Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αφόρητος πόνος στους αδένες του στήθους

Recommended Posts

βοηθεια

καλημερα σας ... ο γιος μου κλεινει σημερα 11 μερες ζωης ,γεννηθηκε με καισαρικη λογω καποιον επιπλοκων και ξεκινησα την επομενη μερα τον θηλασμο, για να κατεβει το γαλα.εντελει κατεβηκε μετα απο 5 μερες.το προβλημα ειναι οτι ποναω υπερβολικα στους αδενες.κανω μασαζ με χαμομηλι και λαδι συνεχεια αλλα ο πονος δεν περναει .το προβλημα βρισκετε περισσοτερο στο ενα στηθος (τον πονο του αλλου τον αντεχω) εχω φτασει στο σημειο να σπαραζω στους πονους ,καθε φορα που πλησιαζει η ωρα του θηλασμου υποφερω και σκεφτομαι να κοψω το γαλα.επειδη ομως δεν θελω να το κοψω τοσο νωρις μηπως υπαρχει καποια λυση που δεν εχω σκεφτει?ξεχασα να αναφερω οτι τωρα θηλαζω αποκλειστικα περιπου ενα τεταρτο στο καθε στηθος.σας παρακαλω βοηθηστε με ευχαριστω

Edited by Συντονιστής Θηλασμού
μη αντιπροσωπευτικός τίτλος θέματος

Διαφημίσεις

καλημερα σας ... ο γιος μου κλεινει σημερα 11 μερες ζωης ,γεννηθηκε με καισαρικη λογω καποιον επιπλοκων και ξεκινησα την επομενη μερα τον θηλασμο, για να κατεβει το γαλα.εντελει κατεβηκε μετα απο 5 μερες.το προβλημα ειναι οτι ποναω υπερβολικα στους αδενες.κανω μασαζ με χαμομηλι και λαδι συνεχεια αλλα ο πονος δεν περναει .το προβλημα βρισκετε περισσοτερο στο ενα στηθος (τον πονο του αλλου τον αντεχω) εχω φτασει στο σημειο να σπαραζω στους πονους ,καθε φορα που πλησιαζει η ωρα του θηλασμου υποφερω και σκεφτομαι να κοψω το γαλα.επειδη ομως δεν θελω να το κοψω τοσο νωρις μηπως υπαρχει καποια λυση που δεν εχω σκεφτει?ξεχασα να αναφερω οτι τωρα θηλαζω αποκλειστικα περιπου ενα τεταρτο στο καθε στηθος.σας παρακαλω βοηθηστε με ευχαριστω

Να σου ζήσει.

Δεν νομίζω ότι μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς. Μπορείς να μας περιγράψεις ακριβώς πώς είναι ο πόνος (ξεκινά από κάπου και καταλήγει κάπου, είναι εστιασμένος σε ένα σημείο; Πού ακριβώς, πότε σε πιάνει, πώς ξέρεις ότι είναι οι αδένες; Κρατάς ώρα για το θηλασμό; Σε τι κατάσταση είναι το στήθος σου γενικότερα (π.χ. έχει πετρώματα, είναι μαλακό, έχει κοκκινίλες). Κάθε πότε θηλάζεις, αντλείς; Στο γιατρό σου έχεις μιλήσει, έχεις πάει να σε δει;Πόσες μέρες πονάς;

Προσπάθησε να μας δώσεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς για να σε βοηθήσουμε αν μπορούμε.

Κάνε λίγο ακόμη υπομονή. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα που δεν λύνεται.

