Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΩΡΟ ΤΟΚΕΤΟ;


Recommended Posts

Κορίτσια την βοήθειά σας γιατί δεν βρίσκω άκρη! Πριν τρεις μήνες από πρόωρη ρήξη αμνιακού σάκου έχασα ένα αγοράκι 5 μηνών. Τρεις μήνες τώρα κλαίω κάθε μέρα και ψάχνοντας απαντήσεις από το Ίντερνετ, γιατί οι γιατροί δεν μου έχουν δώσει ακόμα, ανακάλυψα αυτό το σαιτ. Με βοήθησε αρκετά να διαβάζω τις ιστορίες σας, να συνειδητοποιώ ότι δεν είμαι μόνη, γιατί κακά τα ψέματα μόνο κάποιος που έχει περάσει κάτι τέτοιο, ξέρει πως είναι και πόσο πονάει. Τυχαία λοιπόν διάβασα μια εγκύκλιο που είχε δημοσιεύσει μια κοπέλα ότι ψηφίστηκε ένας νόμος και ότι και στις πρόωρες γεννήσεις οι γυναίκες δικαιούνται επιδόματα. Πήρα στο ΙΚΑ αλλά προσπάθησαν να με αποτρέψουν λέγοντας μου διάφορες ανακρίβειες. Ίσως βέβαια και να μη γνώριζαν. Από τη μια σκέφτομαι να το σταματήσω εδώ και ότι δεν είναι σωστό αφού έχασα το παιδί να τα διεκδικήσω και από την άλλη εκνευρίζομαι που συμπεριφέρονται σαν να τα δίδουν από την τσέπη τους, άλλα μου λένε από τα κεντρικά στην Αθήνα και άλλα εδώ. Θα ήθελα αν κάποια κοπέλα έχει περάσει κάτι παρόμοιο και ξέρει τι πρέπει να κάνω να μου πει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Διαφημίσεις


Καταρχάς λυπάμαι βαθιά για αυτό που σου συνέβη...Σου εύχομαι όσο πιο γρήγορα να αναρρώσεις ψυχολογικά και σωματικά και να προχωρήσεις σε νέα εγκυμοσύνη..είναι κάτι που θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα. Λοιπόν τώρα και εγώ είχα περίπου ένα παρόμοιο σκηνικό όπως επίσης και μια φίλη μου. Το δικό μου το μωράκι γεννηθηκε 27+6 και έζησε 10 μέρες οπότε το επίδομα το πήρα κανονικά όπως και την άδεια λοχείας. Η φίλη μου γύρω στην 23 εβδομάδα, το μωράκι δεν έζησε και της είπαν οτι γέννα θεωρείται μετά την 28 εβδομάδα, πριν την 28η θεωρείται αποβολή και δεν πήρε ούτε επίδομα ούτε άδεια. Οπότε μάλλον έχει να κάνει με την εβδομάδα...αφού λένε οτι από την 28 εβδομάδα το μωρό θεωρείται βιώσιμο...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Έχω άλλα δύο παιδιά αλλά όσα και να έχει κανείς ποτέ δεν ξεχνάει αυτό που έχασε. Δεν ξέρω πόσο πρόσφατη είναι η δική σου περιπέτεια αλλά όλες όσες το έχουμε πάθει αυτό, ξέρουμε ότι πάντα πονάει. Σου εύχομαι λοιπόν με τον καιρό να πονάς όσο λιγότερο γίνεται. Εγώ λοιπόν όπως γράφω και στο πρώτο μου μήνυμα το μόνο που δεν είχα σκεφτεί είναι ότι δικαιούμαι επιδόματα. Διαβάζοντας εδώ μέσα ιστορίες άλλων κοριτσιών είδα την καινούργια εγκύκλιο του ΙΚΑ (10/1/2011). Αυτός λοιπόν που έγραψε το νόμο, λέει πως η γυναίκα επιδοτείται όταν έχει υποστεί την διαδικασία του τοκετού, άσχετα με την εβδομάδα που γέννησε και αν το παιδί έζησε ή όχι. Έχω λοιπόν απίστευτα νεύρα με το ΙΚΑ, γιατί είναι άσχετοι, (έχουν μείνει ακόμα στο νόμο του 2006) και μας συμπεριφέρονται σαν να μας τα χαρίζουν, χωρίς να τους ενδιαφέρει η ψυχολογική κατάσταση μιας γυναίκας που έχει χάσει το παιδί της, ενώ είναι χρήματα δικά μας και που στην τελική τα έχουμε ανάγκη. Εγώ είμαι ασφαλισμένη 16 χρόνια στο ΙΚΑ και αυτή τη στιγμή σε επίσχεση εργασίας, που σημαίνει χωρίς εισοδήματα περίπου 2 χρόνια.

