Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι δώρο να σας κάνουμε;

Recommended Posts

Η ερώτηση πολλών καλών φίλων και συγγενών που ήδη δειλά δειλά ξεκίνησε....

Με αφορμή τη βάπτιση φυσικά και το βαλάντιο τους να ορίζει κάτι "καλό"

Καλό λέγοντας... ανάλογα... 50 ο ένας.. 100 ο άλλος!

Τι απαντάμε?

Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να χρειαστώ στη συνέχεια όσο μεγαλώνει!

Δε θα ήθελα όμως να πω και σε ανθρώπους που έχουν το θάρρος και με ρωτάνε "τίποτα... τα έχουμε όλα!" ούτε θέλω να τους πω... "οτι θες μωρέ" και να καταλήξω με άλλο ένα καλό σετάκι ρούχων!

Γιατί ρούχα ενώ δεν έχω πολλά για 1 έτους και βάλε, ξέρω θα μας φέρουν όλοι... άρα τι μπορεί να μου φανεί χρήσιμο στο μέλλον και δεν το ξέρω ακόμα? :lol:

Τι δώρο σας έκαναν εσάς που σας φάνηκε έξυπνο ή χρήσιμο ή εξαιρετικό?

Δε μιλάω για κοσμήματα και ματάκια και τέτοια πράγματα....

Επι του πρακτικού κορίτσια!!

Τι δώρο θα κάνατε εσείς αν θέλατε να κάνετε ένα αξιόλογο δώρο σε έναν δικό σας άνθρωπο?

Διαφημίσεις

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Για να σκεφτώ...

Σεντόνια παιδικά για κανονικό κρεβάτι

Ποδήλατο

Κάθισμα αυτοκινήτου τύπου booster με πλάτη (δεν ξέρω τι έχετε)

Πετσέτες μεγάλες ή/και μπουρνούζι με μανίκια

Τραπεζάκι παιδικό ξύλινο με καρεκλάκι για το δωμάτιό του

Γιο-γιο καρεκλάκι (πχ. της fisher-price)

Άμα μου έρθει και κάτι άλλο θα στο πω... :D

Αυτό που μου φάνηκε πολυυυυύ χρήσιμο είναι το παρκοκρέβατο!!! :D

Αγόρασα ένα της chicco 100€. Πανέυκολο στο άνοιξε - κλείσε, μεταφέρεται σαν σακ βουαγιάζ, με έχει σώσει!

Πολύ χρήσιμο μέσα στο σπίτι και ότι καλύτερο για τα ταξίδια!

Ειδικά τώρα το χρησιμοποιώ συνέχεια. Υπάρχουν και αναδιπλούμενα στρώματα κοκοφοίνικα (40-50€) στις διαστάσεις του παρκοκρέβατου που είναι τέλεια για να κοιμούνται τα μωράκια μας εκτός σπιτιού.

Άλλο σούπερ χρήσιμο και απαραίτητο δώρο είναι το κάθισμα αυτ/του .....εάν χρησιμοποιείς τώρα αυτό που κοιτάει ανάποδα από την φορά του αυτ/του, μπορείς να πεις να σου κάνουν δώρο το καθισματάκι του επόμενου σταδίου , θα το χρειαστείς σίγουρα!

Αυτά σαν πρώτη σκέψη... :wink:

.png.png

Αν μιλάμε για δώρο βάπτισης, ανάλογα με το πόσο στενή σχέση έχεις με τους γονείς του παιδιού και σε τι κατάσταση είναι τα οικονομικά σου στη συγκεκριμένη φάση, επιλέγεις και το δώρο...

Έχω σταματήσει προ πολλού να πηγαίνω ρούχα ως δώρο σε βάπτιση γιατί ξέρω οτι όλοι σ' αυτό καταφεύγουν και 1ον το σπίτι του μωρου μοιάζει μετά περισσότερο με κατάστημα παιδικών ρούχων, 2ον αποκλείεται να τα χρησιμοποιήσει όλα και 3ον η μαμά τρελλαίνεται να τρέχει ν'αλλάζει ρουχαλάκια! Οπότε δωρίζω ή ενα βιβλίο σχετικό με μωρά, ή ενα ωραίο σετ φαγητού ή λευκά είδη για μεγαλύτερη ηλικία απ' αυτήν που έχει το παιδί στα βαφτίσια του!

Ακόμη, ενα πολύ ωραίο δώρο, είναι μια ωραία ποιοτικά εικόνα με τον άγιο του οποίου το όνομα φέρει το μωρό!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Διαφημίσεις

Τα πιο καλα δωρα που μας εκαναν στη βαφτιση ηταν

σεντονια με τον σνουπι για κρεβατι μονο (σε λιγο καιρο θα τον βαλουμε να κοιμαται εκει)

ασημενιες κορνιζες στις οποιες εβαλα φωτογραφιες απο τις διακοπες

και λεφτα!!