0A53p3.png

oC8dp2.png

καλησπερα σε ευχαριστω για τις ευχες σου και σου ευχομαι οτι επιθυμεις.ο πονος ειναι διαρκεις νιωθεις σαν κατι να σε τραβαει πολυ δυνατα.το παθαινω στο ενα στηθος περισσοτερο ειναι μαλακο το στηθος ομως ,ο πονος ξεκινα απο κατω απο την μασχαλη και το τραβηγμα το νιωθω απο την πλατη.υποθετω οτι ειναι αδενας γιατι το ιδιο τραβηγμα το νιωθω και ακριβως κατω απο το στηθος .ο πονος ειναι περισσοτερο εντονος οταν θηλαζω σε σημειο να βαζω τα κλαμματα απο τον πονο.που και που οταν ειμαι χαλαρη με ποναει μονο κατω απο την μασχαλη και φαινετε σαν αν υπαρχει γρομπος εκει.ο πονος αυτος ξεκινησε απο οταν μου το εβαλε η μαια το παιδι στο στηθος (στο αλλο στηθος που δεν εχει ιδιαιτερο προβλημα με βοηθησε η γιαγια μου)τ παιδι το εβαζα 15 λεπτα στο καθε στηθος απο χθες ομως το βραδυ φαινετε να μην χορταινει και ετσι το αφησα περιπου 40 λεπτα σημερα παλι δεν χορταινε και εφτασα την μια ωρα περιπου ειναι φυσιολογικο για τοσο μωρο?ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας ειμαι πολυ αγχωμενη με ολα αυτα ευχαριστω και παλι:roll:

καλησπερα σε ευχαριστω για τις ευχες σου και σου ευχομαι οτι επιθυμεις.ο πονος ειναι διαρκεις νιωθεις σαν κατι να σε τραβαει πολυ δυνατα.το παθαινω στο ενα στηθος περισσοτερο ειναι μαλακο το στηθος ομως ,ο πονος ξεκινα απο κατω απο την μασχαλη και το τραβηγμα το νιωθω απο την πλατη.υποθετω οτι ειναι αδενας γιατι το ιδιο τραβηγμα το νιωθω και ακριβως κατω απο το στηθος .ο πονος ειναι περισσοτερο εντονος οταν θηλαζω σε σημειο να βαζω τα κλαμματα απο τον πονο.που και που οταν ειμαι χαλαρη με ποναει μονο κατω απο την μασχαλη και φαινετε σαν αν υπαρχει γρομπος εκει.ο πονος αυτος ξεκινησε απο οταν μου το εβαλε η μαια το παιδι στο στηθος (στο αλλο στηθος που δεν εχει ιδιαιτερο προβλημα με βοηθησε η γιαγια μου)τ παιδι το εβαζα 15 λεπτα στο καθε στηθος απο χθες ομως το βραδυ φαινετε να μην χορταινει και ετσι το αφησα περιπου 40 λεπτα σημερα παλι δεν χορταινε και εφτασα την μια ωρα περιπου ειναι φυσιολογικο για τοσο μωρο?ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας ειμαι πολυ αγχωμενη με ολα αυτα ευχαριστω και παλι:roll:

Πρώτα από όλα σου απαντάω για το μωρό. Δεν υπάρχει ωράριο στο θηλασμό. Κάθε μωρό που θηλάζει είναι φυσιολογικό είτε θηλάζει κάθε 2 ώρες είτε 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό έχει σχέση με το ρυθμό του μωρού.

Τώρα σχετικά με το στήθος. Αν κατάλαβα καλά είπες ότι υπάρχει γρόμπος κάτω από τη μασχάλη από όπου ξεκινάει ο πόνος. Αν είναι έτσι είναι πολύ πιαθνό να έχει συσωρευτεί εκεί γάλα και να έχει πετρώσει για αυτό να σε πονάει τόσο πολύ. Το σημείο που λες είναι δύσκολο και δεν ξέρω καν αν είναι δυνατόν εκεί να μαζευτεί γάλα. Προσπάθησε να κάνεις από το σημείο που είναι σκληρό με το γρόμπο μασάζ προς τη θηλή αφού πρώτα βάλεις ζεστές κομπρέσες (εγώ έβαζα θερμοφόρα). Αν δεν μπορείς μόνη σου να κάνεις μασάζ ζήτα βοήθεια από το σύζυγο ή όποιον άλλο έχεις θάρρος. Επανάλαβέ το αρκετές φορές, πρέπει να το κάνεις πολύ συχνά μέχρι το σημείο του γρόμπου να μαλακώσει. Βοηθάει επίσης να κάνεις πριν από αυτά ένα ζεστό ντους. Επίσης προσπάθησε να βάζεις το ωρό να θηλάζει προς τα εκεί που είναι ο γρόμπος μπας και τραβήξει το γάλα. Το μωρό θα είναι πολύ αποτελεσματικό αλλά πρέπει να βρεις τη σωστή θέση. Νομίζω ότι το στόμα του πρέπει να δείχνει προς το γρόμπο (ας με διορθώσει κάποια κοπέλα αν κάνω λάθος)

Αν είναι πετρωμένο γάλα έστω και λίγο είναι φυσικό να σε πονάει πολύ. Όταν μαλακώσει θα σε πονάει όλο και πιο λίγο μέχρι να φύγει τελείως ομ πόνος. Αν δεν φύγει με αυτά μάλλον θα πρέπει να ζητήσεις βοήθεια κάποιου σύμβουλου θηλασμού.

