Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

συνταξη στα 30 ....

Recommended Posts

με 10 χρονια ενσημα στην ιδια υπηρεσια λογω αναπηριας? κατα ποσο μπορει να συμβει?και τι μειωνεκτηματα μπορει να εχω?

2 σοβαρες επεμβασεις στον εγκεφαλο μετα απο παραχνοειδη αιμορραγια και διακοπη κυησης στην 16-17 εβδομαδα. Δεν εχω σκοπο να σταματησω να δουλευω γιατι οτι και αν επαφθα δοξα το Θεο δεν μου αφησε κανενα κουσουρι και τι γλυτωσα φτινα, αλλα αν με συμφερει να παρω αναπυρικη δεν θα με πειραξει καθολου.Ξερει κανεις τιποτα γι αυτο?Μπορει κανεις να με διαφωτησει σχετικα? ευχαριστω!

Διαφημίσεις

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

εχεις ενσημα στο ικα??αν ναι τοτε μιλαμε για 10*300(αν εισαι πληρης απασχολησης )δλδ 3000.....λογικα θα μπορεσεις να παρεις συνταξη αναπηριασ αν το ποσοστο που θα σου δωσει η επιτροπη θα ειναι καλο.

η αναπηρικη συνταξη ειναι για ενα ή δυο χρονια και μετα πρεπει να ξαναπερασεις επιτροπη,δεν ειναι δλδ ισοβια.

ναι εχω ενσημα στο ικα εδω και 10+ χρονια στον ιδιο εργοδοτη. 10*300= 3000το μηνα εννοεις? δεν φανταζομαι....? μαλλον για τα 1 ή 2 χρονια που θα μου βγαλει η επιτροπη συνολικα ετσι δεν ειναι?

H υπαραχνοειδής αιμορραγία είναι μια πάρα πολύ σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία που θα μπορούσε να σε είχε καταστήσει ανάπηρη, ή ακόμα και να σε οδηγήσει στο θάνατο. Κάνε το σταυρό σου, πες Δοξα τω Θεώ που είσαι καλά, και προχώρα. Από τη στιγμή που αυτή η ιστορία δεν σου άφησε κουσούρι και, όπως λες, δεν έχεις σκοπό να σταματήσεις να δουλεύεις, πράξε ανάλογα με τη συνείδησή σου.

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

ναι εχω ενσημα στο ικα εδω και 10+ χρονια στον ιδιο εργοδοτη. 10*300= 3000το μηνα εννοεις? δεν φανταζομαι....? μαλλον για τα 1 ή 2 χρονια που θα μου βγαλει η επιτροπη συνολικα ετσι δεν ειναι?

3000 συνολικα ολα τα χρονια εργασιασ....

εφοσον η επιτροπη κρινει πως εισαι ανικανη για εργασια τοτε θα σου δωσει για ενα ή δυο χρονια συνταξη και μετα θα σε εξετασουν ξανα....

Ετσι...για να μην αναρωτιομαστε πως εφτασε αυτη η χωρα εδω που εφτασε.

Είπα να μην σχολιάσω αλλά με πρόλαβες... Δίνετε και συμβουλές...Δεν μιλάμε για εκατό διακόσια ευρώ, μιλάμε για σύνταξη μηνιαία ένα κάρο (που λέει ο λόγος) λεφτά.

\

δεν νομιζω πως φταιει για την καταντια της χωρα μας ενας νεος ανθρωπος που αρρωστησε σοβαρα κυνδινεψε η ζωη του και πηρε συνταξη αναπηριας.....ισως ομως φταινε οι μαιμου συνταξεις αναπηριασ που παιρνουν καποιοι που ειναι υγειεστατοι...:evil:...ή επιδοματα τυφλοτητας καποιοι που βλεπουν καλυτερα και απο μενα..:evil:

Δεν γνωριζω τι προβλημα υγειασ εχει η κοπελα που ανοιξε το θεμα....αλλα αν οντως ειναι σοβαρο και αν δεν μπορει να εργαστει τοτε ναι ας παρει συνταξη.....το θεμα ειναι να παιρνουν συνταξη ανθρωποι που πραγματικα ειναι αρρωστοι....:|ασχετα την ηλικια τους...

