Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσο πια να περιοριζω το παιδι μου για να μην ενοχλει στην πολυκατοικια;

Recommended Posts

Το θέμα ειναι το εξης:εδω και ενα χρονο μενουμε σε οροφοδιαμερισμα

στον τελευταιο οροφο και τους τελευταιους μηνες μετακομισαν απο κατω μας

ενα ζευγαρι,μπηκαν δηλαδη στο καινουριο τους σπιτι.Ενω λοιπον πριν ηταν η κορη

μου ελευθερη να κανει ο,τι θελει τωρα φροντιζω τις ωρες κοινης ησυχιας να κανει

φυσικα ησυχια-τυχαινει βεβαια να ξυπνα κανενα βραδυ κλαιγοντας απο εφιαλτη μεσα

σε κανενα 3λεπτο το πολυ σταματαει.Απλα τρεχει περα δωθε τις υπολοιπες ωρες για λιγο

και σταματαει δεν τρεχει συνεχεια φυσικα και ακουγεται πολυ κατω το πιστευω μιας και η ηχομονωση ειναι χαλια.

Χτυπησαν κανα δυο φορες απο κατω για να καταλαβω και τη σταματησα,τις προαλλες

παιρνει το απογευμα ο αντρας τηλεφωνο και λεει οτι ειναι κουρασμενος ενταξει τη

σταματησαμε, σημερα που ηρθε και ο ξαδερφος της να παιξουν πιο μεγαλος εκεινος

ετρεχαν ,χοροπηδουσαν οντως γινοταν χαμος και ηρθε και μας χτυπησε λεγοντας οτι

ειναι κουρασμενη κ.τ.λ.Εγω τσατιστηκα πολυ,η αδερφη μου πηρε το μικρο και εφυγε

της ειπαμε οτι ναι μεν εχει δικιο αλλα και εμεις εχουμε ενα 3χρονο σχετικα ησυχο που

απλα τρεχει για να εκτονωθει δεν μπορω συνεχεια να της λεω μην τρεχεις μη χοροπηδας

κ.τ.λ.δεν σερνει επιπλα δεν βαραει με διαφορα αντικειμενα οπως αλλα παιδακια.Δηλαδη 2

παρατηρησεις μεσα σε μια βδομαδα;Το θεμα ειναι οτι απο τοτε που μου χτυπησε απο κατω

την περιορισα αρκετα τη μικρη με ρωταει μαμα να τρεξω βγαινω να δω αν λειπει το αυτο

κινητο και αναλογως της λεω-δεν μπορω ομως παντα να την ελεγχω.Εσεις που εχετε ισως

πιο ζωηρα παιδια τι κανετε;

Διαφημίσεις

Πολύ νευρικούς γείτονες έχετε. Περαστικά σας.

Το παιδί να μην το περιορίσεις εφόσον δεν δημιουργείται θέμα σε ώρες κοινής ησυχίας.

Μπορείς να στρώσεις χαλια που θα αποροφήσουν αρκετά τον θόρυβο.

Επιπλέον πρότεινε στους νευρικούς γειτόνους πιο συχνό και εντατικό σεξ ώστε να αποκτήσουν και αυτοί τέκνο και να πάψουν να ενοχλούνται με το δικό σου.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

εμεις εχουμε απο πανω μας μια οικογενεια και εχει ενα σχετικα ησυχο παιδι!ομως η ηχομονωση ειναι δραμα!μιλανε και τους ακουμε!ασε τα καζανακια,ασε τα τριξιματα απο της καρεκλες .ασε τα πλυντηρια τους.ασε την ηλεκτρικη σκουπα!το χειροτερο ειναι το τακουνι!!!!!!!!!!!η γυναικα πηγαινοερχεται με τακουνια νυχτα μερα!μας εχουν τρελανει!δυστυχως δεν μπορεις να κανεις κατι γιατι πως γινεται ν αμην ζεις στο ιδιο σου το σπιτι!αναγκαστικα κ εμεις δεν μιλαμε!αυτα εχουν οι πολυκατοικιες!απλα σε ωρες κοινης υσυχιας που ο αλλος εχει κ αναγκη απο ξεκουραση προσπαθησε ν αμην κανετε φασαρια!

Εμάς οι αποκάτω μας δείχνουν τεραααααααααααστια υπομονή. Βελτιώνει τα πράγματα να υπάρχουν χαλιά στο σπίτι (το καλοκαίρι ψάθες) και τα παιδιά να είναι με κάλτσες δηλαδή να βγάζουν τα παπούτσια μόλις μπουν.

