Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

Καλησπέρα,διαβάζω στο site οτι μετά τις 6 εβδομάδες εδραιώνεται ο θηλασμός και ήθελα να ρωτήσω πρακτικά τι σημαίνει για μένα παράδειγμα που ταιζω το μωρό με μητρικό μέσω θηλάστρου. ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

να σου κανω μερικες ερωτησεις?

γιατι αντλεις και ταιζεις?δινεις και συμπληρωμα ή μονο το δικο σου γαλα?

ποιο θηλαστρο εχεις και ποσες αντλησεις κανεις το 24ωρο?

το μωρο πως παει απο βαρος?

83hKp3.png

:P

να σου κανω μερικες ερωτησεις?

γιατι αντλεις και ταιζεις?δινεις και συμπληρωμα ή μονο το δικο σου γαλα?

ποιο θηλαστρο εχεις και ποσες αντλησεις κανεις το 24ωρο?

το μωρο πως παει απο βαρος?

δίνω μόνο δικό μου γαλατάκι για αυτο και νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο(symphony), κάνοντας 5-6 αντλήσεις εδώ και 30 μέρες τήν μέρα. το αγοράκι μου έχει (πάρει 1.700 κιλα σε ένα μήνα.απλά ακούω συνέχεια για την εδραίωση και ήθελα να ξέρω τι σημαίνει γιατί ανησυχώ για το γάλα ΄μήπως σταματήσει κάποτε.όσον αφορά τον θηλασμό το στήθος μου πληγώθηκε διότι ήταν όπως καταλαβαίνεις και από το βάρος του λαιμαργούλης και τώρα δεν μπορώ να επανέλθω.Αναμένω απαντησούλα

:P

δίνω μόνο δικό μου γαλατάκι για αυτο και νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο(symphony), κάνοντας 5-6 αντλήσεις εδώ και 30 μέρες τήν μέρα. το αγοράκι μου έχει (πάρει 1.700 κιλα σε ένα μήνα.απλά ακούω συνέχεια για την εδραίωση και ήθελα να ξέρω τι σημαίνει γιατί ανησυχώ για το γάλα ΄μήπως σταματήσει κάποτε.όσον αφορά τον θηλασμό το στήθος μου πληγώθηκε διότι ήταν όπως καταλαβαίνεις και από το βάρος του λαιμαργούλης και τώρα δεν μπορώ να επανέλθω.Αναμένω απαντησούλα

τον πρωτο καιρο το σωμα παραγει συνεχως γαλα, οσο το μωρο θηλαζει ελευθερα, ο οργανισμος καταγραφει αυτες τις αναγκες και ρυθμιζει την παραγωγη του αναλογα με την ζητηση του μωρου..εαν ο θηλασμος ειναι ελευθερος τοτε εδραιωνεται γυρω στις 40 μερες,παραγει δηλαδη τοσο οσο χρειαζεται το μωρο και το μωρο βαζει ικανοποιητικο βαρος..

οι πληγες στο στηθος οφειλονται στην κακη τοποθετηση του μωρου στο στηθος..απλα εαν συνεχισεις ετσι δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι ευκολο να επιστρεψει το μωρο στο στηθος..

83hKp3.png

τον πρωτο καιρο το σωμα παραγει συνεχως γαλα, οσο το μωρο θηλαζει ελευθερα, ο οργανισμος καταγραφει αυτες τις αναγκες και ρυθμιζει την παραγωγη του αναλογα με την ζητηση του μωρου..εαν ο θηλασμος ειναι ελευθερος τοτε εδραιωνεται γυρω στις 40 μερες,παραγει δηλαδη τοσο οσο χρειαζεται το μωρο και το μωρο βαζει ικανοποιητικο βαρος..

οι πληγες στο στηθος οφειλονται στην κακη τοποθετηση του μωρου στο στηθος..απλα εαν συνεχισεις ετσι δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι ευκολο να επιστρεψει το μωρο στο στηθος..

