Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα πρωτα βρεφικα ρουχα και εξοπλισμοι

Recommended Posts

Ανοιγω αυτο το θεμα για να πουμε τις εμπυριες μας εμεις οι μαμαδες σχετικα με τα ρουχα και τους εξωπλισμους που χρειαστηκαμε για τα μωρακια μας και τι μας εκανε και τι οχι για να βοηθησουμε τις μελλουσες μαμαδες!:)

Και ξεκηναω:

Απο ρουχα χρειαστηκα

ζιπουνακια γυρω στα 10-15 κομματια-κοντομανικα και μακρυμανικα(γεννησα τον χειμωνα εγω)

φορμουλες 10 κομματια περιπου μισες λεπτες και μισες πιο χοντρες(κατα προτειμηση να εχουν μπροστα τα κουμπακια απο πανω μεχρι κατω και στα δυο ποδαρακια,ολα τα αλλα εμενα δεν με βολευαν και πολυ)

παντελονακια και μπλουζακια κανα 5 κομματια

καλτσουλες κανα 10

σκουφακια καν 2-3 (εγω της εβαζα στην αρχη μετα το μπανιο)

φορμα εξοδου αναλογα με την εποχη που θα γεννησετε

σετ σεντονακια 3-4

1 μαξυλαρι (αλλα τον πρωτο μηνα δεν θα σας χρειαστει)

μια κουβερτα χοντρη και μια λεπτη (ειχα παρει και μια πολυ χοντρη για να την σκεπαζω στο καροτσι οταν βγαινουμε)

πανες αγκαλιας 3-4 (προσωπικα δεν τις πολυχρειαστηκα μονο στο νοσοκομειο και μετα τις εβαζα στην καλαθουνα σαν σεντονι οταν κοιμοταν μεσα τον πρωτο μηνα)

πετσετες μπανιου 3-4 (η μαια μου ειχε πει οτι πρεπει καθε μερα να αλλαζεις την πετσετα,δεν ξερω για ποιο λογο,το εκανα τον πρωτο μηνα τωρα την κραταω 2-3 μερες)

σαλιαρες κανα 5 (δεν της εβαζα σαλιαρα.πολυ σπανια γιατι δεν λερωνοταν,αλλα τις χρισημοποιω για να την σκουπιζω αν βγαλει καμια γουλιτσα)

Να σημειωσω οτι εκανα κοριτσακι,απο εμπυριες φιλων μου που ειχαν αγορακι χρειαστηκαν πιο πολλα διοτι τα αγορακια λερωνονται πιο πολυ.

Απο εξωπλισμο:

2 συσκευασιες παμπερς ν.1 και μωρομαντηλα αρκετα (μην παρετε πολλες γιατι δεν ξερετε ποσο ακριβως θα γεννηθει το παιδι και ποσο γρηγορα θα βαλει βαρος,εμενα μου εμειναν κιολας μερικες συσκευασιες)Αν τυχον το μωρο σας βγαινει μεγαλο στον υπερηχο παρτε μια ν.1 και μια ν.2

ψαλιδακι για τα νυχια,φυσικο σφουγγαρι,αφρολουτρο-σαμπουαν,λαδακι σωματος,αλοιφη συγκαματος,φυσιολογικο ορο,μπατονετες,οινοπνευμα,βαμβακι

Αυτα προς το παρον (απ'οσα θυμαμαι)!Ας πουν και οι υπολοιπες μανουλες τι χρειαστηκαν,τι οχι,τι τους βολεψε κτλ:D

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πολύ καλό το θέμα που ανοιξες Angel306. Είμαι στην 26 εβδομάδα και ακόμα δεν έχω ξεκινήσει τις αγορές. 31 Μαΐου που είναι η πητ, τα κορμακια κ τα φορμακια πρέπει να είναι κοντομανικα;γενικά να πάρω καλοκαιρινά ρουχαλακια; Επίσης,από εξοπλισμό κουνιες έπιπλα κτλ ποια είναι τα απαραίτητα;γιατι ακουω απο αλλουσ πολλα πραγματα κ εχω πελαγωσει!Εμείς μένουμε σεδυαρι οπότε στο δωμάτιο μας θα βολευτει κ ο μπεμπησ και ο χώρος είναι περιορισμένος, μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε!άλλο άγχος και αυτό! Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας! Ευχαριστώ πολύ :)

New Mammy :D

26/5/12 Έσκασε μύτη ο Γιωργάκης!!

