Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ..Κ ΤΩΡΑ???

aurorina

Recommended Posts

καλημερα κοριτσια.ο εξαμηνο μου ληγει 14 Μαρτιου.Στην δουλει αμου παντα δουλευαμε 6,5 ωρες ολοι 8.30-15.00 δηλαδη πενθημε με 25ενσημα.Το μειωμενο το δικαιουμαι και εγω ή μονο αν υπαρχει οχταωρο??

Επισης επειδη υπαρχει μεγαλο προβλημα στην δουλεια και δεν βλεπω να μας πληρωνει ηθελ ανα σας ρωτησω τα εξης¨

Υπαρχει περιπτωση να μπορει να με απολυσει με δικη μου συγκαταβαση γι ανα περνω τουλ.ταμειο ή δεν γινεται?μεχρι ποτε δεν θα μπορει να με απολυσει??

εαν δεν γινεται τι ισως θα με συνεφερε..να παρω μια αδεια ανευ αποδοχων??

ουφφφ

ευχαριστωωω:wink:

RN1Zp2.png

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια.ο εξαμηνο μου ληγει 14 Μαρτιου.Στην δουλει αμου παντα δουλευαμε 6,5 ωρες ολοι 8.30-15.00 δηλαδη πενθημε με 25ενσημα.Το μειωμενο το δικαιουμαι και εγω ή μονο αν υπαρχει οχταωρο??

Επισης επειδη υπαρχει μεγαλο προβλημα στην δουλεια και δεν βλεπω να μας πληρωνει ηθελ ανα σας ρωτησω τα εξης¨

Υπαρχει περιπτωση να μπορει να με απολυσει με δικη μου συγκαταβαση γι ανα περνω τουλ.ταμειο ή δεν γινεται?μεχρι ποτε δεν θα μπορει να με απολυσει??

ουφφφ

Καλησπερα.Το μειωμενο απο οτι ξερω το δικαιουνται ολες ανεξαρτητα ωραριου αλλα στο λεω με καθε επιφυλαξη.Οχι δεν μπορει να σε απολυσει ακομα κι αν το θελεις κι εσυ.Μετα το τοκετο πρεπει να περασουν 18 μηνες για να σε διωξει.Η αδεια ανευ αποδοχων γιατι πιστευεις οτι σε συμφερει?Αφου δεν θα πληρωνεσαι!!!!!!

Καλησπερα.Το μειωμενο απο οτι ξερω το δικαιουνται ολες ανεξαρτητα ωραριου αλλα στο λεω με καθε επιφυλαξη.Οχι δεν μπορει να σε απολυσει ακομα κι αν το θελεις κι εσυ.Μετα το τοκετο πρεπει να περασουν 18 μηνες για να σε διωξει.Η αδεια ανευ αποδοχων γιατι πιστευεις οτι σε συμφερει?Αφου δεν θα πληρωνεσαι!!!!!!

γιατι απο οτι εμαθα...ουτε αυτος θα μας πληρωνει...δεν έχει..:(προσπαθω να δω τι μπορει να ειναι πιο καλο..??

RN1Zp2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Όταν επέστρεψα το 2009 στην δουλειά μου μετά από το 6μηνο δουλεύαμε και εμείς μειωμένο ωράριο με 6,5 ώρες δουλειά λόγω έλλειψης παραγγελιών. Το επιπλέον μειωμένο ωράριο το έπαιρνα κανονικά με αποτέλεσμα να δουλεύω 4,5 ώρες την ημέρα. Η διαφορά είναι ότι εμείς πληρωνόμασταν.

Σχετικά με την απόλυσή σου έχω την εντύπωση (χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά) ότι με δική σου συγκατάθεση μπορεί να σε απολύσει. Πρέπει όμως να έχει πάρει το μειωμένο σου νομίζω. Δηλ. εννοώ ότι αν προσθέσεις τις 2 ώρες μειωμένο επί τους μήνες που σου εμειναν μέχρι το μωρό σου να γίνει 18 μηνών και τα πάρεις μαζεμένα (πληρώνοντας ο εργοδότης σου τα ένσημα γιατί τα δικαιούσαι) μετά θα μπορεί να σε διώξει. Η υποχρέωση του εργοδότη νομίζω ότι είναι το μειωμένο ωράριο.

