Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ??

Recommended Posts

συγνωμη για την χαζη ερωτηση κοριτσια.....

απλα παντα αυτη ηταν η ερωτηση που με προβλημματιζε..

ισως με καισαρικη να ειναι μια πιο ασφαλη διαδικασια για μητερα και μωρο..γιατι δεν την προτιμανε πολλες γυναικες..μαλλον μεχει πιασει το αγχος μου και δεν ξερω τι να σκεφτω..

θα ηταν ομορφο για μας να ακουγαμε εμπειρειες απο μανουλες καθως και την αποψη των κοριτσιων που περιμενουν να γινουν...

με το καλο σε ολες της μελουσες ευχομαι..και στις υπολοιπες να χαιρονται τα μωρουλια τους..

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Διαφημίσεις

Καλημεραααα,

εγω γεννησα με φυσιολογικο τοκετο αλλα φοβομουνα πολυ σε ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης , και τωρα φοβαμαι :D κοιτα η καισαρικη ειναι πιο ασφαλης για τη μητερα και το παιδι κατω απο συνθηκες , αμα κινδυνευει δηλαδη ενας απο τους 2 . Κατα αλλα το φυσιολογικο ειναι ο φυσιολογικος τοκετος , διοτι ετσι γεννουσανε ολες οι γυναικες σε ολα τα χρονικα αυτου του κοσμου . Ε οκ ποναει λιγακι αλλα εντα3ει δεν ειναι και κατι τοσο τρομερο . Ισως θα πρεπει να αντιμετωπισεις και τους φοβους σου λιγακι . Για μενα καλυτερο ειναι ενα υγιες μωρακι και μια γερη μητερα οχι πολυ ταλαιπωρημενη με οποιαδηποτε τροπο και αμα χρειαστει να συμβει αυτο .

Αυτό που έχω ακούσει είναι ότι κατά τον φυσιολογικό τοκετό όπως βγαίνει το μωρό, πιέζονται οι πνεύμονές του κι έτσι ξεκινάει και η φυσιολογική τους λειτουργία. Ενώ στην καισαρική, χρειάζεται ανθρώπιη παρέμβαση για να ξεκινήσουν να λειτουργούν σωστά. Γι αυτό και μερικές φορές βάζουν τα μωράκια στο οξυγόνο υπό παρακολούθηση μέχρι το αναπνευστικό να μπει σε πλήρη λειτουργία.

Γενικώς η φύση έχει προνοήσει για όλα!

OX0Gp2.pnguIhfp2.png

Από πότε μία εγχείρηση (γιατί τέτοια είναι η καισαρική) θεωρείται καλύτερη από την φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων ??? :shock: Εκτός και αν υπάρχουν λόγοι υγείας που επιβάλουν κάτι τέτοιο.

Εγώ πάντως γέννησα με φυσιολογικό τρόπο και το ίδιο θα πράξω και σε ενδεχόμενη δεύτερη εγκυμοσύνη (αν το επιτρέπουν οι συνθήκες). Δεν νομίζω ότι αξίζει να υποβάλει κανείς τον εαυτό του σε μία τέτοια διαδικασία επειδή δεν αντέχει τον πόνο που στο κάτω κάτω μπορεί να αποφευχθεί με μία επισκληρίδιο. Και μιλάω εκ πείρας μιάς και θεωρώ τον ευατό μου άτομο που δεν αντέχει τον πόνο γενικά.

20iyp2.png mI5Hp2.png

Όπως λένε και τα κορίτσια παραπάνω αυτό είναι το φυσιολογικό

και ας μην το φοβάσαι γιατι πλέον στις μέρες μας υπάρχουν τρόποι

ανακούφισης απο τον πόνο ( πχ επισκληρίδιος).

Εκείνο που είδα απο την δική μου εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού

είναι οτι η γυναίκα συνέρχεται πολύ πιο γρήγορα μετα τον τοκετό.

Σηκώθηκα αμέσως και σουλάτσαρα στο διαδρομο.

Επίσης τα εσωτερικά όργανα μας επανέρχονται πιο γρήγορα με τον φ.τ.

Διαφημίσεις

βασικα πιστευω πως λιγο ολες σκεφτομαστε τον πονο..το βασικο για την καθε μια και ο μοναδικος φοβος ειναι να εξελιχθουν ολα ομαλα..να μην υπαρξει επιπλοκη..να μην κινδυνευσει κανεις απλα..