Αρχικά πρέπει να σκεφθεί κανείς πού θα κοιμίζει το μωρό. Εγώ θεωρώ απαραίτητη την καλαθούνα, τη βάση της (για να μη σκύβει κανείς πολύ) και την αλλαξιέρα. Η κούνια μπορεί να περιμένει για αργότερα. Η αλλαξιέρα όμως είναι πολυ χρήσιμη και καλό είναι να έχει έρθει κανα μήνα νωρίτερα ώστε να βάλεις μέσα τα πλυμμένα και σιδερωμένα ρούχα. Επίσης απαραίτητο είναι κι ένα μαξιλάρι για πάνω από την αλλαξιέρα για να ακουμπάς το μωρό. Εμένα απο την αρχή μου φάνηκε πολύ χρήσιμο το θήλαστρο, 3 μπιμπερό, 2-3 πιπίλες και ο αποστειρωτής. Πριν γεννήσω έλεγα τι θα τα κάνω αυτά, να όμως που χρειάστηκαν. Για ρούχα είναι περίπου όπως έγραψε η άλλη κοπέλα από πάνω.

Θα συμφωνησω με την Zuzunaki εκτος για την καλαθουνα δεν την θεωρω τοοοσο απαραιτιτη (εμας μας την εδωσε μια ξαδερφη μου).Αφου σχεδον ενα μηνα μονο κοιμηθηκε εκει μετα στο κραβατακι της.Βαση ειχα για την καλαθουνα αλλα την φοβομουν και ετσι την ειχα βαλει μεσα στο κρεβατακι η στον καναπε οταν την επαιρνα στο σαλονι.Αλλαξιερα δεν εχω γιατι νομιζω,γνωμη μου,ειναι αχριστη τελειως.Την αλλαζω στο κρεβατι,η στον καναπε βαζω ενα πανι απο κατω απλα μην γινει κανα ατυχημα!Με βολευει παααρα πολυ αυτος ο τροπος.Εχω βεβαια συρταριερα και μια διπορτη ντουλαπα.Το θηλαστρο μπορεις να μην το παρεις αμεσως βλεπεις στην πορεια αν χρειαστει.Μπιμπερο,αποστειρωτη και πιπιλες ναι απαραιτητα τα θεωρω.Και να την θυλαζεις αποκλειστικα,μου χρειαστηκε οταν πχ της εδινα τσαι για τους κολικους.Και στην κατσαρολα μπορεις να τα αποστειρωνεις αλλα μαζευουν αλατα.Και εναν βραστηρα επισης.

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Και επειδη εγω σχεδον ολα τα πηρα απο συγγενεις και φιλους.λιγα αγορασα,ειχα αρκετα πραγματα που δεν τα χρισημοποιησα πολυ η και καθολου,πρεπει να σκεφτεις παααρα πολυ καλα το τι θα χρειαστεις πριν το αγορασεις για να μην πανε τζαμπα τα λεφτα.

Οσο για τα ρουχαλακια θα ειναι νωρις νομιζω για καλοκαιρινα,τουλαχιστον αυτα για τον 1ο-2ο μηνα.Αν εχετε ζεστη στο σπιτι παρε και μερικα με μακρυα μανικακια αλλα οχι χοντρα.

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Διαφημίσεις

ελενα εχουμε ακριβωσ την ιδια ΠΗΤ 31/5.και εγω τωρα ξεκιναω σιγα σιγα να παιρνω μερικα πραγματακια...για τα ροθχαλακια εχω και γω τον ιδιο προβληματσμο..πιστευω ομωσ οτι θαν αι νψρισ για καλοκαιρινα

Angel να σου ζήσει το μωράκι και με το καλό οι υπόλοιπες. Εγώ κοντεύω να γεννήσω και έχω ψωνίσει ό,τι έκρινα απαραίτητο. Ήθελα να ρωτήσω κάτι. Όταν λες για μαξιλαράκι, τι ακριβώς θα χρειαστώ; Νόμιζα ότι τα μωρα κοιμούνται χωρίς μαξιλάρι αλλά τώραα μολυ λένε κάτι για σφινάκια κλπ. για να κοιμάται το μωράκι στο πλάι.

CzyLp3.png

Τον γιο μου τον γέννησα τέλος Μαίου. Είχα ελάχιστα φορμάκια με μανικι και ποδαράκι τα οποία φορούσε τις πρώτες μέρες στο μαιευτήριο και στο σπίτι μέχρι που ξεκινησαν οι ζέστες αρχές Ιούνη. Παρτε 4-5 φορμάκια με μανικι και ποδαράκι για τις πρώτες μέρες και μετά καλοκαιρινά. Αν γεννησετε τέλος Μαίου θα σας χρειαστού για λίγες μέρες (ούτε μήνα) τα μακριμάνικα.