Αν είναι αυτό το έχω πάθει και ξέρω ότι είναι πολύ επίπονο και μπορεί να κρατήσει και 2 μέρες μέχρι να φύγει. Κάνε υπομονή αυτά είναι συνηθισμένα στην αρχή του θηλασμού μέχρι να συνηθίσει το στήθος.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Καλησπέρα κ να σου ζησει!!

Θα απαντήσουν κ πιο ειδικές απο μένα αλλα επειδη το είχα πάθει κι εγω σου λεω την γνώμη μου.. Ετσι όπως το περιγραφεις μάλλον μοιάζει σαν να μην θηλαζει σωστά το μωρο κ να φταίει η στάση θήλασμου.. Δοκίμασε να αλλάξεις στάσεις κ να το βάζεις απο εκείνο το στήθος περισσοτερο. Τα μασάζ βοηθούν αρκετά οπως κ τα ζεστα αλλα επειδη ο πόνος ειναι πραγματικα ανυποφορος εγω βρήκα ανακούφιση με ομοιοπαθητικη, σε πολυ λίγες ώρες ο πόνος εξαφανίστηκε.

Εύχομαι γρήγορα περαστικά κ ευχαριστους θήλασμους!

Yugup3.png

Διαφημίσεις

τα κοριτσια δικιο σε οτι σου ειπαν εμενα κρατησε 3 μερες πολυ εντονα που οταν θηλαζα εκλαιγα και η ωρα του θηλασμου ηταν η χειροτερη μου μετα θα σε ποναει πολυ λιγοτερο

και οπως σου ειπαν οταν μπορεις κανε και λιγο μασαζ στο σημειο που ποναει βελτιωσε την σταση σου και προσεχε το μωρο να πιανει και το σκουρο σημειο γυρω απο την θηλη

σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας νομιζω τελικα οτι τοπροβλημα δημιουργηθηκε απο το μαιευτηριο και την μαια που ομολογουμενος δεν ασχοληθηκε και πολυ με το να μου δειξει την σταση του μωρου.τωρα βαζω ενα μαξιλαρι στα ποδια μου για να μην κουραετε το χερι και κουναω το μωρο και προσπαθω οσο γινεται να ειναι παραλληλο με το στηθος.σωστο ειναι αυτο?

σας ευχριστω για ολα και ευχομαι τα καλυτερα με την νεα χρονια στις οικογενειες σας.

Ναι σωστό είναι, μπορείς να ανατρέξεις κ στο forum να δεις φωτογραφίες κ βιντεάκια για σωστή στάση.. επίσης αυτό που σου είπαν κ παραπάνω προσπάθησε το μωρό να πιάνει στην σκούρα περιοχή του στήθους κ όχι στη θηλή γιατί αυτο δημιουργεί πόνο..

Yugup3.png

πολυ καλα τα link ελπιζω κατι να καταφερω τωρα νομιζω εχει αρχισει να λειτουργει και το μασαζ καπως.πηρα και θηλες συλικονης για την προστασια των θηλων μου που γεμισαν πληγες.ο πονος στον αδενα βεβαια δεν εχει περασει παρολες τις κομπρεσες και το μασαζ αλλα ελπιζω ακομα.σας ευχαριστω ολες παρα πολυ αν μη τι αλλο μου δωσατε ελπιδα να το παλεψω, γιατι δεν ηθελα να κοψω τον θηλασμο.σας ευχαριστω και παλι

Διαφημίσεις

πολυ καλα τα link ελπιζω κατι να καταφερω τωρα νομιζω εχει αρχισει να λειτουργει και το μασαζ καπως.πηρα και θηλες συλικονης για την προστασια των θηλων μου που γεμισαν πληγες.ο πονος στον αδενα βεβαια δεν εχει περασει παρολες τις κομπρεσες και το μασαζ αλλα ελπιζω ακομα.σας ευχαριστω ολες παρα πολυ αν μη τι αλλο μου δωσατε ελπιδα να το παλεψω, γιατι δεν ηθελα να κοψω τον θηλασμο.σας ευχαριστω και παλι