Είπα να μην σχολιάσω αλλά με πρόλαβες... Δίνετε και συμβουλές...Δεν μιλάμε για εκατό διακόσια ευρώ, μιλάμε για σύνταξη μηνιαία ένα κάρο (που λέει ο λόγος) λεφτά.

δεν δινω συμβουλες...αναφερω αυτα που γραφονται στο επισημο σαιτ του ικα και μπορει να ενημερωθει ο καθενας....http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/pensions/handicap_sub/handicap_a.cfm

\

Δεν γνωριζω τι προβλημα υγειασ εχει η κοπελα που ανοιξε το θεμα....αλλα αν οντως ειναι σοβαρο και αν δεν μπορει να εργαστει τοτε ναι ας παρει συνταξη.....το θεμα ειναι να παιρνουν συνταξη ανθρωποι που πραγματικα ειναι αρρωστοι....:|ασχετα την ηλικια τους...

H κοπέλα ήταν σαφέστατη.

Το πρόβλημα υγιείας αντιμετωπίστηκε χωρίς να της αφήσει ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Νομίζω ότι σε οποιαδήποτε αντικειμενική επιτροπή, το αίτημά της θα απορριφθεί.

Ας πράξει κατά συνείδηση.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

\

δεν νομιζω πως φταιει για την καταντια της χωρα μας ενας νεος ανθρωπος που αρρωστησε σοβαρα κυνδινεψε η ζωη του και πηρε συνταξη αναπηριας.....ισως ομως φταινε οι μαιμου συνταξεις αναπηριασ που παιρνουν καποιοι που ειναι υγειεστατοι...:evil:...ή επιδοματα τυφλοτητας καποιοι που βλεπουν καλυτερα και απο μενα..:evil:

Μονη της λεει οτι το προβλημα ξεπεραστηκε χωρις να της αφησει κανενα κουσουρι και οτι δεν εχει σκοπο να σταματησει ναδουλευει....οποτε σαφεστατα μιλαμε για μαιμου συνταξη...δε νομιζω οτι παρερμηνευσα κατι.

\

Σύνταξη αναπηρίας δικαιούται όποιος πέρασε κάποια αρρώστια αλλά δεν του άφησε καμία αναπηρία?

Και τί πάει να πει ένας άνθρωπος? Φαντάσου να του κάνουν αυτό 100.000 άνθρωποι που αρρώστησαν και έγιναν τελείως καλά...

Θα τρελαθούμε τελείως να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα!!!

Η θεματοθέτρια λέει ότι δεν έχει σκοπό να σταματήσει να δουλεύει κι ότι δεν έχει καμία αναπηρία.. Αλλά αν μπορούσε να πάρει και μια συνατξούλα δεν θα τη χάλαγε...

Πού κολλάνε λοιπόν αυτά που λες? Έτσι για να λέμε??

H υπαραχνοειδής αιμορραγία είναι μια πάρα πολύ σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία που θα μπορούσε να σε είχε καταστήσει ανάπηρη, ή ακόμα και να σε οδηγήσει στο θάνατο. Κάνε το σταυρό σου, πες Δοξα τω Θεώ που είσαι καλά, και προχώρα. Από τη στιγμή που αυτή η ιστορία δεν σου άφησε κουσούρι και, όπως λες, δεν έχεις σκοπό να σταματήσεις να δουλεύεις, πράξε ανάλογα με τη συνείδησή σου.

H κοπέλα ήταν σαφέστατη.

Το πρόβλημα υγιείας αντιμετωπίστηκε χωρίς να της αφήσει ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Νομίζω ότι σε οποιαδήποτε αντικειμενική επιτροπή, το αίτημά της θα απορριφθεί.

Ας πράξει κατά συνείδηση.

Ακριβώς!!

Ο τρόπος που χορηγούνταν οι αναπηρικές συντάξεις αλλάζει πλέον ριζικά.

Ό,τι αναφέρεται στις σελίδες των ασφαλιστικών φορέων είναι με το παλιό σύστημα.

Απλά θα δώσω ένα παράδειγμα από το οποίο μπορείτε να βγάλετε συμπε΄ρασμα για το αν η συγκεκριμένη κοπέλα θα καταφέρει να πάερι σύνταξη ή όχι (χωρίς να εξετάζω το ηθικό του πράγματος).

