναφέρει οτι πρέπει 4 ετών να κάνει ποδήλατο αλλά οι γιατροί οπως είπε και η mmdad το ζητούν απο τα 2 μιση.

Ειλικρινά δεν το ξέρω καθόλου αυτό, δηλαδή αν ανήκει στα στάδια ανάπτυξης.Δεν ξέρω, τι να πω δηλαδή αν ένα παιδάκι δεν έχει ποδήλατο μέχρι τα 8 του πχ γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα να αγοραστεί τι γίνεται?

Τεσπα, εννοείται μην τον πιέσεις καθόλου.Εσύ απλά φέρνε τον σε επαφή με το ποδήλατο, ίσως και μέσα στο σπίτι ή στο μπαλκόνι και πιστεύω μόνος του σιγά σιγά θα αρχίσει να προσπαθεί.Αυτά από εμένα, ίσως κάποια άλλη μανούλα έχει και κάποια άλλη συμβουλή.

Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010

Διαφημίσεις

κατι που μου άρεσε πολύ και το είδα στην Ευρώπη είναι τα παιδιά από 1+ έτους να είναι στο πατινο ποδήλατο (ουσιαστικά μόλις περπατήσουν καλά και μετά). Αυτό έχει 2 ροδες αλλά όχι πεταλ. Κάθονται πάνω και σπρώχνουν με τα πόδια τους. Σιγά σιγά τα σηκώνουν για λίγο και μαθαίνουν ισοροπία. Από αυτό μπορούν μετά να πάνε αμέσως στο ποδήλατο χωρίς βοηθητικές. Παιδάκια που χρησιμοποιούν αυτό μπορούν από 3 χρονών να κάνουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές.

Δεν ξέρω αν έχει στην Ελλάδα αλλά είναι απλό και φθηνό και νομίζω είναι καλή ιδέα για παιδιά κάτω των 3.

• 2 weeks later...
κατι που μου άρεσε πολύ και το είδα στην Ευρώπη είναι τα παιδιά από 1+ έτους να είναι στο πατινο ποδήλατο (ουσιαστικά μόλις περπατήσουν καλά και μετά). Αυτό έχει 2 ροδες αλλά όχι πεταλ. Κάθονται πάνω και σπρώχνουν με τα πόδια τους. Σιγά σιγά τα σηκώνουν για λίγο και μαθαίνουν ισοροπία. Από αυτό μπορούν μετά να πάνε αμέσως στο ποδήλατο χωρίς βοηθητικές. Παιδάκια που χρησιμοποιούν αυτό μπορούν από 3 χρονών να κάνουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές.

Δεν ξέρω αν έχει στην Ελλάδα αλλά είναι απλό και φθηνό και νομίζω είναι καλή ιδέα για παιδιά κάτω των 3.

Μήπως εννοείς αυτά;

http://www.kettler.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=53

λεω να παρω στον μικρό μου....

fVLTp2.png

ο Αργύρης μου γεννήθηκε 10/10/10

. Εγώ να φανταστείτε πρώτη φορά εκανα ποδήλατο στα 26 μου γιαυτό πιστεύω πως είναι στο παιδί απλά επειδή άκουσα κάποιους γιατρούς να το βάζουν στα στάδια της ανάπτυξης γιαυτό και αναρρωτήθηκα. Βέβαια στα στάδια αναφέρει οτι πρέπει 4 ετών να κάνει ποδήλατο αλλά οι γιατροί οπως είπε και η mmdad το ζητούν απο τα 2 μιση.

Γνώμη μου είναι ότι όταν λέει στα στάδια ανάπτυξης να κάνει ποδήλατα στα 4 έτη εννοεί χωρίς βοηθητικές ρόδες.....συνήθως στα 2 1/2 μαθαίνουν το πετάλι, εξαρτάται από το παιδί, άλλα λίγο πιο νωρίς άλλα λίγο πιο αργά. Όχι όμως και 4 χρονών....φαντάζομαι ότι τότε μαθαίνεις χωρίς τις βοηθητικές ρόδες.

κ εγω πιστευω οτι ειναι θεμα παιδιου.Κ ο δικος μου,στα τριαμισυ ,εκανε χωρις βοηθητικες.Εχει θεμα,ομως,με ο,τι εχει ροδες κ ειδικα..δυο!!

Διαφημίσεις

Στους πίνακες με τα στάδια κινητικής ανάπτυξης πρέπει να κάνει ποδήλατο στα 3-4 με βοηθητικές και στα 5-6 χωρίς αυτές. Απλά όπως αναφέρεται όλες σας είναι στο παιδί και το δικό μου είναι βαρύ πεπόνι!!

Δεν ειναι μονο στο παιδι/ Ειναι και στο γονιο. εγω φοβαμαι και νομιζω οτι θα αργησουν πολυ να βγαλουν τις βοηθητικες...

πολύ σημαντικός παράγοντας επίσης ο φόβος του γονιού...

rQGhp3.png