Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 35 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ 3.100.

Recommended Posts

Η ΚΑΜΠΥΛΗ ΖΑΧΑΡΟΥ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΦΟΜΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.

Διαφημίσεις

Η ΚΑΜΠΥΛΗ ΖΑΧΑΡΟΥ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΦΟΜΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ.

Εγώ στη θέση σου θα χαιρόμουνα! Μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικότατα με πρόκληση την άλλη εβδομάδα, από βάρος είστε μια χαρά! Ο γιατρός σου τι λέει?

Μην ανησυχεις καλε!!!!

Απλα ειναι φαγανο μωρο!!!

Και εμεις 4250 γεννηθηκαμε υγιεστατες...οποτε χαλαρωσε και με το καλο!!!! :D:D:D

Συμβουλη...μην παρεις καθολου ρουχαλακια σε 0 νουμερο...δε θα τα φορεσει πανω απο 1 βδομαδα! :wink:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Γεννιούνται παιδάκια φυσιολογικότατα με βάρος 4 κιλά ή 3 κιλά ή 2,5 κιλά ή και μικρότερα ή μεγαλύτερα . Δεν καταβαινω το αγχος σου .

Ασε που δεν ξέρεις με σιγουρια αν το μωρακι σου ειναι 3100 . Το βάρος υπολογιζεται με αποκλιση +-300 γρμ οποτε τι συζητάμε?

Μην αγχωνεσαι για τετοια :) Με το καλο να γεννησεις ενα υγιέστατο παιδάκι με οτι βάρος θελει :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ο υπέρηχος έχει πάντα απόκλιση από το πραγματικό βάρος γέννησης.

Είτε δείχνει παραπάνω είτε παρακάτω.

Εμάς μια μέρα πριν τη γέννα έδειχνε το μωρό 2.730Kg και τελικά γεννήθηκε την επόμενη 3.390Κg!!

Όπως και να έχει μην αγχωνεσαι,θεωρητικά από την άλλη εβδομάδα μπορεί και να γεννηθεί το μωράκι σου.Αλλά κι αργότερα μα βγει και να είναι 4Kg τί πειράζει?Γερό ναναι,αυτό 'εχει σημασία! :D

Διαφημίσεις

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΥΣΗΧΟΣ.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ 4 ΚΙΛΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ 'ΧΑ ΤΑ ΚΙΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!

:D

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΥΣΗΧΟΣ.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ 4 ΚΙΛΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ 'ΧΑ ΤΑ ΚΙΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!

:D

Εμένα αυτά μου ακούγονται σα μουσική :D

α) το μωρό σου είναι καλά και ο γιατρός δεν ανησυχεί

β) έχει πολύ καλό βάρος και θα μπορούσε να γεννηθεί ακόμα και τώρα

γ) δεν είχες κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη σου

δ) δεν έχεις ζάχαρο

ε) πήρες μόνο 4 κιλά :D

Ε, τι άλλο θέλεις?

Σωστα!!!

Γιατί αγχώνεσαι καλέ????

Ασε που εγώ αυτό με τα κιλά δεν το υπολογίζω και πολύ γιατί σε εμένα έπεσαν 2 γιατροί έξω κατά 600 γραμμάρια....

Παραλίγο να φάω καισαρική για αυτό το λόγο.

Χαλάρωσε, όλα καλά σου πάνε!!!

Γιατι καισαρικη ρε κοριτσια ? εμας ο μπεμπης ηταν 3620 και γεννησα φυσιολογικοτατα και απο τι ειπε ο γιατρος και η μπεμπα τοσο υπολογιζεται να ειναι ηδη δηλαδη ειναι μεγαλη , ειμαι 25 εβδομαδων και θα ειναι σιγουρα 800γρμ .

Γιατι καισαρικη ρε κοριτσια ? εμας ο μπεμπης ηταν 3620 και γεννησα φυσιολογικοτατα και απο τι ειπε ο γιατρος και η μπεμπα τοσο υπολογιζεται να ειναι ηδη δηλαδη ειναι μεγαλη , ειμαι 25 εβδομαδων και θα ειναι σιγουρα 800γρμ .

Κι εγώ δεν νομίζω ότι οι καισαρικές γίνονται με βασικό κριτήριο το βάρος. Αλοίμονό μας τότε, σχεδόν όλες καισαρική θα κάναμε. Grafistria, με το καλό το μπεμπάκι σου, κι εγώ στην ίδια εβδομάδα είμαι και υπολογίζω να είμαστε κάπου 750γρ. Θα δούμε την επόμενη εβδομάδα!

Διαφημίσεις

καισαρική απ'όσο ξέρω μόνο σε περιπτωση που το κεφαλάκι δεν χωράει να περάσει απο τη λεκάνη

Η νύφη μου γέννησε φυσιολογικα χωρίς επισκληρίδιο και στα 2 τα μωρά που ήταν 4600

Καλημέρα...