Για την κοπέλα που μένει στο δυαρι, αλλαξιέρα μην πάρεις. Αν μπορείς να βάλεις μαξιλάρι αλλαξιέρας στο πλυντηριο σου τότε αλλαζε το μωρό εκεί ή στο κρεβάτι. Θεωρώ πρακτική την αλλαξιέρα αλλά αν έχεις έλειψη χώρου και το κρεβάτι μια χαρά κάνει. Καλαθούνα αν έχεις πάρει καρότσι που έχει και πορτ μπεμπε δεν θα σου χρειαστεί. Αν έχεις κάποιο γνωστό να σου δανίσει καλαθούνα ή πορτ μπεμπε τότε καλύτερα να την δανιστείς παρά να την πάρεις. Το πολύ που θα κοιμηθεί είναι 3-4 μηνες και αυτό ανάλογα το ύψος του. Καλύτερα πάρε εξαρχής κούνια ή ένα παρκοκρέβατο με ένα καλό στρώμα.

τις πάνες αγκαλιάς και γω τις χρησιμοποίησα μόνο τον πρώτο καιρό. μετά τις έβαζα στο πορτ-μπεμπε σαν σεντονάκι αλλά και στο καρότσι ή το κάθισμα αυτοκινήτου.

Σαλιάρες χρησιμοποιούσα πολύ αλλά μετά τον 3ο-4ο μηνα που άρχισαν τα σαλάκια από τα δόντια και γινόταν μούσκεμα.

Το σφινάκι το είχα αλλά δεν μου χρειάστηκε. το μωρό μου βολευόταν να κοιμαται μπρούμυτα οπότε τον βάζαμε έτσι. Μαξιλάρι δεν του είχα ούτε του έχω παρότι κοντεύει τα δυο.

Καλησπερα κοριτσια παρα πολυ ενδιαφερον αυτο το θεμα.Λοπον...την αλλη εβδομαδα μπαινω στην 27η εβδομαδα(πητ εχω 06/06) και δεν εχω παρει σχεδον τιποτα για το μωρο μου.Του πηρα 2 σετ σεντονια για την κουνιτσα του,μια κουβερτουλα (ποιο πολυ αγκαλιας ειναι),ενα φοραμακι μακρυμανικο,ενα σετ μπλουζακι παντελονι μακρυ,4-5 εσωρουχα και ενα γυαλινο μπουκαλακι.Την αλλη εβδομαδα θα παω για τα υπολοιπα.Ρε κοριτσια να σας πω κατι...εχω ακουσει καποιες κοπελες γνωστες μου αλλα και απο εδω μεσα εχω διαβασει καποιες κοπελες που λενε οτι τον πρωτο καιρο βαζουν το μωρακι τους και κοιμαται στη καλαθουνα,γιατι δεν το βαζουν κατευθειαν στη κουνια?Δεν λεω βαβαια για τις κοπελες που δεν εχουν χωρο στο δωματιο τους και αναγκαστηκα θα το βαλουν εκει!!!Βολευετε στη καλαθουνα το νεογεννητο??Α!Και κατι αλλο το σκουφακι ειναι απαραιτητο για μετα το μπανιο?(το λεω επειδη θα γεννησω καλοκαιρακι σχεδον)

Καλησπερα κοριτσια παρα πολυ ενδιαφερον αυτο το θεμα.Λοπον...την αλλη εβδομαδα μπαινω στην 27η εβδομαδα(πητ εχω 06/06) και δεν εχω παρει σχεδον τιποτα για το μωρο μου.Του πηρα 2 σετ σεντονια για την κουνιτσα του,μια κουβερτουλα (ποιο πολυ αγκαλιας ειναι),ενα φοραμακι μακρυμανικο,ενα σετ μπλουζακι παντελονι μακρυ,4-5 εσωρουχα και ενα γυαλινο μπουκαλακι.Την αλλη εβδομαδα θα παω για τα υπολοιπα.Ρε κοριτσια να σας πω κατι...εχω ακουσει καποιες κοπελες γνωστες μου αλλα και απο εδω μεσα εχω διαβασει καποιες κοπελες που λενε οτι τον πρωτο καιρο βαζουν το μωρακι τους και κοιμαται στη καλαθουνα,γιατι δεν το βαζουν κατευθειαν στη κουνια?Δεν λεω βαβαια για τις κοπελες που δεν εχουν χωρο στο δωματιο τους και αναγκαστηκα θα το βαλουν εκει!!!Βολευετε στη καλαθουνα το νεογεννητο??Α!Και κατι αλλο το σκουφακι ειναι απαραιτητο για μετα το μπανιο?(το λεω επειδη θα γεννησω καλοκαιρακι σχεδον)

Τελειο το θεμαααααα...με ενδιαφερει και εμενα...!!μαρια-ευγενια και εγω εχω χωρια δωματιο για τον μικρο αλλα στην αρχη θα τον εχω διπλα στο κρεβατι μου στην καλαθουνα....γι αυτο....η κουνια δεν χωραει στην κρεβατ.ασε που και να χωρουσε σιγα μην την εβαζα μεσα....αν δω πως δεν κοιμαται καλα στην καλαθουνα τοτε θα τον παω στο κρεβατακι του!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

Οταν δεν χωραει το κατλαβαινω αλλα οταν χωραει γιατι να μην το βαλεις?Για να μην παρεξηγηθω δεν κρινω καμια μανουλα!!!Απλα απορια εχω!!