Ο πόνος δεν έχει μειωθεί καθόλου, είναι ακριβώς όπως ήτανε; Θύμισέ μου πόσες μέρες τον έχεις; Ίσως αν τραβήξει πολύ, παρόλες τις αλλάγες και στις στάσεις θηλασμού, να χρειαστεί να σου δείξει κάποιος σύμβουλος από κοντά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

καλησπερα και παλι ο πονος εχει ηρεμησει μονο στον ενα αδενα ο εσωτερικος συνεχιζει και ποναει. ο πονος αυτος κραταει τουλαχιστον 1 μιση βδμαδα , περιποθ δηλαδη απ τοτε που βγηκα απο το νοσοκομειο.προσπαθω τωρα με τις στασεις να δω αν καλυτερευσει λιγο και κανω συνεχεια μασαζ δεν εχω δει ακομα διαφορα αλλα ελπιζω..

να ρωτησω κατι αλλο ο παιδιατρος μου ειπε οτι πρεπει να ταιζω το πολυ 1 τεταρτο απο το καθε στηθος το παιδι αλλα εμενα δεν χορταινει , τι να κανω?

σας ευχαριστω πολυ και παλι α και yotasam αν καταλαβα καλα το παιδι σοθ εγινε 2 ε?να το χαιρεσαι και να το δεις οπως ποθεις.

καλησπερα και παλι ο πονος εχει ηρεμησει μονο στον ενα αδενα ο εσωτερικος συνεχιζει και ποναει. ο πονος αυτος κραταει τουλαχιστον 1 μιση βδμαδα , περιποθ δηλαδη απ τοτε που βγηκα απο το νοσοκομειο.προσπαθω τωρα με τις στασεις να δω αν καλυτερευσει λιγο και κανω συνεχεια μασαζ δεν εχω δει ακομα διαφορα αλλα ελπιζω..

να ρωτησω κατι αλλο ο παιδιατρος μου ειπε οτι πρεπει να ταιζω το πολυ 1 τεταρτο απο το καθε στηθος το παιδι αλλα εμενα δεν χορταινει , τι να κανω?

σας ευχαριστω πολυ και παλι α και yotasam αν καταλαβα καλα το παιδι σοθ εγινε 2 ε?να το χαιρεσαι και να το δεις οπως ποθεις.

Αυτό που λέει ο παιδίατρος είναι μεγαλο λάθος!! Εσύ θα ακούς μόνο το παιδί σου τις ανάγκες του... Εμένα πχ θήλαζε τουλάχιστον 40΄ από το καθε στήθος..έτσι χόρταινε..Αν δεν αδιάζει το στήθος σου μπορεί κ γι αυτό να πονάς. Ασε το μωρό να θηλάσει όσο θέλει από το καθένα κ ιδιαίτερα από το πονεμένο.

Αν δεις οτι ο πόνος δεν φεύγει επικοινώνησε με κάποιο σύμβουλο μην το αφήνεις...

Yugup3.png

Δεν καταλαβαινω κι εγω γιατι μου ειπε μονο μιση ωρα.βεβαια ο μικρος μου δυσκολευετε να ρευτει κανει παρα πολυ ωρα μερικες φορες και μια ολοκληρη ωρα ισως γι αυτο να λεει ο παιδιατρος μονο τοση ωρα ωστε να προλαβαινει ο μικρος να ρευτει.

για τον πονο συνεχιζω το μασαζ με χαμομηλι και λαδι ,μια ειναι καλα και μια παλι ποναει, θα περιμενω λιγες μερες ακομα και βλεπω τι θα κανω.ευχαριστω για την απαντηση

Πολλα παιδακια που θηλαζουν στην αρχη ειδικα δε ρευονται.Ο δικος μου σπανια ρευοταν.Δε χρειαζεται να τον περιμενεις με τις ωρες κνα ρευτει και να τον πηγαινοφερνεις.Τον βαζεις σε σταση ρεψιματος για 10 λεπτακια...αν δε ρευτει τοναφηνεις.Δε χρειαζεται να περιμενεις να ρευτει.

Να σου ζησει....στις 15 μερες εμενα περασαν τελειως οι πονοι....κανε λιγο υπομονη και μη τα παρατησεις ειναι κριμα.Μετα θα δεις ποσο ευκολια θα σου ειναι ο θηλασμος.

