Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είμαι απελπισμένη!Κάνω κάτι λάθος? Έχουμε πρόβλημα?

Recommended Posts

Λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος μου πήρα το θάρρος να ανοίξω καινούριο θέμα κι ελπίζω να μην "μεταφερθούμε".

Ένταχθηκα στην παρέα του parents λίγο μετά την γέννηση του πρώτου μου γιου το 2008. Άργησα βέβαια να σας βρω και να ενημερωθώ για τα ζητήματα του θηλασμού με αποτέλεσμα να κάνω μια σειρά από λάθη που με ανάγκασαν να μην θηλάσω αποκλειστικά και να δώσω στο μωρό μου και συμπλήρωμα. Κατάφερα όμως να θηλάσω για 19 μήνες.

Έχοντας λοιπόν λίγο περισσότερες γνώσεις και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εδώ και 5 μήνες θηλάζω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το δεύτερο αγοράκι μου. Παρόλαυτα δεν μπορώ να πω ότι το κάνω με ηρεμία. Διαρκώς κάτι προσπαθεί να μπει σαν εμπόδιο, πεισμώνω όμως και συνεχίζω. Δεν θέλω να σας κουράσω όμως πολύ γι΄αυτό ας ξεκινήσω την ιστορία μου.

Το μωρό μου εδώ και 2 μήνες δεν παίρνει σύμφωνα με την παιδίατρο το προβλεπόμενο βάρος. Επιμένει λοιπόν να ξεκινήσω συμπλήρωμα. Από την αρχή βέβαια της ξεκαθάρισα ότι θέλω να θηλάσω αποκλειστικά και για το λόγο αυτό πήρα και το εξάμηνο και κάθισα σπίτι μου με τα παιδάκια μου...

Ο μικρός όταν ήταν 1 μηνός εμφάνισε πράσινα κακά με βλέννες. Σε 2 αλλαγές πάνας παρατήρησα και κλωστούλες με αίμα 1 ή 2. Η καλλιέργεια ούρων και κοπράνων που κάναμε (καλλιέργεια κοπράνων για campylobacter και τοξίνες clostridium difficile κοπράνων) βγήκαν καθαρές οπότε η παιδίατρος μου είπε ότι ήταν αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Από τότε τα έβγαλα από την διατροφή μου. Δοκίμασα να φάω ψάρι και κάναμε πάλι πράσινα κακά.

Εδώ κι ενάμιση μήνα όμως ξεκίνησα να τρώω τυρί σιγά σιγά δλδ λίγο κάθε 3 ημέρες. Παρατήρησα λοιπόν πως μου έκανε πράσινα κακά σε κάποια κι όχι όλα τα αλλάγματα. Δοκίμασα λοιπόν να θηλάζω 2 γεύματα σε κάθε στήθος ώστε να αδειάζει καλά οπότε τα πράσινα κακά έγιναν σπάνιο φαινόμενο. Σιγά σιγά επανένταξα τα γαλακτοκομικά στην διατροφή μου και προχθές ήπια και γάλα. Από την διατροφή μου βέβαια είχα αποκλείσει κι άλλες τροφές τις οποίες εδώ και 15 μέρες τρώω ελεύθερα. Δηλαδή δεν έτρωγα όσπρια, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, πράσινα λαχανικά, αυγό, ψάρι, πορτοκάλι, φράουλα, λεμόνι, καρυκεύματα και μέλι.

Να συμπληρώσω επίσης ότι έχουμε ένα θέμα συγγενή υποθυρεοειδισμού. Παίρνουμε Τ4 από όταν ήταν ενός μηνός και τώρα η TSH είναι στα φυσιολογικά όρια. Γι' αυτό και η ανησυχία μου πιο πολύ. Το ίδιο θέμα είχε και ο μεγάλος μου γιος αλλά λόγω του ξένου γάλατος είχε πολύ μεγάλη ανάπτυξη κι ήταν χοντρό μωρό εκτός ορίων. Τώρα πια βέβαια είμαστε στα φυσιολογικά μας.

