Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλαγη γαλακτος..


Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα..το μωρο μου ειναι 5 εβδομαδων κ υποφερει απο κολικους. Της δινω το Frezylac pro digest που ειναι ειδικο για κολικους βεβαια διαφορα δεν ειδα αλλα τελος παντων..Θελω να αλλαξω γαλα επειδη ειναι ακριβο 20 ευρω τα 600 gr. Να παρω το ALMIRON EC ή το NOVALAC AC. Ποιο ειναι καλυτερο??? Πειτε μου την γνωμη σας..

Α και μια ακομη ερωτηση αρχισα να της δινω χαμομηλι αλλα δεν το πινει κ λεω να το βαζω στο γαλα..ποσο πρεπει να βαζω?ενα κουταλακι του γλυκου ειναι καλα????

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


και τα δυο ειναι καλα γαλατα. Εγω στο δικο μου δινω Novalac, και του εχει παει καλα. Σχετικα με το χαμομήλι θελεις να το δωσεις για τους κολικούς? Δεν ξερω αν θα βοηθησει αλλα αυτο που μπορεις να κανεις είναι να φτιαχνεις το γαλα της με χαμομηλι αντι για νερο. Οποτε φτιαχνεις το χαμομηλι κανονικα (οχι πολυ σκουρο) και μετα βαζεις τη σκονη

Link to comment
Share on other sites

Η εντελώς προσωπική μου γνώμη είναι να μην δώσεις καθόλου χαμομήλι.Παρόλαυτά η ιατρική οδηγία σε εμένα ήταν ένα κουταλάκι του γλυκού σε 50μλ ημερισίως.Προς θεού ελπίζω να μην σκέφτεσαι να βάζεις χαμομήλι σε κάθε γεύμα.Έτσι κι αλλιώς στους κολικούς δεν βοηθάει.Και πιθανώς να προκαλέσει υπερένταση στο παιδί.Στο μόνο που ίσως βοηθάει είναι η δυσκοιλιότητα.Στους κολικούς βοηθά η όρθια θέση και η πίεση της κοιλίτσας στο στήθος σου.Μαζί με χορευτικό περπάτημα ήταν το καλύτερο για την μπέμπα μου.

NVVvp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Θα σου πω εμενα τι με εσωσε....οταν θηλαζα της εδεινα τσαι απο Μαραθο (τα εχει και στα σουπερ και στα φαρμακια,της millupa) ειναι για τους κολληκους.Μετα οταν αρχισαμε την σκονη πηρα σταγονες bio-gaia που βαζεις στο γαλα.Το τσαι τωρα της το δινω αν την πιασει πολυ,αλλιως οι σταγονες μας φτανουν.Να σημειωσω οτι οσο πιναμε γαλα για δυσκιλιοτητα της εφερνε πολλα αερια,οποτε αλλαξα παλι στο απλο και ειναι καλα.Και οσο για το χαμομηλι μπορει να την πειραζει μην της το δινεις!Κοψτω για μερικες μερες να δεις πως θα παει.Και την μικρη μου την πειραζει και της το δινω μονο οταν παει πλεον 3-4 μερες που δεν εχει κανει κακα.Το εχω δοκιμασει και σε καθημερινη βασει αλλα και κακα δεν εκανε και την πονουσε η κοιλια πολυ....Παντως με το Μαραθο εχω σωθει ειλικρινα.

Αν και ειναι φυσιολογικο τωρα μιας και ειναι μικρο αλλα οσο παει θα περνανε.Γιατι δεν δοκιμαζεις να της δωσεις απλο γαλα???Δηλαδη οχι ειδικο για κολληκους...Εμεις το αλμιρον παιρνουμε και μας καθεται παααρα πολυ καλα!

aRjHp3.pngiD6Np3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Εγώ θέλω να κάνω μια γενικότερη ερώτηση. Για να αλλάξουμε το γάλα από το νούμερο ένα σε νούμερο δύο (μετά το εξάμηνο που λένε) δεν πρέπει το μωρό να τρώει κανονικά στερεές τροφές; Αν τρώει λίγο (πολύ λίγο εδώ που τα λέμε) μήπως είναι καλύτερα να συνεχίσω να της δίνω το ένα που είναι πιο θρεπτικό ή δεν παίζει ρόλο;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κοριτσια γεια σας! αυτο που θα ηθελα να ρωτησω εγω ειναι το εξης ο μικρος μου ειναι 26 μηνων και εδω και 1 βδομαδα δεν πινει γαλα το οποιο ηταν σε σκονη nativa 3 δεν ειχα ποτε θεμα με το γαλα και τωρα πηρα φρεσκο γαλα οπως με ενημερωσε και η παιδιατρος του δοκιμασα το ΟΛΥΜΠΟΣ (γαλα ζωης) και μετα της ΔΕΛΤΑ (μικρες οικογενειακες φαρμες). με αποτελεσμα να μην θελει να δοκιμάσει καθολου πλεον νομιζοντας οτι ολα εχουν την ιδια γευση. τι κανω; εχω απογοητευτει το γαλα ειναι η αναπτυξη των οστων, των δοντιων, του σωματος και ειναι πολυ μικρος για να το κοψει... πειτε μου καμια ιδεα!

Link to comment
Share on other sites

Απο προσωπικη εμπειρια για τους κολικους βοηθαει πολυ το Infacolic, ενα σιροπακι ειναι. Η κορη μου εκλεγε ωρες ασταματητα κ τι δεν ειχα δοκιμασει.. Με το σιροπακι σωθηκα. Επεισης μπορεις να το βαζεις μπρουμιτα στα ποδια σου κ να κανεις απαλες κινησεις με το χερι στην πλατουλα ή στην κοιλιτσα

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...