Οταν δεν χωραει το κατλαβαινω αλλα οταν χωραει γιατι να μην το βαλεις?Για να μην παρεξηγηθω δεν κρινω καμια μανουλα!!!Απλα απορια εχω!!

Δεν ξερω βρε κοριτσι μου εμενα σαν ιδεα μου φενεται επειδη η καλαθουνα θα ναι πιο μικρη πως θα κουρνιαζει καλυτερα εκει μεσα για να κοιμηθει....:rolleyes::rolleyes:μπορει να κανω και λαθος....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Angel να σου ζήσει το μωράκι και με το καλό οι υπόλοιπες. Εγώ κοντεύω να γεννήσω και έχω ψωνίσει ό,τι έκρινα απαραίτητο. Ήθελα να ρωτήσω κάτι. Όταν λες για μαξιλαράκι, τι ακριβώς θα χρειαστώ; Νόμιζα ότι τα μωρα κοιμούνται χωρίς μαξιλάρι αλλά τώραα μολυ λένε κάτι για σφινάκια κλπ. για να κοιμάται το μωράκι στο πλάι.

Σε ευχαριστω!Και με το καλο και το δικο σου:P

Και εγω μαξυλαρι δεν ειχα παρει.Ειχα παει σε μια γνωστη που ειχε μωρο 2 μηνων και του ειχε μαξυλαρι.Ρωτησα την φιλη μου αν μπορω να της βαλω και μου ειπε ενα λεπτο γινεται,1ος μηνων ηταν τοτε η δικια μου.Ο γιος της που ειναι τωρα 3 χρονων κοιμαται σε κανονικο οπως εμεις.Τωρα ποσο απαραιτητο η οχι δεν γνωριζω....Οσο για το σφηνακι θα το χρειαστεις εφοσον κομαται το μωρο απο την αρχη στην κουνια.Αν κομαται στην καλαθουνα μπορεις απλα να τυλιξεις μια κουβερτα και να την βαλεις στη πλατυ πισω.Αυτο εκανα και στο νοσοκομειο που την ειχαν στο καλαθι.Απλα στο κρεβατακι υπαρχει πολυ χωρο.Λιγο πριν κλεισει μηνα αρχιζε να γυριζει οπως και να την σφηνωνα και την εβαλα στο κρεβατακι να ειναι πιο ανετα!

Να σου πω την αληθεια και εγω δεν ξερω...:roll:Καποιες λενε για να ειναι σε πιο κλειστο χωρο να μην κρυωνει,για να μπορουν να το παιρνουν μαζι τους στο δωματιο.Αν δεν την ειχα στο κρεβατακι θα την ειχα απο την αρχη....στο μονο που με βολεψε ηταν οτι την επαιρνα παντου μαζι μου ακομα και στην κουζινα οταν μαγειρευα!!:lol:Η οταν κοιμομουν πχ στο σαλονι την εβαζα διπλα μου.Αλλα επειδη και με το παραμικρο την καταλαβαινα και ξυπνουσα συνεχεια την εβαλα στο κρεβατακι μαζι με την καλαθουνα.

Το σκουφακι δεν ξερω αν ειναι απαραιτητο,απλα το εβαζε η μαμα μου και κολλησα και εγω....Επειδη οταν την κανεις μπανιο μετα εκει που θα την αλλαξεις πρεπει να εχει πιο πολυ ζεστη απ'οσο κανικα στο υπολοιπο σπιτι.Εγω εβαζα μια ηλεκτρικη σωμπα στο δωματιο της λιγο πριν παμε για μπανιο,στο σπιτι κρατουσαμε 20-22 βαθμους ετσι...και ηθελε λιγο παραπανω οταν εβγαινε απο το μπανιο.Τωρα το καλοκαιρι δεν νομιζω να χρειαστει μια και θα εχει αρκετη ζεστη!Και αμα δεις στο μαιευτηριο οταν την κανουν μπανιο μετα την βαζουν κατω απο μια θερμενομενη λαμπα μεχρι να το ντυσουν.