Τώρα για το εάν θα τρέχουν μέσα στο σπίτι, αυτό είναι υποκειμενικό. Εγώ πχ. δεν τους επιτρέπω να τρέχουν έτσι κι αλλιώς μέσα στο σπίτι. Και για να μην χτυπήσουν και γιατί είναι μία κακή συνήθεια για όταν πηγαίνουμε σε άλλα σπίτια. Δεν το θεωρώ καταπίεση, ας εκτονόνωνται έξω από το σπίτι. Δηλαδή και στο εξοχικό που είναι μονοκατοικία, πάλι δεν τους επιτρέπω να τρέχουν μεσα στο σπίτι.

Τίποτα άλλο δεν μπορείς να κάνεις, δυστυχώς. Απλά κάνε ό,τι μπορείς για το θόρυβο του παιδιού -εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις τον κανόνα ότι δεν τρέχουμε μέσα στο σπίτι, όχι γιατί ενοχλούμε τους περίεργους γείτονες αλλά γιατί δεν είναι σωστό- και ζήτησέ τους να δείξουν ανοχή.

να βάλεις τον κανόνα ότι δεν τρέχουμε μέσα στο σπίτι, όχι γιατί ενοχλούμε τους περίεργους γείτονες αλλά γιατί δεν είναι σωστό- και ζήτησέ τους να δείξουν ανοχή.

Γιατί δεν είναι σωστό ένα παιδί να τρέχει στο σπίτι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Διαφημίσεις

Γιατί δεν είναι σωστό ένα παιδί να τρέχει στο σπίτι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Είπα δεν είναι σωστό για μένα. Είπα τους λόγους. Το θεωρώ επικίνδυνο (όπως πχ. και το πηδάνε στους καναπέδες), συνήθως καταλήγει σε κλάματα όταν υπάρχουν και άλλα παιδάκια, σπάμε τα νεύρα των από κάτω, -που γενικά στην περίπτωσή μου είναι ανεκτικοί-, και τέλος, έτσι έχω μάθει εγώ, το σπίτι δεν είναι αυλή.

Αν τα δω στρεσαρισμένα, τα πάω κάπου να εκτονωθούν.

Επίσης, επειδή έδειξες έκπληκτη, ενώ ήμουν εντελώς σαφής

Τώρα για το εάν θα τρέχουν μέσα στο σπίτι, αυτό είναι υποκειμενικό

να σε ενημερώσω ότι υπάρχουν και άλλοι γονείς, που δεν επιτρέπουν στα παιδιά να τρέχουν στο σπίτι, και δεν είναι τόσο σπάνιο αυτό. Δεν τρεχοβολάνε ΟΛΑ τα παιδιά μεσα στα σαλόνια. Αλλά ας μην χαλάσουμε το θέμα της κοπέλας επειδή διαφωνούμε στο ζήτημα αυτό.:wink::wink:

Σιγα μην βαλω περιορισμο στο παιδι να μην τρεχει. Ρε δεν φτανει που τα καθηλωνουμε στην ΤΒ για να περναει η ωρα τους, δεν φτανει που τους εχουμε καταστρεψει την φυση και τις αλλανες να παιζουν, δεν φτανει που τα κλεινουμε σε παιδικους απο τα 1 και πιο νωρις γιατι μας εχουν φαει τα σηκωτια με τις δουλειες, τα χρηματα και τα ωραρια της κολλασης, να μην τρεχουν και να μην παιζουν οπως θελουν στο σπιτι τους? Τι λετε......εμενα και θα τρεξει και θα παιξει και θα ουρλιαξει και θα σηκωσει τον κοσμο στο ποδι και θα ειναι παιδι οσο της περισσευει γιατι μεγαλωνει και σε λιγο δεν θα τα κανει αυτα. Εχουμε καλους γειτονες και καταλαβαινουν. Δεν μας εχουν κανει παρατηρηση ποτε αλλα και εμεις δεν ενοχλουμε μεσημερια και βραδια. Αναμεσα μπορει να γινει χαμος αλλα μπορει και οχι. Αναλογα. Δεν φταει το παιδι, οι γειτονες σας φταινε. Οπως λεει η Ρεα, να κανουν σεξ, να κανουν δικο τους να τους φυγει το μυγιαγγιχτο.........αντε πια με το μακρυ και το κοντο του καθενος.

Παρε τηλ την αστυνομια να ενημερωθεις για τις ωρες κοινης ησυχιας και με ευγενια πες οτι εχω παιδι, οχι σκυλι να το δενω στο μπαλκονι......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

γιατι το σπιτι δεν ειναι γηπεδο!!!!!!και για να μην το κανει λαμπογυαλο!!!!!

