Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κορίτσια μου, απόψε είχα έναν απαίσιο ύπνο!Τρεις φορές ξύπνησα με φρικτό πόνο στη γάμπα μου από κράμπα. Τρεις φορές πέθανα από πόνο και δεν υπερβάλω!Ξύπνησα τον άντρα μου γιατί δεν μπορούσα να κουνηθώ καθόλου και μου έτριβε όλο το βράδυ το πόδι. Τι να το τεντώνω, να το τρίβω...Ο πόνος μου έχει μείνει μέχρι τώρα και φοβάμαι μην με ξαναπιάσει τώρα που είμαι στη δουλειά!

Α, δεν σας είπα!!!!Έχω και ένα καλό νέο!Τελευταία μέρα στη δουλειά!!!Στο σπίτι όπως σας είχα πει δεν έχουμε ακόμη σύνδεση και δεν θα μπορώ να μπαίνω καθημερινά να μαθαίνω νέα σας....Από τις 13 Αυγούστου όμως μας είπαν ότι θα έχει ενεργοποιηθεί η σύνδεση!!Μέχρι τότε να ξέρετε ότι θα σας σκέφτομαι και εσείς να με περιμένετε δριμύτερη! :P:P:P

Διαφημίσεις

Για ποιό λόγο ρε κορίτσια εμφανίζονται αυτές οι κράμπες!Φοβάμαι μην τις έχω συνέχεια από εδώ και πέρα! :roll::roll:

την κυριακη το πρωι πεταχτηκα πανω απτον πονο για τον ιδιο ακριβως λογο..ο καλος μου φοβηθηκε και πεταχτηκε και αυτος..απτο πονο τρελαθηκα..μεχρι να περασει..και φυσικα με πονουσε ολη την υπολοιπη μερα..

δεν με ξαναπιασε μετα απο τοτε..ομως ξερω οτι συμβαινει..ειναι και αυτο σημαδακι ατο μωρουλι..

ασε εμενα ποναει ολος ο γοφος μου οταν αλλαζω πλευρο..τα χερια μου δεν τα νιωθω απτο μουδιασμα..απιστευτα ολα αυτα..μαλλον δεν αντεχω το βαρος μου...χιχιχιχι :oops::oops::oops: αραγε ποσα κιλα ναχω παρει..δεν τολμω να ανεβω στη ζυγαρια.. :oops::oops::oops:

υπομονη φιλεναδα μου..τα παθαινουν πολλες ολα αυτα...

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

συμβουλη..για να περναει πιο γρηγορα η κραμπα..λενε να τεντωνεις το ποδι(αν μπορεις φυσικα)απο την αντιθετη πλευρα....

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Διαφημίσεις

συμβουλη..για να περναει πιο γρηγορα η κραμπα..λενε να τεντωνεις το ποδι(αν μπορεις φυσικα)απο την αντιθετη πλευρα....
\

Αυτό έκανα, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόνο....Κατατρόμαξα!

Εγώ αν θυμάμαι καλά έβαζα counterpain όταν με έπιαναν κράμπες (ευτυχώς όχι συχνά). Απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει πρόβλημα (για την αλοιφή). Ρώτα και το γιατρό σου.

sL7ap2.png

Για ποιό λόγο ρε κορίτσια εμφανίζονται αυτές οι κράμπες!Φοβάμαι μην τις έχω συνέχεια από εδώ και πέρα! :roll::roll:

την κυριακη το πρωι πεταχτηκα πανω απτον πονο για τον ιδιο ακριβως λογο..ο καλος μου φοβηθηκε και πεταχτηκε και αυτος..απτο πονο τρελαθηκα..μεχρι να περασει..και φυσικα με πονουσε ολη την υπολοιπη μερα..

δεν με ξαναπιασε μετα απο τοτε..ομως ξερω οτι συμβαινει..ειναι και αυτο σημαδακι ατο μωρουλι..

ασε εμενα ποναει ολος ο γοφος μου οταν αλλαζω πλευρο..τα χερια μου δεν τα νιωθω απτο μουδιασμα..απιστευτα ολα αυτα..μαλλον δεν αντεχω το βαρος μου...χιχιχιχι :oops::oops::oops: αραγε ποσα κιλα ναχω παρει..δεν τολμω να ανεβω στη ζυγαρια.. :oops::oops::oops:

υπομονη φιλεναδα μου..τα παθαινουν πολλες ολα αυτα...

