Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν τα παω καλα με τη μαγειρικη!

Recommended Posts

Παλευω να μαθω να μαγειρευω!!Η αληθεια ειναι οτι με τον ανδρα μου ειμαστε μαζι 11 χρονια απο φοιτητες. Και τοτε ο ανδρας μου μαγειρευε γιατι του αρεσει.Τωρα μαγειρευει οποτε μπορει αλλα το κανει γιατι τον χαλαρωνει λεει!Εγω παλι τιποτα!'Η θα το καψω ή θα μου βγει νερουλο ή ή ή...Δεν μου αρεσει κιολας το κανω σαν αγγαρεια! Βεβαια νηστικος δεν μενει ποτε γιατι και η γιαγια μου θα μαγειρεψει και η μαμα μου. Αλλα τελευταια βλεπω οτι εχει αρχιζει να μου γκρινιαζει (και με το δικιο του δεν λεω!)

Πως θα μαθω να μαγειρευω αφου ρε κοριτσια πραγματικα μου καθεται στον λαιμο αυτο το μαγειρεμα!

Να σημειωσω οτι κατα τ΄αλλα ειμαι πολυ τακτικη. Το σπιτι παντα καθαρο, συμαζεμμενο! Το μονο του παραπονο ειναι το μαγειρεμα και το οτι οταν παω σουπερ μαρκετ ποτε λεει δεν ψωνιζω τροφιμα ολο απορρυπαντικα και χαζα λεει παιρνω (αυτο ειναι μιση αληθεια!)

Εσεις ξερατε να μαγειρευετε; Πως τα καταφερνετε; Ζηλευω τα παιδακια στο μαστερ σεφ!!!!

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

Μην απελπίζεαι!! Δεν είναι τοσο χάλια τα πράγματα. Εχετε παιδάκια?

Αν όχι, να ξέρεις οτι όταν αποκτησετε θα αναγκαστεις να μαθεις. Μην ξεκινας με μουσακα. Πιασε κάτι ευκολο. Φακές ας πουμε. Ρίχνεις όλα τα υλικα μεσα από την αρχή (εκτος από αλάτι) και γίνονται μόνες τους. Για να μην σου καιγονται να μαγεγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά (αν έχει 9 σκάλες η κουζίνα σου στο 4, αν έχει 3 στι 1,5). Δοκίμασε ενα κοτοπουλο στο φουρνο με πατάτες. Αν πετύχεις κάτι θα παρεις κουράγιο και θα συνεχίσεις με κάτι πιο δυσκολο. Αν θες ευκολές συνταγες πες μου. Με 5 φαγητά παντως βγαίνει η εβδομάδα μια χαρα.

Εγώ ξεκίνησα με συνταγές από το ιντερνετ (γκούγκλαρε για Συνταγές της παρέας)

Η μαμά μου μου έδινε συνταγές αλλά επειδή λόγω εμπειρίας πια μαγειρεύει με το μάτι, δεν ήταν ξεκάθαρη στις ποσότητες. Και ως αρχάρια μαγείρισσα ήθελα κι εγώ τότε να ξέρω ακριβώς πόσο λάδι, πόσο λεμόνι, πόσο αλάτι :)

Οι φακές εμένα με δυσκόλευαν στην αρχή, τις πετύχαινα στο βράσιμο κλπ αλλά δεν ήταν νόστιμες σαν της μάνας μου.

Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με κάτι στο φούρνο, πχ ρολό κοτόπουλο με πατάτες. Πάρε ένα ρολό κοτόπουλο έτοιμο από το χασάπη σου, αλατοπιπερωσέ το, πασάλειψέ το με μουστάρδα και έτοιμο! Θα το κοιτάς συνέχεια τώρα που είσαι άπειρη για να μην καεί, θα το γυρίζεις και θα προσθέτεις νεράκι αν βλέπεις οτι χρειάζεται.

Αλλιώς δοκίμασε το πολύ πολύ βασικό, αυτό που μαθαίνουν όλοι οι φοιτητές: μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα. Φτιάξε και μια ωραία σαλάτα, στόλισε όμορφα το τραπέζι σου..