Γυναίκα με καρκίνο στήθους, με αφαίρεση μαστού (ή μαστών) παίρνει ένα ποσσοστό αναπηρίας και παίρνει σύνταξη. Αν όμως σε 4 χρόνια ΔΕΝ παρουσιάσει μετάσταση, η σύνταξη διακόπετεται και δεν θεωρείται πλέον ανάπηρη, αλλά ικανή να επιστρέψει στην εργασία της.

Ο τρόπος που χορηγούνταν οι αναπηρικές συντάξεις αλλάζει πλέον ριζικά.

Ό,τι αναφέρεται στις σελίδες των ασφαλιστικών φορέων είναι με το παλιό σύστημα.

Απλά θα δώσω ένα παράδειγμα από το οποίο μπορείτε να βγάλετε συμπε΄ρασμα για το αν η συγκεκριμένη κοπέλα θα καταφέρει να πάερι σύνταξη ή όχι (χωρίς να εξετάζω το ηθικό του πράγματος).

Γυναίκα με καρκίνο στήθους, με αφαίρεση μαστού (ή μαστών) παίρνει ένα ποσσοστό αναπηρίας και παίρνει σύνταξη. Αν όμως σε 4 χρόνια ΔΕΝ παρουσιάσει μετάσταση, η σύνταξη διακόπετεται και δεν θεωρείται πλέον ανάπηρη, αλλά ικανή να επιστρέψει στην εργασία της.

η πεθερά μου το έχει αυτό και αντι να ευχαριστεί το θεό που δεν έκανε 5 χρόνια μετά μετάσταση και είναι μια χαρά αυτή γκρινιάζει που κόπηκε η συνταξη. Και το πιο γελοίο? Δεν είχε δουλέψει ΠΟΤΕ ΤΗΣ άρα τι ανίκανη για εργασία και βλακείες? Και έχει χρήματα δεν είναι η καήμενη δυστυχής άπορη άρρωστη γυναικούλα που κλαίγεται. τρία σπίτια έχει και νοικιαζει...Και απο την άλλη παπούδες χωρις μία τους μειώνεται η σύνταξη και στερούνται ακόμη και το φαγητό ή τα φαρμακά τους. Πραγματικά για αυτό φτάσαμε ως εδω...

Διαφημίσεις

η πεθερά μου το έχει αυτό και αντι να ευχαριστεί το θεό που δεν έκανε 5 χρόνια μετά μετάσταση και είναι μια χαρά αυτή γκρινιάζει που κόπηκε η συνταξη. Και το πιο γελοίο? Δεν είχε δουλέψει ΠΟΤΕ ΤΗΣ άρα τι ανίκανη για εργασία και βλακείες? Και έχει χρήματα δεν είναι η καήμενη δυστυχής άπορη άρρωστη γυναικούλα που κλαίγεται. τρία σπίτια έχει και νοικιαζει...Και απο την άλλη παπούδες χωρις μία τους μειώνεται η σύνταξη και στερούνται ακόμη και το φαγητό ή τα φαρμακά τους. Πραγματικά για αυτό φτάσαμε ως εδω...

Πραγματικό τραγικό... Αυτή η νοοτροπία ζει και βασιλεύει!

Και δεν τολμάς να της πεις και τίποτα αρχίζει την κλάψα. Δεν ξέρω εγώ στην θέση της θα έκανα το σταυρό μου και θα λεγα δόξα το θεό που είμαι καλά. Μα είναι δυνατόν να βλέπεις μια αρρωστια τρόπο για να βγάλεις λεφτά?

Υπαρχουν καποιες παθησεις που οταν τις περασεις η τις κουβαλας για μια ζωη δικαιωματικα μπορεις να βγεις σε αναπηρικη συνταξη νεος. Για να φτασει να γινει δεκτο το αιτημα σου υπαρχει τεραστιος ελεγχος πια και μονο αν το δικαιουσαι βγαινει η συνταξη. Οποτε μην κρινετε εξω απο τον χωρο υπαρχουν ειδικοι να κρινουν την καθε περιπτωση παθηση μεμονωμενα που ειναι εξειδικευμενοι.