Ας μιλησει και μια καισαρικη. Ολα αυτα για τον φυσιλογικο ειναι σωστα. Αλλα επειδη η επιστημη εχει προχωρησει μπορει πλεον μια χαρα να υποκαταστησει τον τροπο που γινονταν γεννες πριν 800 χρονια(για χαρη εντυπωσιασμου το νουμερο :lol: ). Επισης μπορεις πλεον με την επισκληρηδιο να ζησεις οτι και ενας φυσιολογικος τοκετος με επισκληρηδιο χωρις καμια διαφορα. Οσο για τα αποτελεσματα μετα πιστευω οτι εχει σχεση ο οργανισμος και ο γιατρος. Εγω πχ. την επομενη της γεννας ημουν τοσο καλα που εκανα το μπανακι μου, πηγα στον εστιατοριο και εφαγα το κατασμα και κρατουσα το μωρακι μου μια χαρα αγκαλια. Και γενικα η αναρρωση μου ηταν παρα πολυ γρηγορη. Υπηρχαν κοπελες που με φυσιλογικο ειχαν 3 μερες διαφορα απο μενα και δεν μπορουσαν να συνελθουν. Γιαυτο ολα ειναι σχετικα. Και συμφωνα με την κοσμοθεωρια του καθενος. Και δεν το κρυβω οτι ο γιατρος με επεισε για την καισαρικη λογω θεσης μωρου και στην αρχη επεσα σε καταθλιψη τωρα που τα βλεπω με αλλο ματι χαιρομαι παρα πολυ γιαυτην την επιλογη και δεν το μετανιωσα καθολου. Σκοπος ειναι να ειναι η μαμα και το μωρο καλα οποιο και αν ειναι το αποτελεσμα....Καλα κουραγια σε ολες τις μελλουσες μανουλες μιας και δεν παρακολουθω πια(..) αυτο το topic συχνα.

Το μόνο που έχω να προσθέσω σ' αυτά που είπαν οι άλλες κοπέλες είναι ότι, κατά τη γνώμη μου πάντα, ο φυσιολογικός τοκετός είναι ανεπανάληπτη εμπειρία! Έχουν περάσει 2 χρόνια κι ακόμα όταν σκέφτομαι τη στιγμή που ξεπρόβαλε η κορυφή από το κεφαλάκι της κόρης μου και χάιδεψα τα μαλλάκια της ή τη στιγμή που την αισθάνθηκα να βγαίνει από μέσα μου ανατριχιάζω!

Με το καλό να γεννήσεις και μη σκέφτεσαι τον τρόπο γιατί σήμερα πλέον είτε έτσι είτε αλλιώς θα είστε και οι δύο ασφαλείς :):)

6qjVp3.png

Και τις δύο μου κόρες τις γέννησα φυσιολογικότατα χωρίς παρέμβαση, χειρουργική!

Δεν γνωρίζω απο καισαρική αλλά προσωπικά φοβόμουν περισσότερο την ανθρώπινη παρέμβαση (το χέρι) απο οτιδήποτε άλλο!

Την επισκληρίδιο....πολύ την φοβάμαι!

Φοβάμαι τα χειρουργεία!!!

Οπότε χάρηκα ιδιαίτερα όταν γέννησα φυσιολογικά!

Στάθηκα τυχερή!

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ??

κατά τη γνώμη μου, απλά, γιατί όπως το λέει... είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ...

δηλαδή με τη λογική και τη σοφία της φύσης!!

Είναι στη φύση μας βρε αδερφέ να γεννάμε έτσι! χωρίς νυστέρια κλπ! άλλο αν υπάρξει ανάγκη για χειρουργεία...

Γέννησα φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο και ήταν συνειδητή επιλογή και τα δύο! Ακόμη και τώρα που ξέρω... (δεν μου είναι ποιά κάτι άγνωστο!) θέλω με το καλό όταν ξαναέρθει η ώρα... έτσι να γεννήσω!

Είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο αυτό που βίωσα σε όλα τα επίπεδα!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

πιστέυω πως τέτοιες σκέψεις απασχολούν όλες τις εγκύους λίγο πολύ!

από τη στιγμή που έμαθα ότι ήμουν έγκυος είχα άγχος πως θα πάω να γεννήσω...κάθε φορά που σκεφτόμουν τι θα πρέπει να περάσω......ανέβαζα πίεση.Φταίνε πιστεύω και οι περιγραφές που άκουγα κατα καιρούς για διάφορες περιπτώσεις...ιστορίες για αγρίους....

δέχομαι ότι κάθε άνθρωπος βιώνει τον πόνο διαφορετικά γιαυτό και ακούμε ότι άλλες σφαδάζουν με διαστολή 2 και αλλες είναι χαλαρές με διαστολή 7.βέβαια και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά.

απο τη στιγμή λοιπόν που υπάρχει η λύση της επισκληριδίου(που τελικά δεν έκανα) ποιος ο λόγος να προβείς σε καισαρική απο τη στιγμή που δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα?