επειδή τρέχει;;;;

Δεν διαφωνώ ολα υποκειμενικά είναι, αλλα και το ανίψι μου τρέχει πέρα δώθε αλλά λαμπόγυαλο δεν τα κάνει! Το Ηλεκτράκι μου ακομα δεν τρέχει να το χαρώ.

Άλλο να τρέχει το παιδί, άλλο να πηδα από τον καναπέ και άλλο να πηδά από το μπαλκόνι.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Διαφημίσεις

επειδή τρέχει;;;;

Το Ηλεκτράκι μου ακομα δεν τρέχει να το χαρώ.

Άλλο να τρέχει το παιδί, άλλο να πηδα από τον καναπέ και άλλο να πηδά από το μπαλκόνι.

Σε περιμενει να γεννήσεις Ρεα μου, για να μπρείτε να τρεχετε παρέα. Ξερεις τι ωραία γυμναστική είναι; Καλύτερη και από γυμναστήριο.

Στο θέμα της κοπέλας τώρα. Ο δικός μου δεν τρεχει στο σπίτι, αλλά πετάει πραγματα κάτω. Συνεχώς. Γουστάρει να ακούει το θόρυβο. Και φυσικά δεν τα πετάει στα χαλια. Και επειδή είναι μικρός ακόμα δεν καταλαβαίνει. Ουτε μπορώ να είμαι συνεχως με ένα μη και όχι.

¨οταν υπάρχουν παιδιά, είτε πάνω είτε κάτω, νομίζω ότι πρεπει ανοχή. Πόσο να περιορίσεις ένα παιδί;

Οι γειτονές σου εχουν παιδι; Δεν το αναφέρεις.

Εγώ θα σπυ πρότεινα τις ώρες κοινής ησυχία να ασχολείστε με ήρεμες δραστηριότητες και τις υπόλοιπες να αφήνεις τη μικρή λίγο πιο ελεύθερη. Δυστυχώς όσο πιο πολύ περιορίζεις ένα παιδί, τόσο αντιδρά.

επειδή τρέχει;;;;

Δεν διαφωνώ ολα υποκειμενικά είναι, αλλα και το ανίψι μου τρέχει πέρα δώθε αλλά λαμπόγυαλο δεν τα κάνει! Το Ηλεκτράκι μου ακομα δεν τρέχει να το χαρώ.

Ακόμα και όταν τρέχει, όμως, είναι επικίνδυνο να πέσει, να σκοντάψει πουθενά και να χτυπήσει άσχημα, ειδικά σε καμιά γωνία τοίχου ή τραπεζιού. Έχω δει να συμβαίνει αρκετές φορές.

Νομιζω οτι γενικα πρεπει να γινεται μια προσπαθια για ησυχια στα πλαισια του σεβασμου του αλλου. (εμεις δεν τα εχουμε καταφερει αλλα ευτυχως δεν εχουμε μονιμους γειτονες). Καλο θα ειναι να τειρουνται οι ωρες κοινης ησυχιας πχ.. Προσωπικα θεωρω πιο "βαρυ" να πεταξουν τα αυτοκιντακια στο πατωμα στις 3 το μεσημερι απο το να ξυπνησουν ουλιαζοντας στις 3 το βραδυ. Γιατι το πεταγμα αντικειμενων θα επρεπε να μπορουσα να το ελεξω ενω εναν εφιαλτη ή ενα πονο στο αυτι δεν γινεται...

Οσο για τις φιλες που προτειναν στους γειτωνες να κανουν μωρακι καλο θα ηταν να θυμομασταιο οτι τα μικρα μωρακια θελουν την ησυχια τους και ωρες μη κοινης ησυχιας (μεχρι να γινουν μικρα θηριακια και να κανουν θορυβο)

Σιγα μην βαλω περιορισμο στο παιδι να μην τρεχει. Ρε δεν φτανει που τα καθηλωνουμε στην ΤΒ για να περναει η ωρα τους, δεν φτανει που τους εχουμε καταστρεψει την φυση και τις αλλανες να παιζουν, δεν φτανει που τα κλεινουμε σε παιδικους απο τα 1 και πιο νωρις γιατι μας εχουν φαει τα σηκωτια με τις δουλειες, τα χρηματα και τα ωραρια της κολλασης, να μην τρεχουν και να μην παιζουν οπως θελουν στο σπιτι τους? Τι λετε......εμενα και θα τρεξει και θα παιξει και θα ουρλιαξει και θα σηκωσει τον κοσμο στο ποδι και θα ειναι παιδι οσο της περισσευει γιατι μεγαλωνει και σε λιγο δεν θα τα κανει αυτα. Εχουμε καλους γειτονες και καταλαβαινουν. Δεν μας εχουν κανει παρατηρηση ποτε αλλα και εμεις δεν ενοχλουμε μεσημερια και βραδια. Αναμεσα μπορει να γινει χαμος αλλα μπορει και οχι. Αναλογα. Δεν φταει το παιδι, οι γειτονες σας φταινε. Οπως λεει η Ρεα, να κανουν σεξ, να κανουν δικο τους να τους φυγει το μυγιαγγιχτο.........αντε πια με το μακρυ και το κοντο του καθενος.