Εγώ πάντως θα το φτάσω μέχρι το τέλος, αν και μου κάνει κακό, γιατί κάθε φορά θυμάμαι όσα πέρασα και γίνομαι χάλια, δε θα αφήσω να τους περάσει όμως. Θα σου έλεγα να κάνει και η φίλη σου το ίδιο. Για να μάθουν όταν υπάρχουν νόμοι να τους εφαρμόζουν και όχι όποτε τους συμφέρει.

Και πάλι σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου papaki λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου.έχασα και εγώ την μπεμπουλα μου πριν 2 1/2 μήνες στην 38η εβδομάδα και ειμαι πολύ χάλια.τέλος πάντων.τα επιδόματα τα πήρα όλα κανονικά παρόλο που το μωρό γεννήθηκε νεκρό.διάβασα όμως σε ένα site, του ΙΚΑ νομίζω,ότι μετά την 26η εβδομάδα παίρνεις όλα τα επιδόματα.να μην το αφήσεις να το ψάξεις. Δεν κατάλαβα τόσα χρόνια πληρώνουμε ΙΚΑ.και επίσης οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι...

Link to comment
Share on other sites

Ναι εκεί μας έχουν καταντήσει να μετράμε την ατυχία μας με τις εβδομάδες. Λυπάμαι πολύ για ότι σου συνέβη, για σένα είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί ήσουν πολύ κοντά στο να κρατήσεις το μωράκι σου αγκαλιά. Και εμένα έχουν περάσει 3 μήνες και είμαι το ίδιο χάλια. Τι να κάνουμε θα γράφουμε εδώ να παρηγορούμε η μία την άλλη. Να είσαι καλά να το ξεπεράσεις όσο γίνεται, και να αποκτήσεις γρήγορα ένα υγιή μωράκι και να τους τα ξαναπάρεις έτσι για να μάθουν!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το δικό μου περιστατικό όπως και της φίλης μου έγινε τέλη του 2010, οπότε δεν είχε κυκλοφορήσει η εγκύκλιος και δεν την έπιανε. Πάντως είναι άδικο...είναι γέννα και το δικαιούσαι..να το ψάξεις..μην τους αφήσεις, να τους ζητήσεις να σου υπογράψουν χαρτί όπου σε ενημερώνουν οτι δεν το δικαιούσαι. Μόνο έτσι θα κινητοποιηθούν να το ψάξουν...αααα και πήγαινε τους και την εγκύκλιο αν μπορείς. Στην Ελλάδα ζούμε...

Link to comment
Share on other sites

Μόνο όταν τους είπα ότι υπάρχει αυτή η εγκύκλιος μπήκαν στον κόπο να τη διαβάσουν, την είχαν, αλλά δεν ήξεραν καν ότι υπήρχε. Παρόλα αυτά ισχυρίζονται ότι πριν την 28 εβδομάδα είναι αποβολή και όχι τοκετός. Άσχετα αν εγώ πονούσα 4 ώρες για να γεννήσω. Τι νόημα έχει λοιπόν ο καινούργιος νόμος; Αυτό δεν μου εξηγεί κανείς... Δεν ξέρουν καν τι δικαιολογητικά χρειάζονται και συνέχεια μου λένε και άλλα...

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εσύ ζήτησέ τους το γραπτά..και επίσης μίλα και με τον γιατρό σου. Αυτό που σου λένε το είχαν εξηγήσει οι γιατροί στην φίλη μου όπως στο είπα. Οτι δηλαδή πριν την 28 εβδομάδα επείδη το βρέφος δεν θεωρείται βιώσιμο δεν θεωρείται τοκετός αλλά αποβολή. Όμως αυτό δεν ισχύει γιατί αν κάνεις μια βόλτα στην μ.ε.ν.ν. βλέπεις πολλά μωράκια πενταμηνίτικα και εξαμηνίτικα τα οποία τελικά τα καταφέρνουν κιόλας...έμεις όταν ήμασταν μέσα υπήρχε μωράκι 500 gr το οποίο τώρα είναι μια χαρά..

