Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκληση βαρους

liveloula2

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια!!!Ευχομαι το 2012 να φερει σε ολους οτι επιθυμουν......

Θα ηθελα να ακουσω παρομοιες εμπειριες και γνωμες σε ενα θεμα που με απασχολει.Γεννησα πριν 2 μηνες και ενω η γιατρος με τον υπερηχο μας υπολογιζε το μωρο γυρω στα 3200 τελικα γεννηθηκε 2600.Οπως καταλαβαινεται η αποκλιση ηταν μεγαλη.Δεν υπηρχε γηρανση πλακουντα,τα ντομπλερ ηταν πολυ καλα και γενικα κανενα προβλημα υγειας.Η γιατρος μου ειπε οτι δε μπορει να το εξηγησει και οτι μαλλον οφειλεται στη διπλη περιτυλιξη λωρου που ειχε ο μπεμπης στο ποδαρακι του.Αλλα και παλι δε θα φαινοταν κακη αιματωση στα ντομπλερ?Να προσθεσω οτι μεχρι το β επιπεδου που το εκανα αλλου οι μετρησεις της ηταν ιδιες με του αλλου γιατρου.Γνωριζετε κατι παραπανω για τετοιες αποκλισεις?Επισης επειδη στη περιπτωση μας δεν ειχε δει την περιτυλιξη γνωριζετε κατα ποσο φαινονται στον υπερηχο?

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια!!!Ευχομαι το 2012 να φερει σε ολους οτι επιθυμουν......

Θα ηθελα να ακουσω παρομοιες εμπειριες και γνωμες σε ενα θεμα που με απασχολει.Γεννησα πριν 2 μηνες και ενω η γιατρος με τον υπερηχο μας υπολογιζε το μωρο γυρω στα 3200 τελικα γεννηθηκε 2600.Οπως καταλαβαινεται η αποκληση ηταν μεγαλη.Δεν υπηρχε γηρανση πλακουντα,τα ντομπλερ ηταν πολυ καλα και γενικα κανενα προβλημα υγειας.Η γιατρος μου ειπε οτι δε μπορει να το εξηγησει και οτι μαλλον οφειλεται στη διπλη περιτυλιξη λωρου που ειχε ο μπεμπης στο ποδαρακι του.Αλλα και παλι δε θα φαινοταν κακη αιματωση στα ντομπλερ?Να προσθεσω οτι μεχρι το β επιπεδου που το εκανα αλλου οι μετρησεις της ηταν ιδιες με του αλλου γιατρου.Γνωριζετε κατι παραπανω για τετοιες αποκλισεις?Επισης επειδη στη περιπτωση μας δεν ειχε δει την περιτυλιξη γνωριζετε κατα ποσο φαινονται στον υπερηχο?

κι εμένα που δεν υπήρχε περιτύλιξη μου έβγαζε το μωρό 3600 και πήγα για πρόκληση τοκετού 1 βδομάδα μετά, γιατί ο γιατρός έλεγε πως με το βάρος που θα έχει πάρει θα δυσκολευτούμε στον τοκετό, και τελικά το μωρό γεννήθηκε 3200.

όσο για την περιτύλιξη, φαντάζομαι πως θα έπρεπε να την είχε δει... τουλάχιστον στο λαιμό φαίνεται, στο πόδι όχι? τί να πω...

Να σου ζησει το μωρακι.

Αρχικα να σου πω οτι παντα ο υπερηχος εχει απολισει +- καποια γραμμαρια.

Τα διδυμα μου, τα εβγαζαν 1800γρ και τελικα το ενα ηταν 1120 και το αλλο 1570. Μονο στην επομενη εγκυμοσυνη επεσε μεσα ο γιατρος μου 1 μερα πριν το τοκετο.

Επισης να σου πω οτι η περιτυλιξη φαινεται ολοκαθαρα στον υπερηχο.

Απ'οσο ξερω η αποκλιση ειναι +- 10%,εδω ομως μιλαμε για πολυ μεγαλυτερο ποσοστο.Οσον αφορα στην περιτυλιξη εχω παρει αρκετες γνωμες οι οποιες ομως διχαζονται.Εχει καμια σας προσωπικη εμπειρια?

Υ.Γ. Προσπαθησα να διορθωσω τον τιτλο στο θεμα ομως ανοιξε δευτερη φορα.Πως να το διορθωσω?

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Απ'οσο ξερω η αποκλιση ειναι +- 10%,εδω ομως μιλαμε για πολυ μεγαλυτερο ποσοστο.Οσον αφορα στην περιτυλιξη εχω παρει αρκετες γνωμες οι οποιες ομως διχαζονται.Εχει καμια σας προσωπικη εμπειρια?

Υ.Γ. Προσπαθησα να διορθωσω τον τιτλο στο θεμα ομως ανοιξε δευτερη φορα.Πως να το διορθωσω?