Έχει δίκιο η babakoita οτι μόλις πετύχεις το πρώτο θα πάρεις τα πάνω σου.

ΥΓ: Αχ...έγραψα για φαγητά και χειροτέρεψε η ναυτία μου...:?:???::?

Όταν ήμουν φοιτήτρια υπήρχε ένα βιβλίο που λεγόταν "Φοιτητής και στην κουζίνα".

Είχε λίγες, καλές και πολύ απλές συνταγές....

Όχι όμως πρόχειρες......

Το είχαν δει και οι φίλοι μου (αρσενικοί!!!) και το πήραν και αυτοί, έτσι ώστε μέσα σε ένα μήνα σταμάτησαν τα ταπεράκια από τις μαμάδες.....

Καλά είναι και τα βιβλία της Βέφας Αλεξιάδου, π.χ. η Ελληνική Μαγειρική. Έχει τα κλασικά καθημερινά φαγητά και κάτι παραπάνω.

Για αρχή, τα λέει με σαφήνεια και ακρίβεια.

Θα βρείς και στο ιντερνετ συνταγές της.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Διαφημίσεις

Κι εγω σαν εσενα ημουν..δεν μου αρεσε καθολου να μαγειρευω, το εκανα αγγαρεια και φυσικα δεν μου πετυχαινε σχεδον τιποτα! Οταν παντρευτηκα ηξερα να κανω μακαρονια με αποτυχημενη σαλτσα και κοτοπουλο κοκκινιστο με φασολακια..

Ευτυχως μου εκαναν δωρο στο γαμο ενα βιβλιο συνταγων της Βεφας, με εβγαλε ασπροπροσωπη, εκανα πολλα και διαφορετικα, απο σουπες,απο λαδερα, ψητα και μετα απο 2 μηνες τα Χριστουγεννα εκανα εγω τραπεζι στην οικογενεια...ποιος εγω!!

Πλεον μαγειρευω καλα, δεν γλυφεις τα δαχτυλα σου παντα αλλα σε γενικες γραμμες ολα τρωγονται ευχαριστα!

Δοκιμασε να κανεις κατι περιεργο, τυπου μαστερ σεφ αφου λες οτι το ζηλευεις, κατι πιο γκουρμε ή κατι εθνικ. Σε εμενα πιανει, ειναι οι μονες φορες που δεν το κανω αγγαρεια και το ευχαριστιεμαι γιατι νιωθω οτι κανω κατι δημιουργικο και συνηθως βγαινουν πεντανοστιμα γιατι βαζω τα δυνατα μου.

Επισης οι πιτες ειναι ευκολες, φτιαχνεις ενα μειγμα, το πετας σε ενα ταψι με φυλλα, ψησιμο,τελος. Και βεβαια το πιο ευκολο φαγητο ειναι κοτοπουλο με πατατες στο φουρνο και δεν δειχνει τοσο προχειρο οσο πχ τα μακαρονια.

Μην απελπίζεαι!! Δεν είναι τοσο χάλια τα πράγματα. Εχετε παιδάκια?

Αν όχι, να ξέρεις οτι όταν αποκτησετε θα αναγκαστεις να μαθεις. Μην ξεκινας με μουσακα. Πιασε κάτι ευκολο. Φακές ας πουμε. Ρίχνεις όλα τα υλικα μεσα από την αρχή (εκτος από αλάτι) και γίνονται μόνες τους. Για να μην σου καιγονται να μαγεγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά (αν έχει 9 σκάλες η κουζίνα σου στο 4, αν έχει 3 στι 1,5). Δοκίμασε ενα κοτοπουλο στο φουρνο με πατάτες. Αν πετύχεις κάτι θα παρεις κουράγιο και θα συνεχίσεις με κάτι πιο δυσκολο. Αν θες ευκολές συνταγες πες μου. Με 5 φαγητά παντως βγαίνει η εβδομάδα μια χαρα.