Θεωρώ πως δεν μπορεί να τεθεί θέμα καισαρικής με γνώμονα μόνο το βάρος του μωρού!!! Δεν νομίζω...δεν το βρίσκω λογικό! Εντάξει, ομολογουμένως, ένα πιο μικρό μωρό "βγαίνει" πιο εύκολα αλλά πάλι η φύση είναι αυτή που αναπτύσσει το μωρό σύμφωνα και με την σωματική διάπλαση της κυοφορούσας μητέρας. Δηλαδή, νομίζω πως για μια κοπέλα με σωματική κατασκευή τύπου "ανοιχτή λεκάνη" και 1,80 ύψος (προσωπικές αναλογίες)...ε, δεν συντρέχει λόγος φόβου καισαρικής ακόμη κι αν το μωράκι της είναι 4 κιλά! Μπορεί η καισαρική να γίνει για άλλους λόγους και αυτό να είναι το τελευταίο. Βέβαια, υπάρχει και ο αντίποδας, όπως συναίβει σε γνωστή μου, η οποία, ναι μεν φέρει ύψος 1,87 περίπου αλλά έχει και στενή λεκάνη. Με βάση αυτών συν του γεγονότος ότι το μωρό ήταν με την ωμοπλάτη...σφηνωμένο, κατέληξαν στην λύση της καισαρικής. Στην πορεία βέβαια, από άλλον γυναικολόγο της επισημάνθηκε πως ήταν και λίγο λάθος χειρισμός του γιατρού της καθώς θα μπορούσε να την είχε υποβάλλει σε μια δίαιτα τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, ούτως ώστε το μωρό να έχανε αλλά και εκείνη λίγο βάρος, ώστε να υπήρχε χώρος ελιγμών για το μωρό...και πιθανότητα βέλτιστης θέσης.

Θέλω δηλ. να πω πως όλα είναι σχετικά! Καισαρική δεν πιστεύω πως γίνεται σε όλα τα μεγάλα μωρά! Ο δικός μου στην 31η εβδομάδα ήταν 2360γραμμάρια (κατά προσέγγιση πάντα και βάση doppler). Έκτοτε και μέχρι τώρα που είμαι στο τέλος της 33ης δεν ξέρω πόσο βάρος έχει πάρει. Αλλά κανείς, ούτε ο γεννετιστής ούτε η γιατρός μου δεν μου μίλησε για πιθανή καισαρική λόγω του μεγέθους. Αλοίμονο δηλαδή αν το βάρος ήταν "μπούσουλας" για επέμβαση. Οι πιο σύνηθεις λόγοι καισαρικής που έχω ακούσει, από τον περίγυρο μου πάντα, είναι το σάκχαρο, η περιτύλιξη με τον λώρο καθώς επίσης και η μυωπία.

Εν κατακλείδι, προσωπικά εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να κάνω καισαρική.... γιατί έτσι και αλλιώς σε όλες μας υπάρχει αυτή η πιθανότητα...τώρα αν είναι να βγει και ολόκληρο μωρό 4 κιλά...έτοιμο δηλαδή και "καλοπιανούμενο" όπως λέει και η πεθερούλα μου, έ, χαλάλι του βρε κορίτσια!!!! Θα τον γράψω και στο νηπειαγωγείο μόλις γεννηθεί!!! :D

Καλησπέρα κι από μένα,

γέννησα πριν ένα χρόνο περίπου με καισαρική λόγω κεφαλοπυελικής δυσαναλογίας, δηλαδή το κεφαλάκι του ήταν μεγάλο για τη λεκάνη μου. Το μωρό μου γεννήθηκε σχετικά μεγάλο, δηλαδή ενώ στις 36 εβδομάδες και 4 μέρες ήταν βάση του doppler 3760g γεννήθηκε στις 38 εβδομάδες και 5 μέρες 4845g με περίμετρο κεφαλής 39cm. Η καμπύλη ζαχάρου μου ήταν πολύ καλή και γενικά δεν είχα κανένα πρόβλημα. Βέβαια πήρα πολλά κιλά σχεδόν 24 αλλά πριν την εγκυμοσύνη ήμουν πάρα πολύ αδύνατη. Το θέμα είναι πάντα η ασφάλεια του παιδιού και της γυναίκας κι έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Η καισαρική σε ορισμένες περιπτώσεις επιβάλλεται και δεν είναι δα και κάτι τόσο φοβερό. Έχει και τα καλά της. :) Ας μην ξεχνάμε τα ποσοστά θνησιμότητας που υπήρχαν σε γυναίκες και μωρά πριν την τελειοποίηση και εφαρμογή της μεθόδου. Μην ανησυχείς. Όλα θα πάνε καλά.

T5Zop3.png