Φιλεναδα και εγω μια απο τα ιδια!!!Αλλα βρηκα ενα κολπο και βαζω ενα μαξιλαρι αναμεσα στα ποδια μου και ετσι δε σηκωνει πολλη βαρος ο γοφος μου! :wink: Βεβαια οποτε γυριζω-ολο το βραδυ δηλ.-μαξιλαρια,σεντονι γινονται ενα!!Αφου ο αντρας μου με λεει πεντονιερα!!!! :lol:

n10D.jpg.png

Η ζωη δε μετριεται με τον αριθμο των στιγμων που περνουμε αναπνοη,αλλα με τον αριθμο των στιγμων που μας κοβεται η αναπνοη!!!

Στο τέντωμα για ανακούφιση που περιγράφετε, να προσθέσω τη λεπτομέρεια ότι καθώς τεντώνετε το πόδι, λυγίζετε τον αστράγαλο και τα δάχτυλα του ποδιού προς τα πάνω. Μπορείτε να το κάνετε και σαν άσκηση, πριν κοιμηθείτε, καθώς φαίνεται να δρα προληπτικά. Αυτό δούλευε με μένα.

Η θέρμανση, αν δεν είναι αποτελεσματική, καλό είναι να μην ξαναχρησιμοποιείται.

Μια άλλη άσκηση είναι να κάνετε push-ups όρθιες στον τοίχο. Στέκεστε περίπου 60 εκ. μακρυά από τον τοίχο. Φροντίζετε οι φτέρνες να πατούν κάτω. Γέρνετε πιέζοντας τις παλάμες στον τοίχο. Αν κάνετε την άσκηση σωστά, νιώθετε ένα τράβηγμα στις γάμπες. Μένετε 10", χαλαρώνετε 5" και επαναλαμβάνετε 2-3 φορές.

Αυτά αναφέρονται στο "τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος" (το οποίο όμως δεν συστήνω για πληροφορίες για το θηλασμό). :wink:

Φροντίστε να παίρνετε πολλά υγρά και τρώτε καμιά μπανανούλα καλού κακού. Η αφυδάτωση, η συγκέντρωση υγρών σε περιοχές του σώματος, η έλλειψη καλίου και ίσως η έλλειψη μαγνησίου αναφέρονται σαν αιτίες για τις κράμπες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

καλημερα και απο μενα!

κι εγω εχω κραμπες συνηθως στη γαμπα και κοντα στον αστραγαλο. Με πιανει την νυχτα που παω να αλλαξω πλευρο και παντα εχω τον νου μου να μην βαλω πολυ δυναμη για να γυρισω.

οταν με πιανει τεντωνω το ποδι ψυλα και φερνω το πελμα προς το μερος μου και περναει. φυσικα με τη βοηθεια του συζυγου γιατι μονη δυσκολευομαι.

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο επώδυνη μπορεί να είναι μια κράμπα

σήμερα τα χαράματα στον ύπνο μου κι ενώ βάζω μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια για να έχω ισσοροπία μ' έπιασε δυνατός πόνος στη γάμπα αφού ξύπνησε και ο αντρούλης μου και δεν ήξερε τι να με κάνει, δεν άντεχα ούτε τρίψιμο ούτε τίποτα, κράτησε κανένα 5λεπτο

τα ' παιξα

αχ μη με ξαναπιάσει

ήταν πολύ δυνατός πόνος αφού μου ερχόταν να κλαίω :cry:

τρομέρος πόνος! και εγώ είχα πρόβλημα με τις κράμπες.

Εκτος απο αυτά που είπατε, εμένα κάποιος μου είχε πει να πίνω πολυ νερό πριν κοιμηθώ και βοηθούσε με τις κράμπες!

Κοριτσια οι μπανανες βοηθανε στις κραμπες!

κι εγω ειχα στην εγκυμοσυνη αλλά και καθε αυγουστο στην προετοιμασια της ομαδας!!

Πίκρα εκεινα τα δευτερολεπτα του πονου!