Καλά είναι και τα βιβλία της Βέφας Αλεξιάδου, π.χ. η Ελληνική Μαγειρική. Έχει τα κλασικά καθημερινά φαγητά και κάτι παραπάνω.

Για αρχή, τα λέει με σαφήνεια και ακρίβεια.

Θα βρείς και στο ιντερνετ συνταγές της.

Λοιπον οι φακες και τα γεμιστα ειναι μια πληγωμενη ιστορια!!Οσες φορες και να εχω κανει ή προσπαθησει να κανω δεν!ΔΕΝ το χω λεμε!!

Οσο για τη Βεφα οποτε ακολουθω πιστα τις συνταγες τις κατι μαλλον δεν κανω καλα και το αποτελεσμα ειναι απογοητευτικο!!Ωχ!!Αυτη η εβδομαδα θα ναι για μενα δυσκολη. Η γιαγια μου εγχειριστηκε στο ισχυο και θα την εχουμε μαζι μας μεχρι να σταθει στα ποδια της (τωρα ειναι με Π). Εβδομαδα που δεν εχει δικαιολογιες πρεπει επιτελους να μπω ενεργα στην κουζινα!

tALVp3.png

Α! Επίσης δοκίμασε να πάρεις έναν ατμομάγειρα. Έχει χρονόμετρο και δε χρειάζεται να αγχώνεσαι με το χρόνο που πρέπει να αφήσεις το φαγητό.

Εμείς πχ κάνουμε συχνά εκεί τσιπούρες (τρελαίνεται ο άντρας μου). Μαρινάρεις την τσιπούρα με λαδολέμονο, αλατάκι και ρίγανη (εγώ βάζω καμιά φορά και λίγο θυμάρι). Δηλ.την πασαλείβεις γύρω γύρω και μέσα (όπου έχει "τρυπούλα"). Την βάζεις στον ατμομάγειρα στο χρόνο που σου λένε οι οδηγίες και έτοιμη! Εμείς βάζουμε μαζί και πατάτες ή άλλα λαχανικά. Αν δεν ξέρεις να τις καθαρίζεις, πολλά ιχθυοπωλεία το αναλαμβάνουν.

Το βιβλίο που λέει η emmaki το είχα κι εγώ και είναι αρκετά καλό!

Αλλά μπες και στο site που σου είπα. Έχει και πολύ απλές συνταγές βήμα βήμα και είναι γραμμένες από νοικοκυρές σαν κι εμάς.

οι συνταγές της παρέας θα σε βηθήσουν,έχουν δίκιο τα κορίτσια...

εγώ πάλι ξέρω να μαγειρεύω από μικρή,παρακολουθούσα την μαμά μου,βοηθούσα πολύ στο λύκειο...μετά ως φοιτήτρια ότι δεν ήξερα στο ίντερνετ...

και ξέρεις τι κατάλαβα? ότι φαγητό δεν μου αρέσει να τρώω,δεν το μαγειρεύω καλά...

τις φακές μια αποτυχία...ενώ σπάνια δεν πετυχαίνω φαγητό...(έτσι λένε)

οπότε άλλαξα το πως τις μαγειρεύω...

βάζω την φακή να βράσει με νερό μόνο,στο 10λεπτο την σουρώνω,σοτάρω κρεμμυδάκι και σκόρδο σε κατσαρόλα και ρίχνω και την μισοβρασμένη φακή...αλάτι,πιπέρι,δάφνη,ντομάτα.και προσέχω να μην κολήσει,γιατί τις έχω κάψει αρκετές φορές...

επίσης επειδή μπορεί να μην δουλεύω πολύ με δοσολογίες στα φαγητά,δοκιμάζω συνέχεια το φαγητό και προσθέτω αναλόγως...το λένε και οι σεφ..."ο καλός ο σεφ δοκιμάζει το φαγητό του συνέχεια"

το κοτόπουλο στο φούρνο είναι εύκολο,πρόσθεσε την μουστάρδα που είπαν και τα κορίτσια (μπόλικη),χυμό πορτοκαλιού και δεντρολίβανο...θα δεις διαφορά!!σιγοψήσιμο και θα γίνει πεντανόστιμο.

τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά κάνουν τα φαγητά να ξεχωρίζουν...

πχ φτιάξε κοκκινιστό κοτόπουλο με μακαρόνια,και βάλε αλάτι,πιπέρι και αρκετό εστραγκόν!!γίνεται τόσο γλυκό και αρωματικό.

μια καρμπονάρα που είναι εύκολη?

επίσης πατάτες ή ζυμαρικά ογκρατέν...

βράζω τις πατάτες ροδέλες,10 λεπτά περίπου,και στρώνω σε ταψί 1 στώση πατάτες,από πάνω λίγο μπέικον και τυρί,ξανά στρώση πατάτες,τυρί-μπέικον,κρέμα γάλακτος. και στον φούρνο ψήσιμο 30-40 λεπτά.

αν θυμηθώ κάτι άλλο θα σου πω...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Koριτσια ευχαριστω για την κατανοηση! Μας καλουν ζευγαρια φιλικα για τραπεζι και οταν ειναι η σειρα μας ή που θα ψησουμε στα καρβουνα ή που θα παραγγειλουμε απ εξω!

Ουτε να το διανοηθω δεν μπορω οτι θα μαγειρεψω για τραπεζι!

tALVp3.png

Διαφημίσεις

πάντως θέλει και λίγο να το αγαπήσεις το σπορ..χεχε

θυμάμαι φοιτήτρια είχε έρθει η μαμά μιας συγκατοίκου...ρωτούσε εμάς για να μαγείρεψει,δεν ήξερε τίποτα...έπαιρνε τα υλικά τα έριχνε στην κατσαρόλα και μονογολούσε..."ποιος ξέρει τι θα βγει"...

αφού μια ζωή ντελίβερι τάιζε την οικογένεια...

αν βρεις 2-3 φαγητά που να τα φτιάχνεις καλά είσαι μια χαρά...

ένα φαγητό που μου αρέσει να φτιάχνω όταν έχω καλεσμένους...

παίρνω χοιρινό ωμοπλάτη από τον χασάπη,κομμάτι ολόκληρο 2-3 κιλά...

το μαρινάρω όλη νύχτα στο ψυγείο...

υλικά...χυμό λεμονιού,πορτοκαλιού,κρασί λευκό,λάδι,αλάτι,πιπέρι,σκόρδο, δεντρολιβανο,πιπερίτσα μικρή κόκκινη.(επίσης έχουν τα σουπερμαρκετ μείγμα μπαχαρικών για κρέας,ψάρι,κοτόπουλο)

το πρωί το βάζω στο φούρνο τυλιγμένο με λαδόκολλα στους 100βαθμούς να σιγοψηθεί για 2-3 ώρες,μετά ξεσκεπάζω και βάζω πατάτες...ψήνω πάλι μέχρι να ψηθούν πατάτες και κρέας.

φτιάχνω σαλάτα,τζατζίκι,πατζαροσαλάτα,ή κάτι άλλο.κι έτοιμο.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Εγω εμαθα με την παραδοσιακη μεθοδο.Εβλεπα τι εκανε η μαμα κι η γιαγια μου.Βεβαια εκανα κι εγω απειρες φορες μπιφτεκια τουβλα και σουπα λυσσα,αλλα μια δυο τρεις εστρωσα.Μην αγχωνεσαι,ξεκινα με το πιο απλο π.χ ομελετα η βραστο αυγο!Και καθε φορα που θα μαγειρευεις αξιοπρεπως να αμοιβεις τον εαυτο σου με ενα δωρακι,ετσι για κινητρο! :-)

