Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

κοριτσια μηπως ξερετε απο ποια εβδομαδα και μετα ΔΕΝ θεωρειται προωρο ένα μωρο;

και για ποιο λογο μπορει να μπει στην θερμοκοιτιδα;

α!και κατι αλλο:μπορει να μπει σε θερμοκοιτιδα ακομα κι αν δεν ειναι προωρο;

wCzlp2.png

Διαφημίσεις

καλησπερα!!!δεν θεωρειται προωρο απο τις 36 εβδομαδες κ μετα..νομιζω οτι μπαινουν σε θερμοκοιτιδα τα μωρακια με προβληματα βαρους η αναπνοης...

χωρις να είμαι σιγουρη νομιζω μετα την 36 εβδομαδα.Μπορεί να μπει θερμοκοιτίδα (μιλαμε όταν δεν είναι προωρο) αν η μητερα έχει ζαχαρο,αν το εμβρυο είχε κανει κακακια του,αν εχει καποιο προβλημα με το αναπνευστικο του,αν γεννηθει ελλιποβαρής ...δεν μου ερχεται κατι αλλο τωρα στο μυαλο μου,μπαινει για ένα ή περισσοτερα 24ωρα για ελεγχο.

YiMXp3.png

Διαφημίσεις

αααααααααααααααααααααααααχ γιατί σκέφτομαι τιποτα αλλο ολη μερα;μακαρι να με πιανανε μονο το βραδυ τετοιες ανησυχιες!φταιει που ειμαι τωρα 3 μηνες στο κρεβατι και ο γιατρος με εχει σιγουρακι για προωρο τοκετο ετσι που χει φυτρωσει ο πλακουντας..ωρα με την ωρα και μερα με τη μερα τη μετραω αυτη την εγκυμοσυνη, αστα!ας μας δωσει φωτιση ο Θεός μερα που ναι να ξελαμπικαρει και λιγο ο εγκεφαλος απο τη μουχλα της ακινησιας!

wCzlp2.png

αααααααααααααααααααααααααχ γιατί σκέφτομαι τιποτα αλλο ολη μερα;μακαρι να με πιανανε μονο το βραδυ τετοιες ανησυχιες!φταιει που ειμαι τωρα 3 μηνες στο κρεβατι και ο γιατρος με εχει σιγουρακι για προωρο τοκετο ετσι που χει φυτρωσει ο πλακουντας..ωρα με την ωρα και μερα με τη μερα τη μετραω αυτη την εγκυμοσυνη, αστα!ας μας δωσει φωτιση ο Θεός μερα που ναι να ξελαμπικαρει και λιγο ο εγκεφαλος απο τη μουχλα της ακινησιας!

Κι εγω μια απ τα ιδια!!! 2 μηνες στο κρεβατι...Τωρα ειμαι 31+1!!! Κ εμενα ο γιατρος σιγουρα για προωρο με εχει αλλα προχθες που με ειδε μου εδωσε κουραγιοοτι ισως φτασω τις 36!!! Μακαρι Θεε μου!!! Μετραω τισ μερες....Αλλες 5 εβδ λεω δεν θα αντεξω???

Σου ευχομαι ολοψυχα ενα τελειομηνο μωρακι, λιγη υπομονη ακομη κ προσευχη! Με το καλο!!!

i55Ip3?r=1285530151

τι να σου πω βρε mariazei..ο χρονος παιζει περιεργα παιχνιδια.οταν πρωτοεκατσα στο κρεβατι και ηξερα οτι ο δρομος ητανε μακρυς ενιωθα οτι η μερα περναει εστω κουτσα-κουτσα.ειχα ορεξη να κανω και καποια πραγματα για μενα (πχ.να κεντησω ή να δω καποιο παλιο σηριαλ στον υπολογιστη).οσο πλησιαζει ομως ο καιρος -λεμε τωρα- αισθανομαι οτι δεν περναει με τιποτα η ωρα!και λεω,4 εβδομαδες ακομα,ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ!και το αστειο ειναι οτι παλαιοτερα αν μου το λεγε καποιος αλλος αυτο, οτι πρεπει δηλαδη να κατσει αλλες 28 μερες στο κρεβατι,θα του λεγα :ελα μωρε,μεχρι να φτυσεις, παει περασαν!τραγικο ετσι;;;;

