Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σαλτσα απο ντοματες σπιτικες

dora

Recommended Posts

Ξερετε πως μπορουμε να φτιαξουμε σαλτσα απο τις ντοματες του κηπου μας και να την κρατησουμε για το χειμωνα?

Εχουμε παρα πολλες δικες μας ντοματες και επειδη μεγαλωνουν ολες μαζι δεν προλαβαινουμε να τις φαμε οποτε και σαπιζουν και θα πεταχτουν..

Ξερω πως μπορεις να φτιαξεις σαλτσα να την εχεις ετοιμη αλλα δεν ξερω τον τροπο..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

εγω τις κανω στο μουλτι κ τις βαζω σε σακουλακια κ στην καταψυξη.η μαμα μου τις βραζει με λαδι κρεμμυδι πιπεριες αλατι κ μολις κρυωσουν τις βαζει σε γυαλες

Ειναι πολυ απλο:Τριβεις τις τοματες στον τριφτη ή καλυτερα σε μυλο λαχανικών. Ο πολτος πρέπει να στραγγιστει για να φυγει το πολυ νερο. Ο στραγγισμενος πολτος βραζει με λίγο αλάτι και τοποθετειται σε βαζα γυαλινα. Τα βαζα ειναι αυτα που κλεινουν αεροστεγως με καπακι βιδωτο και καλυτερα μικρης περιεκτικοτητας (μισο εως ενα κιλο) για να εναι πιο ευχρηστα. Τελος πρεπει να βρασεις τα βαζα σφραγισμενα με το περιεχομενο για περιπου 15 λεπτα. Η σαλτσα χρησιμοποιειται οπως οι ετοιμες τυπου πουμαρο.

Καλη επιτυχια!!!!!!

Υ.Γ. εγω επειδη δεν βρηκα καταληλα βαζα εβαλα τον στραγγισμενο πολτο σε σακουλακια στην καταψυξη. Επισης πολυ καλη λύση αν εχεις μεγαλο καταψυκτη. Επισης να ξερεις οτι ο φρεσκος πολτος με λιγο αλατι διατηρειται και στη συντηρηση για πανω απο 2 εβδομαδες.

W7hT.jpg

Ειναι πολυ απλο:Τριβεις τις τοματες στον τριφτη ή καλυτερα σε μυλο λαχανικών. Ο πολτος πρέπει να στραγγιστει για να φυγει το πολυ νερο. Ο στραγγισμενος πολτος βραζει με λίγο αλάτι και τοποθετειται σε βαζα γυαλινα. Τα βαζα ειναι αυτα που κλεινουν αεροστεγως με καπακι βιδωτο και καλυτερα μικρης περιεκτικοτητας (μισο εως ενα κιλο) για να εναι πιο ευχρηστα. Τελος πρεπει να βρασεις τα βαζα σφραγισμενα με το περιεχομενο για περιπου 15 λεπτα. Η σαλτσα χρησιμοποιειται οπως οι ετοιμες τυπου πουμαρο.

Καλη επιτυχια!!!!!!

Υ.Γ. εγω επειδη δεν βρηκα καταληλα βαζα εβαλα τον στραγγισμενο πολτο σε σακουλακια στην καταψυξη. Επισης πολυ καλη λύση αν εχεις μεγαλο καταψυκτη. Επισης να ξερεις οτι ο φρεσκος πολτος με λιγο αλατι διατηρειται και στη συντηρηση για πανω απο 2 εβδομαδες.

Συμφωνω... :wink:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΛΛΙΩΣ. ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΚΟΒΕΙΣ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΚΑΝΗ..(ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ) ΓΙΑ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΛΙΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΣΥΡΩΤΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΦΛΟΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΠΑΝΙ (ΜΑΞΙΛΑΡΟΘΗΚΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΣΕ ΠΛΑΤΥ ΤΑΠΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ (ΚΑΛΛΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΛΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΝΙΖΕΤΑΙ).ΜΕΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΖΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΣΙΠΤΙΚΟ ΠΕΛΤΕ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥΧΛΙΑΣΕΙ ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΑΖΟ ΠΑΝΩ-ΠΑΝΩ ΙΣΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ.

qzD0p3.png7bqbp3.png

Διαφημίσεις

Πλύντε καλά τις ντομάτες, κόψτε τα κοτσάνια, ξεφλουδίστε τις και ξεσποριάστε τις. Κόψτε τις στα τέσσερα και βάλτε τις στο μπλέντερ να λιώσουν.

Βάλτε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε αρκετό αλάτι και αφήστε τις να βράσουν για αρκετή ώρα, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά και να συμπυκνωθεί. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ένα κλωνάρι βασιλικό να βράσει μαζί με τις ντομάτες, Παίρνει ωραίο άρωμα και είναι ιδανική σάλτσα για πίτσες και μακαρονάδες.

Όταν νομίζετε πως έχει συμπυκνωθεί αρκετά, πάρτε τα βάζα και όπως είναι καυτή η σάλτσα, βάλτε τη μέσα, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο πάνω (προσοχή στα χέρια σας γιατί καίει). Βάλτε από πάνω λαδάκι και κλείστε αμέσως το καπάκι. Αναποδογυρίστε τα βάζα και αφήστε τα έτσι μέχρι να κρυώσουν τελείως. Προσέξτε που θα τα αφήσετε, γιατί μπορεί να τρέξει λίγο λάδι.

Όταν κρυώσουν, γυρίστε τα και βάλτε τα στο ντουλάπι μέχρι να τα χρειαστείτε. Έχουν κλείσει πλέον αεροστεγώς και θα κρατήσουν για όλο το χειμώνα. Όταν ανοίξετε ένα βάζο, μετά πάει στο ψυγείο. Μπορει να διατηρηθεί εκεί μέχρι και ένα μήνα, αρκεί κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε να καλύπτετε τη σάλτσα με λάδι.

πηγή : http://www.gourmed.gr

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Επισης αν υπάρχει καταψύκτης μπορουμε να βάλουμε ολόκληρες ντομάτες με προσοχή βεβαια να μην πατηθούν . Οταν τις χρειαστούμε τις βγάζουμε τις αφήνουμε 1 ώρα περιπου σε θερμοκρασία περιβάλοντος και τις χρησιμοποιούμε για οτι θέλουμε πχ για γεμιστά :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ευχαριστω πολυ κοριτσια.. θα δοκιμασω.. (ελπιζω γιατι η μανα μου εβαλε αμετι μου χαμετι να τις φαει ολες και να μην αφησει τιπτοα για το χαρουλη το χειμωνα και τις μοιρασε κιολας στη γειτονια) :evil:

O5Lop2.png

kIP3p2.png