Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλή μέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

Πρίν καμιά εβδομάδα ξαναέγραψα για το θέμα της κόρης μου η οποία στην προσπάθειά της να κόψει τη βραδυνή πάνα, έχει δυσκολευτεί αρκετά!

Σκέφτηκα να της την ξαναβάλω λοιπόν αλλά τώρα δεν θέλει καθόλου να το συζητήσει εκείνη.

Έχω απελπιστεί, δεν ξέρω τί πρέπει να κάνω. Όταν ξυπνάμε το πρωί και τη βλέπω βρεγμένη από πάνω μέχρι κάτω, στενοχωριέμαι και εκτός αυτού, θα αρχίσει να ψυχραίνει και ο καιρός.

KATERINAL

Διαφημίσεις

Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να της ξαναβάλεις την πάνα. Θα είναι πισωγύρισμα και ίσως κάνει το παιδί να νιώσει άσχημα.

Μην απελπίζεσαι, τα ατυχήματα είναι συνηθισμένα σ΄αυτή τη φάση. Εγώ έχω ακόμα ατυχήματα με το γιο μου που κοντεύει τα 5 αν δεν τον σηκώσω για τσίσα πριν πέσω κι εγώ για ύπνο. Πλέον είμαι στη φάση να μην τον σηκώνω, νομίζω πως είναι έτοιμος και του έχει γίνει συνείδηση να πηγαίνει τουαλέτα όταν νιώθει την ανάγκη. Ήδη το κάνει συχνά νωρίς το πρωί και ξαναπέφτει για ύπνο χωρίς πρόβλημα.

Όταν πρωτοβγάλαμε τις πάνες τη νύχτα, του είχα βάλει το γιογιό στο δωμάτιό του και αυτό το σύστημα είχε επιτυχία. Αργότερα όμως θεώρησα ότι έπρεπε να μάθει να πηγαίνει στην τουαλέτα, άλλωστε και ο ίδιος έλεγε ότι "το γιογιό είναι για τα μωρά". Αν είναι μικρή ακόμα για να κυκλοφορεί μόνη της στο σπίτι τη νύχτα μπορείς να το εφαρμόσεις αυτό σε πρώτη φάση κι ύστερα να τη μάθεις να πηγαίνει τουαλέτα (όταν πια μπορεί να το κάνει μόνη της άφηνε πάντα ένα φωτάκι στο διάδρομο για να βλέπει και να μη φοβάται).

Στην αρχή είχα απογοητευτεί κι εγώ. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα σεντόνια, πυτζάμες και εσώρουχα άλλαζα. Τον ενοχλούσε κιόλας όταν βρεχόταν κι έτρεχα για να του βάλω καθαρά μια και δυο φορές στη μέση της νύχτας. Σιγά σιγά όμως βελτιώθηκε η κατάσταση. Βρήκα και το κόλπο να στρώνω ένα δεύτερο σελτέ και σεντόνι πάνω από το κατωσέντονο και όταν βρεχονταν τα αφαιρούσα με μια κίνηση και έμεναν τα στεγνά.

Θέλει υπομονή... Αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρει η κορούλα σου, είναι σίγουρο.

Προσπάθησε πάντως να μην δείχνεις την απογοητευσή σου όταν τη βρίσκεις βρεγμένη, ούτε να το σχολιάζεις αρνητικά. Λέγε της δεν πειράζει, συμβαίνουν αυτά, την επόμενη φορά ίσως προλάβεις να τα κάνεις στο γιογιό ή τη λεκάνη. Μην το κάνετε θέμα γενικά. Στο παιδί θα λειτουργήσει αρνητικά ακόμα κιαν δεν πεις τίποτα αλλά σε δει μουτρωμένη όταν έχει γίνει μούσκεμα.

Όλα θα πάνε καλύτερα, θα δεις.

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!