Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επιτυχία εξωσωματικής σε δημόσιο

Recommended Posts

Δυστυχώς για όλους μας τα τελευταία χρόνια υπήρξαν αλύπητα σκληρά. Είδαμε να χάνουν την δουλειά τους κοντινά μας πρόσωπα, να πέφτουν τα εισοδήματά μας στα Τάρταρα και μαζί με όλα αυτά να προσπαθούμε για παιδί και αυτό να μην λέει να έρθει αλλά όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας να απαιτεί θυσίες οικονομικές και πικρες συναισθηματικές......

Βλέπω με χαρά πως πολλές είναι οι γυναίκες που ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες περιόδους έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθύνονται σε μεγάλα ιδιωτικά κέντρα εξωσωματικής και οι περισσότερες από αυτές να καταφέρνουν να γίνονται μανούλες!

Δυστυχώς για μας τα πράγματα είναι πολύ άσχημα οικονομικά ( φαντάζομαι και για πολλές από εσάς) . Ετσι, αφού τα βάλαμε κάτω και τα συζητήσαμε με τον άντρα μου, σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε προσπάθειες σε δημόσιο νοσοκομείο. Κι εκεί που το αποφασίσαμε, ξεκίνησαν οι αμφιβολίες του τύπου : "θα τα καταφέρουμε;" , "θα με προσέξουν;" Ο άντρας μου με ρώτησε αν γνωρίζω κάποια κοπέλα που να πέτυχε με την πρώτη ή έστω την δεύτερη σε δημόσιο νοσοκομείο και η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα να του απαντήσω. Με κεραυνοβόλησε στις ερωτήσεις " και τι φάρμακα θα σου δώσουν;", "κι αν δεν πετύχει, τι θα κάνουμε;" " και πού θα βρούμε χρήματα να πάμε σε έναν ειδικό;;", "και πώς μας κατάντησαν έτσι;;". Το ένα έφερε το άλλο και στο τέλος τσακωθήκαμε!!!!

Μέχρι τώρα δεν είχαμε παιδί!!!Τώρα δεν έχουμε δουλειά!!!Τώρα δεν έχουμε προοπτική για το μέλλον!!!

Θέλουμε όμως ένα παιδί......Μας λείπει ένα παιδί.....Αισθανόμαστε μόνοι κι έρημοι χωρίς ένα παιδί......Η φτώχεια δεν μας φοβίζει. Το να μην καταφέρουμε όμως να κάνουμε ένα μωρό, αυτό μας καθηλώνει....

Θα τα καταφέουμε όμως με έναν γιατρό που δεν είναι κορυφαίος; Θα τα καταφέρουμε χωρίς να "σκάσουμε 3 χιλιάρικά;"

Αν λοιπόν υπάρχουν κορίτσια που τα κατάφεραν σε δημόσιο νοσοκομείο, πολύ θά θέλαμε να μας δώσουν κουράγιο, μιλώντας μας για τις εμπειρίες τους και τις δικές τους αμφιβολίες μέχρι να ξεκινήσουν. Φαντάζομαι είναι ένα θέμα που πολλές τις ενδιαφέρει, γιατί πολλές βρισκόμαστε στην ίδια απελπιστική θέση.....

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

Διαφημίσεις

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλησπερα

Το τοπικ σου με εκφραζει απολυτα. Και εγω ακριβως τα ιδια σκεφτομαι. Ειχα αποφασισει να ξεκινησω σε δημοσιο νοσοκομειο (Ελενα) ψαχνοντας ομως σε διαφορα sites διαπιστωσα οτι καμια που εχει παει σε δημοσιο (εκτος απο μια περιπτωση) δεν επιασε με την πρωτη φορα. Αυτο μου φαινεται τουλαχιστον περιεργο. Οι περισοτερες περιπτωσεις ειχαν επιτυχια μετα την 3η με 5η φορα. Τι να σου πω, εχω αρχισει και εγω να σκεφτομαι οτι πρεπει να παω σε ιδιωτικη κλινικη αλλα οι τιμες που ακουω ειναι αποκαρδιωτικες. τα καλα κεντρα ζητανε 3500 - 4000!!!! τωρα που θα μας κοψουνε κιαλλο τον μισθο να δουμε τι θα κανουμε.

margi, λίγες κοπέλες, πιστεύω, και από δω μέσα τους περισσεύουν χρήματα για να τα δίνουν σε εξωσωματικούς οι οποίοι βαράνε αλύπητα στα λεφτά και το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο. Μπορει να χρειαστεί και 1 και 2 και 3, έχω ακούσει και για 13 ακόμα. Που αν βάλεις 3000+ τη φορά καταλαβαίνεις για τί ποσό μιλάμε.