Παρε τηλ την αστυνομια να ενημερωθεις για τις ωρες κοινης ησυχιας και με ευγενια πες οτι εχω παιδι, οχι σκυλι να το δενω στο μπαλκονι......

σωστό! Κι ότι το παιδί δεν είναι παρατημένο όπως τα κακομοιρα τα σκυλάκια αλλά σπίτι του και παίζει!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Νομίζω δεν έχει τόση σημασία να κάνεις γκάλοπ τι γείτονες έχει ο καθένας και πόση φασαρία θεωρεί αποδεκτή να έχει στο σπίτι του.

Έχεις κάποιους συγκεκριμένους γείτονες, με συγκεκριμένες "αντοχές". Δεν φαίνονται να είναι ιδιαίτερα "μυγιάγγιχτοι", απλά εκφράζουν αυτό που σκέφτονται. Φαντάζομαι και εσύ έρχεσαι στη θέση τους και αυτά που ακούνε, θα τα άκουγες και εσύ. Και θα προτιμούσες να αναφέρεις κάτι, μήπως και γίνει κάτι, από το να μην κάνεις τίποτα ή να κάνεις απλά υπομονή... μέχρι πότε; Βέβαια δεν εκφράζονται όλοι οι άνθρωποι το ίδιο.

Αν και προσωπικά από το να χτυπάω τοίχους όταν κάτι ξεπερνά τις αντοχές μου (δεν έχει τύχει να έχουν παιδάκι από πάνω μας πάντως και δεν ξέρω), προτιμώ να εμφανιστώ πριν το πράγμα ξεφύγει, και να μιλήσω στον άλλον ήρεμα και ευγενικά.

Οπότε αξιολογείς και πράττεις ανάλογα. Μπορεί αύριο μεθαύριο πράγματι να έχουν δικό τους παιδάκι και γιατί όχι, να δέσει η παρέα με το δικό σου, το πρώτο ή το δεύτερο. Θα είναι πολύ ωραία.

Αν στο μεταξύ έχετε βάλει ταμπέλες ο μυγιάγγιχτος και ο σαματάς, ο ένας στον άλλον, δεν είναι πολύ πιθανό να έχετε τις καλύτερες σχέσεις.

Τα δικά μου παιδάκια δεν τα περιόριζα, αλλά δεν ήθελαν παπουτσια έτσι και αλλιώς. Στο δωμάτιο που είχαν τουβλάκια είχαμε χαλί και είχα μάθει τα παιδιά να μην αδειάζουν απότομα και ξαφνικά όλο του κουτί κάτω, ακόμα και πάνω στο χαλί (χάλαγε και το παρκέ της ιδιοκτήτριας). Φαντάζομαι τι μπορεί να προκαλεί στο νευρικό σύστημα των αποκάτω ο ήχος από τα τουβλάκια που σωριάζονται πάνω στο παρκέ... Οπότε μάθαμε στα παιδιά να παίρνουν ό,τι θέλουν μέσα από το κουτί των παιχνιδιών, αντί να αναποδογυρίζουν το κουτί - και να έχουμε να τα μαζεύουμε και όλα μετά...

Τέλος πάντων, τέτοια παράπονα από τους αποκάτω δεν είχαμε και δεν περιορίζαμε ιδιαίτερα τα παιδιά. Είναι δύσκολο από την άλλη να δώσεις το παιδί την έννοια του τώρα δεν τρέχουμε, μετά μπορούμε να τρέχουμε... Εκτός αν ασχολείστε τις συγκεκριμένες ώρες με ήρεμεν δραστηριότητες, όπως γράφτηκε παραπάνω.

Διαφημίσεις

εγώ θα φρόντιζα τις ώρες κοινής ησυχίας 3-5 και μετά τις 11 το βράδυ να είναι όσο πιο ήσυχη είναι δυνατόν...

από εκεί κ πέρα, αν ήξερα ας πούμε ότι ο γείτονας γυρίζει σπίτι του στις 2κ30 κ θέλει να ξεκουραστεί θα ήμουν ελαστική ως προς αυτό, κ θα άρχιζα την ώρα ησυχίας από τις 2κ30...