Η παιδίατρος δεν είναι ευχαριστημένη με την ανάπτυξή μας. Το χρώμα του δεν της φαίνεται λέει καλό (είναι ξανθουλάκι και πολύ ανοιχτόχρωμος καμμιά σχέση με τον πρώτο μου γιο). Μου σύστησε λοιπόν να του δώσω σίδηρο. Φυσικά και της είπα πως θα του δώσω αφού του κάνω εξετάσεις αίματος. Έκανα και η φεριτίνη μας είναι φυσιολογική (παιδίατρος-μαμά σημειώσατε 2!). Η γενική αίματος βγήκε πολύ καλή.

Παρόλαυτα ανησυχώ. Μήπως πρέπει να του δώσω συμπλήρωμα? Μήπως έχουμε θέμα αλλεργίας;

Επίσης έχει αρχίσει να σαλιώνει και φούσκωσαν τα ουλάκια του από 2 μηνών. Απολαμβάνει το θηλασμό και δεν τον βλέπω διατεθειμένο να "πέσει" στο μπιμπερό.

Εσείς τι θα κάνατε; Αγλαΐα τι λες; Συγνώμη αν σας κούρασα κι ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

P.S.: Τα στοιχεία ανάπτυξης ακολουθούν...

Διαφημίσεις

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38+6ΗΜ

Β. Το φύλο του βρέφους ΑΓΟΡΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.: ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

ΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ 8,4

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες:

ΣΤΙΣ 30/08/2011 ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 3.570 ΚΑΙ 51CM. ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΒΑΡΟΣ ΕΞΟΔΟΥ 3.400 ΣΤΙΣ 03/09/2011

07/09/2011= 3.490 ΚΑΙ 51,5CM

15/10/2011= 4.560 ΚΑΙ 57CM

04/11/2011= 5.150 ΚΑΙ 60CM

05/12/2011= 5.670 ΚΑΙ 61,5CM

18/01/2012= 6.170 ΚΑΙ 66CM

27/01/2012=6270 (ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ όχι της παιδιάτρου)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΤΛΗΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) -

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

MEDELA SWING

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

ΑΝΤΛΩ ΜΟΝΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΨΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

6 ΒΑΡΙΕΣ ΠΑΝΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

4 ΚΕΝΩΣΕΙΣ

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Είναι πολύ ζωηρό και χαρούμενο μωρό. Κοιμόμαστε μαζί και θηλάζει και την νύχτα. Κάθεται στο στήθος αρκετά ο ουσιαστικός θηλασμός όμως είναι 15 λεπτά (τον ακούω που καταπίνει ζωηρά δεν πιπιλάει απλά) Είναι λίγο λαίμαργος όταν τρώει. Μετά το γεύμα θα ρευτεί 2-3 φορές και πολλές φορές θα βγάλει γουλίτσα με λίγο πηχτό γαλατάκι. Αν λείψω (σπάνια) πίνει από το μπιμπερό γάλα δικό μου που φυλάω στην κατάψυξη. 150-180 ml στο τρίωρο. Αερίζεται συχνά και δεν είχαμε κολικούς.

Το μωρο σου είναι στην καμπύλη του πάντως! Δεν έχει πέσει στην ανάπτυξή του.

Τώρα αν τελικά έχει αλλεργία πολλές φορές ευθύνεται για χαμηλή πρόσληψη βαρους (αλλα και συμπλήρωμα να έπαιρνε δε θα το διόρθωνες αυτο). Αν και δε φαίνεται να το χρειάζεται! Κι αφου φαίνεται ικανοποιημένο τι σε προβληματίζει;

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Το μωρο σου είναι στην καμπύλη του πάντως! Δεν έχει πέσει στην ανάπτυξή του.

Τώρα αν τελικά έχει αλλεργία πολλές φορές ευθύνεται για χαμηλή πρόσληψη βαρους (αλλα και συμπλήρωμα να έπαιρνε δε θα το διόρθωνες αυτο). Αν και δε φαίνεται να το χρειάζεται! Κι αφου φαίνεται ικανοποιημένο τι σε προβληματίζει;

Εγώ που κοίταζα τις καμπύλες μου φαίνεται ότι έχει πέσει μιάμιση καμπύλη. Γι' αυτό λέει και η παιδίατρος ότι δεν έχει καλή ανάπτυξη...

Με προβληματίζει η παιδίατρος... την οποία κατά τα άλλα εμπιστεύομαι τώρα όμως με τον θηλασμό δεν μου τα λέει καλα... Προφανώς δεν εμπιστεύεται το πόσο τρώει το μωρό με τον θηλασμό?

Μηπως...λεω μηπως να παρεις μια 2 γνωμη απο αλλο παιδιατρο???

εμενα κανονικα μου ακουγονται απο την στιγμη που μας λες οτι τον ακους που καταπινει και πινει απο μπιμπερο 150-180 !!!

μηπως να βγαζεις γαλα και να τον παρακολουθησεις με το μπιμερο για 1-2 μερες να δεις πως τρωει και πως ειναι και τα κακα του????:roll::roll::roll:

Διαφημίσεις

Μηπως...λεω μηπως να παρεις μια 2 γνωμη απο αλλο παιδιατρο???

εμενα κανονικα μου ακουγονται απο την στιγμη που μας λες οτι τον ακους που καταπινει και πινει απο μπιμπερο 150-180 !!!

μηπως να βγαζεις γαλα και να τον παρακολουθησεις με το μπιμερο για 1-2 μερες να δεις πως τρωει και πως ειναι και τα κακα του????:roll::roll::roll:

Έχω πάρει την γνώμη και της γιατρού που τον παρακολουθεί για τον θυρεοειδή. Η παιδοενδοκρινολόγος μου είπε πως η γνώμη της είναι να μην δώσω συμπλήρωμα να φτιάξω εγώ την διατροφή μου τώρα που επανένταξα τα πάντα και να τα ξαναπούμε στην επόμενη μέτρηση. Η αλήθεια είναι πως την εμπιστεύομαι πιο πολύ...

Το ερώτημα όμως είναι κοιτάω τις καμπύλες ή πόσα γραμμάρια παίρνει τον μήνα? Η καμπύλη ανάπτυξης ενός μωρού θα έπρεπε να είναι σταθερή έτσι δεν είναι?

δεν ξερω να σου πω για καμπυλες..ποτε δεν τις κοιταξα, ποτε δεν τις καταλαβα,

ασε που αυτες οι καμπυλες που εχουν πισω τα βιβλιαρια ειναι παμπαλαιες και εχω ακουσει απο διαφορους (γιατρους) να μην δινω σημασια γιατι τα σημερινα παιδια εχουν αλλη αναπτυξη!!!!

δεν ξερω για την διατροφη σου, αν σου ειπαν να εχεις συγκεκριμενη διατροφη να την ακολουθησεις , εγω αυτο που σκεφτομαι μηπως ο μικρος σου , ενω στην αρχη πινει , ρουφαει ειναι λαιμαργος μεχρι να χορτασει μετα δεν τρωει το ιδιο!!!

λεω εγω τωρα.....

ενω μηπως αν του δινεις με το μπιμπερο , ξερεις ποσο τρωει!!!

δεν ξερω για την διατροφη σου, αν σου ειπαν να εχεις συγκεκριμενη διατροφη να την ακολουθησεις , εγω αυτο που σκεφτομαι μηπως ο μικρος σου , ενω στην αρχη πινει , ρουφαει ειναι λαιμαργος μεχρι να χορτασει μετα δεν τρωει το ιδιο!!!

λεω εγω τωρα.....

ενω μηπως αν του δινεις με το μπιμπερο , ξερεις ποσο τρωει!!!

Δεν μου έδωσαν διατροφή απλά τώρα τρώω τα πάντα.

Καλημέρα!Να χαίρεσαι το μωράκι σου:)!Το βάρος που έχει βάλει είναι πολυ καλό! Πέρνει ύψος;Η περίμετρο ς του κεφαλιού του πόση είναι;Στην όλη ιστορία μόνο τα κακά του με προβληματίζουν:roll:...Η παιδίατρος τι σου είπε γι αυτό;

Να σου ζήσει! :D

Θήλασα 2 χρόνια και ποτέ δεν κοίταξα τις καμπύλες ανάπτυξης.

Είχα στο μυαλό ότι περίπου διπλασιάζουν το βάρος γέννησης στο εξάμηνο και ότι πάνω στον χρόνο το τριπλασιάζουν.

Αφού είναι ζωηρό και ευδιάθετο τότε δεν θα ανησυχούσα.

Χωρίς να σε τρομοκρατήσω, έχω διαβάσει πως και αιτία χαμηλής πρόσληψης βάρους είναι και η ουρολοίμωξη.

Εσένα όμως από την αρχή παίρνει σταθερά βάρος και από ότι είδα στις 29 Φεβρουαρίου θα γίνει 6 μηνών.

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Καλημέρα!Να χαίρεσαι το μωράκι σου:)!Το βάρος που έχει βάλει είναι πολυ καλό! Πέρνει ύψος;Η περίμετρο ς του κεφαλιού του πόση είναι;Στην όλη ιστορία μόνο τα κακά του με προβληματίζουν:roll:...Η παιδίατρος τι σου είπε γι αυτό;

Το έχω γράψει και το ύψος δίπλα από το βάρος αν δεις. Αυτά είναι καλά. Σκέφτηκα για τα κακά την περίπτωση της υπερπαραγωγής και γι' αυτό κάνω 2 γεύματα από το ίδιο στήθος και τον αλλάζω αν τον δω και γκρινιάζει και δεν καταπίνει.

Από την άλλη σκέφτομαι μήπως τον αφήνω πολύ ώρα και πιπιλάει (καποιες φορές κοιμάται και στο στήθος πιπιλόντας) μετά κουράζεται και δεν τρώει όσο θα έπρεπε?

Τα κακά δεν είναι πια πράσινα σπάνια.

Να σου ζήσει! :D

Θήλασα 2 χρόνια και ποτέ δεν κοίταξα τις καμπύλες ανάπτυξης.

Είχα στο μυαλό ότι περίπου διπλασιάζουν το βάρος γέννησης στο εξάμηνο και ότι πάνω στον χρόνο το τριπλασιάζουν.

Αφού είναι ζωηρό και ευδιάθετο τότε δεν θα ανησυχούσα.

Χωρίς να σε τρομοκρατήσω, έχω διαβάσει πως και αιτία χαμηλής πρόσληψης βάρους είναι και η ουρολοίμωξη.

Εσένα όμως από την αρχή παίρνει σταθερά βάρος και από ότι είδα στις 29 Φεβρουαρίου θα γίνει 6 μηνών.

Καλή συνέχεια!

Ευχαριστώ. Αυτό έχω κατά νου κι εγώ αλλά φοβάμαι ότι τώρα είμαστε 6.270 και 5 μηνών. Γεννηθήκαμε 3.570 και δεν πιστεύω να διπλασιάσουμε μέχρι τέλος του μήνα.

Ναι... τα παιδάκια δεν μεγαλώνουν συνέχεια με τον ίδιο ρυθμό, κάνουν άλματα! Η καμπύλη είναι απλώς ο μέσος όρος των παιδιών σε ένα εύρος βάρους, και χρησιμεύει ως κριτήριο μακροπρόθεσμα, δηλαδή βλέπεις αν τις ακολουθεί το παιδάκι σε βάθος μηνών. Ορισμένα παιδιά μπορεί να αποκλίνουν και σημαντικά σε κάποια φάση και αυτό να είναι εντός των ορίων του φυσιολογικού. Εννοείται πως καλό είναι να το ψάχνεις, για να είσαι σίγουρη, αλλά είναι πολύ πιθανό να είναι απλώς το φυσικό του. Μήπως τώρα τελευταία έχει γίνει πιο δραστήριος και τις καίει τις θερμίδες; Γιατί από ύψος πάτε πολύ καλά!

Όσο για τον διπλασιασμό του βάρους στο εξάμηνο, είναι χοντρική εκτίμηση- δε χρειάζεται και ακρίβεια γραμμαρίου!