Παρόλα αυτά μου κάνει και μένα εντύπωση που όλες σχεδόν τα βρίσκουν αυτά τα λεφτά και κάνουν σε ιδιωτικά. Και άνεργες κοπέλες γνωρίζω που τους στοίχησε 5000 με προεμφυτευτικό και δεν ήταν επιτυχημένη κιόλας.

Εχω μια φίλη που έπιασε στο Ελενα. Είχε κάνει 7 πριν από το Ελενα σε μεγάλα ιδιωτικά, ακόμα και στο Γέννεσις και τίποτα. Και έπιασε με τη δεύτερη στο Ελενα (9η φορά). Μου είπε βέβαια ότι αν δεν είχε πάει στον Πάντο ο οποίος αφού απέτυχε η ξωσωματική που έκανε μαζί του τις είπε να κάνει κάποιες εξετάσεις και προεμφυτευτικό έλεγχο. Τα έκανε όλα αυτά και γι΄ αυτό έπιασε στο Ελενα γιατί εκεί δε το ψάχνουν καθόλου να ξέρεις.

Επίσης υπάρχει θέμα με τα υλικά που χρησιμοποιούν και τα εργαστήρια. Παρόλο που έχουν πολύ καλούς εμβρυολόγους έχουν τις κατάλληλες υποδομές που αυτήν την εποχή είναι ολα τσίμα-τσίμα στο δημόσιο; Αναρωτιέμαι.

Παρόλα αυτά αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή πηγαίνετε σε δημόσιο, ψαξτε το όμως και μόνοι σας γιατί στα δημόσια δεν δίνουν εξετάσεις πριν τις βασικές για εξωσωματική (AIDS, ορμονικές, μαστογραφία κλπ). Ετσι και αλλιώς και σε ιδιωτικό να πάτε δεν είναι σίγουρο ότι θα πιάσετε. Επίσης μην μπαίνετε στο τρυπάκι με τη πρώτη και δεύτερη φορά. Η επιτυχία στην εξωσωματική είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων: γιατρού, εμβρυολόγου, ηλικίας γυναίκας (ακόμα και άντρα), γεννετικού υλικού, ψυχολογίας, τύχης, ατυχίας κλπ

Εγω ειμαι απο τις ατυχο-τυχερες.αυτες που τα καταφεραν πριν αρχισει η οικονομικη καταρευση και πολλες φορες το συζηταμε με τον αντρα μου και λεει "δε λες που προλαβαμε και καναμε τα μωρα"...Εχω λυση και παραδειγματα αρκετα που τα καταφεραν σε δημοσιο νοσοκομειο,δεν θα ειχα την παραμικρη αμφιβολια και κανενα δισταγμο να αποτανθω εκει.Πρωτη και καλυτερη η αδερφη μου και πολλες αλλες κοπελες ,καποιες απο τις οποιες τις γνωρισα και στο φορουμ τα καταφεραν στο πανεπιστημιακο της Λαρισας που εχει ανεβει πολυ τα τελευταια χρονια.Επειδη τωρα δεν εχω χρονο να επαναλαβω οσα γραψαμε σε αλλα τοπικ αν ψαξετε θα βρειτε αρκετους που εχουν αποψη γαι τα δημοσια.Και μην νομιζεις οτι στα ιδιωτικα σε προσεχουν ολοι...Αν πεσεις σε ευσυνειδητο ανθρωπο η δουλεια σου θα γινει οπου και αν εισαι.Αν σε ενδιαφερει λοιπον το πανεπιστημιακο μπορω να σου πω καποια πραγματα παραπανω.Δυστυχως δεν ξερω για αλλα δημοσια...

ysjfp2.png

Eίσαι ακριβώς μες στο μυαλό μου.

