Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χολεσταση κυησης

Recommended Posts

Δεν ξερω αν το βαζω σωστα. Εψαξα και δεν βρηκα τπτ εδω μεσα. Οποτε ειπα να ανοιξω αυτο για να ειναι ενημερωμενες οι εγκυες οτι υπαρχει μια ασθενεια ΠΟΛΥ επικυνδινη για μανα και παιδι και ξεκιναει με μια απλη αλλα ΕΝΤΟΝΗ φαγουρα σε χερια ποδια και μετα σωμα. Ονομαζεται Χολεσταση κυησης και ουσιαστικα σταματαει το σηκωτι να δουλευει ή υπολειτουργει με αποτελεσμα να μην καθαριζονται οι τοξινες απο το σωμα, να απελευθερωνονται στο αιμα και να βγαινουν σε ολο το σωμα με μορφη φαγουρας στην αρχη. Και αργοτερα με αρκετες επιπλοκες. Μεσα σε αυτες και σοβαρος ικτερος. Ειναι πολυ σπανια αρρωστια αλλα αρκετα επικυνδινη αν δεν την προλαβεις.

http://www.americanpregnancy.org/pregnancycomplications/cholestasispregnancy.html

Ευτυχως εγω την προλαβα γιατι ημουν ψυλιασμενη, αλλα αναγκαστηκα και γεννησα στις 36 εβδομαδες γιατι ειχε φτασει το σηκωτι στο ναδιρ, εγω ενα βημα πριν την αιμολυση και το παιδι επλεε στις τοξινες.

ΑΝ εχετε φαγουρα ειδικα στο 3ο τριμηνο ΜΗΝ την προσπερασετε. Ρωτηστε τον γιατρο σας για χολεσταση και καντε εξετασεις αιματος για το σηκωτι σας. Αν το προλαβετε ολα θα πανε καλα. Το παιδι μου λογω εγκαιρης προληψης δεν μπηκε ουτε καν θερμοκοιτιδα και γυρισε σπιτι μαζι μου 3 μερες μετα. Ικτερο επαθε καποιος αλλα δεν ηταν η μικρη. Ημουν εγω που εκανα να συνελθω ΠΟΛΥ περισσοτερο απο οσο θα ηταν σε μια νορμαλ εγκυμοσυνη.

Συγνωμη αν υπαρχει αντιστοιχο θεμα ή αν δεν το εβαλα σωστα.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις