Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μα καθολου νερο?

mamamikaela

Recommended Posts

Βρηκα το ιδιο θεμα αλλα με αλλη ηλικια.Ζητω συμβουλη απο εμπειρες μαμαδες πανω στο θεμα.Η μικρη μου ειναι 16 μηνων και εχουμε τρομερο προβλημα με το νερο και γενικα με οποιοδηποτε υγρο.Απλα δεν το θελει καθολου.Ζητημα να πινει ολη μερα 10-20ml.Εχω δοκιμασει και χυμους διαφορους αλλα ουτε και εκει τα βρηκαμε.Αυτο που με ανησηχει ειναι οτι μου ειπε ο παιδιατρος οτι τελικα το χαμηλο μας βαρος(8,600kg) μπορει να οφειλεται εκει,στο οτι δηλαδη δεν πινει νερο και δεν συγκρατει καλο βαρος.Eχω επισης να πω πως εχω δοκιμασει ολους τους τροπους.Μπιμπερο,ποτηρακι,συριγγα:shock:,κουταλακι,και τελος καλαμακι που καπως καλυτερα ειναι τα πραγματα αλλα και παλι 10-20ml ολη μερα???Oυτε το καλοκαιρι επινε με τοση ζεστη.Καθε συμβουλη δεκτη.Ευχαριστω εκ'των προτερων και συγγνωμη για το ιδιο θεμα.

adEup3.png

Διαφημίσεις

δεν νομιζω να οφειλεται το χαμηλο βαρος στην ελλειψη νερου.....

γαλα πινει????ειναι και αυτο μια ''πηγη'' νερου..........

επισης θα μπορουσες να κανεις τα φαγητα της πιο υγρα/νερουλα........

δεν νομιζω να οφειλεται το χαμηλο βαρος στην ελλειψη νερου.....

γαλα πινει????ειναι και αυτο μια ''πηγη'' νερου..........

επισης θα μπορουσες να κανεις τα φαγητα της πιο υγρα/νερουλα........

Ξενια μου ευχαριστω για την απαντηση.Γαλα πινει πρωι 150-200ml και βραδυ μια απ'τα ιδια.Οσο για το φαγακι της τρωει ακομα αλεσμενα τα παντα και της τα κανω αρκετα αραια γιατι εχουμε και θεμα παλινδρομισης και αναγουλιαζει με τα πιο πυχτα και τα κομματακια.Οκ παιρνει τα υγρα της απο κει αλλα δεν νομιζω πως αρκουν.Αναρωτιεμαι δεν διψαει μετα το μεσημεριανο της και την απογευματινη της κρεμα?Δεν ξερω τι αλλο πια να κανω...:cry:

adEup3.png

μηπως να την επιβραβευεις οταν πινει νερο!να της ταζεις πραγματα!να το κανετε σαν παιχνιδι? πρεπει να βρεις ενα κολπο!

Εννοειται πως της λεω μπραβο και παλαμακια οταν καταφερει να πιει μια γουλιτσα.Το θεμα ειναι οτι δεν της αρεσει και μου το δειχνει.Δηλαδη οταν της δινω να πιει μου το σπρωχνει με το χερακι της και τις περισσοτερες φορες η το κανει μπουρμποληθρες η το αφηνει να χυθει πανω της και γελαει,μαλλον το εχει δει σαν παιχνιδι.:evil:

adEup3.png

Διαφημίσεις

Kατι βρε κοριτσια....καμια ιδεα???