θα δεις όλα θα πάνε μια χαρά και εκείνη την στιγμή δεν θα σκέφτεσαι τίποτα άλλο παρά το μωράκι σου!!!!!!!!!!!!!!

Εμ συγνώμη κιόλας αλλά δεν περίμενα ποτέ να δω τέτοιο θέμα εδω....τα πλεονεκτήματα του φυσιολογικού τοκετού ενάντια σε μια ανθρώπινη παρέμβαση όπως ειναι η καισαρική;;; :roll:

Το μόνο που μας ξεχωρίζει απο το άλλο φύλλο ειναι η γέννηση και η μητρότητα, ειναι ένα δώρο της φύσης!

Ο πόνος της γέννας εχει το χάρισμα να ξεχνιέται όταν βλέπεις το μωράκι σου και να γίνεσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο!

Πάντα με άγχωνε ο πόνος της γέννας μιας και δεν εχω πονέσει ποτέ στη ζωή μου αλλά με το που έμεινα έγκυος δεν με ξαναπροβλημάτισε ποτέ! Νιώθω τόσο περήφανη που θα γίνω επιτέλους γυναίκα και θα βιώσω αυτή την εμπειρία που πραγματικά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάτι θα παει στραβά και υπάρχει περίπτωση να χρειαστώ καισαρική!

Είναι δώρο ο τοκετός μην το βλέπετε σαν κάτι άλλο.....

Οντως στο φυδιολογικό τοκετό το μωρό προετοιμάζεται καλύτερα για την έξοδο του στον κοσμο, οι πνεύμονες ειναι προετοιμασμένοι πιο σωστά και οχι απότομα ομως με τη καισαρική.

Το μωρό βγαίνει συνληθως λιγότερο "κοιμισμένο" λογω της ανδρεναλίνης που ανεβάζει κατα την έξοδο του, ειναι πιο ευκολο να το βάλουν να θηλάσει αμέσως (ελπίζω να επιλέξεις να το θηλάσεις μετα, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα :wink: ).

Για τη μαμά ειναι πρώτον μια πολύ σπουδαία εμπειρία , αξιζει να τη ζήσεις οσο και αν πονάει (γιατι πονάει..).

Μετά απο ελάχιστη ώρα εισαι καλά, ενώ με την καισαρική οπως και να το κάνουμε εισαι ενχειρισμένη (με ορο κλπ φαντάζομαι, και με πονο για τις επομενες μέρες).

Με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα πάντως δεν χρειάζεται να ανχώνεσαι, αν σε ενα φυριολογικό τοκετό κατι δεν πάει καλα, αμέσως στελνουν για καισαρική, κανεις γιατρος δε ρισκάρει το ονομά του!!

εγώ πάω λίγο ανάποδα!!!πωπω πρέπει να αρχίσω να προβληματίζομαι :shock:

όσο πλησιάζει ο καιρός για να γεννήσω τόσο δεν φοβάμαι και θέλω να ζήσω τον φυσιολογικό τοκετό σαν μια πολύτιμη εμπειρία.πραγματικά δεν με φοβίζει καθόλου, αρκεί όλα να πάνε καλά..ε, και θα πονέσουμε μαμάδες θα γίνουμε πώς να το κάνουμε? :lol::lol:

ίσως επέιδή σαν άνθρωπος φοβάμαι αρκετά,θα είναι η ευκαιρία να ξεπεράσω τον εαυτό μου..δεν ξέρω, θα δείξει :lol::lol:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Αν αναλογιστείτε ότι μόνο για αυτό έχουμε φτιαχτεί....δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας!!!! Ειμαστε βιολογικά οντα και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον πρωταρχικό μας σκοπό στην ζωή, την αναπαραγωγή!

http://ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ! ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΕΛΕΙΑ!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!

Διαφημίσεις

Ελπιζω το επομενο θεμα να μην ειναι ..."Για ποιο λόγο ειναι καλύτερη η φυσιολογική σύλληψη απο την εξωσωματική " :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Μπράβο Λαμπρινή, μ' έκανες και γέλασα :lol::lol::lol:

Πάντοτε ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά για να ζήσω αυτή τη μοναδική εμπειρία...δυστυχώς καμιά φορά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα φανταζόμαστε κι έτσι το έφαγα το μαχαίρι.

Η καισαρική είναι μία εγχείρηση και για μένα καθόλου ευχάριστο...ο καθένας το βλέπει διαφορετικά και είμαι της άποψης πως ΝΑΙ! Ο φυσιολογικός τοκετός είναι ό,τι καλύτερο και σίγουρα μοναδική και αξεπέραστη εμπειρία.

