Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια,

σήμερα έκανα τεστ παπ και αργότερα είδα πως έβγαλα και λίγο αίμα στο εσώρουχο,είναι φυσιολογικό;:confused:Η αλήθεια είναι πως ποτέ στο παρελθόν, τόσα χρόνια, δεν μου είχε συμβει κάτι αντίστοιχο,έπειτα απο το ΠΑΠ και περισσότερο ανησύχησα γιατί για πρώτη φορά το έκανα σε δημόσιο νοσοκομείο και το δείγμα μου το πήρε ένας ειδικευόμενος γιατρός!Μπορεί να είναι και τυχαίο το γεγονός και να μη μου φταίει και ο άνθρωπος αλλά με παραξένεψε γιατί δεν μου έχει ξανασυμβεί!Εσείς τι λέτε;

Διαφημίσεις

μαλλον σε σκαλισε παραπανω απο οσο επρεπε και ειναι ψιλοτραυματισμος...

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

το τεστ παπανικολαου χρειαζεται τρια δειγματα.Το ενα ειναι κολπικο και η ληψη γινεται με μπατονετα και δεν το νιωθεις καθολου.Το αλλο ειναι περιτραχηλικο ,η ληψη γινεται με ενα ξυλακι (περιπου σαν το γλωσσοπιεστρο που σου βαζουν στη γλωσσα για να δουν το λαιμο) που εχει ασσυμετρες αλλα λειες ακρες.Αυτο το καταλαβαινεις αλλα δεν ποναει.Το τριτο ειναι ενδοτραχηλικο και η ληψη γινεται με ενα μικρο βουρτσακι που στην ακρη εχει "τριχες" σαν την οδοντοβουρτσα.Επειδη σε αυτο το τριτο δειγμα χρειαζεται δειγμα κυτταρων απο τον ενδοτραχηλο το βουρτσακι αυτο το περιστρεφουμε εσωτερικα στον τραχηλο που εχουμε φροντισει να εντοπισουμε με τη χρηση του κολποδιαστολεα(αυτο το "παπαγαλακι" που βαζουν μεσα και ανοιγουν τον κολπο).Με την περιστροφη λοιπον ουσιαστικα σε "γδερνει" στον τραχηλικο βλεννογονο.Αν το πιεσει ελαχιστα παραπανω ή ειναι λιγο ερεθισμενος ο τραχηλος ματωνει αμεσως.Αυτο δεν ειναι σπανιο ούτε αναγκαστικα και κακο,ομως καλυτερα ειναι να μην συμβαινει για να μην δημιουργειται πληγη αφενος και για να μην ειναι αιμορραγικο το δειγμα που πηρε γιατι δεν θα ειναι ευκολο να εξεταστει.Αν στο αποτελεσμα σου γραφει "εντονα αιμορραγικο επιχρισμα" σημαινει οτι δεν ηταν ευκολη και λεπτομερης η εξεταση και καλυτερα σε 6 μηνες να την επαναλαβεις.Συνηθως δεν δημιουργειται προβλημα και βγαινει συμπερασμα.Η ληψη του παπ δεν ειναι ευκολη για πολλους λογους και κυριως γιατι σε μερικες γυναικες δεν ειναι ευκολος ο εντοπισμος του τραχηλου λογω κλισης το προς τα εμπρος ή προσ τα πισω(για αυτο καποιες φορες νιωθετε να σας σκαλιζουν) ή λογω κιλων της εξεταζομενης.Παραολα αυτα αν καποιος ειναι εμπειρος η γυναικα δεν ταλαιπωρειται.Δεν χρειαζεται να ανησυχεις λοιπον αν το αιμα που ειδες ηταν λιγο...Ελπιζω να σε διαφωτισα...

ysjfp2.png

Μετά από κάθε τεστ ΠΑΠ ο γιατρός με ενημερώνει ότι μπορεί να δω αίμα και να μην ανησυχήσω. Μέχρις στιγμής πάντως δεν έχει τύχει να δω αλλά και να συνέβαινε θα ήμουν προετοιμασμένοι. Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς.

Διαφημίσεις

Στα τελευταία 3 τεστ που έκανα πάντα μάτωνε ο τραχηλος μου.Τυχαίο είναι το γεγονός αν δεν βγεί κάτι στα αποτελέσματα.Εμένα και στα τρία είχε βγεί τραχηλίτιδα.Απλά ο τράχηλος ήταν πολύ ευαίσθητος ακόμα και στην μπατονέτα ούτε καν στο βουρτσάκι.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!