Link to comment
Share on other sites

Έχω διαβάσει ξανά για τόσα μικρά μωρά που έζησαν και σκέφτομαι συνέχεια γιατί δεν δέχθηκαν να το βάλουν σε θερμοκοιτίδα, που τους παρακαλούσα και μου έλεγαν ότι οι νεογνολόγοι δεν το θεωρούν βιώσιμο. Μακάρι να ζούσε και τα επιδόματα θα τους έλεγαν εγώ που να τα βάλουν.

Link to comment
Share on other sites

Θα έπρεπε να σου έχουν κάνει κορτιζόνη για να έχει ελπίδες...έτσι νομίζω! Θα έπρεπε μία δυο μέρες πριν να σου έχουν κάνει σχήμα κορτιζόνης. Τελοσπάντων δεν έχει νόημα να το σκέφτεσαι, δυστυχώς τα πράγματα έτσι ήρθαν για εμάς...Τώρα κοιτάμε το μέλλον και τι μπορούμε να κάνουμε απο εδώ και εμπρός! Οτι έγινε έγινε και δεν μπορεί δυστυχώς να αλλάξει. Θα τα αγαπάμε και θα τα θυμόμαστε κάθε μέρα και για πάντα. Πάντα θα νιώθουμε οτι έχουμε τους άγγελους μας εκεί πάνω...Αυτή είναι η πραγματικότητα μας και με αυτήν θα ζήσουμε! Τελοσπάντων μετατρέψαμε το θέμα σε "δυσκολες στιγμές"...Εσύ δες αν μπορείς να κάνεις τις ενέργειες και μην σκέφτεσαι οτι και καλά είναι παράλογο να σκέφτεσαι το επίδομα επειδή δεν είχες καλή έκβαση. Τέτοιους ενδοιασμούς είχα και εγώ, αλλά η ζωή συνεχίζεται...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο, ελπίζω με τον καιρό να τα καταφέρω. Θα προσπαθήσω και αν καταφέρω κάτι, θα το γράψω εδώ, για να ενημερωθούν όσες ενδιαφέρονται.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο, ελπίζω με τον καιρό να τα καταφέρω. Θα προσπαθήσω και αν καταφέρω κάτι, θα το γράψω εδώ, για να ενημερωθούν όσες ενδιαφέρονται.

κσλημερα,σου εχω στειλει π.μ για την εγκυκλιο.Οπως σου εγραψα εκαι εχασα τα παιδακια μου στην 26 εβδομαδα το 2008.Τον σεπτεμβριο του 2011 μετα απο τρεις ενστασεις που εκανα στο διαστημα αυτο (γιατι θεωρουσαν αποβολη!!!!)και με την εγκυκλιο στο χερι,μου δωσανε οτι δικαιομουνα κανονικα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Γεια σας , κορίτσια λυπάμαι πολύ και για εσάς διότι και εγώ είμαι στην ίδια θέση με εσάς . Εχω δύο αγοράκια και τωρα εχασα και εγώ το κοριτσάκι μου στις 23+6 εβδομάδες την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012. Ας τα πάρω από την αρχή της εγκυμοσύνης από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες είχα αποκολλήσεις γύρω στις 11 αλλά ήμουν στο κρεβάτι και το ξεπερνούσαμε μέχρι το πρωί της Δευτέρας 13/2/12 όπου είχα πάθει το ίδιο δηλ. αποκόλληση ξάπλωσα πάλι ως συνήθως , όμως το βραδάκι με έπιασαν συσπάσεις η γιατρός μου είπε να πάω νοσοκομείο αμέσως ,ετσι και έκανα μου καναν εισαγωγή πονούσα όλη την νύχτα δεν έπρεπε να γεννήσω ηταν πολύ νωρίς ακόμα την επομένη σταματαν οι συσπάσεις μου χορηγούν κορτιζόνες και τις επόμενες 2 μέρες ήμουν καλά ,ώσπου την Παρασκευη 17/2 παθαίνω ρήξη υμένα και χάνω όλα τα νερά οι γιατροι δεν μας έδωσαν καμία ελπίδα βιωσιμότητας και την δευτέρα μου καναν τεχνητούς και μετα απο 18 ώρες πόνου την τριτη στις 18:30 γέννησα το κοριτσακι μου που δεν ζουσε όμως .ΓΙΑΤΙ ???? Και το αποκορύφομα για 5,5 ωρες που θα γίνοταν 24 εβδομάδων δεν μας την δώσαν να την θάψουμε γιατι θεώρηται κύημα και οχι βρέφος . Με το ΙΚΑ δεν έχω ασχοληθεί ακόμα να δω τι δικαιούμαι εχω διαβασει και εγω οτι απο 10/1/11 δικαιούσαι κανονικά τα επιδόματα δείτε http://www.synigoros.gr/pdf_01/9057_4_ika.pdf. Συγχωρέστε με εαν σας κούρασα .