Κι εγώ άνεργη, σε πολύ μικρό δικό μας σπιτάκι (ούτε δωμάτιο μωρού δεν υπάρχει). Εγώ έχω κλείσει ραντεβού στον Πάντο για μια πρώτη συμβουλευτική συνάντηση. Έχω κι ένα μικροποσό στην άκρη για την πρώτη προσπάθεια (από την αποζημίωσή μου). Δεν θα φτάσει οπότε αφενός θα κάνουμε το σκ@#ό μας παξιμάδι, που λένε, και αφετέρου υπολογίζω στον πατέρα μου, μήπως μπορέσει να βοηθήσει κι εκείνος λίγο.

Αν προχωρήσω σε εξωσωματική και δεν πετύχει, σίγουρα η δεύτερη φορά θα είναι σε δημόσιο νοσοκομείο.

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία!:)

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Skybeam, βρήκες να κάνεις την εξωσωματική σου και στο πιο "φτηνό" κεντρο΄από όλα. Στο Γέννεσις. Να καταλάβεις εγώ μια επίσκεψη που είχα πάει είχα πληρώσει 180 ευρώ. Τώρα το΄έχουν κατεβασει νομίζω στα 150. Μακάρι να πετύχεις με την πρώτη. Κανένας γιατρός βεβαια δεν είναι Θεός.

Θα συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω, αλλά το μόνο που θα σας πω είναι η εμπειρία μου. Τα κατάφερα με την πρώτη προσπάθεια στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, άσχετα όμως ότι δεν συνεχίστηκε η εγκυμοσύνη. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για τον Μεσσήνη και την ομάδα του. Και να αναφέρω ότι είχα κάνει σπερματέγχυση στο ΙΑΣΩ και στο Medimall, οπότε έχω άποψη και για τα ιδιωτικά. Εύχομαι σε όλες να τα καταφέρουμε είτε σε δημόσιο, είτε σε ιδιωτικό.

DrHNp3.png

Skybeam, βρήκες να κάνεις την εξωσωματική σου και στο πιο "φτηνό" κεντρο΄από όλα. Στο Γέννεσις. Να καταλάβεις εγώ μια επίσκεψη που είχα πάει είχα πληρώσει 180 ευρώ. Τώρα το΄έχουν κατεβασει νομίζω στα 150. Μακάρι να πετύχεις με την πρώτη. Κανένας γιατρός βεβαια δεν είναι Θεός.

Άστα, το ξέρω.

Έχω φίλη, όμως, που έχει κάνει εκεί το παιδί της και η φίλη αυτή έχει φίλη κολλητή του Πάντου. Οπότε ελπίζω σε πιο άμεσα ραντεβού, ίσως και σε καμιά διευκόλυνση πληρωμής...

Σ' ευχαριστώ για τις ευχές, μακάρι όλα τα κορίτσια με την πρώτη!:D

it's never too late to start all over again

Κορίτσια καλησπέρα. Κι εγω στην ίδια φάση με σας. Πολυ δύσκολα τα οικονομικά μας αλλα η λαχτάρα για ένα μωρακι, για την συνέχεια μας σαν άνθρωποι σ αυτόν τον κοσμοειναι πολυ μεγάλη. Κι εμείς αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε σε δημόσιο κ πιο συγκεκριμένα στη Λαρισα με το Μεσσήνη. Περιμένω τέλος του μήνα να αδιαθετησω να ξεκινήσω τα φάρμακα. Θέλω να σκέφτομαι θετικά αν κ Είμαι πολυ συγκρατημένη. Αυτη τη στιγμη για να ειμαι ειλικρινής αγχωνομαι να έχω ως το τέλος του μήνα τα χρήματα που χρειάζομαι κ λιγότερο το θέμα της εξωσωματικης ως διαδικασία.εννοείται ότι αγωνιω αν θα τα καταφέρουμε γιατί φοβάμαι ότι αν αποτυχουμε ίσως δεν θα ξαναεχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κ πάλι. Το ιδιωτικό για μας είναι απαγορευμένο. Όσο για το νοσοκομείο όλα μέχρις στιγμής μας έχουν αφήσει πολυ καλές εντυπώσεις και ο γιατρός κ η μαια. Τις ίδιες ανησυχίες για τα υλικά κτλ που λέτε έχω κ εγω μιας κ όλα πανε απο το κακο στο χειρότερο. Απο την άλλη όπως είπατε κ στα ιδιωτικά κανεις δεν εγγυάται ότι θα πετύχεις με την πρώτη. Ας μας βοηθήσει ο Θεός κ να έχουμε κ λίγη τύχη με το μέρος μας κ ελπίζω να τα καταφέρουμε. Καλη επιτυχία σε όλες.!!!!