Δεν θα μπορεσει να βγαλει συνταξη αν δεν συντρεχει σοβαρος λογος.

Υπαρχουν καποιες παθησεις που οταν τις περασεις η τις κουβαλας για μια ζωη δικαιωματικα μπορεις να βγεις σε αναπηρικη συνταξη νεος. Για να φτασει να γινει δεκτο το αιτημα σου υπαρχει τεραστιος ελεγχος πια και μονο αν το δικαιουσαι βγαινει η συνταξη. Οποτε μην κρινετε εξω απο τον χωρο υπαρχουν ειδικοι να κρινουν την καθε περιπτωση παθηση μεμονωμενα που ειναι εξειδικευμενοι.

Δεν θα μπορεσει να βγαλει συνταξη αν δεν συντρεχει σοβαρος λογος.

αυτο ακριβως...εγω ανεφερα μονο την διαδικασια....τωρα αν δικαιουτε ή οχι συνταξη δεν το κρινουμε εμεις αλλα οι γιατροι....και τωρα με το νεο τροπο απονομη συνταξεων αναπηριας τα πραγματα εχουν αλαξει ριζικα οπως ανεφερε μια αλλη κοπελα παραπανω...

Μονη της λεει οτι το προβλημα ξεπεραστηκε χωρις να της αφησει κανενα κουσουρι και οτι δεν εχει σκοπο να σταματησει ναδουλευει....οποτε σαφεστατα μιλαμε για μαιμου συνταξη...δε νομιζω οτι παρερμηνευσα κατι.

ακριβως ετσι!!!για αυτο παμε σαν χωρα κατα διαλου!!και μετα μας φταινε οι γερμανοι και ολοι οι αλλοι....:rolleyes:

ακριβως ετσι!!!για αυτο παμε σαν χωρα κατα διαλου!!και μετα μας φταινε οι γερμανοι και ολοι οι αλλοι....:rolleyes:

αν κάποιος θα μπορούσε να μου φέρει την υγεία του γιου μου πίσω θα έδινα την ζωή μου την σύνταξή του το μισθό μου το σπίτι μου, τις επιτροπές κάθε τόσο και δεν θα πέθαινα από το άγχος μου να τον δω και να τον καμαρώσω άξιο και ικανό να δουλέψει και να βγάλει τα προς το ζην του...

ΑΥΤΕΣ είναι άσχημες καταστάσεις κυρίες μου και ειδικά κα θεματοθέτρια...

σκεφτείτε ότι κάποιοι τα έχουν ανάγκη...

και επειδή βλέπω την ψεύτιά και την εκμετάλλευση του δήθεν είμαι άρρωστος και φοράω και 5-6 νάρθηκες έτσι για να τα οικονομήσω για 1-2 χρονάκια....κοπελάρα μου σου δίνω απλόχερα την δική μου σύνταξη (δηλαδή του γιου μου)...μανάχα δώσε μου πίσω την υγεία του και θα σε ευγνωμονώ σε όλη μου την ζωή....το μόνο που εύχομαι στο κόσμο είναι ΥΓΕΙΑ πάνω απόλα...

μηπως να αναρωτηθουμε που φτασαμε εμεις μ αυτη τη χωρα. (αφου εσυ κ εγω εκλεξαμε αυτους που ειναι τωρα πανω) . παρα κατω θα εξηγησω περισσοτερα......

λυπαμαι.... αλλα απο συνειδηση πειξαμεκαι εγω προσωπικα με αυτη την συνειδηση που λες, εσπρωξα το κεφαλι μου να φτασει εκει που εφτασε και να πεθαινουν απο αγωνια εξω απο την πορτα μιας εντατικης σχεδον 20 μερες, οι δικοι μου ανθρωποι που δεν ηξεραν αν θα με παρουν ζωντανη ή νεκρη(ως τοτε) γιατι μετα επεζαν τα σεναρια για το πως θα ημουν αν τελικα εβγαινα ζωντανη απ εκει μεσα. και τι θα πουν στο 14 μηνων παιδι μου που καθε φορα ρωτουσε ¨που ειναι η μαμα και ποτε θα ερθει¨

μηπωε εσυ ξερεις για τις ατελειωτες ωρες εργασιας που ηταν ενας λογος που μου κοστησε οοολο αυτο....