Το ότι το παραδέχεσαι σε κάνει ήδη καλύτερη μαγείρισσα.. ξέρεις πόσες νομίζουν ότι ξέρουν να μαγειρεύουν και τα φαγητά τους δεν τρώγονται? Έμαθα να μαγειρεύω μόνη μου, η μαμά μου ποτέ δεν ήταν καλή στην κουζίνα. Στην αρχή πετάς πολύ πράγμα, εμένα τα έτρωγε ο μπαμπάς μου για να μην με στεναχωρήσει ήμουν και μικρή στα 13 χώθηκα στην κουζίνα. Κάθε φορά να θυμάσαι τι δεν πήγε καλά, αν σου βγήκε ωμό την επόμενη φορά θα ξέρεις ότι θέλει παραπάνω ψήσιμο, αν παραψήθηκε το αντίθετο κτλ. Πάρε τα ένα-ένα, μάθε πχ να κάνεις φακές. Όταν τις κάνεις καλές μάθε κάτι άλλο κτλ. Μην φοβάσαι και μην ντρέπεσαι αν δεν τα καταφέρνεις, θάρρος θέλει η κουζίνα και αγάπη.

Είναι καλό πάντως να μάθεις.. εγώ σαν παιδί μεγάλωσα με μακαρόνια και πατάτες άντε και φασόλια κ φακές. Μέχρι εκεί ήταν η μαγειρική της μαμάς.. μόνη μου έκανα μετά κεικ και μπισκότα.

Διαφημίσεις

Μην απελπίζεσαι!

Κάποιοι το έχουν ταλέντο, μεράκι....

Για τους υπόλοιπους, σαν κι εμένα...

Έχω ρίξει ΤΟ διάβασμα, ξεκίνησα με το "αρωματική κουζίνα" του Δρίσκα και τώρα συμβουλεύομαι και το συνταγές της παρέας.

Προσπαθώ υπερβολικά, ούτε εξετάσεις να έδινα κάθε φορά, αλλά το κάνω για τον άντρα μου-λατρεύω να του μαγειρεύω και να τρωει!

Ξεκίνα με ένα βιβλίο πάντως, βοηθάει.

Από την άλλη αν μαγείρευε κι εμένα ο άντρας μου δεν θα έκανα τίποτα χιχι!

Καθε αρχη και δυσκολη...........παρολα αυτα εγω που το μονο που ηξερα να φτιαχνω ηταν σαλατες (γιατι ειμαι κι εγω της ελευθερας βοσκης).........σε πληροφορω χτες εφτιαξα ελιοψωμο!!!! Και πολλα αλλα που κατακαιρους εχω δοκιμασει........

Η μανα μου στον παγκο της ειχε Τσελεμεντε εγω εχω το λαπι τοπι μου και ψαχνω συνεχεια............ Αν ανοιξεις τωρα ψυγειο και καταψυξη ειναι τιγκα στα υλικα!

Πολυ εξυπνο αυτο που ειπε μια κοπελα πιο πανω.....οτιδε μου αρεσει δε το κανω καλα οτι ομως μου φαινεται γευστικο το πετυχαινω!

Δεν ξερω αν δεν πρεπει να πω το site αλλα το sintagespareas.gr με χει βοηθησει τρομερα!!!!!!!!!!!!!

ΑΑΑΑΑΑ ανοιγω και φυλλο πλεον!!!!!!!!!!! ενταξει μπορει να κανω 50 ωρες αλλα το ανοιγω το ρημαδι!!!!!!!!!!

Και τρελαινομαι οταν δοκιμαζει η κορη μου και κανει μμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!!! Ανακαλυψα οτι τελικα μαρεσει παρα πολυ το μαγειρεμα! Ισως εισαι κι εσυ στην ιδια κατηγορια με μενα!

Κοριτσια ντρεπομαι!Σημερα ηρθε η μαμα μου στις 10 το βραδυ γιατι δουλευει (φαρμακοποιος) απο κοντινη πολη και μου μαγειρεψε για αυριο βραστο! Για να ναι σιγουρη οτι κατι θα φαει η καημενη η γιαγια!Και σημειωτεων ξαναγυρισε πισω γιατι αυριο εφημερευει!Ντρεπομαι...

tALVp3.png

Από μαγειρική κι εγώ δεν είχα ιδέα και εν πολλοίς ούτε τώρα έχω.Αλλά πραγματικά αυτο το βιβλίο, ο "Φοιτητής και στην κουζίνα" με βοήθησε πααααρα πολύ. Ακόμη το χρησιμοποιώ για πολλά πιάτα (ναι, είπαμε, παραμένω άσχετη). Αρχίζει από το α (το πώς θα βράσεις ένα αβγό!) και συνεχίζει...