Διαφημίσεις

απο χθες το βραδυ που εφαγε ο μικρος τον εβαλα για υπνο και ξαφνικα τον ακουσα να πνιγετε (παρολο που τον εχω στο πλαι) τον σηκωσα και εβγαλε γαλα αυτο ξαναγινε ολη την ημερα σημερα καθε φορα που τον ταιζα. ειτε ηταν ορθιος ειτε ξαπλωμενος εκανε ηχο σαν να πνιγετε και εβγαζε γαλα.ειναι παλινδρομηση?

τι μπορει να φταιει γι αυτο?μηπως δεν κανω κατι καλα?μηπως ειναι δειγμα οτι ειναι αρωστος?εχω ανησυχησει παρα πολυ, φοβαμαι μηπως ξανασυμβει οταν κοιμαται και δεν το καταλαβω...

φυσικα τον σηκωνω κανονικα για να ρευτει αν και δεν τα καταφερνουμε παντα και συνηθως τον πιανει λοξιγκας και δεν ξερω τι να κανω για να του περασει!

συγνωμη για τις τοσες ερωτησεις αλλα ο φοβος μας κανει λιγο υστερικους!!! ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας

απο χθες το βραδυ που εφαγε ο μικρος τον εβαλα για υπνο και ξαφνικα τον ακουσα να πνιγετε (παρολο που τον εχω στο πλαι) τον σηκωσα και εβγαλε γαλα αυτο ξαναγινε ολη την ημερα σημερα καθε φορα που τον ταιζα. ειτε ηταν ορθιος ειτε ξαπλωμενος εκανε ηχο σαν να πνιγετε και εβγαζε γαλα.ειναι παλινδρομηση?

τι μπορει να φταιει γι αυτο?μηπως δεν κανω κατι καλα?μηπως ειναι δειγμα οτι ειναι αρωστος?εχω ανησυχησει παρα πολυ, φοβαμαι μηπως ξανασυμβει οταν κοιμαται και δεν το καταλαβω...

φυσικα τον σηκωνω κανονικα για να ρευτει αν και δεν τα καταφερνουμε παντα και συνηθως τον πιανει λοξιγκας και δεν ξερω τι να κανω για να του περασει!

συγνωμη για τις τοσες ερωτησεις αλλα ο φοβος μας κανει λιγο υστερικους!!! ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας

Δοκίμασε να βάλεις κάτω από τα πόδια του κρεβατιού βιβλία για να έχει κλίση 30 μοιρών και να είναι το κεφάλι πιο ψηλά.

Για την παλινδρόμηση βοηθάει σε κάποιες περιπτώσεις η μαμα να κόψει τα γαλακτοκομικά. Ξεκίνα αν θέλεις αποχή και δες αν θα πάει καλύτερα!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καλησπερα και παλι και το προβλημα συνεχιζετε, δεν τρωω γαλακτοκομικα και παρολα αυτα βγαζει γαλα και πνιγετε.βεβαια καπου διαβασα οτι στην παλινδρομηση το παιδι δεν εχει ορεξη για φαγητο.εμενα εχει πολυ ορεξη αλλα ειτε ρευτει ειτε οχι μετα απο λιγο πνιγετε και βγαζει γαλα.δεν ειναι και τρομερη η ποσοτητα αλλα οσο και να ειναι με προβληματιζει.

τωρα κατι αλλο μηπως ξερετε καποιον τροπο να σκληρυνουν οι θηλες?θηλαζω τωρα 22 μερες και εδω και 10 μερες βαζω θηλες συλικονης αλλα το προβλημα επιμενει , ειναι κοκκινες και ενω βαζω ελαιολαδο δεν φαινεται αλλαγη.

ελπιζω να μην σας πριζω

σας ευχαριστω πολυ

Καλησπερα και παλι και το προβλημα συνεχιζετε, δεν τρωω γαλακτοκομικα και παρολα αυτα βγαζει γαλα και πνιγετε.βεβαια καπου διαβασα οτι στην παλινδρομηση το παιδι δεν εχει ορεξη για φαγητο.εμενα εχει πολυ ορεξη αλλα ειτε ρευτει ειτε οχι μετα απο λιγο πνιγετε και βγαζει γαλα.δεν ειναι και τρομερη η ποσοτητα αλλα οσο και να ειναι με προβληματιζει.