Α!και στο σπιτι οχι πολυ ζεστη ετσι!19-22 βαθμους για το τελειομηνο και 23-26 για το προωρο αλλιως θα βγαζει σπυρια συνεχεια απο την ζεστη....:wink:

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Λοιπόν, επειδή μένω σε δυάρι και ο χώρος είναι περιορισμένος, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μην ακούω τι με συμβούλευαν φίλοι και γνωστοί. Άκουγα τρελά πράγματα για 6 μπιμπερό , πολλά ρουχαλάκια , πολλές πετσέτες , ειδικές μπανιερίτσες, αλαξιέρες κτλ, κτλ που αν αγοράσω όλα αυτά , θα πρέπει εγώ κι ο άνδρας μου να βγούμε από το σπίτι!!!!!!!!!!

Αγόρασα συντηρητικά κορμάκια και φορμάκια αλλά εδώ δεν την γλίτωσα την υπερβολή από τουσ παππούδες:eek:. όλα τα ρούχα (εκτός από ελάχιστα) είναι για μεγαλύτερα μωρά - να μην τα φορέσει 2 μήνες και μετά πρέπει να βρω χώρο να τα αποθηκεύσω!

πήραμε κούνια με μεγάλο συρτάρι από κάτω (πολύ βολικό) - δεν έχω χώρο για κάτι μεγαλύτερο.

αλαξιέρα φυσικά δεν αγόρασα - καλό είναι και το κρεβάτι.

μπιμπερό αγόρασα μόνο 1. θα προσπαθήσω να θηλάσω , μετά βλέπουμε. Αποστηρωτή δεν πήρα.

μπανιέρα δεν πήρα - αρχικά θα κάνω μαζί του , να τον βοηθήσω στο θηλασμό - μετά βλέπουμε.

αφρολουτρα , μωρομάντηλα κτλ κτλ τα θεωρώ τελείως περιττά. Μόνο με νεράκι του θεού!

Καλαθούνα μου δώσανε . αρχικά θα τον βάλω σε αυτή δίπλα μου στο κρεβάτι , μετά στην κούνια του.μετά θα την γυρίσω πίσω.

Κάπως έτσι το έχω σκεφτεί και είδομεν ;)

δεν χρειαζεται να κανεις μαζι του,το βαζεις στο ενα χερι και τον πλενεις με το αλλο κοιτοντας το μωρο προς τα κατω για να μην βρεχεται ο αφαλος:wink:μωρομαντηλα ναι ενταξει αν και θα προτειμουσα να εχω μια συσκευασια γιατι πχ μου εχει τυχει να κανει πολλα κακα σε μια φορα και την σκουπιζα λιγο πριν την βαλω για μπανιο:wink:

Αλλα προς Θεου!!!!!!δεν γινεται να το πλενεις το μωρο χωρις αφρολουτρο!!:shock:Οταν το ξεπλενεις στο αλλαγμα του παμπερς ναι αλλα για μπανιο με τιποτα...Κανε εσυ μια βδομαδα μπανιο μονο με νερο να δεις πως θα σου ειναι!(χωρις παρεξηγηση ετσι:oops:,απλα ειναι το πιο χαζο που εχω ακουσει...)

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Διαφημίσεις

Οντως στην αρχη σου λενε να παρεις 300 πραγματα και αναρωτιεσαι τι θα τα κανεις ολα αυτα..

Λοιπον εμενα μου χρειαστηκαν πολλα πετσετακια μιας και ο μικρος εβγαζε συνεχεια γουλιες το γαλα του οταν τον εβαζα για ρεψιμο, συμφωνω για την αλλαξιερα οτι δεν ειναι απαραιτητη αν δεν υπαρχει χωρος ή χρηματα, και στο κρεβατι μια χαρα το αλλαζεις.

Καλαθουνα χρησιμοποιησα 3 μηνες( με την βαση της),μετα δεν χωραγε και τον πηγα στην κουνια του. Η καλαθουνα με βολεψε πολυ γιατι στην αρχη που ειχα πολυ αγχος ενιωθα καλυτερα που τον ειχα διπλα μου.Επισης ξυπναγε πολυ συχνα οποτε γλιτωνα τα περα δωθε απο δωματιο σε δωματιο και επιπλεον λενε οτι τα νεογεννητα νιωθουν πιο ασφαλη οταν ειναι στριμωγμενα παρα οταν εχουν πολυ χωρο, οποτε η καλαθουνα δινει αυτη την αισθηση.