Με το καλό λοιπόν γλυκιά μου και με ΚΑΝΕΝΑΝ πόνο :D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Από πότε μία εγχείρηση (γιατί τέτοια είναι η καισαρική) θεωρείται καλύτερη από την φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων ??? :shock: Εκτός και αν υπάρχουν λόγοι υγείας που επιβάλουν κάτι τέτοιο.

:):)

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

εκτος απο οτι ειναι κατι φυσιολογικο εχω μαθει οτι δεν μπορεις να κανεις πολλες καισαρικες και γενικα τομες στη μητρα. εγω γεννησα με φυσιολογικο διοτι εχω κανει ηδη μια αφαιρεση κυστη στην ωοθηκη( και μεγαλο κακο ιστορικο) εχω και 3 ινιμιοματα ( πριν αποτην γεννα υπαρχουν) τα οποια θα χειρουργησω καποια στιγμη στο μελλονννν οποτε η καισαρικη (αν και ο γιατρος μου επεμενε) θα μου μπορουσε να περιοριση την μελλοντικη πορια για αλλα παιδια

Ειμαι και εγω υπερ της φυσιολογικης γεννας,γιατι απλα το λεει και η λεξη ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ,αλλα αν τιθετε θεμα για την υγεια του μωρου εννοειτε οτι θα κανω καισαρικη, :( Παντως η αληθεια ειναι οτι εχω πολυυυ μεγαλη φοβια με τις εγχειρησεις(δεν εχω κανει και ποτε μου,φτου φτου) γιατι εχω την εντυπωση οτι ειδικα σε ναρκωση δεν θα ξαναξυπνησω :( Μπορει να ακουγετε γελοιο αλλα ειναι απο τις μεγαλυτερες φοβιες μου,η ναρκωση γενικα,να φανταστητε τις προαλλες σκεφτομουν αν αντεχετε ο πονος της καισαρικης χωρις επισκληριδιο και ναρκωση...μαλλον οχι ε?

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Ειμαι και εγω υπερ της φυσιολογικης γεννας,γιατι απλα το λεει και η λεξη ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ,αλλα αν τιθετε θεμα για την υγεια του μωρου εννοειτε οτι θα κανω καισαρικη, :( Παντως η αληθεια ειναι οτι εχω πολυυυ μεγαλη φοβια με τις εγχειρησεις(δεν εχω κανει και ποτε μου,φτου φτου) γιατι εχω την εντυπωση οτι ειδικα σε ναρκωση δεν θα ξαναξυπνησω :( Μπορει να ακουγετε γελοιο αλλα ειναι απο τις μεγαλυτερες φοβιες μου,η ναρκωση γενικα,να φανταστητε τις προαλλες σκεφτομουν αν αντεχετε ο πονος της καισαρικης χωρις επισκληριδιο και ναρκωση...μαλλον οχι ε?

Κι εγω εχω τρελή φοβία με τα χειρουργεία! Τρελή όμως και να φανταστείς ότι η μητέρα μου δουλεύει σε χειρουργείο και ειναι εργαλειοδότρια...ίσως γι'αυτό να ειμαι και τόσο κατά της καισαρικής όταν δεν κινδυνεύει η ζωή της μαμάς ή του παιδιού.....Αφήστε που έχω πάει πολλές φορές και έχω δει τι εργαλεία υπάρχουν!!!!!!!! Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες :roll:

Και για τις ναρκώσεις η μαμά μου με έχει τρομοκρατήσει υποθέτω....

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ..ΟΜΩς ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΘΕΣΑ ΣΩΣΤΑ..

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ..ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΤΟΜΑ..ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΛΕΝΕ..

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ ΟΛΟ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ..ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ,ΟΣΟ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΛΑ ΚΑΛΑ.....ΑΥΤΟ..

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΖΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑΥΤΟ..

ΑΚΟΜΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ..ΟΛΑ ΔΕΚΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ..

ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ..ΕΝΙΩΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΡΟΜΟ..ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ..

Όλα καλά θα πάνε, ό,τι και να γίνει τελικά. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να γεννήσεις με καισαρική οπότε να είσαι προετοιμασμένη και για τις δύο εκδοχές.

Είναι φυσιολογικό να νιώθεις τρόμο, θυμάμαι και εγώ έτσι είχα νιώσει 2-3 φορές. Τελικά ενώ πήγα για φυσιολογικό έπρεπε να γίνει καισαρική. Μια χαρά πήγε η ανάρρωση και σε μένα... Η επισκληριδιος είναι καλή ιδέα. Έκανα όταν είχα ζόρικες συσπάσεις και ενώ ένιωθα τις συσπάσεις δεν πονούσα.

Να θυμάσαι οτι σας περιμένουν ΜΕΓΑΛΕΣ στιγμές! Να το περιμένεις με χαρά!

g4BDp3.pngyCdLp3.png