από εκεί κ πέρα, θα άφηνα το παιδάκι μου να χαρεί το σπίτι του κ το παιχνίδι του, όπως αυτό το επιθυμεί..τρέχοντας, χοροπηδώντας και παίζοντας τον ταρζαν σε βιβλιοθήκες κ ντουλάπες χωρίς τύψεις συνειδήσεως και μάλιστα τρέχω μαζί της βάζοντας τη μουσική τέρμα, αφού μου έκοψε η άτιμη η κόρη μου το γυμναστήριο, τι να κάνω....

οσον αφορά τον κανόνα μη τρεξίματος στο σπίτι...:shock::shock::shock::shock: εχω απλά να ρωτήσω (ορμούμενη κ από προηγούμενο θέμα βεβαίως) πόσους πια κανόνες να αντέξει ένα παιδί...;

εοσον αφορά τον κανόνα μη τρεξίματος στο σπίτι...:shock::shock::shock::shock: εχω απλά να ρωτήσω (ορμούμενη κ από προηγούμενο θέμα βεβαίως) πόσους πια κανόνες να αντέξει ένα παιδί...;

Ορμούμενη λοιπόν...

Πιστεύω θα βοηθήσει την πορεία της συζήτησης αν δεχτούμε ότι δεν υπάρχουν μόνο 2 κατηγορίες παιδιών + γονιών

1) Γονείς -αντίγραφα των εκπαιδευτών της Τρεμπλίνκα και του Άουσβιτς + παιδιά ρομπότ

2) Γονείς που αρνούνται να πουν μία κουβέντα σε παιδί που ενοχλεί τρίτους - τα αδέρφια του -τους ίδιους τους γονείς + παιδιά μηχανές καταστροφής...

Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις...

Αυτά και περιμένω ώρες εκτός γραφείου να ξαναμπώ στο θέμα... Μην το κλειδώσετε :lol:

Για να διευκρινισω οσον αφορα καποιες ερωτησεις:οι γειτονες μου παιδια δεν εχουν

η κοπελα δουλευει ελαχιστες ωρες αλλοτε πρωι αλλοτε απογευμα τις υπολοιπες

ωρες καθεται ολο στο σπιτι,ο αντρας γυριζει συνηθως απογευμα,η κορη μου απο τις

2 μεχρι τις 6 κανει απολυτη ησυχια γιατι τρωει και μετα κοιμαται,το βραδυ 9μισυ 10 παλι

την πεφτει στον καναπε γαλα ,παιδικα κ.τ.λ οι παρατηρησεις με το σκπουποξυλο και λεκτικα εγιναν σε ωρες ασχετες-οχι ωρες κοινης ησυχιας,η κορη μου ειναι ενα παιδι που ειναι σχεδον ολη μερα σπιτι γιατι εγω εχω και την 10 μηνων κορουλα ειμαι μονη ολη μερα μεσα στο καταχειμωνο που να τρεχω και με τα δυο,οπως καταλαβαινετε παραμελω καποιες στιγμες τη μεγαλη..το θεμα ειναι οτι το τρεξιμο μεσα στο σπιτι δεν με πειραζει τρεχει προσεκτικα χωρις να κανει ζημιες να χτυπαει κ.τ.λαπλα ακουγεται πολυ κατω-το πιστευω γιατι η μονωση ειναι χαλια, αλλα παιζει και πολυ ησυχα με παζλ,δεν τρεχει συνεχεια.Εγω την καταλαβαινω πραγματικα και δεν θα θελα να μαι στη θεση τους για αυτο και χαρηκα πολυ που βρηκα σπιτι σε τελευταιο οροφο αλλα στη δικη της περιπτωση δεν θα εκανα τοσο συχνα παρατηρησεις.Οταν ηρθε της ειπα πως αν ειχα δυνατα μουσικη ευχαριστως να τη χαμηλωνα αλλα το παιδι;α και πολλες φιλιες με την απο κατω δεν θα θελα να εχω.

Ορμούμενη λοιπόν...

Πιστεύω θα βοηθήσει την πορεία της συζήτησης αν δεχτούμε ότι δεν υπάρχουν μόνο 2 κατηγορίες παιδιών + γονιών

1) Γονείς -αντίγραφα των εκπαιδευτών της Τρεμπλίνκα και του Άουσβιτς + παιδιά ρομπότ

2) Γονείς που αρνούνται να πουν μία κουβέντα σε παιδί που ενοχλεί τρίτους - τα αδέρφια του -τους ίδιους τους γονείς + παιδιά μηχανές καταστροφής...

Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις...

Αυτά και περιμένω ώρες εκτός γραφείου να ξαναμπώ στο θέμα... Μην το κλειδώσετε :lol:

όλα αυτά τα κατάλαβες από την ερώτησή μου...; βρε μπράβο φαντασία...

