Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αναγκη για μητρικο γαλα

Recommended Posts

Καλημερα!

Υπαρχει αμεση ιατρικη αναγκη για επιπλεον μητρικο γαλα σε μωρο που θηλαζει.

Θα παρακαλουσα οσες μητερες αντλουν και εχουν περισσιο γαλα που θα μπορουσαν να διαθεσουν να επικοινωνησουν μαζι μου με πμ.

Η εκκληση αφορα μητερες που μενουν στην Αθηνα.

Ευχαριστω πολυ!

yleap2.png In10p2.png

Διαφημίσεις

Έχω στην κατάψυξη κάποιες μερίδες αλλα είναι πιο παλιές. Στος οδηγίες του Συνδέσμου Θηλασμου λεει οτι κρατάει το μητρικο 6-12 μήνες. Αν είσαι οκ με αυτο στα δίνω. Επίσης μπορω να αντλησω αλλα δεν ξέρω τι θα βγάλω..

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Εχω κι εγω μεριδες που μαζευω απο τον Σεπτεμβριο του 2011. Ειναι φυλαγμενο σε καταψυκτη (οχι σε καταψυξη ψυγειου). Εχω και μεριδες αυτου του μηνα αλλα το μωρο μου ειναι ηδη 7 μηνων αρα η συσταση του γαλακτος εχει αλλαξει κι αν ειναι για βρεφακι δεν ξερω αν κανουν. Ρωτα καποιον συμβουλο θηλασμου ή παιδίατρο και σου δινω με χαρα οποιο γαλατακι θελεις.

Και γω το ίδιο με την Patty. Αύγουστος-σεπτέμβριος 2011. ο μπέμπης μου είναι 8,5 μηνών οπότε οι πιο προσφατες δε κάνουν για νεογέννητο. Πες μου άμα χρειάζεται. Εγώ μπορώ να αντλήσω καμιά μερίδα (100-130 ml) ακόμα και τώρα αν εξυπηρετεί.

Διαφημίσεις

Εχω κι εγω μεριδες που μαζευω απο τον Σεπτεμβριο του 2011. Ειναι φυλαγμενο σε καταψυκτη (οχι σε καταψυξη ψυγειου). Εχω και μεριδες αυτου του μηνα αλλα το μωρο μου ειναι ηδη 7 μηνων αρα η συσταση του γαλακτος εχει αλλαξει κι αν ειναι για βρεφακι δεν ξερω αν κανουν. Ρωτα καποιον συμβουλο θηλασμου ή παιδίατρο και σου δινω με χαρα οποιο γαλατακι θελεις.

Εμένα είναι απο τον Ιούλιο αλλα σε κατάψυξη ψυγειου. Η δικια μου ήταν 3 μηνών τότε.

Αλήθεια αυτο με τη σύσταση δεν έχω ιδεα! Δηλαδη δεν κάνει για το νεογέννητο ας πούμε το γάλα που έχω τώρα;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Αλλα παλι εμενα ειναι 3 ετων ή 3 μηνων το γαλα?

Μήπως 3 μηνών για να καλυψει τις ανάγκες του μικρότερου μωρου; Αλλα γιατι να αλλάζει η σύσταση; Δεν το καταλαβαίνω.....

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καλησπερα!

Τωρα μπορεσα να μπω στο φορουμ και ειλικρινα συγκινηθηκα με την ανταποκριση που βρηκε η εκκληση μου. Σας ευχαριστω πολυ ολες και καθε μια ξεχωριστα! Και οσες γραψατε στο θεμα αλλα και οσες επικοινωνησαν μαζι μου με πμ.

Δεν χρειαζομαι γαλα απο ολες σας (ναι, ειστε πολλες!), οποτε θα επικοινωνησω με πμ με οσες μενουν πιο κοντα μου.

Μου δημιουργησατε απορια για το κατα ποσο αλλαζει η συσταση του γαλακτος αναλογα με την ηλικια του μωρου. Ψαχνοντας, λοιπον, στο φορουμ ειδα οτι αλλοι υποστηριζουν οτι οντως η συσταση αλλαζει ενω αλλοι λενε οτι αυτο δεν εχει αποδειχτει. Οπως και να εχει, η αλλαγη της συστασης θα επαιζε ρολο αν μιλουσαμε για μακροχρονια σιτιση ενος νεογεννητου με γαλα αλλης μαμας που εχει μεγαλυτερο παιδακι. Κατι τετοιο δεν ειναι η περιπτωση μας (εμενα και του μωρου μου). Οπως και να 'χει, ειμαι ιδιαιτερως τυχερη γιατι αναμεσα στις μανουλες που προσφερθηκαν υπαρχει και η μαμα ενος μωρου κοντινης ηλικιας με το δικο μου, οποτε ολα καλα!

Σας ευχαριστω πολυ και παλι! Ειλικρινα!

yleap2.png In10p2.png

Διαφημίσεις

Κάπου εδώ στο φόρουμ είχα διαβάσει ότι η σύσταση του γάλατος αλλάζει σόταν το μωρό γίνει 6 μηνών. και τα γάλατα του εμπορίου χωρίζονται σε πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας για να ακολουθήσουν αυτή την αλλαγή του μητρικού. Νομίζω η αλλαγή έχει σχέση με τις πρωτεϊνες. Η σύσταση του γάλατος αλλάζει ανάλογα με το πόσοι μήνες έχουν περάσει από το πότε γέννησε η γυναίκα (για τελευταία φορά).

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Καλημερα!

Ποσταρω στα γρηγορα για να σας πω οτι βρεθηκε ολο το μητρικο γαλα που χρειαζοταν.

Ευχαριστω πολυ και δημοσια την xrisa2 με την απιστευτη (!) τραπεζα μητρικου που προσφερε κοντα στα 4 λιτρα γαλακτος. Να εισαι παντα καλα, κοριτσι μου, και να χαιρεσαι το μωρακι σου! (Σου στελνω και πμ)

Θα ηθελα να στειλω πμ και να ευχαριστησω ξεχωριστα καθε κοπελα που προσφερθηκε να βοηθησει. Δυστυχως αυτες οι μερες ειναι λιγο δυσκολες και δεν εχω χρονο ουτε καν γι' αυτο. Σας ευχαριστω, λοιπον, ολες απο εδω. Ειναι παρηγορο να βλεπεις οτι σε αυτους τους δυσκολους καιρους που ζουμε δεν εχουμε χασει τελειως την ανθρωπια μας και τη διαθεση για προσφορα.

Να ειστε ολες καλα! :P

yleap2.png In10p2.png