τωρα κατι αλλο μηπως ξερετε καποιον τροπο να σκληρυνουν οι θηλες?θηλαζω τωρα 22 μερες και εδω και 10 μερες βαζω θηλες συλικονης αλλα το προβλημα επιμενει , ειναι κοκκινες και ενω βαζω ελαιολαδο δεν φαινεται αλλαγη.

ελπιζω να μην σας πριζω

σας ευχαριστω πολυ

Βαμβακι με οινοπνευμα για τις θηλες magissoula

Από ό,τι έχω διαβάσει για το στήθος πρέπει να βαζεις μόνο γαλατάκι και να το αφήνεις να στεγνώνει στον αέρα. Επίσης νομίζω κάνει η λανολίνη όπως η κρέμα purelan που δεν χρειάζεται και ξεβγαλμα. Ας μιλήσουν οι πιο έμπειρες καλύτερα όμως!

8noIp2.pngjOU4p3.png

Καλησπέρα! Το μητρικό γάλα είναι επουλωτικό, το αφήνεις να στεγνώνει πάνω στις θηλές και κάνεις τόπλες μέσα στο σπίτι. Τίποτα άλλο! Το πολύ σε ένα μήνα δε θα καταλαβαίνεις τίποτα! Όσο για το ότι πνίγεται, να ρωτήσω, θηλάζεις αποκλειστικά; Αν ναι μη φοβάσαι, δεν πρόκειται να πνιγεί στον ύπνο του. Βέβαια, πρέπει απαραιτήτως να ρέβεις το μωράκι μετά από κάθε θηλασμό και να βάλεις ένα μαξιλάρι μέσα από την κούνια του (εσωτερικά) ώστε να έχει ανάκλιση. Προσωπικά ποτέ δεν το έκανα, και απλά έβγαζε από το πλάι. Είναι πιθανό να έχει παλλινδρόμηση, κάνεις το καλύτερο και φυσικότερο που θηλάζεις, αν του έδινες ξένο θα είχατε μεγαλύτερο πρόβλημα.. Αν συνεχιστεί κάνε εκτίμηση σε παιδίατρο.

ελπιζω να μην σας πριζω

σας ευχαριστω πολυ

Ο πόνος έφυγε; Για να ρωτάς για τις θηλές μάλλον, έτσι;

Όπως είπαν και οι προηγούμενες γάλα δικό σου και καλό αερισμό (τόπλες) συνέχεια μέχρι να σκληρύνουν. Το ελαιόλαδο είναι περισσότερο για επούλωση πληγών.

Υπομονή, οι πρώτοι 1-2 μήνες είναι λίγο δύσκολοι μέχρι να προσαρμοστεί το στήθος και να βρείτε τους ρυθμούς σας. Τα πάτε όμως καλά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις μεχρι τωρα ολοι λεγανε μην αφηνεις το γαλα πανω στην θηλη σου ... αλλα τωρα θα ακολουθησω τις συμβουλες σας.

Οσο για τον εμετο υπαρχει θεμα ακομα και φοβαμαι δεν θα αντεξω.λοιπον απο χθες ξυπναει καθε 2 ωρες του δινω 15 λεπτα απο το καθε ενα , δεν σταματαει να θηλαζει αμα δεν τον βγαλω απο το στηθος αυτο σημαιινει οτι δεν χορταινει?

πηρα τον παιδιατρο για τον εμετ και μου ειπε να του δινω λιγοτερο γαλα

μα αμα του δωσω λιγοτερο γαλα κλαιει και δεν κοιμαται τι να κανω????

θελω να του δινω αποκλειστικα το δικο μου σιγουρα δεν υπαρχει θεμα να πνιγει παρολο που βγαζει γαλα?

ενω μεχρι χθες ξυπνουσε καθε 3 ωρες τωρα ξυπνα νωριτερα τι να κανω?

καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις μεχρι τωρα ολοι λεγανε μην αφηνεις το γαλα πανω στην θηλη σου ... αλλα τωρα θα ακολουθησω τις συμβουλες σας.