.Οταν ηρθε της ειπα πως αν ειχα δυνατα μουσικη ευχαριστως να τη χαμηλωνα αλλα το παιδι;α και πολλες φιλιες με την απο κατω δεν θα θελα να εχω.

Μιά χαρά της είπες. Κάνε ό,τι μπορείς και ..... ξέχασέ το!

α και πολλες φιλιες με την απο κατω δεν θα θελα να εχω.
να μην έχεις φιλίες με κανένα, δεν αξίζει, κι εμείς οροφοδιαμέρισμα, είπαμε θα έχουμε καλές σχέσεις και μας πατάνε όπου βρουν. Μέχρι και λεφτά μας χρωστάνε.

Αν είμαι σε αυτό το σπίτι όταν ξεπεταχτεί το παιδί μου θα παίζει όπως και όποτε θέλει, θα κάνει ό,τι θέλει αρκεί να μη σπάει τα πράγματά μου, να μην πειράζει τα νεύρα μου, θα παίζει με όποιον, όποτε και όπως θέλει (πηδώντας, γελώντας, τρέχοντας) αρκεί να μην είναι ώρα κοινής ησυχίας. (την οποία εγώ στη μεγενθύνω και στη βάζω 2-6 το μεσημέρι) και εννοείται το βράδυ από νωρίς.

Στο σπίτι μου δε θα ξανααφήσω κανένα να μου κάνει υποδείξεις πως θα ζήσω, όποιου δε του αρέσει κάθετι νόμιμο που κάνω μπορεί να βρεί σπίτι αλλού.

Ας κοιτάξουν οι άλλοι τις παρανομίες τους και ας αφήσουν τους αποπάνω ήσυχους. Πολύ τους πάει που ασχολούμαστε και νοιαζόμαστε και τόσο κούκλα μου.

Ζήσε το παιδί σου κι άσε το παιδί να ζήσει μες το σπίτι του.

Μπορείς να του μάθεις ότι το μεσημέρι δεν κάνουμε φασαρία, μη μπλέκεις να τσεκάρεις αν λείπει δε λείπει ο αποκάτω, μην έχεις πολλά πολλά, κράτα τυπικες σχέσεις όσο προλαβαίνεις μα με κακό γείτονα άκρη δε θα βγάλεις. Γι'αυτό σου λέω κάνε όσα προβλέπει ο νόμος και είσαι ΟΚ.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

O καθένας έχει τις απόψεις του σύμφωνα με τις εμπειρίες του. Στο παλιό μας διαμέρισμα ζούσε από πάνω μας μια οικογένεια από την Πολωνία. Η φασαρία ήταν τραγική. Τα παιδάκια έτρεχαν όλη μέρα με τα αθλητικά παπούτσια τους, έπαιζαν μπάλα μες στο σπίτι, που τη χτυπούσαν κάτω στο πάτωμα, και γενικά ήταν βασανιστικό. Επίσης ακουγόταν πολύ ό,τι μπορούσε να συρθεί, καρέκλες, τραπέζια κ.λπ.

Πιστεύω πως το πρόβλημα περιορίζεται αν, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, τα παιδιά φορούν καλτσάκια ή μαλακά παντοφλάκια και το σπίτι είναι στρωμένο. Και συμφωνώ ότι το σπίτι δεν είναι γήπεδο, αλλά θα υπάρξουν και κάποιες στιγμές που ένα παιδί θα "λυσσάξει", κι αυτό κατανοητό είναι σε ώρες εκτός κοινής ησυχίας. Αλλά, σκεφτείτε τώρα να θες να κοιμηθείς λίγο παραπάνω το σάββατο το πρωί ή τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου και να μην μπορείς. Είναι κάτι που δεν παλεύεται!

Με αμοιβαία κατανόηση νομίζω πως όλα γίνονται. Δεν μπορείς να ζητάς από ένα παιδί να μην "αναπνέει" που λέει ο λόγος, αλλά και η οικογένεια του παιδιού πρέπει να είναι κι αυτή κάπως προσεκτική και προνοητική.

it's never too late to start all over again

Πιστευω οτι ο σεβασμος πρεπει να ειναι αμοιβαιος και τις ωρες κοινης ησυχιας ολοι οφειλουμε να κανουμε ησυχια.

Αλλα ολα ειναι σχετικα, καταλαβαινω οτι το να ακους τους απο πανω σου ολη μερα δεν ειναι ωραιο αλλα αν εχουν παιδακι τι να κανουν? Δεν μπορεις να τα βαλεις με το τριχρονο. Σε λογικα πλαισια βεβαια, δεν εννοω να παιζει ολη μερα μπαλα και να πεταει οτι βρει ή να σερνει επιπλα. Αλλα αν κλαιει μες τη νυχτα ή μιλαει πιο δυνατα στη διαρκεια της μερας ή τρεχει (ενταξει οχι ολη μερα αλλα ελεος παιδι ειναι θα τρεξει) τοτε κανουμε υπομονη.