Επισης απο τα ρουχα που μας εκαναν τα καλυτερα ηταν αυτα που θα τα βαλει απο τον ερχομενο χειμωνα καθως δεν ειναι καλοκαιρινα. Ωραια πουκαμισα και τζιν, πλεκτη ζακετα και φθινοπωρινο μπουφαν.

Ξερω οτι ειναι δυσκολο να τα βρεις αυτη την εποχη αλλα καποιοι τα βρηκαν.

Οσο για τα υπολοιπα ρουχα ηταν ολα καλοκαιρινα σετακια που δεν ξερω αν θα προλαβει να τα βαλει ολα και μαλλον του χρονου δεν θα του κανουν.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

και εγω νομιζω οτι πολυ χρησιμο δωρο ειναι τα σεντονια για αργοτερα για το κανονικο κρεβατι, οσα κ αν εχεις τα χρειαζεσαι,θα βαφτισω κ εγω την κορη μου σε 2 βδομαδες κ αν με ρωτουσαν αυτο θα τους ελεγα αλλα δεν με εχουν ρωτησει οποτε με βλεπω να ανοιγω μπουτικ..

Μια και γράφουν τα κορίτσια για λευκά είδη, να συμπληρώσω ότι θα χρειαστείς και κουβερτούλες (μάλλινη , μουφλόν , λινή), παπλωματάκι (το μωρό πρέπει να έχει χρονίσει όμως, για να το χρησιμοποιήσεις) , παπλωματοθήκες εφόσον σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις πάπλωμα.

Έκανα στην κουμπάρα μου δώρο, πάντες για το κρεβατάκι του μωρού της , σεντόνια , κουβερτούλα ασορτί και το ευχαριστήθηκε πολύ γιατί έτσι έχει εναλλακτικό σετ , κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όχι μόνο για να κάνουμε μια χρωματική αλλαγή αλλά και για πρακτικούς λόγους , όταν θέλουμε να πλύνουμε το ένα σετ , έχουμε το άλλο.

.png.png

Να πω και εγώ την αποψή μου,έχοντας ζήσει 2 φορές το δράμα των απειρων αλλαγών σε ρούχα.

Πάρα πολύ χρήσιμο ήταν(και συνεχίζει μετα από 4 χρόνια)μια πλαστική τσουλίθρα εξωτερικού χώρου,την οποία ήθελα να αγοράσω εγώ.Όχι μόνο μας αγόρασαν αυτή,αλλά παρακινήθηκαν και άλλοι φίλοι και μας πήραν και κουνια και αλογάκι -τραμπάλα και γραφείο-τραπεζακι ,και έτσι έχουμε καλύψει πλήρως τους εξωτερικούς μας χώρους απο παιχνίδια,τα όποία δεν παθαίνουν τίποτα ούτε στον ήλιο ούτε στη βροχή.

Πολύ καλή ιδέα είναι και τα παιδικα cd.(π.χ.Λιλιπούπολη,Τεμπέλης Δράκος.....και άπειρα άλλα),καθώς και ρούχα άλλης εποχής,ή ακόμα και εσωρουχάκια.Βοήθησα άραγε?

είναι άραγε ριψοκίνδυνο να ζητήσω ρούχα για δύο ετών?

κατά τα άλλα, μου δώσατε κάποιες ιδέες....

τα σεντόνια ας πούμε...

μια ντουλάπα που θέλω απ το ΙΚΕΑ θα τους στείλω εκεί :lol:

το παιδικό τραπεζάκι με καρεκλάκια...

ναι ναι συνεχίστε, πείτε κι άλλα :D

Διαφημίσεις

Γέμισα ρούχα να σκεφτείς μέχρι και σήμερα που είναι 2 χρονών σπάνια χρειάστηκε να αγοράσω ρούχα :roll::roll:

Πάντως το καλύτερο δώρο μου το δίνανε σε φακελάκι εμείς και οι γιατροί

ένα πράγμα με την αιτιολογία να πάρουμε ότι εμείς θέλουμε :wink::cool:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

το πιο ωραιο δωρο που πηραμε εμεις ηταν ενα σερβιοτσιο φαγητου (παιδικο εννοειτε ) με κουπα , μπωλ, πιατο κλπ. της παρουσιασης και μια ασημενια κορνιζα( που ειναι χρησιμες αλλα κανενας δεν σου φερνει. επισης μου φερανε 2-3 καλα παιχνιδια της fisher price που δεν προκειται να εδινα 50 ευρουλακια για το καθενα και ρουχα για τα επομενα 2 χρονια :D

Κοριτσια ευυχως εδω στην Κυπρο δεινουν φακελακια με λεφτα...

