Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πάρκο - πικ νικ

Recommended Posts

Καλημέρα!

Ψάχνω ένα μέρος στην Αθήνα πάρκο?να πάμε να κάνουμε πικ νικ οικογενειακώς και να μπορεί να παίζει και ο μικρός μας, χωρίς να φοβάμαι μην πέσει πχ. στην λίμνη κλπ. εν ολίγοις να μην έχει κινδύνους, να είναι περιφραγμένο ίσως..

έχετε να μου προτείνετε κάτι? :D

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Διαφημίσεις

Ουουουουου

Το άλσος καισαριανής και το κτήμα Συγγρού δαγκωτά και τα δύο. ΤΟ κτήμα Συγγρού ειδικά το λατρεύω, έχει και γηπεδάκια για μπασκετ και ποδόσφαιρο, αλλά και τεράστια έκταση για περπάτημα, τρέξιμο, παιχνίδι και φυσιογνωσία.

Εξαρτάται πού μένεις βέβαια

ΕΠίσης, μπορείς να πας στα γύρω βουνά, στην Πεντέλη, στην Πάρνηθα, ό,τι έχει μείνει τέλος πάντων

Ekabn δεν έχω πάει σε κανένα από τα 2. Σε αυτά που έχω πάει είναι στο Άλσος Φιλαδέλφειας - χμμμ, στου Τρίτση, στο οποίο όμως έχει λίμνη και δεν είναι περιφραγμένη.. ποιό θεωρείς καλύτερο για πιο μικρές ηλικίες?

Εγώ ιδανικά θα ήθελα να χει γκαζόν ή δεν με πειράζει καλό έδαφος, να μην έχει εννοώ πολλές λακούβες κλπ, και να μπορεί να παίξουμε μπάλα ή να τρέχει με το αυτοκινητάκι του χωρίς να...σαβουριαστεί λόγω ανώμαλου εδάφους!

evgenia εννοείς στο Ζάππειο όπου είχε στο παρελθόν λιμνούλα με πάπιες?Οι γονείς μου με πηγαίναν εκεί μικρή(αχ!ωραίες αναμνήσεις!)Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάει τα τελευταί χρόνια..δεν ξέρω αν είναι ακόμη σε καλή κατάσταση.. :P

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

amarylis, στο άλσος Συγγρού στο Μαρούσι που λέει και η Ekbn είναι όμορφα! Έχει δάσος, μονοπατάκια (με τσιμέντο) για να κάνει ο μικρούλης το αυτοκινητάκι του, και ξέφωτα με χορτάρι, ωραία για πικ νικ και τρέξιμο. Είναι μια μικρή όαση! :)

Διαφημίσεις

amarylis, μάλλον το ίδιο εννοούμε, πίσω από το ζάππειο. είναι τεράστιο και έχει πολλά ξέφωτα. έχει και ωραία παιδική χαρά με κούνιες-καλαθάκια για μικρά παιδάκια.

.png

amaryllis γιατί σε προβληματίζει τόσο πολύ το αν έχει λιμνούλα και μάλιστα περιφραγμένη; Δεν ξέρω βέβαια πόσο χρόνών είναι το μωρό σου, αλλά νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς δεν το πολυαφήνεις απ'τα μάτια σου σε τέτοιες περιπτώσεις. Οπότε μπορείς όταν πλησιάζει τη λιμνούλα να το έχεις από πιο κοντά.

Το κτήμα Συγγρού έχει ως επί το πλείστον καλά δρομάκια, αλλά και ολόκληρα ξέφωτα, με γρασίδι κάτω (ανάλογα με την εποχή βέβαια). Στο άλσος Καισαριανής νομίζω ότι είναι κάπως πιο ανώμαλο το έδαφος, κάπως όμως. Πάντως πιστεύω ότι και τα δύο αξίζουν σοβαρά να πας να τα δεις. Πες βρε παιδί μου δυο κυριακές θα τις αφιερώσεις στην ανακάλυψή τους. Έστω και μια φορά αξίζει να πάει εκεί το παιδί. Ακόμη κι αν τελικά δε σε ικανοποιήσουν και επιλέξεις να πηγαίνεις αλλού, πιστεύω ότι δε θα θεωρήσεις χαμένο χρόνο την εκδρομή που θα κάνεις εκεί.

amaryllis γιατί σε προβληματίζει τόσο πολύ το αν έχει λιμνούλα και μάλιστα περιφραγμένη; Δεν ξέρω βέβαια πόσο χρόνών είναι το μωρό σου, αλλά νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς δεν το πολυαφήνεις απ'τα μάτια σου σε τέτοιες περιπτώσεις. Οπότε μπορείς όταν πλησιάζει τη λιμνούλα να το έχεις από πιο κοντά.