Edited by vimatakia
προσθήκη

Αχ μου θύμησες τα δικά μας..Με την διαφορά ότι εμείς πέσαμε 25 θέσεις στην καμπύλη βάρους και φτάσαμε σε σημείο στον τρίτο μήνα να παίρνουμεμονο 20gr..Τελικά μετά απο εξετάσεις και πολύ κλάμα γιατι η γιατρός έλεγε οτι οι τρελές διάρροιες που έκανε ο μικρός ήταν απο τους κολικούς εντοπίστηκε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, γιατι κάναμε και πάρα πολλούς εμέτους,και ξεκινήσαμε αγωγή χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.Ετσι λοιπόν πήγα και σε παιδογαστρεντερολόγο η οποία μίλησε πρώτη φορά για τροφικές αλλεργίες και απαίτησε αποκλειστικό θηλασμό με αποκλεισμό τροφών απο το δικό μου διαιτολόγιο(γάλα και οτιδήποτε το περιέχει, μοσχάρι, ψάρι, αυγό,πορτοκάλι).Περιττό να σου πώ ότι κάναμέ και εξετάσεις για αλλεργίες οι οποίες και δεν έδειξαν τίποτα μέχρι και 18μηνών.Τώρα ήμαστε 25μηνών και ακόμα δεν μπορούμε να πιούμε κανονικό γάλα..Βάρος ξεκινήσαμε να παίρνουμε όταν μπήκαν οι στερεές τροφές στο διαιτολόγιο μας αλλά ακόμα ήμαστε στην 25Θέση αλλά την καινούργια παιδίατρο δεν την ενοχλεί καθόλου.

WNQ3p2.png

dev173pb___.png

Διαφημίσεις

Αχ ευχαριστώ μου δίνετε κουράγιο... Περιμένω κι η Αγλαία να μου πει πως μας βρίσκει... Και θα πάω παιδίατρο αύριο θα δει και τις αιματολογικές να δω τι θα μου πει..

• 1 month later...

Κορίτσια επανέρχομαι να σας ενημερώσω. Ακολούθησα την συμβουλή της παιδοενδοκρινολόγου και ξεκίνησα να τρώω τα πάντα. Η επόμενη μέτρηση λοιπόν του μωρού ήταν πολύ καλύτερη. Ξεκίνησε να παίρνει πάλι βάρος. Στις 15/02/12 δλδ ήταν 6650. Η εξέταση για σίδηρο φυσιολογική. Ευχαριστημένη λοιπόν η παιδίατρος μου λέει ξεκινάμε και φαγητό.

Ξεκίνησα λοιπόν 21/02/12 το άνθος ορύζης της ΓΙΩΤΗΣ το οποίο το φτιάχνω με γάλα ΗΑ για τον φόβο των Ιουδαίων. Μετά από 15 ημέρες (06/03/12) ξεκινήσαμε τα λαχανικά (καρότο,κολοκύθι,πατάτα). Και από την Τρίτη αυτή πρόσθεσα και κουνέλι (μου σύστησε όχι μοσχάρι ακόμη μόνο άσπρο κρέας και βλέπουμε). Τετάρτη λοιπόν 14/03 μετράμε βάρος 7.500. Τέλεια! Μου λέει λοιπόν: στην πείνα τον είχατε ε? Τα νεύρα μου χάλια. Με μια βδομάδα φαγητού και ανέβηκε της λέω το βάρος?

Κι ενώ όλα πάνε επιτέλους καλά είμαστε ήδη 6,5 μηνών ξαφνικά σήμερα σφίχτηκε για να κάνει κακά κι όταν τον άλλαξα είχαμε πάλι αιματάκι. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η πίτσα που έφαγα χθες? Παίζουν ρόλο τα καυτερά? Και την προηγούμενη φορά που είχε εμφανίσει αίμα στα κακά όταν ήταν ενός μηνός είχα φάει κάτι καυτερό πάλι. Λέτε να φταίει αυτό? Παίζει ρόλο? Βοηθήστε με αν γνωρίζετε σας παρακαλώ...

Πολυ πιθανόν να είναι η πίτσα.

Γιατί δίνεις άνθος ορυζης με γάλα; Καταρχάς δεν προσφέρει τίποτα και το ότι είναι με υποαλλεργικο δεν το απενοχοποιει.

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Πολυ πιθανόν να είναι η πίτσα.

Γιατί δίνεις άνθος ορυζης με γάλα; Καταρχάς δεν προσφέρει τίποτα και το ότι είναι με υποαλλεργικο δεν το απενοχοποιει.