Σε περιπτωση που χρησιμοποιειται θηλαστρο οι 6-8 αντλησεις πρεπει να γίνονται συνεχεια ή μετα το περας των 40 ημερων μπορούν να ελαττωθούν?

Διαφημίσεις

Σε περιπτωση που χρησιμοποιειται θηλαστρο οι 6-8 αντλησεις πρεπει να γίνονται συνεχεια ή μετα το περας των 40 ημερων μπορούν να ελαττωθούν?

σωστη ερωτηση. κι εγω θα ήθελα να γνώριζα

απλα εαν συνεχισεις ετσι δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι ευκολο να επιστρεψει το μωρο στο στηθος..

με ενδιαφέρει κυρίως να παίρνει μητρικό γάλα σε πρώτη φάση.ακόμα να φανταστείς έχω πληγές παρόλο που αντλώ ένα μήνα οπότε μάλλον έχω αποκλέισει τον θηλασμό.

το πρωτοκολλο των αντλησεων θα το βρεις εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

και αφορα τα νοσοκομειακα θηλαστρα.

κανεις δεν μπορει να εγγυηθει σε μια μητερα οτι θα καταφερει να ταιζει το μωρο της αποκλειστικα με το γαλα της,κανοντας λιγοτερες αντλησεις ή με μη νοσοκομειακο θηλαστρο..

83hKp3.png

με ενδιαφέρει κυρίως να παίρνει μητρικό γάλα σε πρώτη φάση.ακόμα να φανταστείς έχω πληγές παρόλο που αντλώ ένα μήνα οπότε μάλλον έχω αποκλέισει τον θηλασμό.

οι πληγες εαν η χοανη δεν ειναι σωστη μπορει να συνεχιζονται για πολυ καιρο ακομα..πως αντιμετωπιζεις τις πληγες εκτος απο το θηλαστρο?

83hKp3.png

το πρωτοκολλο των αντλησεων θα το βρεις εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

και αφορα τα νοσοκομειακα θηλαστρα.

κανεις δεν μπορει να εγγυηθει σε μια μητερα οτι θα καταφερει να ταιζει το μωρο της αποκλειστικα με το γαλα της,κανοντας λιγοτερες αντλησεις ή με μη νοσοκομειακο θηλαστρο..

το πρωτοκολλο αν δεν κανω λαθος αφορα επαναγαλακτισμο.ισχύει το ιδιο και για οσες εχουν ουτως η αλλως γαλα αρκετο και εχουν περασει 40 μερες?

Διαφημίσεις

Έχεις αποκλείσει το θηλασμό λόγω των πληγών ή έχοντας δοκιμάσει και την άντληση προτιμάς την άντληση;

Οι πληγές είναι συνήθως αποτέλεσμα κακής τοποθέτησης του μωρού ή έντασης στις σιαγόνες του μωρού ή ανατομικών θεμάτων (π.χ. κοντού χαλινού) και δεν σχετίζονται με το πόσο λαίμαργο είναι ένα μωρό. Οπότε αν σε ενδιαφέρει να επανέλθεις στον απευθείας θηλασμό, να ξέρεις ότι μπορείς, (χρειάζεται μόνο να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί ο λόγος που οδήγησε στο πλήγωμα των θηλών).

Καλή χρονιά! Σχετικά με τις αντλήσεις, εδώ και δυόμιση μήνες που έχω γεννήσει κάνω 5 την ημέρα, γύρω στα 10-15 λεπτά κάθε φορά. Το γάλα μου δεν έχει μειωθεί καθόλου, αντίθετα είναι τόσο πολύ που εκτός από την μπέμπα ταίζω και το γιο μου. :-)

Μπορείς να δοκιμάσεις με λιγότερες και αν δεις μείωση στο γάλα σου να ξαναπάς στις 6-8. Εγώ αυτό θα έκανα αν δεν έφτανε ο χρόνος. Βέβαια μια ειδικός θα ξέρει να σου απαντήσει καλύτερα, εγώ μιλάω με βάση τη δική μου εμπειρία.