Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γάζες fucidin

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια!

Μόλις έγινα μέλος στο forum και έχω να σας κάνω μια ερώτηση που ίσως σας φανεί χαζή!

Είμαι στη 12η εβδομάδα κύησης και πριν 3 μέρες δυστυχώς χτύπησα το δάχτυλο μου. Ο ορθοπαιδικός είπε πως δε μπορεί να ξέρει αν είναι σπάσιμο (προφανώς δεν έκανα ακτινογραφία) αλλά συνέστησε μπαντάρισμα για 10 μέρες. Επειδη με το χτύπημα έκοψα λίγο και το χέρι μου (ευτυχώς δε χρειάστηκαν ράμματα) μου έβαλε κάτω από τον επίδεσμο και γάζα fucidin.

Μήπως η γάζα αυτή δεν επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη. Διάβασα στις οδηγίες πως η ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έχει τεκμηριωθεί.

Τι λέτε εσείς; Έχει κάποια καμία ιδέα;

Διαφημίσεις

Ο πιο κατάλληλος να σου πει είναι ο γυναικολόγος σου αν και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.Παρτον όμως ένα τηλ να τον ρωτήσεις στην εγκυμοσύνη επιβάλέται για τέτοια θέματα να είμαστε σίγουροι

Έχεις δίκιο, φυσικά και θα τον πάρω αύριο τηλέφωνο. Απλά το σκέφτηκα πριν λίγο και δε θέλω να τον ενοχλήσω 11 η ώρα το βράδυ για αυτό το θέμα οπότε λέω ας κάνω ένα post στο forum μπας και πάρω καμιά απάντηση ως τότε!

Τον ορθοπεδικό τον ρώτησες αν επιτρέπεται? Κάποια στοιχειώδη ξέρουν όλοι οι γιατροί όταν η ασθενής είναι έγκυος.Δε νομίζω να πειράζει πάντως..θα σου πει βέβαια ο γιατρός σου.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Δεν τον ρώτησα γιατί δεν είχα ιδέα πως αυτές οι γάζες περιέχουν και φάρμακο. Νόμιζα πως ήταν απλές αποστειρωμένες γάζες. Γι' αυτό το λόγο και δεν πήρα νωρίτερα το γυναικολόγο μου. Πριν λίγο διάβασα τις οδηγίες γιατί πήγα και πήρα από το φαρμακείο ένα κουτί για να τις αλλάζω μόνη μου και διαπίστωσα πως περιέχουν αντιβιωτικό.

Για καλό και για κακό πάντως, έβαλα απλή γάζα και από πάνω τον επίδεσμο και αύριο θα πάρω το γιατρό μου για να σιγουρευτώ. Η μαμά μου κι ο άντρας μου μου λένε πως είμαι φοβιτσιάρα αλλά εγώ δεν το ρισκάρω.

Διαφημίσεις

Ενημερώνω απλά σε περίπτωση που άλλες κοπέλες έχουν παρόμοια απορία. Μίλησα με το γιατρό ο οποίος μου είπε ότι δεν υπάρχει θέμα με τις γάζες και μπορώ να τις βάζω κανονικά. Επίσης μου είπε πως δε θα υπήρχε πρόβλημα και θα μπορούσα να κάνω και ακτινογραφία στο δάχτυλο γιατί η ακτινοβολία είναι πολύ μικρή. Ομολογώ πως αυτό δε μπορούσα να το φανταστώ. Πάντα όταν πήγαινα για ακτινογραφία, το πρώτο πράγμα που με ρωτούσαν επιτακτικά ήταν αν είμαι έγκυος.