Τα καρυκεύματα λες? Τα γαλακτοκομικά που τρώω τόσο καιρό δεν δημιούργησαν πρόβλημα. Το άνθος ορύζης μου είπε να το δίνω για απογευματινό. Μπορώ μου είπε αν θέλω να το παραλείψω. Τι προτείνεις εσύ δηλαδή?

Κι επίσης γίνεται να πήρε βάρος με το άνθος ορύζης? Να με τρελάνει θέλει η παιδίατρος. Τον είχα στην πείνα λέει..

το ρυζάλευρο προκαλεί δυσκοιλιότητα

μπορεί απλά να δημιουργήθηκε ραγάδα δακτυλίου και γι αυτό αιμορραγει στα κακά

δεν ειναι κατι ανησυχητικό, απλά αργεί να επουλωθεί

πόσο συχνά ενεργείται το μωρό? ειναι τα κακα του σφιχτά?

κάνε μια επισκεψη σε παιδογαστρεντερολόγο να τον δει

υγ. δεν ειναι απαραίτητο το ρυζάλευρο... μπορεις να κανεις μια αναζήτηση στο φορουμ να βρεις εναλλακτικούς τρόπους διατροφής γι αυτην την ηλικια, που προτιμούμε οι θηλάζουσες

EXXQp3.pngAIzKp2.png

τα μωράκια μας έχουν σχεδόν την ίδια ηλικία. η παιδίατρος μου είπε ότι αφόσον ο μικρός πίνει μητρικό γάλα δεν έχει ανάγκη τις κρέμες του εμπορίου, ούτε ρυζάλευρα ούτε ανθος ορύζης ούτε τίποτα. έχουμε και εμείς αλλεργική προδιάθεση και απέχω ακόμα από τα αγελαδινά. πίνουμε 4 γεύματα γαλατάκι μαμάς 1 φρουτόκρεμα και 1 φαγάκι κοτόσουπα με λαχανικά ή ζυμαρικά. αλλεργιογόνες τροφές είναι και η μπανάνα και η ντομάτα. κοίταξε μήπως κάτι από αυτά φταίει για το αιματάκι. ο μικρός μου μπανάνα ακόμα δεν έχει φάει.

μόλις κάναμε κακά και είναι μια χαρά. Δεν έκανα καμία αλλαγή στην διατροφή του. κακά κάνει τώρα σχεδόν κάθε μέρα από μια φορά. Είναι λίγο πιο σφιχτά σαν βρεγμένη ψύχα ψωμιού στην υφή. Το χρώμα μουσταρδί ή καροτί.

Τώρα που τα συνδυάζω κι όταν μου είχε ξανακάνει μια φορά τον πρώτο μήνα είχα φάει κύβο με μυρωδικά. Τελικά μήπως δεν έπρεπε να κατηγορήσω τα γαλακτοκομικά? Αφού τρώω γαλακτοκομικά κι όλα είναι οκ. Τα μυρωδικά ή τα καυτερά μας πειράζουν? Μπορεί να συμβαίνει? Να κάνουμε τεστ αλλεργίας ίσως?

Τρως αγελαδινα ή κατσικίσια;

Το ρυζαλευρο έχει ζαχαρη και γάλα μέσα;

Franz Kafka

Τρως αγελαδινα ή κατσικίσια;

Το ρυζαλευρο έχει ζαχαρη και γάλα μέσα;

τρώω τα πάντα πια και δεν τον είχε ενοχλήσει τίποτα. Τι την ήθελα την πίτσα? αδυναμίες... είχα 6,5 μήνες να φάω.

Το άνθος ορίζης δεν έχει ούτε ζάχαρη ούτε γάλα. εγώ το φτιάχνω με γάλα ΗΑ

τρώω τα πάντα πια και δεν τον είχε ενοχλήσει τίποτα. Τι την ήθελα την πίτσα? αδυναμίες... είχα 6,5 μήνες να φάω.

Το άνθος ορίζης δεν έχει ούτε ζάχαρη ούτε γάλα. εγώ το φτιάχνω με γάλα ΗΑ

Τι να πω! Περίεργο! Μπορει να έχει ευαισθησία σε κάποια συντηρητικά ή συστατικά τροφων που καταναλωσες.

Franz Kafka