Psixi αν ήθελες να μοιραστεις κατι μαζι μας για τις εμπειρίες σου απο τη Λαρισα θα βοηθούσε πολυ.

Κορίτσια, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Βλέπω ότι πολλές είμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο. Αν υπήρχαν τα χρήματα, ήξερα κι εγώ τι θα έκανα, πιστέψτε με....Με περισσότερη άνεση και λιγότερο άγχος θα ξεκινούσα. Αν πάλι οι εποχές ήταν καλύτερες, αν δεν διανύαμε αυτή την κρίση, πάλι ήξερα τι θα έκανα. Ενα δάνειο και καθόλου άγχος για τα περαιτέρω. Τώρα όμως;;;

Οσο για αυτό που είπε μια κοπέλα παραπάνω ότι θα κάνουμε το σκ... παξιμάδι για να μαζέψουμε χρήματα, πάλι δεν το καταλαβαίνω. Αν παιρνει κανείς καλό μισθο, ναι! κάνει οικονομίες και κάτι θα μαζέψει. Αν μένουν όμως από το μισθό του 250 ευρώ για να βγάλει το μήνα, τότε όσο και να το παλέψεις, δεν μαζεύεται ούτε ευρώ.

Εγώ σκέφτομαι να ξεκινήσω στα Γιάννενα.....με το πού θα αδιαθετήσω, θα κάνω υπέρηχο και ορμονολογικό έλεγχο. Απο εκεί και πέρα θα κριθεί η ποσότητα φαρμάκων και το αν θα περάσω ή όχι από επιτροπή. Αν περάσω, έρχομαι πολύ πίσω γιατί δεν έχουμε τα σπερμοδιαγράμματα στα χερια μας!

Διαφημίσεις

Miranda, σε έχω παρακολουθήσει σε άλλο τοπικ. Το παλέυεις κι εσύ καιρό, ε; Σε έφεραν πίσω με την επιτροπή, τι έγινε;;; Μακάρι να πάνε όλα καλά!

margi δεν έχεις και τίποτα να χάσεις με το να δοκιμάσεις σε δημόσιο...όπως και να το δεις είναι μια ευκαιρία και κατά την γνωμη μου πρέπει να την αρπάξεις.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Εχω γραψει και σε αλλο topic, παμπολλες φορες για 2 φιλες μου που εμειναν εγκυες με την 1η εξωσωματικη στο Αλεξανδρα. Μια κοπελα που γνωρισα εκει ειχε κανει 3 στον Παντο και δεν ειχε καμμια επιτυχια και τωρα θα κανει την 4η στο Αλεξανδρα. Μια ξαδερφη μου 36 ετων, με αριστης ποιοτητας εμβρυα στο σταδιο της βλαστοκυστης εκανε στον Λαινα και δεν πετυχε, οσο για αντιμετωπιση μετα την αποτυχια δεν ηταν και η καλυτερη, τον κυνηγουσαν για ενα ραντεβου να τους εξηγησει τι πηγε στραβα!

Ενα θα πω, που το ακουγα πολυ παλιοτερα και μου εχει εντυπωθει στο μυαλο, ισως γιατι δεν εχω καμμια σχεση μ'αυτο: "αν εχεις τυχη, διαβαινε..." Οπου τυχη βαλ'τε οτι θελετε, ακομα και τα λεφτα τυχη ειναι, γιατι αν εχεις λεφτα δεν σε νοιαζει η μια αποτυχια, προσπαθεις και δευτερη φορα, και οσες χρειαστει!!