:wdZ6p3.png

 

arhIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας , κορίτσια λυπάμαι πολύ και για εσάς διότι και εγώ είμαι στην ίδια θέση με εσάς . Εχω δύο αγοράκια και τωρα εχασα και εγώ το κοριτσάκι μου στις 23+6 εβδομάδες την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012. Ας τα πάρω από την αρχή της εγκυμοσύνης από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες είχα αποκολλήσεις γύρω στις 11 αλλά ήμουν στο κρεβάτι και το ξεπερνούσαμε μέχρι το πρωί της Δευτέρας 13/2/12 όπου είχα πάθει το ίδιο δηλ. αποκόλληση ξάπλωσα πάλι ως συνήθως , όμως το βραδάκι με έπιασαν συσπάσεις η γιατρός μου είπε να πάω νοσοκομείο αμέσως ,ετσι και έκανα μου καναν εισαγωγή πονούσα όλη την νύχτα δεν έπρεπε να γεννήσω ηταν πολύ νωρίς ακόμα την επομένη σταματαν οι συσπάσεις μου χορηγούν κορτιζόνες και τις επόμενες 2 μέρες ήμουν καλά ,ώσπου την Παρασκευη 17/2 παθαίνω ρήξη υμένα και χάνω όλα τα νερά οι γιατροι δεν μας έδωσαν καμία ελπίδα βιωσιμότητας και την δευτέρα μου καναν τεχνητούς και μετα απο 18 ώρες πόνου την τριτη στις 18:30 γέννησα το κοριτσακι μου που δεν ζουσε όμως .ΓΙΑΤΙ ???? Και το αποκορύφομα για 5,5 ωρες που θα γίνοταν 24 εβδομάδων δεν μας την δώσαν να την θάψουμε γιατι θεώρηται κύημα και οχι βρέφος . Με το ΙΚΑ δεν έχω ασχοληθεί ακόμα να δω τι δικαιούμαι εχω διαβασει και εγω οτι απο 10/1/11 δικαιούσαι κανονικά τα επιδόματα δείτε http://www.synigoros.gr/pdf_01/9057_4_ika.pdf. Συγχωρέστε με εαν σας κούρασα .

 

 

Καταρχάς κουράγιο...όλες εδώ πιστεύω οτι σε νιώθουμε.Προσωπικά σου εύχομαι γρήγορη ψυχολογική και σωματική ανάρρωση..Βασικά απο το νέο έτος άλλαξαν τα επιδόματα γέννας και απ οτι έχω καταλάβει δεν παίρνεις κάποια χρήματα στο χέρι όπως ήταν παλιά. Το επίδομα πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο ή κάτι τέτοιο. Τώρα φαντάζομαι θα γράφει το νοσοκομείο οτι είναι γέννα για να το καλύπτει το ταμείο...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 weeks later...
Καταρχάς κουράγιο...όλες εδώ πιστεύω οτι σε νιώθουμε.Προσωπικά σου εύχομαι γρήγορη ψυχολογική και σωματική ανάρρωση..Βασικά απο το νέο έτος άλλαξαν τα επιδόματα γέννας και απ οτι έχω καταλάβει δεν παίρνεις κάποια χρήματα στο χέρι όπως ήταν παλιά. Το επίδομα πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο ή κάτι τέτοιο. Τώρα φαντάζομαι θα γράφει το νοσοκομείο οτι είναι γέννα για να το καλύπτει το ταμείο...

 

Ευχαριστω , προσπαθω αλλα είναι νωρις ακομα. Οσο για το ΙΚΑ πηγα και μου ειπαν θα μου δωσουν το επιδομα λοχειας 63 ημερες οσο για το νοσοκομειο δεν πληρωσα τιποτα για τι ηταν δημοσιο και το επιδομα τοκετου παει εκει.

:wdZ6p3.png

 

arhIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...