Δεν θέλω σόνυ και καλά να έχει λίμνη, δεν εννοούσα αυτό, με προβληματίζει ενώ θα θέλει ο μικρός να παίξει να είμαι συνεχώς από πάνω του να τον καθοδηγώ για να μην πέσει στην λίμνη..τεσπα, πολύ σημασία δώσαμε στην έρμη την λιμνούλα..δεν έριξα τόση βαρύτητα σε αυτήν..ή έριξα?δεν θυμάμαι, ενώ μου αρέσει η θέα της λίμνης δεν μπορώ να την βλέπω χωρίς περίφραξη...μάλλον τώρα που το πες, συνειδητοποίησα ότι ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι έχω ακροφοβία :?

Θα παώ σε όσες μου είπατε κορίτσια! :D

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Όχι ρε παιδί μου, ρωτάω για τη λίμνη επειδή και στο άλσος Φιλαδέλφειας και στον Εθνικό Κήπο, έχει μεν λίμνη, αλλά έχει και πολύ άλλο χώρο. Δηλαδή μπορεί να είσαι εκεί και να μην τη δεις καν τη λίμνη, είναι και αυτή μεταξύ των πολλών επιλογών που έχεις, δεν είναι το κυρίαρχο στοιχείο του χώρου. Οπότε λέω μπορείς να πας και σε αυτά τα μέρη και απλώς να αποφεύγεις τη λίμνη, ή να κάθεσαι λίγη ώρα εκεί με πολύ μεγάλη προσοχή για το μωρό.

Δεν θέλω σόνυ και καλά να έχει λίμνη, δεν εννοούσα αυτό, με προβληματίζει ενώ θα θέλει ο μικρός να παίξει να είμαι συνεχώς από πάνω του να τον καθοδηγώ για να μην πέσει στην λίμνη..τεσπα, πολύ σημασία δώσαμε στην έρμη την λιμνούλα..δεν έριξα τόση βαρύτητα σε αυτήν..ή έριξα?δεν θυμάμαι, ενώ μου αρέσει η θέα της λίμνης δεν μπορώ να την βλέπω χωρίς περίφραξη...μάλλον τώρα που το πες, συνειδητοποίησα ότι ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι έχω ακροφοβία :?

Θα παώ σε όσες μου είπατε κορίτσια! :D

Πανευκολα πεφτουν,ειχαμε παει στην εκθεση λουλουδιων στο γουδι,οπου καθησαμε για πικ νικ στο γκαζον,μισο μετρο απο την λιμνουλα,με μια φιλη συνολικα 4 παιδακια,3χρ ο δικος μου,η κορη μου 6χρ. και οι γιοι της 5 και 8.Πεσανε και τα 4 μεσα :? φυγαμε αμεσως μετα...

Το υδραυλις ειναι ωραιο μερος για παιδια και ασφαλες,το γνωριζεις;

Διαφημίσεις

ειναι ευκολο να βαλετε διευθυνσεις? Πχ το δρομο απο τον οποιο ειναι η κυρια εισοδος ωστε να μπορουμε να τα βρουμε στο χαρτη? Γιατι οσες δεν μενουμε και πολυ κοντα δεν τα ξερουμε..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Και εδώ για το Κτήμα Συγγρού

http://www.planetkids.gr/index.php?cat_id=67&article_id=114

Να σου πω περίπου πώς πάμε. Καθώς ανεβαίνεις την Κηφισίας, έχεις φτάσει Μαρούσι και περνάς τη διασταύρωση για Βριλλήσια, την Πεντέλης, εκεί που έχει απέναντι ένα Γερμανό, οκ; Ε, μπροστά ακριβώς, μετά από καμιά εκατοστή μέτρα, δεν έχει μια μεγάλη στροφή, σχεδόν 90 μοίρες, που μετά από λίγο βρίσκεσαι να έχεις στα δεξιά σου ένα πάρκο και στα αριστερά σου το Μαρούσι; Ε, αυτό το πάρκο στα δεξιά είναι το κτήμα Συγγρού. Είναι πολύ μεγάλο, πραγματικά ξεχνάς ότι είσαι στην Αθήνα.