Εχω γραψει και σε αλλο topic, παμπολλες φορες για 2 φιλες μου που εμειναν εγκυες με την 1η εξωσωματικη στο Αλεξανδρα. Μια κοπελα που γνωρισα εκει ειχε κανει 3 στον Παντο και δεν ειχε καμμια επιτυχια και τωρα θα κανει την 4η στο Αλεξανδρα. Μια ξαδερφη μου 36 ετων, με αριστης ποιοτητας εμβρυα στο σταδιο της βλαστοκυστης εκανε στον Λαινα και δεν πετυχε, οσο για αντιμετωπιση μετα την αποτυχια δεν ηταν και η καλυτερη, τον κυνηγουσαν για ενα ραντεβου να τους εξηγησει τι πηγε στραβα!

Ενα θα πω, που το ακουγα πολυ παλιοτερα και μου εχει εντυπωθει στο μυαλο, ισως γιατι δεν εχω καμμια σχεση μ'αυτο: "αν εχεις τυχη, διαβαινε..." Οπου τυχη βαλ'τε οτι θελετε, ακομα και τα λεφτα τυχη ειναι, γιατι αν εχεις λεφτα δεν σε νοιαζει η μια αποτυχια, προσπαθεις και δευτερη φορα, και οσες χρειαστει!!

Συμφωνώ και επαυξάνω. Τα ρημαδολεφτά κάνουν την διαφορά. Τουλάχιστον αν έχεις αυτά, έχεις μόνο το άγχος του αν θα πετύχει η εξωσωματική. Εγώ έχω ακούσει πάντως πολύ λίγες περιπτώσεις που πέτυχαν σε δημόσιο νοσοκομείο. Οχι, ότι θα πτοηθώ και δεν θα κάνω, γιατί, όπως λές κι εσύ παίζει ρόλο και η τύχη, αλλά, η αλήθεια είναι πως όταν ακούς και θετικά πράγματα, ξεκινάς με άλλη διάθεση.

Κοιταξ'τε δεν θα αμφισβητησω τις επιτυχιες των ιδιωτικων κεντρων εναντι του Δημοσιου αλλα ισως αυτο συμβαινει και για αλλους λογους περαν του επαγγελματισμου ή της ικανοτητας της ομαδας.

Κατ'αρχην μεχρι τωρα η συντριπτικη πλειοψηφια των υπογονιμων ζευγαριων ειχαμε οικονομικη ανεση, σταθερες δουλειες, μισθους που αυξανονταν λογικα, επικερδεις επιχειρησεις κ.λ.π. Πριν διαθεσουμε τα λεφτα μας για χαρατσια και αρχισουμε να βαζουμε χερι στις οικονομιες γερα ειχαμε κατι στην ακρη για ωρα αναγκης, μπορουσαμε να κανουμε μια αποταμιευση χρηματων για καποιο σκοπο, ακομη και ενα δανειο καταναλωτικο για να ανταποκριθουμε στα εξοδα.Αρα το οικονομικο δεν ηταν εμποδιο οποτε θα απευθυνομασταν εκει που νομιζαμε οτι θα μας φερθουν καλυτερα, οι συνθηκες θα ειναι πιο καλες, ειναι απλα πιο πολυτελεις τις περισσοτερες φορες και φυσικα ο εχων χρημα απαιτει και το καλυτερο (ή αυτο που νομιζει καλυτερο). Αρα η επιλογη της πλειοψηφιας ηταν τα ιδιωτικα κεντρα εξωσωματικης.

Απο την αλλη αυτα τα κεντρα ειναι εκατονταδες, δεν ξερω για χιλιαδες, τα κορυφαια απο αυτα διαφημηστηκαν κατα κορον απο τις εκπομπες στην τηλεοραση οποτε ο κοσμος παει εκει που ακουει οτι ειναι καλυτερα. Και οι περισσοτεροι γυναικολογοι συνεργαζονται με καποιο απ'αυτα τα κεντρα και στελνουν πελατεια. Επισης στα Δημοσια σε τρομαζει και η αναμονη, τα ραντεβου χρονιζουν ξερετε τωρα,να μην τα λεμε παλι.