Αν κανουν παιδι τον πρωτο χρονο νομιζω θα σε πρηξουν να κανετε ησυχια γιατι το νεογεννητο κοιμαται. Εννοειται και θα πρεπει να προσπαθεις να κανετε ησυχια αλλα δυστυχως αυτα εχουν οι πολυκατοικιες. Δεν ειναι θεμα γαιδουριας αλλα θεμα ηχομονωσης. Δεν μπορεις να καθεσαι στο ενα ποδι ολη μερα για να μην ενοχλησεις την γειτονισα, καποιες ωρες θα σε ακουει. Και καποιες ωρες θα την ακους και εσυ, δεν ακουνε μονο οι απο κατω αλλα και οι πανω.

Βασικα εγω θα της μιλαγα. Την επομενη φορα που θα ερθει για παρατηρηση θα της ελεγα πολυ ευγενικα οτι καταννοω την ενοχληση της αλλα πρεπει και αυτη να καταλαβει τη δικη μου θεση, οτι προσπαθω να κανω ησυχια, ειδικα τις ωρες κοινης ησυχιας και τη νυχτα. Αλλα παιδια ειναι και θα παιξουν και θα τρεξουν, τα επιβλεπω ωστε να μην ενοχλουν πολυ αλλα δεν μπορω να τα δεσω στο μπαλκονι οπως πολυ σωστα της ειπες. Ας κανει την υπομονη της ή ας σου πει ποιες ωρες ξεκουραζονται ωστε να προσεχεις. Πχ μπορει το μεσημερι να λειπουν και να γυρνανε στις 6 απο τη δουλεια τους οποτε 6-7 το απογευμα να θελουν λιγο την ησυχια τους.

Εμενα ο μικρος δεν τρεχει ακομα....οπουνα'ναι θα ερθει κι αυτο.Επισης δεν κλαιει...ουτε φωναζει.

Ειναι ομως μεγαλος φασαριας.Εχει κολλησει με μια παλιοκαρεκλα και τη σερνει γυρω γυρω.Βασικα ειναι και η μονη καρεκλα που υπαρχει στο σπιτι ολα τα υπολιπα τραπεζακια ,καρεκλες ακι τετοια επιπλα τα εχουμε διωξει.Ανοιγοκλεινει το ντουλαπι της κουζινας...ενα που εχω αφησει ανοιχτο για να χαζευει τηω ωρα που μαγειρευω...τα υπολοιπα τα εχω κλεισει.Οτι μεταλλικο βρεθει στα χερια του το βαραει κατω...οχι στο χαλι βεβαιως βεβαιως....στο πλακακι να ακουγεται.Χτυπαει την πορτα με τα χερια του.Παει και ξεθαβει τα κουτια απο το γαλα εβαπορε...και τα σερνει μεσα στο σπιτι.Ειναι γενικως του θορυβου.

Τις ωρες κοινης ησυχιας ειναι κυριος γιατι πολυ απλα κοιμαται...τις υπολοιπες ωρες ομως δε βαζει κωλο κατω.Ασε που ξυπναει απο τις 7 το πρωι...καθεται κανα μισαωρο φρονιμος και μετα αρχιζει.

Ευτυχως που μετακομιζουμε σε λιγο καιρο και το ξερουν οι ενοικοι της πολυκατοικιας...αλλιως νομιζω θα ειχαν μαζεψει υπογραφες να μας διωξουν.

Καλημέρα!Θα σου πω εγώ την άποψή μου που είμαι και παθούσα στο μέγιστο βαθμό.Δεν ξέρω αν οι από κάτω σου είναι περίεργοι ή κακοί ή οτιδήποτε άλλο, γιατί οι δικοί μου είναι όλα αυτά και πολύ περισσότερα, αλλά ξεκίνα να μην τους δίνεις σημασία και θάρρος.Την πρώτη φορά που είχα αντίστοιχο περιστατικό με τους από κάτω μου, δεν είχα καν γεννήσει.Ήρθε ευγενέστατος στην πόρτα μου λέγοντας ότι πρέπει να κάνουμε πιο πολύ ησυχία γιατί η γυναίκα του είναι άρρωστη και κοιμάται νωρίς.Απάντησα ευγενικά και έκανα πίσω.Άλλη φορά χτύπαγα έναν καφε στη φραπεδιέρα 6 το απόγευμα και ο κύριος ενοχλήθηκε, όπου και πάλι μου την είπε και πάλι αντέδρασα ήρεμα και ευγενικά.Μέχρι να γεννήσω είχε ανέβει συνολικά 10 φορές στην πόρτα μου για παρατήρηση και εγώ το ζώον αντί να του το κόψω, επειδή είμαι ευγενής άνθρωπος τον αντιμετώπιζα στο στυλ "μας συγχωρείται" "δεν νομίζω να κάναμε τόσο πολύ θόρυβο αλλά θα το κοιτάξουμε" κλπ