Καποια ειπε οτι τα φορμακια ειναι καλυτερα να εχουν μπροστα ολα τα κουμπια,συμφωνω και εμενα αυτα με βολευαν πιο πολυ.Σκουφακι δεν του εβαζα, γενικα προσεξτε να μην τα παραντυνετε γιατι ζεσταινονται πιο πολυ απο εμας, ο κανονας ειναι να τα ντυνεται οπως ντυνεστε εσεις, πχ δεν αντεχετε μακρυμανικο και φορατε κοντομανικο, ε κοντομανικο και το μωρο.

Για μαξιλαρι που ειπατε νομιζω πριν τον χρονο δεν κανει να κοιμαται με μαξιλαρι. Εγω οταν εγινε 1,5 του εβαλα μαξιλαρακι και γενικα θελει προσοχη τι υπαρχει μεσα στην κουνια πχ οχι βαρια σκεπασματα κτλ γιατι υπαρχει κινδυνος ασφυξιας αν κουνηθει και κατι του κλεισει το στομα και τη μυτουλα του. Το σφηνακι επισης δεν το αγορασα, στα μαγαζια μου το παρουσιαζαν ως απαραιτητο οι πωλητριες αλλα μου φαινοταν περιτο και οντως ηταν (για μενα τουλαχιστον).

Για το μπανιο οπωσδηποτε καποιο αφρολουτρο και κρεμα σωματος και κρεμα για το συγκαμα. Το δερμα τους ξεραινεται πολυ ευκολα και τις χρειαζονται, ειδικα για το συγκαμα να βαζετε μπολικη γιατι αν συγκαει ειναι μεγαλη ταλαιπωρια για το μωρακι (και για σας με τοση γκρινια που θα εχει). Και αφρολουτρο, γιατι τα μωρακια ιδρωνουν ευκολα, μπορει να λερωνονται και με καμια γουλια απο γαλα και αυτο μυριζει ξυνιλα, συν οτι κανουν πανω τους κακα και τσισα οποτε το νερακι του Θεου δεν θα κανει και πολλα μονο του, θελει και το σαπουνακι του :P

Μπανιερα μπορειτε να μην παρετε (εγω εχα και με βολευε πολυ) αλλα και στο χερι τους πρωτους μηνες μπορειτε. Μετα ομως που θα εχει βαρυνει θα ειναι πιο κουραστικο νομιζω.

Μωρομαντηλα δεν χρησιμοποιησα καθολου τους πρωτους μηνες, τον ξεπλενα παντα με νερο γιατι ερεθιζοταν ευκολα το δερμα του.

Και μπιμπερο τουλαχιστον 3, πες οτι το ενα σπαει και το χρειαζεσαι μην τρεχεις μες τη νυχτα! Και αν δεν εχεις προλαβει να αποστηρωσεις να εχεις ενα καθαρο σε ετοιμοτητα.

Goody έχεις δίκιο για το μαξιλάρι. Απαγορεύεται τον πρώτο χρόνο.

Αλλα την μπανιέρα τη θεωρώ must!

Και να πω την αλήθεια και την αλλαξιερα. Όταν πάω στην μαμα μου να μείνω λιγες μερες και την αλλάζω στο κρεβάτι γυρνάω με πόνους στη μέση!

Εγω επειδη έχω στεγνωτηριο δεν χρειάστηκα πολλα ρουχα τον πρώτο καιρο αν και θυμάμαι λερωνοταν απο γάλα που έτρεχε στο λαιμό της και τα ρουχα της μέχρι να ρυθμιστεί η παραγωγη μου.

Jo89 συμφωνω για την καλαθουνα. Στην αρχη έλεγα σιγα μην χρειαστεί, μου την έκαναν δώρο αλλα τελικά με βόλεψε πολυ.

Elena@ καλοκαιρινά κυρίως να πάρεις.

Το μαξιλάρι θηλασμου χρησιμοποίησα πολυ!

Επίσης το θερμόμετρο μπανιου μεγάλη εφεύρεση!

Αυτα που δε χρησιμοποίησα καθόλου ειναι τα "καλα" ρουχα για το νεογέννητο (και δεν εννοώ πολυ καλα, καμία φούστα, κανένα φόρεμα που πήρα πάνω στον ενθουσιασμό μου) για ευνόητους λόγους.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Goody έχεις δίκιο για το μαξιλάρι.

Απαγορεύεται τον πρώτο χρόνο.

Αν ξερεις μπορεις να μας εξηγησεις για πιο λογο απαγορευεται?Το εχω και εγω απορια...μιας και δεν το ηξερα μεχρι σημερα

Αλλα την μπανιέρα τη θεωρώ must!