Και οι συνταγές της παρέας είναι καλό σάιτ. Όταν εξοικειωθείς κορυφαίες είναι οι συνταγές του "γαστρονόμου" που κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής κάθε μήνα. Εγώ, ως γνήσια άσχετη, κάνω τις απλούστερες από αυτές, ιδίως τις γρήγορες. Καλή αρχή!

Υπάρχουν πολλά βιβλία που εχουν απλές αλλά πολύ νόστιμες συνταγές.Σιγά σιγά ξεκινας μ'αυτές και μετά μπορείς να τις πας και ένα βήμα παραπάνω.Οι συνταγές της παρέας στο ιντερνετ εχει πολλά πράγματα με τα οποία μπορείς να ξεκινήσεις.Εμενα η μητέρα μου μαγειρευει πάρα πολυ καλά.Οταν ξεκίνησα να μαθαίνω σαν φοιτήτρια μυριζα τα φαγητά για να καταλάβω αν μυριζουν όπως τα εφτιαχνε εκείνη.Ετσι κάτι προσθετα κάτι άλλαζα .Δεν δοκιμάζω σχεδόν ποτέ ακόμα και τώρα..πάντα μυρίζω.Στην μαγειρική τα καταφερα, στην ζαχαροπλαστική είμαι εντελως ντουβάρι γιατί πάντα μα πάντα παραποιώ τις συνταγές.Δεν φτιαχνω γλυκά ούτε για να σώσω την ζωή μου.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Καταρχην μην πανικοβαλεσαι!΄Η αληθεια ειναι πως οσο βλεπεις τη μαγειρικη σαν αγγαρεια δεν θα το κανεις ποτε καλα. Εγω οσο διαστημα δουλευα, επειδη αγχωνομουν με τα παντα στο σπιτι κ ετρεχα να τα προλαβω ολα , δεν εφτιαξα ποτε σωϊκό φαγητο!

Τωρα που καθομαι σπιτι κ εχω απλετο χρονο μαγειρευω με την ησυχια μου οτι εχω ορεξη και κατα 90% βγαινουν τελεια!

Οποτε αυτο που συμβουλευω εγω ειναι να χαλαρωσεις με αυτο το θεμα.

Δεν σημαινει οτι επειδη παντρευτηκες πρεπει αυτοματα να γινεις κ Βεφα. Αλλωστε ο αντρας σου ηξερε κ πριν οτι δεν μαγειρευεις. Δεν θα αλλαξεις τωρα! Πρεπει να αποδεχτεις κ εσυ αλλα κ ο συζυγος οτι το μαγειρεμα δεν ειναι κατι που σου αρεσει κ δεν εισαι υποχρεωμενη να το κανεις, εφοσον κανεις ολα τα υπολοιπα μεσα στο σπιτι!! και να μην νιωθεις ασχημα για αυτο. Δεν γινεται να τα κανουμε ολα τελεια. κ κανεις δε τα κανει ολα τελεια. Και εγω ζηλευω τη μαμα κ την πεθερα μου που υπο ολες τις συνθηκες ακομη κ οταν βιαζονται μαγειρευουν αψογα. Αλλα οι σημερινες γυναικες τρεχουμε ηδη για πολλα. ας κανουν κ οι αντρες κατι.:-) ΧΑΛΑΡΩΣΕ Κ ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΣΑΙ Κ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ.