Ποσες δημοσιες μοναδες εξωσωματικης υπαρχουν στην Ελλαδα, μια σε καθε μεγαλη πολη και αν υπαρχουν,π.χ. η Πατρα δεν εχει. Στην Αθηνα κανουν μονο 3 νοσοκομεια απο τα υπαρχοντα και βεβαια ο γιατρος του ΕΣΥ ειναι και δημοσιος υπαλληλος, καποιοι φερονται ως τετοιοι και δεν εκτιμουν τη δουλεια τους γιατι δεν αποφερει πολυ χρημα, εκτος απο το φακελακι. Επισης οι γιατροι στο Δημοσιο ειναι συνηθως λιγομιλητοι, δεν σε κανακευουν, δεν σε γεμιζουν ελπιδες και ακολουθουν απλως τη διαδικασια-αυτο δεν εχει να κανει με την ευσυνειδησια βεβαια, αλλα στη συνειδηση του πονεμενου ζευγαριου που θελει λιγη ψυχολογικη στηριξη αυτο βαραινει.

Αρα δεν ειναι μονο θεμα αποτελεσματικοτητας, αλλα της τασης του κοσμου να εχει ως πρωτη επιλογη τα ιδιωτικα που αυξανουν τα ποσοστα επιτυχιας καθως και οτι υπερτερουν αριθμητικα. Προβλεπω να αντιστραφει η κατασταση ομως τωρα, λογω των οικονομικων δεδομενων και ισως αυξηθουν οι επιτυχιες των δημοσιων κεντρων εξωσωματικης.

Συγνωμη αν σας κουρασα!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια το θέμα είναι απλό: αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή και θές απαραιτήτως να προσπαθήσεις να κάνεις παιδί με εξωσωματική είναι μια λύση και τα δημόσια νοσοκομεία. Απλά και κει κάτι πληρώνεις απ΄ ότι ξέρω, βαλε και το φακελάκι, μαζεύεται ένα ποσό. Σίγουρα πολύ μικρότερο από το ιδιωτικό.

vasfa, ο γιατρός που ανέφερες (Λ@ινά$) για να σου πει γιατί απέτυχε θέλει να πας επίσκεψη στο ιατρείο του να πληρώσεις 100 ευρώ. Και δε θα μείνεις και ικανοποιημενη από την απάντηση, είμαι σίγουρη, γιατί είναι λιγομίλητος. Είναι ένας από τους πολλούς καλούς, βεβαια, γεννετιστές και πολλα κορίτσια έχουν πιάσει εκεί αλλά....χρήμα

Βασφα, σε βρίσκω πολύ σωστή. Πράγματι τα μέχρι τώρα δεδομένα ευνοούσαν τα ιδιωτικά κέντρα. Δεν το συζητώ. Αν πριν δύο χρόνια έκανα εξωσωματική δεν θα το σκεφτόμουν για δημόσιο. Θα έπαιρνα ένα δάνειο και θα πήγαινα σε ιδιωτικό. Ειλικρινά μιλάω. Μακάρι να αντιστραφούν τα πράγματα και να αρχίσουν να έχουν άνοδο και τα δημόσια νοσοκομεία, αν κι εκεί όντως δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εφόδια από την πλευρά ίσως των γιατρών.

Η οικονομική κρίση μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά.Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Η αδελφή μου για υπέρηχο και τεστ παπ πλήρωσε στο γιατρό της 80 ευρώ. Για το ίδιο πράγμα εγώ πήγα σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ και πλήρωσα 11 ευρώ. Μόλις το άκουσε η αδελφή μου, είπε πως πλέον θα αλλάξει γιατρό. Να δεις πως σιγά-σιγά και όλοι αυτοί οι μεγαλογιατροί που χρεώνουν πόσα λεφτά την επίσκεψη, θα αναγκαστούν να χαμηλώσουν τις τιμές για να σώσουν την πελατεία τους. Αρκει όλοι μας να τους γυρίσουμε την πλάτη μας.