Και να πω την αλήθεια και την αλλαξιερα. Όταν πάω στην μαμα μου να μείνω λιγες μερες και την αλλάζω στο κρεβάτι γυρνάω με πόνους στη μέση!τον καθενα οπως τον βολευει ειναι!εμενα το κρεβατι με βολευει πολυ,μπορω να την αφησω κιολας αν εχω ξεχασει κατι να παρω χωρις να εχω τον φοβο οτι θα πεσει:wink:

Εγω επειδη έχω στεγνωτηριο δεν χρειάστηκα πολλα ρουχα τον πρώτο καιρο αν και θυμάμαι λερωνοταν απο γάλα που έτρεχε στο λαιμό της και τα ρουχα της μέχρι να ρυθμιστεί η παραγωγη μου. επισης οποιες γεννανε το καλοκαιρι στεγνωνουν πιο γρηγορα τα ρουχαλακια.Αλλα ειναι και το σιδερωμα ενα θεμα...

Jo89 συμφωνω για την καλαθουνα. Στην αρχη έλεγα σιγα μην χρειαστεί, μου την έκαναν δώρο αλλα τελικά με βόλεψε πολυ.

Elena@ καλοκαιρινά κυρίως να πάρεις.

Το μαξιλάρι θηλασμου χρησιμοποίησα πολυ!

Επίσης το θερμόμετρο μπανιου μεγάλη εφεύρεση!συμφωνω!αν και δεν ειχα γιατι μου ειχε δειξει η μαια ποσο ζεστο πρεπει να ειναι το νερο και το ειχα συνηθισει.

Αυτα που δε χρησιμοποίησα καθόλου ειναι τα "καλα" ρουχα για το νεογέννητο (και δεν εννοώ πολυ καλα, καμία φούστα, κανένα φόρεμα που πήρα πάνω στον ενθουσιασμό μου) για ευνόητους λόγους.εγω δεν ειχα απλα αν πηγαιναμε καπου της εβαζα κανα πιο ετσι φορμακι...φουστιτσες και τετοια τωρα της αρχιζα που εγινε 2 μηνων,αλλα και παλι δεν πολυβολευουν γιατι οταν βγαινουμε της φοραω χοντρη φορμα εξοδου

Α!και μην το πολυπαρακανετε με τα ρουχα σας φερνουν και οι αλλοι οταν ερχονται επισκεψει!

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας στον ύπνο με το μαξιλάρι.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Και αυτα που ειναι ειδικα γι'αυτο δεν κανουν??

Λένε οτι αυξάνουν τις πιθανότητες για το σύνδρομο αιφνιδιου βρεφικου θανάτου. Όπως και να έχει δεν το χρειάζεται το μωρο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καλημέρα! Πολύ χρήσιμα όσα αναφέρατε αλλά έχω μια ένσταση ως προς το σφηνάκι!

ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω!

http://www.paidiatros.com/children/infant-sleep-positioners-suffocation-risk/

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

Εγώ πιστεύω πως πρέπει να έχεις απαραιτήτως κάποια εσώρουχα/κορμάκια κοντομάνικα κυρίως (τα μακρυμάνικα δεν τα θεωρώ πρακτικά) και λίγα φορμάκια για αρχή. Λίγα σεντονάκια αγκαλιάς, φυσιολογικό ορό ή θάλασσα σε μπουκάλι για την βουλωμένη μύτη, σκουφάκι αναλόγως την εποχή, πετσετάκια για γουλίτσες, σελτεδάκια, μάρσιπο- αναλόγως την μητέρα λογικά, εγω τον βρήκα απίστευτα πρακτικό για να έχω τα χέρια ελεύθερα όσο ήθελα να κάνω δουλειές και να μην έχω γιαγιάδες μέσα στα πόδια μου- πάνες, οικολογικό αφρόλουτρο, πετσετάκια λεπτά για να σαπουνίζω-ξεπλένω στεγνώνω στο άλλαγμα, και μια λεκανίτσα με θέση για σαπουνόνερο και καθαρό νερό- πάλι για όταν αλλάζει το μωρό. Όταν είμαι σπίτι προτιμώ να πλένω τον ποπό με νερό, όχι με μαντηλάκια.. μωρομάντηλα για όταν είμαστε έξω, τσάντα βόλτας..

το καρότσι να είναι μικρό και ελαφρύ ώστε να χωράει εύκολα σε πορτ-μπαγκαζ και να μην παιδεύεσαι στο κλείσιμο ούτε να δυσκολεύεσαι να το σηκώνεις με ένα μωρό αγκαλιά, σε περιπτωση που βγεις μονη..κάθισμα αυτοοκινήτου που να καλύπτει από νεογέννητο μέχρι 3 χρονών για να μην αγοράζεις 2 αναλόγως το βάρος, και μια καλαθούνα, δανεική ή όχι για τους πρώτους μήνες ύπνου, καθως οι περισσότεροι τα μωρά για ασφάλεια τα κοιμίζουν δίπλα τους. βολεύει εκεί..