Τωρα απο κει κ περα μπορεις αν θελεις κ επιμενεις να μαθεις, να κανεις δοκιμες οταν εχεις χρονο, με την ησυχια σου παντα. ξεκινα απο απλα πραγματα οπως να βρασεις κρεας κ να βαλεις στο ζουμι του μακαρονια. Η να βαλεις κρεας (μπριζολες μπιφτεκια) στο φουρνο. Ασε τα γεμιστα κ τους μουσακαδες(αλλωστε κ εγω παρολο που τρελαινομαι για αυτα νομιζω οτι παρα εχουν κοπο και τα τρως σε δεκα λεπτα!) μπορεις επισης να παρεις μια ηλεκτρικη ψηστιερα κ να βαζεις μπριζολες η και ψαρι. επισης οι σουπες ειναι αρκετα ευκολες. Ορεξη να χεις να δοκιμαζεις. Εγω εμαθα να μαγειρευω τηλεφωνικα...μου εδινε συμβουλες η μαμα μου, Οση ωρα μαγειρευα ημασταν σε ανοιχτη ακροαση.

Επισης φροντισε οσο μαγειρευεις να μην ασχολεισαι κ με αλλες δουλειες. Εγω οσες φορες εχω καψει φαγητο φταιει οτι ταυτοχρονα προσπΟαθω να συμμαζεψω η να κανω αλλες δουλειες μεσα στο σπιτι. Οποτε συγκεντρωσου στ μαγειρεμα.

Παντως μεταξυ μας πιστευω οτι πλεον το να παραγγελνεις απεξω και πιο οικονομικο ειναι και κερδιζεις χρονο για να περασεις με το συντροφο σου! το σουπερ μαρκετ εχει γινει ασυμφορο (κοντα 150 ευρω τη βδομαδα θελουμε τωρα που μαγειρευω καθημερινα)Οποτε μπορεις να το συζητησεις με το συζυγο κ απο οικονομικης αποψης ωστε να παψει να γκρινιαζει!!!!

Αυτη ηταν η ταπεινη μου αποψη. Ελπιζω να βοηθησα!!

Κορίτσι... Η μάνα μου σιχαίνεται τη μαγειρική. Έχει δηλώσει πως αν δεν είχε οικογένεια δεν θα υπήρχε δωμάτιο "κουζίνα" στο σπίτι της.

Αλλά μια χαρά τα κατάφερε τόσα χρόνια.

Εγώ μαγειρεύω απ το γυμνάσιο μιας και όταν εγώ έπρεπε να φάω για να πάω σχολείο, η μαμά μου δούλευε. Όταν σιχάθηκα τις ομελέτες, επεκτάθηκα σε άλλα φαγητά. Μακαρονάδες, αρακά κ.λπ. Ότι έβλεπα απ τη μαμά και τις γιαγιάδες. Ποτέ δε ρώτησα αλλά παρακολουθούσα. Λατρεύω να τραπεζώνω κόσμο και πάντα φτιάχνω κάτι διαφορετικό.

Πολλές, πολύ καλές, ακριβέστατες και δοκιμασμένες συνταγές και οδηγίες έχει το sintagespareas.gr

Ξεκίνα να διαβάζεις άρθρα και συνταγές.

Βέβαια μιλάω εκ του ασφαλούς, λάτρευα να μαγειρεύω από μικρή. Για μένα είναι δημιουργία οπότε απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορεί κάποιος να μαγειρέψει.

Απλά δεν γουστάρεις. Αν δεν πάρεις απόφαση ότι πρέπει να μαγειρέψεις δεν θα το κάνεις ποτέ.

Βλέπω έχεις παιδί. Το παιδί τι τρώει? Η γιαγιά και η μαμά δεν θα ζουν εσαεί και απ τη στιγμή που έκανες οικογένεια οφείλεις να έχεις μια κατσαρόλα φαι...

Οι κοπέλες σου έδωσαν συμβουλές και πηγές. Αν δεν ασχοληθείς, θα χουν γραφεί τσάμπα...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

η αδερφή μου δεν ήξερε όταν παντρέυτηκε ούτε αγγούρι να καθαρίζει ( κ δεν λέω υπερβολές)

πήρε ένα thermomix

κ μαγειρεύει τα πάντα μόνο του..ακόμα κ γλυκά κ παγωτά...