Οσο για τον γιατρό στο δημόσιο. Βρήκα έναν από μία κοπέλα εδώ στο φορουμ. Βρίσκεται στα Γιάννενα. Μου μίλησε πολύ καλά. Πλήρωσα την επίσκεψη στο νοσοκομείο 5 ευρώ, με δέχτηκε με χαμόγελο, μου εξήγησε τα παντα, με κράτησε πάνω από μισή ώρα. Δεν του έδωσα τίποτα. Μετά τον πήρα τηλ για να του κάνω κάποιες ερωτήσεις και μου μίλησε πάλι καλά, αν κι εγώ νόμισα πως θα με "φτύσει" αφού δεν του έδωσα το κατιτίς του. Εμένα αυτό μου αρκει. Θα ξεκινήσω σε αυτόν και αν μείνω ευχαριστημένη, ναι! κάτι θα του δώσω ( όσα μπορώ βέβαια). Οχι ως φακελάκι, σε καμία περίπτωση. Αλλά ως ευχαριστώ για την προσοχή και το ενδιαφέρον - αν μου τα δείξει!

Καλησπέρα κορίτσια!

Θα συμφωνήσω με όλες σας σε ότι έχετε πει ως τώρα. Κι εγώ υπό άλλες συνθήκες σε ιδιωτικό θα προτιμούσα να δοκιμάσω. Και όταν άρχισε να με απασχολεί το θέμα της εξωσωματικής είχα απογοητευτεί πολύ γιατί ήξερα ότι σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούσα να ανταπεξέλθω σε ιδιωτικο. Και ναι, ζήσαμε καλυτερες μέρες όπου θα μπορούσα να πάρω ένα δάνειο ή να βρω άλλη διεξοδο αλλά ακόμη και τότε θα ήταν εξαιρετικά δυσκολο για μένα, όταν υπάρχει ήδη κι άλλο δάνειο και όταν έφτανε 20 του μήνα και περιμέναμε να πληρωθούμε πως και πως.Αλλά έστω τότε κάτι θα μπορορύσε να γίνει έστω μακροπρόθεσμα. Παρόλα αυτα, επειδή δεν το γνώριζα, από το φορουμ έμαθα ότι γίνεται και σε δημόσιο, αναπτερώθηκα και έλαμψε μια ελπίδα μέσα μου ότι ναι, υπάρχει κι αυτή η λύση.

Η αρχική μας σκέψη ήταν δε χάνουμε να προσπαθήσουμε σε δημόσιο. Αν είμαστε τυχεροί θα "κάτσει" όπου κι αν πάμε. Αν αποτύχουμε θα δούμε πως θα τα καταφέρουμε να απευθυνθούμε σε ιδιωτικό -αν τα καταφέρουμε. Όπως και να έχει όπως ήδη είπε μια κοπέλα αρπάζεις την ευκαιρία και αν κάτσει έκατσε.Όταν δεν έχεις επιλογές δοκιμάζεις ότι σε παίρνει παρά το τίποτα.

Και στην τελική και τους γιατρούς στα δημόσια δεν τους ενδιαφέρει να χτίσουν ένα όνομα και να εχουν επιτυχίες = περισσότερο κόσμο; Επιπλέον να αναφέρω ότι από άλλα κορίτσια που πήγαν στο πανεπιστημιακό Λάρισας και είχαν το Μεσσήνη, δεν δέχθηκε φακελάκι. Αυτό όσο να πεις δείχνει μια ευαισθησία και κέρδισε τις εντυπώσεις σε μένα. Θέλω να πιστεύω ότι είναι πρώτα άνθρωπος και μετά γιατρός.

Τι να πω; Μακάρι να τα καταφέρουμε όλες σε αυτό τον αγώνα γιατί είναι μακρύς και η κάθε στροφή δεν ξέρεις τι θα σου φέρει.

Margi, όσο για την επιτροπή μην ανησυχείς, τελικά δεν είναι τίποτα. Όλο το άγχος είναι να συμπληρώσεις τα δικαιολογητικά. Γιατί ομως λες ότι αν περάσεις θα σε πάει πίσω; Εγώ ότι προβλήματα είχα όσον αφορά την επιτροπή είχαν να κάνουν με παράγοντες που με καθυστερούσαν να πάρω το παραπεμπτικό. Οι εξετάσεις δεν ήταν κάτι. Όσο για τα Γιάννενα που λες, μου είχαν συστήσει και εμένα ενα γιατρό εκεί, ζευγάρι που είχε επιτυχία(άσχετα αν δεν προχώρησε η εγκυμοσύνη) όπως και 2-3 γνωστοί τους που τελικά τα κατάφεραν. Δεν ξέρω αν λέμε τον ίδιο. Πάντως εκεί έπαιξε το φακελάκι και μαλιστα αδρά!Φυσικά είναι κάτι αναπόφευκτο. Εμένα ο γιατρός στη Λάρισα μου έκανε και ψυχολογικα το κλικ κ να φανταστείς ότι τα Γιάννενα με εξυπηρετούσαν σαν απόσταση πολύ πολύ περισσότερο.