εγώ ξέρω ότι η απόκλιση μπορεί να είναι +/- μισό κιλό

Διαφημίσεις

εγώ ξέρω ότι η απόκλιση μπορεί να είναι +/- μισό κιλό

Για το +-10% μου το ειχε πει η παιδιατρος και ενας αλλος γυναικολογος.Δε ξερω τι ισχυει τελικα.

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Για το +-10% μου το ειχε πει η παιδιατρος και ενας αλλος γυναικολογος.Δε ξερω τι ισχυει τελικα.

ίσως να εξαρτάται κι από το μηχάνημα. κι εμένα γυναικολόγος μου το είπε γιατί μου έβγαζαν το μωρό με αυξημένο βάρος

• 1 month later...

Η ξαδέρφη μου που γέννησε μωρό με περιτύλιξη μου είπε ότι δεν είχε φανεί στον υπέρηχο (και έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον γυναικολόγο της). Τα κιλά είναι κατά προσέγγιση. Μια φίλη μου που γέννησε πρόσφατα υποτίθεται ότι είχε μωρό 2900 γρ. και γεννήθηκε τελικά 3400! Οι δικές μου μετρήσεις ήταν προς τα κάτω - το μωρό γεννήθηκε 300 γρ. λιγότερο απ' ό,τι το υπολόγιζε ο γιατρός (μου είχε πει όμως ότι η μέτρηση είναι επισφαλής και ότι το μωρό θα ήταν μικρότερο). Όσο πιο πολύ έχει προχωρήσει η εγκυμοσύνη, τόσο πιο δύσκολο είναι να κάνεις σωστές μετρήσεις. Οι πιο σίγουρες είναι αυτές που γίνονται στην αρχή της εγκυμοσύνης (πριν τις 18 εβδομάδες νομίζω).

Και εμάς μας έλεγαν ότι το μωρό είναι πάνω από 4 κιλά και γεννήθηκε 3.340. Αλλά η απόκλιση γενικά που παίζει είναι της τάξης του +-20%, εμένα πχ στην 28η εβδομάδα έλεγε βάρος εμβρύου 1.5 κιλό +-300 γραμμάρια (στις μαύρες εκτυπώσεις που βγαίνουν από το μηχάνημα απευθείας)

Διαφημίσεις

Η ξαδέρφη μου που γέννησε μωρό με περιτύλιξη μου είπε ότι δεν είχε φανεί στον υπέρηχο (και έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον γυναικολόγο της). Τα κιλά είναι κατά προσέγγιση. Μια φίλη μου που γέννησε πρόσφατα υποτίθεται ότι είχε μωρό 2900 γρ. και γεννήθηκε τελικά 3400! Οι δικές μου μετρήσεις ήταν προς τα κάτω - το μωρό γεννήθηκε 300 γρ. λιγότερο απ' ό,τι το υπολόγιζε ο γιατρός (μου είχε πει όμως ότι η μέτρηση είναι επισφαλής και ότι το μωρό θα ήταν μικρότερο). Όσο πιο πολύ έχει προχωρήσει η εγκυμοσύνη, τόσο πιο δύσκολο είναι να κάνεις σωστές μετρήσεις. Οι πιο σίγουρες είναι αυτές που γίνονται στην αρχή της εγκυμοσύνης (πριν τις 18 εβδομάδες νομίζω).

To oτι καποια απο εμας εχει εμπιστοσυνη στον γυναικολογο της δεν σημαινει οτι δεν μπορει να κανει λαθος.

Εχω φωτο απο το β επιπεδου που φαινεται καθαρα η περιτυλιξη στον λαιμο του μωρου μου. Τυλιγοταν και ξετυλιγοταν σε καθε υπερηχο. Ο γιατρος το εβλεπε παντα.

Εχω φωτο απο το β επιπεδου που φαινεται καθαρα η περιτυλιξη στον λαιμο του μωρου μου. Τυλιγοταν και ξετυλιγοταν σε καθε υπερηχο. Ο γιατρος το εβλεπε παντα.

Συγχαρητήρια :roll:

Στο μπεμπη μου η περιτυλιξη ητανε στο ποδι του και οταν ρωτησα μου ειπανε οτι μπορει και να μη φανει στον υπερηχο.Φαινεται πιο καθαρα μου ειπανε στο λαιμο....Εγω παντως η αληθεια ειναι οτι εχω προβληματιστει για το χαμηλο βαρους του μωρου μου -2560,39 κ1 -(αν και τωρα ειμαστε 7 κιλα:D) ασχετα με την αποκληση στον υπερηχο.Υπαρχει καποια αλλη μανουλα που ειχε τοσο χαμηλου βαρους μωρο χωρις κανενα προβλημα στην εγκυμοσυνη της?

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Συγχαρητήρια :roll:

Ναι, που ακριβως ειναι το προβλημα? Καταθετουμε τις εμπειριες μας.Και εμενα στον λαιμο την ειχε.

Οσο για το βαρος δεν ξερω αν επαιξε ρολο. Ο δικος μου γεννηθηκε 2750 στις 36+6

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...