Οσο για τον εμετο υπαρχει θεμα ακομα και φοβαμαι δεν θα αντεξω.λοιπον απο χθες ξυπναει καθε 2 ωρες του δινω 15 λεπτα απο το καθε ενα , δεν σταματαει να θηλαζει αμα δεν τον βγαλω απο το στηθος αυτο σημαιινει οτι δεν χορταινει?

πηρα τον παιδιατρο για τον εμετ και μου ειπε να του δινω λιγοτερο γαλα

μα αμα του δωσω λιγοτερο γαλα κλαιει και δεν κοιμαται τι να κανω????

θελω να του δινω αποκλειστικα το δικο μου σιγουρα δεν υπαρχει θεμα να πνιγει παρολο που βγαζει γαλα?

ενω μεχρι χθες ξυπνουσε καθε 3 ωρες τωρα ξυπνα νωριτερα τι να κανω?

Λοιπόν, ένα ένα γιατί μίλησες για πολλά.

Αυτό με το γάλα ισχύει. Είναι καλό να αλείφεις τις θηλές σου με το γάλα σου και να το αφήνεις να στεγνώνει.

Γιατί κρατάς χρόνο στο θηλασμό; Ο θηλασμός πρέπει να είναι ανεμπόδιστος. Το μωρό πρέπει να αποφασίσει αν θα σταματήσει ή όχι, ποτέ εμείς. Τώρα μπορεί να αυξήθηκαν οι ανάγκες του μωρού για γάλα και να θέλει να σου αυξήσει την παραγωγή. Αν εσύ κρατάς ρολόι το γάλα σου δεν θα αυξηθεί και σίγουρα θα του δώσεις κάποια στιγμή ξένο. Γενικά προσφέρεις το ένα στήθος μέχρι το μωρό να χάσει το ενδιαφέρον του. Το σηκώνεις να ρευτεί και προσφέρεις το άλλο. Αν θηλάσει έχει καλώς. Αν δεν θηλάσει, πάλι έχει καλώς.

Για να είσαι σίγουρη ότι χορταίνει πρέπει να μετράς πάνες με ούρα και κακά. Πόσες είναι την ημέρα;

Το ωράριο ύπνου των μωρών δεν είναι πάντα ίδιο. Πριν ξυπνούσε ανά τρίωρο, τώρα ανά δίωρο, αργότερα ίσως ανά 1 ώρα ή και πιο πολύ (4ωρο). Τα μωρά αλλάζουν γιατί μεγαλώνουν και αλλάζουν οι ανάγκες τους.

Στο θέμα του εμετού γίνε λίγο πιο συγκεκριμένη. Κάνει πάντα εμετό; Πόσο; Δυσανασχετεί όταν συμβαίνει αυτό; Γενικότερα όταν τρώει έιναι ήρεμο;

Ίσως να πρόκειται για παλινδρόμηση αλλά αν δεν υπάρχουν άλλες ενδείξεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρη. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι φυσικό να μειώσει το διάστημα ανάμεσα στα γεύματα και να τα κάνει πιο συχνά και από πιο λίγη ποσότητα. Κοίτα λίγο στο θέμα με την παλινδρόμηση των μωρών και δες αν το δικό σου έχει τέτοια συμπτώματα (http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28814&page=15).

Ό,τι και να είναι μην ανησυχείς. Θα το αντιμετωπίσεις ανάλογα αφού πρώτα διαπιστώσεις τι ακριβώς είναι.

Και μια απορία. Με ποιο τρόπο θα δώσεις στο μωρό λιγότερο γάλα; Δεν θηλάζεις αποκλειστικά; Του δίνεις και ξένο; Αν το μωρό έχει παλινδρόμηση θα κάνει από μόνο του ό,τι πρέπει, δηλαδή θα κάνει πιο συχνά και πιο μικρά γεύματα, αρκεί να μη παρεμβαίνεις καθόλου.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Βαμβακι με οινοπνευμα για τις θηλες magissoula

:shock::shock:

Μπρρρρρ,ανατριχιασα..!!!

Δεν το λες σοβαρα βεβαια ετσι????

Αν σκασουν τα χειλη σου τους βαζεις οινοπνευμα με βαμβακι ή λιποζαν????

Το ιδιο ειναι και το στηθος,η purellan 100 η λανολινη ειναι μια χαρα για το πληγωμενο στηθος ή βαζεις το γαλα σου και το αφηνεις να στεγνωσει.

6Qyip2.pngKvUzp2.png