Μα γιατί δεν της αρέσει η γεύση στο νερό; Μήπως έχει το συγκεκριμένο που της δίνεις κάποια μυρωδιά και την ενοχλεί;

Της δίνεις εμφιαλωμένο;

Πέρασα τι ίδια ακριβώς με τον γιο μου:rolleyes:

Είχα δοκιμάσει τα πάντα.......το μόνο που ψιλοέπιασε ήταν σαν παιχνίδι:του έβαζα τα ποτηράκια σε σημείο που και καλά δεν τα φτάνει για να πιει,και αυτός έτρεχε να με διαψεύσει;)Έτσι καταφέρναμε κανένα 100μλ την ημέρα(λίγα πράγματα δηλ.)Στους 18 μήνες αποφάσισε οτι του αρέσει ο χυμός και το χαμομήλι.Οπότε του έδινα 1 χυμό σχεδόν ολόκληρο και κατά τη διάρκεια της ημέρας αραίωνα το χαμομήλι με αρκετό νερό(150μλ με 2 κουταλιές χαμομήλι)

Τώρα που έκλεισε τα 2 επιτέλους πίνει και νερό.Δεν του αρέσει βέβαια(οχι καλό νεό μαμά) αλλά τουλάχιστον το πίνει.Ποτέ δεν το ζητάει.:rolleyes:Πάντα το δίνω μετά απο κάθε γεύμα και όταν τρέχει και κουράζεται και είναι πιοοοοοοοοοο συνεργάσιμος

QgIJp2.png

vjwRp3.png

Ειναι και χειμωνας τωρα και το νερακι δεν ''τραβιεται''....εγω πιστευω πως δεν υπαρχει λογος ανησυχιας μολις πιασουν οι ζεστες θα πινει !!!!!

Δυο παιδακια εχω και δεν πινει κανενα νερο τωρα...αντε μισο ποτηρι του κρασιου ολη μερα μην σου πω....το καλοκαιρι παλι δεν προλαβαιναμε να γεμιζουμε τα κυπελακια τους !!!!

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Διαφημίσεις

Μαλλον εχω εξαντλησει τα παντα πια.Ουτε καλοκαιρι επινε νερο.Εχω δοκιμασει και βρυσης και εμφιαλομενο,κρυο και χλιαρο,με ολους τους τροπους που μπορει να πιει ενα νηπιακι,σε ολες τις ωρες της ημερας.Χυμους φρεσκοστιμενους και σε κουτακι αμιτα και τετοια.Ο παιδιατρος προτεινε αλατι στο φαγητο κατι που κανω ετσι κι'αλλιως και μου ειπε καντο λυσσα.Ωραια να το κανω αλλα τι θα γινει δηλαδη θα τρωει καθε μερα λυσσα στο αλατι φαγητο το μωρο???Ε οχι δεν θα το κανω ευχαριστω.Βαζω αλατακι λιγο οσο πρεπει ισα να το συνηθιζει,ως εκει.Δεν βρισκω αλλη λυση εκτος απο το να προσφερω και οταν πιει καλως.Ευχαριστω κοριτσαρες παντως.

adEup3.png

Κι εγω αυτο θα εκανα στη θεση σου. Εφοσον εχω δοκιμασει τα παντα και το παιδι δυσανασχετει, θα το επαιρνα αποφαση.

Μην αγχωνεσαι, νερο προσλαμβανει και απο τις τροφες και απο το γαλα οπως σου ειπαν. ;)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

• 6 months later...

Το 'γραψα κι αλλού.

Το νερό δεν το πίνουμε (οι άνθρωποι) γιατί είναι... φάρμακο ή έχει... θεραπευτικές ιδιότητες. Το πίνουμε γιατί είναι ΥΓΡΟ, το οποίο ΚΑΘΕ ΥΓΡΟ είναι απαραίτητο στον ανθρώπινο οργανισμό, που κατά το 80% αποτελείται από υγρά.

Οπότε... εφόσον το κάθε μωρό "μπουχτίζει" κάθε μέρα από υγρά (βλ. γάλα, ροφήματα τύπου τίλιο ή χαμομύλι κτλ.), είναι ολίγον τι άτοπο να θέλουμε ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΝΕΡΟ να τους δίνουμε. Θα τουμπανιάσει η κοιλιά τους.

Τα υγρά που ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ τα πίνουν και με το παραπάνω.

Αργότερα που προφανώς θα ΤΡΩΝΕ (και δεν θα "πίνουν-τρώνε", όπως τώρα), τότε προφανώς και θα θέλουν νερό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...