Τα υπόλοιπα πιστεύω πως είναι "βλέποντας και κάνοντας", μερικοί έχουν πάρει τόσα άχρηστα πράγματα.. θα μπορούσαν να κρατούσαν τα λεφτα, να έπαιρναν ότι προέκυπτε (ρούχα, αλλαξιέρα, μπιμπερό, σαλιάρες, μασητικά) γιατί δεν ξέρεις τι μωρό θα έχεις.

Το μαξιλάρι όντως δεν χρειάζεται. το κάθε παιδί είτε θέλει είτε δεν θέλει, και ειδικά στην αρχή απαγορεύεται. Αλλά δοκιμάζεις αφου δεις οτι εχει συνείδηση και έλεγχο του πως κοιμάται. Εμένα γύριζε και αν κάτι τον ενοχλούσε το έδιωχνε απο μόνος του. Φαντάσου να γυρισει τυχαια και να χωθει κατω απο το μαξιλαρι και να μην ειναι σε θεση να κανει κατι..

Σφηνακι.. πρεπει να συνεννοηθεις με τον παιδιατρο και να δεις που θα το κοιμίζεις. άλλοι υποστηρίζουν πως τα μωρά πρέπει να κοιμούνται ανασκελα. Άλλοι λένε στο πλάι. Πάντως απο την στιγμή που θα γυρίζει, δεν πιστεύω πως χρειάζεται να το τοποθετείς όπως νομίζεις εσύ σωστό.. εκείνο έτσι βολεύεται.

Αυτά.. πολλά είπα. με το καλο το μωρό σου.

qHzbp2.png

dpwIp3.png

Κορίτσια πόσο σύντομα βάλατε πιπίλα στα μωράκια σας; Μου έφερε ήδη η πεθερά μου 2 πιπίλες για 0+, να του τις βάλω νωρίς;

Επίσης ποιες πιπίλες προτείνονται; Οι πιπίλες που έχω ειναι αυτες οι chicco που είναι όλες πλαστικές-μαλακές αλλά εμένα μου αρεσουν οι άλλες με τα σχεδιακια:oops::D ποιες κάνουν καλύτερα;

OmKAp2.png

tt13621d.aspx

Λοιπόν, επειδή μένω σε δυάρι και ο χώρος είναι περιορισμένος, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μην ακούω τι με συμβούλευαν φίλοι και γνωστοί. Άκουγα τρελά πράγματα για 6 μπιμπερό , πολλά ρουχαλάκια , πολλές πετσέτες , ειδικές μπανιερίτσες, αλαξιέρες κτλ, κτλ που αν αγοράσω όλα αυτά , θα πρέπει εγώ κι ο άνδρας μου να βγούμε από το σπίτι!!!!!!!!!!

Αγόρασα συντηρητικά κορμάκια και φορμάκια αλλά εδώ δεν την γλίτωσα την υπερβολή από τουσ παππούδες:eek:. όλα τα ρούχα (εκτός από ελάχιστα) είναι για μεγαλύτερα μωρά - να μην τα φορέσει 2 μήνες και μετά πρέπει να βρω χώρο να τα αποθηκεύσω!

πήραμε κούνια με μεγάλο συρτάρι από κάτω (πολύ βολικό) - δεν έχω χώρο για κάτι μεγαλύτερο.

αλαξιέρα φυσικά δεν αγόρασα - καλό είναι και το κρεβάτι.

μπιμπερό αγόρασα μόνο 1. θα προσπαθήσω να θηλάσω , μετά βλέπουμε. Αποστηρωτή δεν πήρα.

μπανιέρα δεν πήρα - αρχικά θα κάνω μαζί του , να τον βοηθήσω στο θηλασμό - μετά βλέπουμε.

αφρολουτρα , μωρομάντηλα κτλ κτλ τα θεωρώ τελείως περιττά. Μόνο με νεράκι του θεού!

Καλαθούνα μου δώσανε . αρχικά θα τον βάλω σε αυτή δίπλα μου στο κρεβάτι , μετά στην κούνια του.μετά θα την γυρίσω πίσω.

Κάπως έτσι το έχω σκεφτεί και είδομεν ;)

Sorry αλλα τι εννοεις οτι θα κανεις μπανιο μαζι του?Σχετικα με το μπιμπερο και εγω δεν θα παρω πολλα(2-3)το ενα το θεωρω λιγο, γιατι ευχομαι να μπορεσω να το θηλασω αν δεν γινει θα παω να του παρω κι αλλα.Αν τυχον δεν θηλασεις δεν θα παρεις καθολου αποστειρωτη?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...