Τη μέρα που γεννούσα το πρώτο παιδί, ήταν η ώρα 8 το βράδυ και τρέχαμε πανικόβλητοι να ετοιμαστούμε γιατι έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο εσπευσμένα.Άρχισαν αυτοί να μου κοπανάν το ταβάνι τους και πάτωμά μου με σκουπόξυλα!Κατεβαίνοντας κάτω ο άντρας μου για να τους πει ότι μην κοπανάτε την αναστατώνεται και φεύγουμε για μαιευτήριο, του έκλεισαν την πόρτα στα μούτρα με βρισιές που δεν μπορείς να φανταστείς.Μερικούς μήνες μετά ήρθε η μήνυση!!!Μας είχαν κάνει μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας και επίθεση, ότι και καλά ο άντρας μου με τη βία προσπάθησε να μπει στο σπίτι τους!!!Είπες τίποτα???

Ήρθε και το παιδί και ακολούθησαν διάφορα κουλά, του στυλ να κλαίει το νεογέννητο από κολικούς και αυτοί να κοπανάν και να φωνάζουν από τον φωταγωγό "ζώα, βλάχοι αμόρφωτοι κλαίει το σκασμένο δεν το ακούτε?"Λες και εμείς τη βρίσκαμε με ένα μωρό να κλαίει μες στη νύχτα!

Έκανα υπομονή, δεν μίλαγα, περιορίζαμε τις κινήσεις μας, τον τρόπο που σκουπίζαμε, το μωρό που μεγάλωνε και πέταγε παιχνίδια ή έπεφτε κάτω στην προσπάθειά του να περπατήσει!Περίμενα να πάει Μαίος για να φύγουν να πάνε στο εξοχικό τους κι ξέδινα μέχρι τον Σεπτέμβρη που γύρναγαν!Κοίταγα αν λείπει το αυτοκίνητο, όπως εσύ, και άλλα πολλά!

Μέχρι που κάποια μέρα ο μικρός ήταν στο καρεκλάκι που τρώει, 14 μηνών και κουνήθηκε πάνω κάτω, με αποτέλεσμα να τρίξει το καρεκλάκι το πάτωμα1Η ώρα 18:30 το απόγευμα.Ο τύπος άρχισε να κοπανάει με μία σκάλα, το μωρό άρχισε να ουρλιάζει διότι χέστηκε πάνω του , εγώ να φωνάζω σταμάτα τρομάζεις το παιδί και ξαφνικά το παιδί να έχει μείνει από το κλάμα με κρατημένη αναπνοή!Οι απο κάτω να έχουν βγει στο μπαλκόνι και να μας βρίζουν και εμείς να προσπαθούμε να συνεφέρουμε το παιδί!Περαστικοί να τους λένε "μην βρίζετε έτσι, τι πράγματα είναι αυτά" και αυτοί εκεί το χαβά τους!Φάγαμε και άλλη μήνυση σε πληροφορώ για αυτό το σκηνικό!

Και επειδή μακρυγόρησα κόφτο τους τώρα!Σεβάσου απλά τις ώρες κοινής ησυχίας και τέλος.Μην πιέζεις και περιορίζεις το παιδί σου!Εγώ το έκανα με τον μεγάλο και μου γύρισε μπουμερανκ!Συνέχεια μη και μη και μη!Στο τέλος το παιδί προτιμάει το σπίτι των παππούδων του γιατί εκεί οι γείτονες έχουν κατανόηση και δεν τους πειράζει αν θα παίξει και μισή ώρα μπάλα στο μπαλκόνι το απόγευμα!Περιόρισε το παιδί σου στο μέτρο που ενοχλεί και εσένα.Δηλαδή ούτε εγώ μπορώ όλο το απόγευμα να ακούω τον μεγάλο να τρέχει, να κοπανιέται, ή να παίζει μπάλα.Θα του δώσω όμως κάποιο χρόνο για να τα κάνει και αυτά!Θα του δώσω όμως και χρόνο να κάνει και πιο ήρεμες δραστηριότητες.Όμως τις ώρες κοινής ησυχίας δεν ακούγεται κιχ!

Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010