Όπως ξαναείπα θέλω να είμαι αισιόδοξη αλλά είμαι και πολύ συγκρατημένη. Ανυπομονώ να ξεκινήσω και η ψυχολογία μου προς το παρόν είναι καλή. Εχω και την αποτυχία στο μυαλό μου γιατί δυστυχώς η τύχη δεν υπήρξε πολύ φιλική μαζί μου, χωρίς να θέλω να είμαι αχάριστη με τη ζωή μου. Αν και με πολλές δυσκολίες λέω πάντα Δόξα τω Θeώ και προχωράω.

Σας φιλώ όλες!:wink:

Πάντως από το φόρουμ δεν βγαίνουν κοπέλες εύκολα να πουν "ναι πέτυχα στο ταδε δημόσιο νοσοκομείο με τη χ φορά". Μ¨ονο μεμονομένες περιπτώσεις. Οχι τίποτα άλλο, για ν αναπτερώσει το ηθικό μας σχετικά με τα δημόσια.

Πάντως από το φόρουμ δεν βγαίνουν κοπέλες εύκολα να πουν "ναι πέτυχα στο ταδε δημόσιο νοσοκομείο με τη χ φορά". Μ¨ονο μεμονομένες περιπτώσεις. Οχι τίποτα άλλο, για ν αναπτερώσει το ηθικό μας σχετικά με τα δημόσια.

Συμφωνώ μαζί σου. Σχεδόν ολα τα θέματα που μας αφορούν είναι για τα ιδιωτικά. Μακάρι να είχαμε περισσοτερες εμπειρίες. Κι εγώ 2-3 περιπτώσεις μόνο με εκαναν να επιλέξω στη Λάρισα. Λίγες μεν αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο κάτι με τράβηξε εκεί. Δυστυχώς στον στενό μου κύκλο δεν εχω καποια φίλη , ή συγγενή που να έκανε εξωσωματική κι έτσι περιορίστηκα στις γνώμες αυτών των κοριτσιών απο το φόρουμ, τις ευχαριστώ για τις όποιες πληροφορίες έχουν μοιραστεί μαζί μου ως τώρα.

Λοιπόν για να αναπτερωθεί το ηθικό σας. Πέτυχα με τη δεύτερη δίδυμα στο πανεπιστημιακο ιωαννίνων. Καλή επιτυχιά σε όλες

eNortjK1UjKzMLM0V7IGXDAS-gKw47.png

Λοιπόν για να αναπτερωθεί το ηθικό σας. Πέτυχα με τη δεύτερη δίδυμα στο πανεπιστημιακο ιωαννίνων. Καλή επιτυχιά σε όλες

Didumakia ευχαριστούμε!!!!;)

Να χαιρεσαι τα διδυμούλια σου!!!!!!!

Ξερω 2 περιπτωσεις επιτυχιας στο Αλεξανδρα, φιλες μου. Η μια απο αυτες το εμαθε απο αλλη γνωστη της- που σημειωτεον δεν ειχε οικονομικο προβλημα, αρα δεν απευθυνθηκε εκει γι'αυτο το λογο- που κι αυτη εκανε διδυμακια στο Αλεξανδρα. Κι εγω απο την εμπειρια μου τους θεωρω πολυ επαγγελματιες, αντιθετως καποιον αλλον που απευθυνθηκα σε δημοσιο δεν τον θεωρω καθολου επαγγελματια, μαλλον αρπα-κολλα τον εκοψα και καθολου προθυμο να ασχοληθει με προβληματικες περιπτωσεις, παρα μονο με τις ευκολες ( κυριως αυτες που η γυναικα ειναι μικρης ηλικιας), εμενα στα 39 κ κατι μαλλον ξεγραμμενη με θεωρουσε, και δεν καταφερε να το κρυψει κιολας!!!