Τώρα, πώς θα μπεις. Συνεχίζεις να ανεβαίνεις προς Κηφισιά. Λίγο πιο πάνω, αφού περάσεις τη στροφή για το ΚΑΤ (στροφή αριστερά, έχει και κάτι κινηματογράφους εκεί στα αριστερά), εσύ συνεχίζεις κανονικά στη δεξιά λωρίδα και βλέπεις ένα δρομάκι, μια είσοδο εκεί στα δεξιά. Ε, μπαίνεις μέσα. Είναι το πάρκινγκ του Συγγρού, έχει αρκετό χώρο για να αφήσεις το αμάξι.

Προσοχή. Εκεί που λέω ότι ανεβαίνεις και στα δεξιά έχει ένα δρομάκι πρόσεχε μη μπεις σε κάτι μικρά πλατώματα του δρόμου. Αυτά δεν είναι δρομάκια, είναι απλώς πλατώματα, έχουν και καγκελόπορτες. Εσύ θα μπεις σε δρομάκι κανονικό.

Αφού φτάσεις και παρκάρεις, μπορείς να μπεις από όποια πλευρά θέλεις στο πάρκο. Αν πας προς τα αριστερά (καθώς κοιτάς το πάρκο και έχεις στραμμένη την πλάτη σου στην Κηφισίας), θα δεις τη μοναδική (απ'όσο ξέρω) ορθόδοξη εκκλησία γοτθικού ρυθμού στην Ελλάδα. Βέβαια την έχουν σχεδόν καταστρέψει, με μια ανακαίνιση της κακιάς ώρας που έκαναν (και που κανονικά θα έπρεπε να πάνε μέσα για το τερατούργημά τους, αλλά ας μην αρχίσω τώρα), αλλά και πάλι είναι μνημείο.

Καλά να περάσετε, είναι πολύ ωραίο το πάρκο αυτό.

Και μετά, ξέρετε: Βάρσο Κηφισιάς, για εκμέκ παγωτό και κρέμα, στο καταπληκτικό σαλόνι του που προσεγγίζει όσο κανένας άλλος δημόσιος χώρος πλέον την αισθητική ΚΤΕΛ της δεκαετίας του 70

To Παρκο Τριτση εχει λιμνη αλλα μπορεις να κανεις ωραιοτατο πικ νκ μακρια απο την λιμνη . Ειναι τεραστιο.

http://park.ornithologiki.gr/

Επισης στο τελος της Ιερας Οδου εκει που συνανταει την Εθνικη εχει ενα τεραστιο (δεν θυμαμαι πως το λενε :lol: )

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Αν ψάχνετε κάτι προς τα νότια, πίσω απ' τον Αγ. Γεώργιο στο Καβούρι, είναι μια πολύ όμορφη, πολύ μεγάλη παιδική χαρά, με γκαζόν και σκιά.

Οι φωτογραφίες είναι από πικ νικ - πάρτυ γενεθλίων στο οποίο πήγαμε πρόσφατα εκεί για να πάρεις μια ιδέα πώς είναι ο χώρος:

http://i142.photobucket.com/albums/r87/sstamoul/HPIM0784.jpg

http://i142.photobucket.com/albums/r87/sstamoul/HPIM0801.jpg

http://i142.photobucket.com/albums/r87/sstamoul/HPIM0798.jpg

To Παρκο Τριτση εχει λιμνη αλλα μπορεις να κανεις ωραιοτατο πικ νκ μακρια απο την λιμνη . Ειναι τεραστιο.

http://park.ornithologiki.gr/

Επισης στο τελος της Ιερας Οδου εκει που συνανταει την Εθνικη εχει ενα τεραστιο (δεν θυμαμαι πως το λενε :lol: )

Καλημέρα!

έχω πάει στο Τρίτση είναι καλό αλλά στο δασάκι που έχει και κιοσκάκια και είναι ιδανικά για πικ νικ έχει την λιμνούλα δίπλα.

Το άλλο που λες είναι στην Αλέα, έχω πάει για καφέ, άλλά στο παρκάκι δεν έχω παέι, θα το κοιτάξω :wink:

Thanks!

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Αν ψάχνετε κάτι προς τα νότια, πίσω απ' τον Αγ. Γεώργιο στο Καβούρι, είναι μια πολύ όμορφη, πολύ μεγάλη παιδική χαρά, με γκαζόν και σκιά.