wCzlp2.png

τι να σου πω βρε mariazei..ο χρονος παιζει περιεργα παιχνιδια.οταν πρωτοεκατσα στο κρεβατι και ηξερα οτι ο δρομος ητανε μακρυς ενιωθα οτι η μερα περναει εστω κουτσα-κουτσα.ειχα ορεξη να κανω και καποια πραγματα για μενα (πχ.να κεντησω ή να δω καποιο παλιο σηριαλ στον υπολογιστη).οσο πλησιαζει ομως ο καιρος -λεμε τωρα- αισθανομαι οτι δεν περναει με τιποτα η ωρα!και λεω,4 εβδομαδες ακομα,ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ!και το αστειο ειναι οτι παλαιοτερα αν μου το λεγε καποιος αλλος αυτο, οτι πρεπει δηλαδη να κατσει αλλες 28 μερες στο κρεβατι,θα του λεγα :ελα μωρε,μεχρι να φτυσεις, παει περασαν!τραγικο ετσι;;;;

iwanna μου...ετσι νιωθω κ εγω καποιες μερες απελπιζομαι εντελως...Ειμαι στο κρεβατι απο την 23η εβδ κ ελεγα μακαρι να φτασω 30 εβδ κ θα εχω αλλη ψυχολογια αλλα η ψυχολογια μου εχει τα πανω κατω της.Παντως πιστευω οτι αφου περασαμε τις κρισιμες εβδ(24-28) κ ειμαστε πανω απο 30εβδ πρεπει να ευχαριστουμε το Θεο κ να κανουμε λιιιιιγη υπομονη ακομη.ΑΞΙΖΕΙ!!!! Μετραω τις βδομαδες κ λεω αντε κουτσα στραβα περασε κ αυτη.Ετσι θα περασουν κ οι υπολοιπες.Σκεψου οτι ειμαστε πολλες στην ιδια θεση.Ελπιζω να πανε ολα καλα για ολες μας!!!

i55Ip3?r=1285530151

κοριτσια καλημερα. ενα μωρο θεωρειται πρωορο οταν γεννηθει πριν απο τις 37+2 περιπου εβδομαδες, διοτι τοτε ολοκληρωνεται η λειτουργια των πνευμονων. δηλ. ενα μωρο που θα γεννηθει 36+5 θεωρειται πρωορο και θα μπει θερμοκοιτιδα για 3 μερες για παρακολουθηση. βεβαια δεν σημαινε οτι αυτο το μωρο θα εχει κανενα προβλημα απλα οι γιατροι θεωρουν ιδανικες εβδομαδες τις 37+2.

url=http://lilypie.com]d9cfp2.png[/url]

[u4Ft1p2.png

Διαφημίσεις

Και εγω γνωριζω οτι προωρο θεωρειται πριν τις 36 εβδομαδες.

η θερμοκοιτιδα εινια ψιλοανεξαρτητη απο την προωροτητα. μπορει ενα μωρο να γεννηθει 35+6 για παραδειγμα αλλα να ειναι ενταξει και σε αναπτυξη και σε κιλα και σε ολα και να μην μπει θερμοκοιτιδα (ο ανηψιος μου).

μπορει ενα μωρο να ταλαιπωρηθει πολυ στον τοκετο ή να κανει τα κακα του και να ειναι τελειομηνο αλλα να μπει θερμοκοιτιδα. ( ο αδερφος μου ηταν εντελως τελειομηνος και 3650 αλλα μπηκε θερμοκοιτιδα γιατι εκανε τα κακα του).

εγω γεννηθηκα 2300, η μανα μου ειχε κανει προεκλαμψια σε μενα ειχε νοσηλευτει αλλα εγω δεν μπηκα θερμοκοιτιδα. το δικο μου μωρο γεννηθθηκε 37+4 2270 αλλα δεν μπηκε στη θερμοκοιτιδα. της διπλανης μου μεγαλο μωρο ταλαιπωρηθηκε στον τοκετο, κατεληξε σε καισαρικη (εγω την εκανα αμεσως λογω αποκολλησης πλακουντα) και το μωρο μπηκε στη θερμοκοιτιδα.

με το καλο το μωρακι σου και μη φοβασαι. και η συγκρινεις. η θερμοκοιτιδα ειναι θεμα πολλων και ασταθμητων παραγοντων

καταλαβα...εγω εχω κανει τις ενεσεις για την ταχεια ολοκληρωση των πνευμονων του μωρου, οποτε θελω να πιστευω οτι ακομα κι αν γεννηθει πριν απο τις 37 εβδομαδες, δεν θα αντιμετωπισουμε αυτου του ειδους το προβλημα.σημερα ολοκληρωσα τις 33 εβδομαδες και απο αυριο διανυω την 34η...μου φαινεται τοσο κοντα, κ ομως τοοοοοοοοοοσο μακρια!πω πω κοριτσια μακαρι να μας πανε ολα καλα!

wCzlp2.png