Ξερω ισως ορισμενοι φερουν κ αλλα πραγματα αλλα σε οσους ρωτουν λεμε λεφτα μιας κ συνηθιζεται κ δεν ειναι ντροπη!

Ποδηλατάκι ή αυτοκινητάκι (εκτός από τις βόλτες εμάς μας έχει βολέψει και στο σπίτι-ενώ δεν κάθεται καθόλου στο πάρκο, εκεί μπορεί να κάτσει και 10 λεπτά μέχρι π.χ. να κάνω ένα ντουζ)

Καλοκαιρινό ελαφρύ καρότσι (αν είναι και καλό είναι φοβερά βολικό στις βόλτες, στη μεταφορά κλπ)

Ρούχα για 2 ετών (και να μην τους το πεις, μπορείς να πας να αλλάξεις αυτά που θα σου φέρουν)

Παπούτσια (ενώ τα ρούχα είναι συνηθισμένη επιλογή, παπούτσια δεν παίρνει σχεδόν κανείς-ίσως γιατί είναι ακριβά τα άτιμα)

Κούνια για το μπαλκόνι (εμάς μας την έφεραν στα γενέθλια, την αφήσαμε στη μαμά μου που τον κρατάει τα πρωινά και την έχει καταβολέψει γιατί ταϊζει εκεί το μικρό και έτσι δεν χρειάστηκε να πάρουμε άλλο καθισματάκι φαγητού)

Πλήρες σετ για θάλασσα (μπρατσάκια, σωσίβιο-ζωάκι, πισινούλα, κουβαδοφτυαράκια-αν και με τέτοια φαντάζομαι ότι θα έχετε εφοδοαστεί)

Βιβλία, από ενός έτους μέχρι όσο θέλεις (δεν χαλάνε :D ούτε πρόκειται να τα βαρεθεί)

Όσο για τα παιχνίδια, αν έχεις καταλάβει τι προτιμάει ο Ωρίων (ο δικός μου ας πούμε δεν θα είχε πρόβλημα να του φέρουν 200 μπάλες και άλλα τόσα τουβλάκια) κάνε μια έρευνα αγοράς να δεις τι υπάρχει που θα του αρέσει και όταν στα φέρουν βάλτα στη ντουλάπα και εμφάνιζε ένα κάθε 20 μέρες. Θα δεις ότι αν και συνηθισμένη επιλογή, το παιχνίδι είναι πάρα πολύ καλό δώρο.

ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΕΙΠΩΘΕΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ

ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ. ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΌΜΩς ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ. ΠΗΡΕ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΦΤΙΣΗ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ SAMSONITE ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑΝ ΟΛΟΙ ΠΛΑΚΑ

Διαφημίσεις

ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΕΙΠΩΘΕΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ

ΒΑΛΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ. ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΌΜΩς ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ. ΠΗΡΕ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΦΤΙΣΗ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ SAMSONITE ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑΝ ΟΛΟΙ ΠΛΑΚΑ

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ!!Το είχε πει το μέλος ninetta σε άλλη σχετική συζήτηση.

Εεεεε είμαστε διαβασμένες φορουμίτισσες,αμ πως? :lol::lol::lol:

Kai mena μερικοι με ρωτησαν και ντραπηκα να πω πως προτιμοτερα θα ηταν λεφτα.........

Πλακα πλακα δεν προκειται να ξαναπαω δωρο σε βαφτιση ρουχα......καλυτερα να τους δωσεις εστω και λιγα αν δε περισσευουν χρηματα, παρα ρουχαλακια και να βαζεις τον κοσμο να τρεχει η να τα δινει αλλου.......

Εμεις δεν ειχαμε πολυ κοσμο οποτε τα δωρα ηταν λιγα........καποια ηταν χρηματα (που θα μας χρησιμεψουν να αγορασουμε το παρκο που θελαμε κομπλε) δωροεπιταγη απο τα ΛΗΤΩ (που τα εξαργυρωσαμε σε στρατα-μας βγηκε μαλιστα ακριβη οποτε κουτι μας εκατσε η δωροεπιταγη), σεντονια (δεν ηταν του γουστου μου αλλα βαρεθηκα να παω να τα αλλαξω) και αρκετα ρουχα.......καποια τα αλλαξα (και ηταν ταλαιπωρια αφου σχεδον παντα δεν εβρισκα τιποτα στο νουμερο που με ενδιεφερε και κατεληξα να παρω οτι ναναι) και καποια ηταν πολυ ωραια αλλα μεγαλα και ευχομαι να μπορεσει να τα φορεσει.........ειναι ρισκο το μεγαλο νουμερο οσο να ναι.....την πατησα ηδη με αγορες που εκανα περσυ.....

Θα χουμε μαλλον να λαβαινουμε δωρα και τωρα που θα παμε στο χωριο.......με αγχωνει πολυ η διαδικασια αλλαγης..... :?

Η βαλιτσα που λετε ειναι οντως εξαιρετικο δωρο.......μερικες νονες παιρνουν βαλιτσα για κουτι βαφτισης.......πραγματικα χρειαζεται......

Επισης πολυ ωραια η ιδεα με τα παιχνιδια εξωτερικου χωρου (σπιτακια, τσουληθρες κλπ) Σε επομενη βαφτιση που θα παω κατι τετοιο θα παω και οχι ρουχο........σκεφτομαι κι αυτους που κανουν βαφτισεις με πολυ κοσμο........τι τραβανε με τοσες ντανες ρουχα!!!! :?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Θυμήθηκα που είχα πάει δώρο σε γενέθλια ένα επώνυμο παιδικό άρωμα(40 ευρώ μάλλον),θα μου άρεσε ώς ιδέα,καθώς και ένα σετ με παιδικό αφρόλουτρο,σαμπουάν,σφουγγαράκι,κλπ.εννοείτε φαρμακευτικά.Δεν έχουν και λίγα χρήματα,και σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουμε όσα και να έχουμε.

Η βαλίτσα μου έκατσε ως ιδέα.

Πάντως εμας μας εφεραν κυρίως ρούχα και λιγοτερα παιχνιδια... Οι περισσότεροι μας εφεραν ρουχα μεγαλυτερο νούμερο, κι ετσι φετος δεν χρειαστηκε να ψωνίσουμε παρα ελαχιστα πραγματα....

Είναι 2 ετών και μεχρι τώρα ελαχιστα ρουχα εχουμε αγορασει....

Παντως και τα σεντονακια, πετσετουλες, μπουρνουζακια ειναι ιδιαιτερα χρησιμα...

Εμενα εκτος απο ατελειωτα ρουχα τα οποια δεν αλλαξα γιατι απο κοντινα καταστηματα ηταν τα πιο ωραια και τα απαισια ήταν απο την πλευρα των πεθερικων οποτε η επρεπε να παω στο χωριο τους η στην αλλη ακρη της Αθηνα και προτιμησα να τα δωσω σε φτωχα παιδακια, μου εφεραν...

Ενα ωραιοτατο μπουρνουζι που το φοραει συνεχεια..

Μια κουνια για το μπαλκονι που την κατευχαριστηθηκε..

2-3 παιχνιδακια για την ηλικια του (ακριβουτσικα θα ελεγα) τα οποια επισης εκτιμηθαν δεοντως απο τον ενδιαφερομενο..

Αυτα ειναι που ακομα κυκλοφορουν στο σπιτι..

Επισης οι αμεσοι συγγενεις μας εκαναν χρυσο και εσκασαν και αρκετο μετρητο..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Καλά κορίτσια, με βγάλατε από πολύ δύσκολη θέση..... Έχω να πάρω δώρο για 3 βαφτίσεις και είχα καταπελαγώσει!!!!!!

Ψηφίζω....

-Τσάντα-Βαλίτσα

- Κούνια - τσουλίθρα κ.λ.π.

και επίσης προτείνω.... ή ένα ωραίο Άλμπουμ φωτογραφιών (είδα σήμερα σε φωτογραφείο ένα πολύ ωραίο δερμάτινο 50 ευρώ περίπου) ή ακόμα και μια ψηφιακή κορνίζα.... (αυτή μάλιστα θα την προτεινα και για δώρο κουμπάρου)!

7adb2868d6.png

Λοιπόν για όποιον ενδιαφέρετε για την Τσάντα - Βαλίτσα, δείτε εδώ

http://valitsa.gr/commerce/index.php?cPath=36

Η διεύθυνσή του είναι Λ. Πεντέλης 77-79, Εμπορικό Κέντρο Έρμειον, Χαλάνδρι, Τηλ.: 210.68.90.055 ή 693.68.90.055

Βέβαια η αγορά μπορεί να γίνει και μέσω του συγκεκριμένου site....

7adb2868d6.png

αστε κοριτσια εγω το δεκεμβρη βαφτηζω τα παιδακια μου και θα εχω γυρω στα 400 ατομα καλεσμενους.απο τωρα σκεφτομαι τα ποσσα δωρα θα μου κανουν,και θα ειναι και διπλα γιατι βαφτηζω και τα 2 μου παιδακια μαζι.ευτυχως εχουν διαφορετικες ηλικιες.θα ειναι 3,5 χρονων και 11 μηνων.θα γεμισω το σπιτι ρουχα.

71107turcfebzs2.gif

252682in41fsxg03.gif