Οι φωτογραφίες είναι από πικ νικ - πάρτυ γενεθλίων στο οποίο πήγαμε πρόσφατα εκεί για να πάρεις μια ιδέα πώς είναι ο χώρος:

http://i142.photobucket.com/albums/r87/sstamoul/HPIM0784.jpg

http://i142.photobucket.com/albums/r87/sstamoul/HPIM0801.jpg

http://i142.photobucket.com/albums/r87/sstamoul/HPIM0798.jpg

Καλά,έχω πάθει πλάκα??Τί όμορφα είναι εκεί?Γμτ πέφτει λίγο μακριά..αλλά αξίζει!

Και τα μικρά σου είναι κουκλιά,αλλά αφού πήραν από την μαμά..! :lol:

Μπορείς να κάνεις και party σε παιδική χαρά?δεν το είχα σκεφτεί,επειδή είναι δημόσιος χώρος σκέφτηκα ότι ίσως να ενοχλούσε τους υπόλοιπους.

Βάλανε και τραπεζάκια κλπ? Γενικώς πάνε εκεί και κάνουνε πικ νικ ή θα μας πάρουν σηκωτούς οι υπόλοιποι με τα ταπεροκεφτεδάκια μας? :shock:

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Τραπέζια δεν είχαμε γενικά, μόνο ένα όπου είχαν βάλει διάφορες λιχουδιές και πιάτα χάρτινα κλπ. Είχαν και δυο απ' αυτά τα φορητά ψυγειάκια που τα γεμίζεις πάγο για τα ποτά και περάσαμε τέλεια! Και τούρτα με κεράκια και όλα! Πολύ ωραία ιδέα το βρήκα! (Τα παιδιά καταευχαριστήθηκαν, κι εμείς ήμασταν χαλαροί)! Δεν ξέρω αν έκαναν κάποια ιδιαίτερη συνεννόηση (δεν νομίζω όμως). Άλλωστε δεν ενοχλήσαμε κανέναν (ίσα-ίσα!) και φεύγοντας φυσικά μαζέψαμε όλα τα σκουπίδια!

• 4 years later...

Επαναφέρω το θέμα γιατί είναι πολύ καλό!Εμείς πηγαίναμε παλιότερα για πικ νικ με τον καλό μου αλλά είχαμε πάει σε μέρη που δεν είναι κ τόσο ειδυλιακά για παιδί.Την Κυριακή (αν είναι καλός ο καιρός) λέμε να πάμε με τον μικρό γιατί μας αρέσει πααααααρα πολύ κ ο μικρός θα ξεδώσει!Λέμε να πάμε Λόφο Φιλοπάππου.Έχετε πάει ποτέ για πικ νικ με τα μικρά σας?

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

Πολύ ωραία είναι και στην έκταση του Τατοϊου!!

ναι!!!πηγαμε τη κυριακη δε ξεραμε οτι μπορεις να μπεις μεσα γιατι ανεβηκαμε πρωτα πιο πανω ...ειναι παρα πολυ ωραια και ευχομαι να το φτιαξουνε ακομη καλυτερο μας εχει μεινει το αλλο μισο να εξευρενησουμε την αλλη φορα!!

παντως γενικα η παρνηθα εχει ωραια μερη για πικ νικ....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Πάρνηθα ε?Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου!Κ πως πας εκεί βρε κορίτσια?Γιατί το μόνο που ξέρω στην Πάρνηθα είναι ο δρόμος που καταλήγει στο Καζίνο!!!

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες: αυτόν που δείχνει, αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει.

τη βαρυμπομπη τη ξερεις???πας προς τα εκει και αντι να στριψεις αριστερα γιατι πλατεια συνεχιζεις ευθεια ... ο δρομος λιγο πιο κατω δε συνεχιζει ευθεια (εχει απαγορευτικο εκει παρκαρουνε για μια ταβερνα και πανε περπατωντας οι υπολοιποι στριβουμε προς τα αριστερα και παμε προς το βουνο,,,περνας διαφορες ταβερνες με κουνιες,περνας τη ''θεα'' και πας πια μεσα στο βουνο μετα απο λιγο βρισκεις το κτημα τατοϊου και αμα θελεις βεβαια συνεχιζεις και πιο πανωωωωωωωωω να πας πχ εδω http://ecoview.gr/limnh-mpeletsi-parnhthas/#.UHXQr676y71

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Αααααα καλέ τι ωραία λίμνη!!!Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε!!!