Καλύτερα θα ήταν να ρωτήσεις κάποιον στο ΙΚΑ για τις επιλογές που έχεις για να πάρεις το μειωμένο και την επιθεώρηση εργασίας αν μπορεί να σε απολύσει κοινή συναινέση.

swhr547iq.pngg0zwfjvky.png

Οντως!!κοριτσια μηπως ξερετε αν στη αδεια ανευ αποδοχων περνουμε τα ενσημα?

πως να παρεις ενσυμα στο ανεφ αποδοχων??

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

ουφφφ

εχεις π.μ.

VCkup3.png W6T5p3.png

καλι=ησπερα!ξερει κανεις μετα το εξαμηνο αν μπορει η γυναικα μου να παραιτηθει η να παρει αδεια ανευ αποδοχων?η θα εχουμε προβλημα με το εξαμηνο?

Να παραιτηθεί βεβαια μπορει ,αφου τελειωσειτ ο εξάμηνο αλλα χανει οποιαδηποτε αποζημίωση και το ταμειο ανεργιας.

Αδεια ανευ αποδοχων επισης μπορει να παρει οσο θέλει σε συννενοηση με τον εργοδοτη.

εγω θελω να ρωτησω και κατι αλλο τα κοριτσια.Μηπως ξερετε εαν μποω να παρω το μειωμενο ωραριο που θα επαιρνα σαν ισοχρονη αδεια μετα το εξάμηνο???

RN1Zp2.png

εγω θελω να ρωτησω και κατι αλλο τα κοριτσια.Μηπως ξερετε εαν μποω να παρω το μειωμενο ωραριο που θα επαιρνα σαν ισοχρονη αδεια μετα το εξάμηνο???

aurorina, θεωρητικά όχι. Ο ΟΑΕΔ υποτίθεται πως σου χορηγεί την άδεια αφού έχουν τελειώσει όλες οι άλλες άδειες που δικαιούσαι (συμπεριλαμβανομένης και της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο, η οποία, μάλιστα, είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη, αν θα χορηγηθεί ή όχι). Τώρα, αν μπορεί να γίνει κάτι σε κατ' ιδίαν συνεννοήσεις με τον εργοδότη, δεν το ξέρω.

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια εχω το εξης προβλημα:τον επομενο μηνα τελειωνει το εξαμηνο του οαεδ και πρεπει να επιστρεψω στηδουλεια. Λογω κρισης ομως ο εργοδοτης μου δηλωσε οτι δε μπορει να με πληρωνει, δεν υπαρχει λογος να επιστρεψω και οτι ειναι καλυτερα να παραιτηθω..Ξερει οτι δε μπορει να με απολυσει αλλα αν δεν πληρωνει τι να κανω;Δικαιουμαι ταμειο ανεργιας αν δεν προηγηθει απολυση;

Διαφημίσεις

κοριτσια εχω το εξης προβλημα:τον επομενο μηνα τελειωνει το εξαμηνο του οαεδ και πρεπει να επιστρεψω στηδουλεια. Λογω κρισης ομως ο εργοδοτης μου δηλωσε οτι δε μπορει να με πληρωνει, δεν υπαρχει λογος να επιστρεψω και οτι ειναι καλυτερα να παραιτηθω..Ξερει οτι δε μπορει να με απολυσει αλλα αν δεν πληρωνει τι να κανω;Δικαιουμαι ταμειο ανεργιας αν δεν προηγηθει απολυση;

Πες του να σου αλαξει την συμβαση και να στην κανει ορισμενου χρονου π.χ.1 μηνα για να μην εχει προβλημα ουτε αυτος αλλα και να μπεις στο ταμειο ανεργιας....διαφορετικα αν παραιτηθεις δεν προκειται να μπεις στο ταμείο ανεργιας!!!!

line_flow1_beg_39_time_992836800_text_c720c3f5ede1e9eadcf1e120f4e7f220e6f9def220eceff520e5dfede1e92e2e2e2e2e2e2e.gif

Καλημερα!!

Απο τον οαεδ μου ειπανε οτι τα ενσημα του 6μηνου μετρανε κανονικα και για ταμειο ανεργειας...Μαζι με αυτα μπορω να βγω αλλα μου χρειαζεται η απολυση.Σκεφτηκα να παραιτηθω και να με ξαναπροσλαβουν με συμβαση ορισμενου χρονου ετσι ωστε η απολυση να ερθει φυσικα με τη ληξη της συμβασης.Ειναι εφικτο ξερει καμια?

IZvWp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...