• 3 months later...

Μου άρχισαν εδώ και μία εβδομάδα οι κράμπες! έλεος, κάθε βράδυ παθαίνω, πονάει!!! Τις ειχα και στην πρώτη εγκυμοσύνη αλλά ετοιμόγεννη όχι τόσο νωρίς...

Το μαγνήσιο τις βοηθάει ή τις καταπολεμάει, γιατί αυτή την εβδομάδα που πήρα περισσότερο μαγνήσιο ξεκίνησαν και εκείνες, τι μπορώ να κάνω για να σταματήσουν;

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι το μαγνησιο βοηθαει να μην παθαινεις κραμπες.Και για τις μπανανες ξερω.

Ρωτα τον ντοκτορ μηπως σου δωσει τπτ αλλο.

ΥΠΟΜΟΝΗ! :)

Δεν είναι ότι παθαίνω μόνο στις γάμπες, παθαίνω και κάτω δεξιά στην κοιλιά στη μήτρα! πονάω σε σημείο που δεν μπορώ να αναπνεύσω! θα συνεχίσω το μαγνήσιο μήπως και με βοηθήσει! ευχαριστώ :D

• 1 year later...

Κορίτσια, είμαι στην 25 εβδομάδα κυησης και τώρα τελευταία έχω κράμπες 1-2 όχι πολλές αλλά είναι πολύ επώδυνες!!!

Μήπως ξέρει καμία κάποιον τρόπο καταπολέμησεις τους;;;:-(

dev151pr___.png

εγω οταν ειχα παλια κραμπες μου ειπε η γιατρος μου να αυξησω το μαγνησιο.και ειχαν εξαφανιστει.τωρα (ειμαι στην 33η) που χρειαστηκε να το σταματησω για καποιες μερες λογω γαστρεντερικων διαταραχων με εχουν ξαναπιασει κραμπες και πεταγομαι τα βραδια..

μαγνησιο λοιπον!!

Αχ τι μου θύμησες.Το είχα ξεχάσει τελείως.Συνήθως είχα κράμπες όταν κοιμόμουν.Εκεί που έλεγες ότι με παίρνει ο γλυκός ο ύπνος,πεταγόμουνα και άντε διατάσεις τα πόδια.Καλό κάνουν όπως είπα οι διατάσεις και λίγο ξεκούραση τα ποδαράκια με ένα μαξιλάρι προς τα πάνω.Επίσης καλό κάνει η μπανάνα και πολύ νερό.

Όταν αισθάνεσαι ότι πάει να σε πιάσει κράμπα, τέντωσε τα δάχτυλα των ποδιών σου όσο μπορείς προς τα πάνω και πίσω προς τα γόνατα και κράτα τα έτσι μέχρι να σου περάσει... Πιάνει πάντα!!!!

Όταν αισθάνεσαι ότι πάει να σε πιάσει κράμπα, τέντωσε τα δάχτυλα των ποδιών σου όσο μπορείς προς τα πάνω και πίσω προς τα γόνατα και κράτα τα έτσι μέχρι να σου περάσει... Πιάνει πάντα!!!!

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ...ΠΑΝΤΑ ΠΙΑΝΕΙ!;)

Καλό θα ήταν όταν είσαι ξαπλωμένη να βάζεις ένα μαξιλάρι έτσι ώστε τα πόδια σου να βρίσκονται πιο ψηλά.Όμως εκείνο που βοηθάει πραγματικά είναι το μαγνήσιο.Εμένα κυριολεκτικά με έσωσε γιατί είχα πολλές κράμπες που ξεκινούσαν από τα δάχτυλα των ποδιών και κατέληγαν στην μέση μου.Ούτε στον εχθρό μου τέτοιοι πόνοι.Λίγη υπομονή και αντιμετωπίζονται όλα!:D

0Lfcp2.png?IY44ta1N

Πρεπει να το αναφερεις στο γιατρο σου . Κατα πασα πιθανοτητα οπως ειπαν και τα κοριτσια θα σου δωσει μαγνησιο και θα σου περασουν. Ακομα και αν κατι μας φαινεται ασημαντο δεν πρεπει να το αγνουμε αλλα να ενημερωνουμε το γιατρο.