αμα δε λυπάσαι τα λεφτά της επένδυσης επειδή είναι κ τσουχτερό το άτιμο...κάντην την κίνηση...

Αχ, προσθέστε άλλη μια άσχετη μαγείρισσα!

Ντρέπομαι που το γράφω, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου να μαγειρεύω.

Το μόνο καλό που έχω είναι ότι όσες φορές έχω μαγειρέψει ακολουθώντας τις συνταγές ή τις οδηγίες της μητέρας μου, τα έχω πάει πολύ καλά σύμφωνα με τα λεγόμενα τους.

Μένω με τους γονείς μου στο ίδιο σπίτι, αλλά σε διαφορετικό όροφο και κάθε μέρα σαν την γαϊδούρα τρώμε όλοι εκεί.

Δεν είναι ότι είμαι τεμπέλα, εργάζομαι πολύ και καθαρίζω και τακτοποιώ, αλλά δεν μαγειρεύω, έχω αναπαυτεί και τρώω ότι βρω από την μάνα μου.

Όμως θέλω να αρχίσω να μαγειρεύω και να μάθω πχ να φτιάχνω μια σούπα, ούτε σούπα δεν ξέρω.

Τα βασικά τα ξέρω ψητά, όσπρια ή μακαρόνια, αλλά τόσα άλλα;

Καλά από ζαχαροπλαστική ούτε κέικ δεν ξέρω.

Το βραβείο της άσχετης μου ανήκει με την αξία μου!

Τα γεμιστά είναι δύσκολο φαγητό βρε, δεν είναι για αρχάριες στο μαγείρεμα.

Ξέρεις να φτιάχνεις μπιφτέκια? Κιμάς, φρυγανιά τριμμένη, ενα αυγό, αλάτι-πιπερι, ρίγανη, κρεμμύδι τριμμένο, αν θες βάλε και μαιντανο ή άνιθο και θα βάλεις λίγη σόδα (το αναψυκτικο) ενα ή δύο φλυτζανακια του καφέ. Τα ζυμώνεις όλα μαζι αυτά.

Λοιπόν θα πλάσεις μικρά μπιφτεκάκια και θα τα τηγανίσεις ελαφρά, χωρίς αλέυρι απ εξω. Επειτα θα βάλεις τοματάκι ψιλοκομμένο / τοματοχυμο (εγω βάζω μισό και μισό) και θα το βράσεις. Ρίξε κι έναν κύβο λαχανικών και θα γίνει σούπερ. Συνοδεύετε με ρύζι νερόβραστο, ταλιατέλλες, πένες κλπ. Ο άντρας μου ξετρελαίνεται όταν το κάνω με τηγανιτές πατάτες.

Εγώ μαγειρέυω κανονικά από 17 χρονών κι έμαθα μόνη μου, απο την τηλεόραση κλπ, η μαμα μου δεν το χει. Πιστεύω είναι να το χεις. Αν δεν το χεις, αμα δεν σου αρεσει δηλαδή, μπορείς να τα καταφέρεις μια χαρά με λίγη προσπάθεια, και δεν χρειάζεται να φτιάξεις περίπλοκα φαγητά.

Οι φακές είναι ευκολο φαγητό, ακολούθησε τι σου είπε μια κοπελα πιο πάνω. Αν σου φαίνεται δύσκολο βάλε νερόστη κατσαρόλα, άσε τις φακές να βράσουν δέκα λεπ΄τα και ρίξε το νερό, σε σουρωτήρι κανονικά. Μετά βάλε νερό μεχρι τη μέση (ζεστό απο το βραστήρα βάζω εγώ) μια σκελίδα σκόρδο, λίγο τοματοχυμο, ίσα να σπάσει το χρώμα, ελαιόλαδο, αλάτι και βράσε το, θέλει περίπου 40 λεπτά. Θα δει το νερό όπως βράζει, μην αφήσεις πολύ νερό μέσα, να μείνει νερό για να γίνει κάπως πηκτό μόλις είναι βρασμένες.

1YKQp3.png

Θα 'ρθει το θαυματάκι μου...