Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Recommended Posts

ΑΓΛΑΙΑ Η ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ,

ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΗΤΕΡΑ.ΕΧΩ ΕΝΑ ΒΡΕΦΑΚΙ 1 ΜΗΝΟΣ,ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.

ΓΕΝΝΗΣΑ 16/11 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΑ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΣΚΙΣΕ ΤΟΝ ΤΡΑΧΗΛΟ ΕΙΧΑ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΛΑΝΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΡΑΨΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ.ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ 3 ΜΕΡΕΣ ΑΦΟΥ ΗΜΟΥΝ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΑΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΡΕΦΟΤΑΝΕ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΓΑΛΑ,ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΕΙΧΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΔΕΙΑΖΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΞΕΝΟ ΣΕ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΥΠΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ APTAMIL EC . ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΧΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΕΠΙΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΛΙΓΑ ml ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ,ΠΙΑΝΕΙ ΤΗ ΘΗΛΗ,ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ,ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΗΣΩ ΔΕΝ ΗΡΕΜΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΣΗΜΕΡΑ,ΕΧΕΙ ΘΗΛΑΣΕΙ 4-5 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΘΕΛΕΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ.ΤΗΣ ΕΒΓΑΛΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ-ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ-ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑ.ΤΟ ΠΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΑΛΛΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΞΙΝΙΖΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΑΛΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΕΜΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΕΙ ΞΕΝΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ?Η ΕΠΕΙΔΗ ΤΡΩΩ ΛΙΓΗ ΜΕΡΕΝΤΑ Η ΠΙΝΩ ΠΟΛΥ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40

Β. Το φύλο του βρέφους ΚΟΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 16/11/11 3200

19/11/11 2950

28/11/11 3250

1/12/11 3390

9/12/11 3670

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.6-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει 6

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 60ml ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ 120-140 ΒΡΑΔΥ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)180-200ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. NUK

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 2

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι ΑΝΑΛΟΓΑ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20 ΛΕΠΤΑ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6-8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Διαφημίσεις

Αν κατάλαβα καλά πίνει από μπουκάλι και δικό σου γάλα χωρίς πρόβλημα;

Αν είναι έτσι, τότε σίγουρα δεν φταίει η ποιότητα στο γάλα σου και άρα όχι αυτά που τρως.

Δεν νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω τόσο πολύ αλλά το μόνο που μπορώ να σου πω μέχρι να δουν το μήνυνα σου εμπειρότερες κοπέλες είναι ότι το θήλαστρο που χρησιμοποιείς δεν είναι το σωστό. Αν συνεχίσεις να αντλείς με αυτό θα έχεις πρόβλημα.

Μήπως έχεις πολύ ροή στο στήθος τις τελευταίες μέρες και για αυτό δυσανασχετεί;

Πάντως χαλάρωσε και έχε υπομονή. προσπάθησε να βάζεις το μωρό στο στήθος όταν δεν είναι πολύ πεινασμένο και το στήθος σου δεν είναι πολύ πρησμένο. Έχε ηρεμία γιατί αυτά καταλαβαίνουν το συναισθημά μας και η κατάσταση δυσκολεύει περισσότερο.

Αρνείται το ίδιο όλη την ημέρα ή κάποιες συγκεκριμένες ώρες; Έχεις δοκιμάσει να την ταίσεις από το στήθος όταν κοιμάται και είναι χαλαρή;

Παρακαλώ αν κάνω λα΄θος να με διορθώσει όποια πιο έμπειρη δει το θέμα.

Μην ανησυχείς όλα θα λυθούν. Αυτές είναι φυσιολογικές δυσκολίες του πρώτου καιρού.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Καταρχιν σε ευχαριστω παρα πολυ που απαντησες,πραγματικα ειμαι χαλια ψυχολογικα γιατι δεν ξερω τι να κανω.ειμαι ανχωμενη πολυ και σιγουρα το καταλαβαινει το μωρο.

το βραδυ που ξυπναει 3 φορες,τρωει κανονικα και χωρις κλαμματα και συνηθως το στηθος μου ειναι πρισμενο.την ημερα και κυριως το βραδυ και και το μεσημερι αρνειται.

δεν ξερω τι να υποθεσω και τι να κανω.:(

• Επιστημονική συνεργ.

Κική, στο παρακάτω λίνκ θα βρεις οδηγίες για σωστή άντληση και οδηγίες για να αυξήσεις τη συνεργασία του μωρού

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Για να ενθαρρύνετε το μωρό να θηλάσει προσπαθείστε τα παρακάτω:

Πότε να προσπαθείτε το θηλασμό:

-όταν το μωρό δεν είναι πολύ πεινασμένο ή πολύ νυσταγμένο

-όταν το μωρό χαλαρώνει ή κοιμάται

-περπατώντας και κρατώντας το μωρό αγκαλιά

-κάνοντας μπάνιο μαζί με το μωρό

-σε ένα ήσυχο δωμάτιο χωρίς πολλά φώτα

-σε μια κουνιστή πολυθρόνα

-όταν ακούτε απαλή μουσική

Αυξάνοντας την επαφή:-Δώστε το μωρό όσο πιο πολύ δερματική επαφή μπορείτε

-Ξοδέψτε περισσότερο χρόνο με αγκαλιά και νταντέματα

-Χρησιμοποιείστε ένα σλινγκ ή ένα μάρσιπο για να έχετε το μωρό πάνω σας ανάμεσα στα γεύματα

-Να κάνετε μπάνιο μαζί

-Να κοιμόσαστε μαζί

Στο στήθος:

-Βεβαιωθείτε ότι το μωρό είναι σωστά τοποθετημένο στο στήθος χωρίς να σας πονά, έτσι το μωρό παίρνει περισσότερο γάλα

-Μια σταγόνα γάλα στο στήθος αυξάνει τις πιθανότητες να πιάσει το μωρό πιο σύντομα

-Μιλάτε στο μωρό. Μπορεί τα μωρά να μην καταλαβαίνουν τις λέξεις αλλά καταλαβαίνουν τον τόνο της φωνής. Επιβραβεύστε το μωρό όταν τα καταφέρνει!

-Προσπαθείστε να κάνετε το θηλασμό μια θετική εμπειρία για σας και το μωρό. Αν το μωρό είναι ανήσυχο μην προσπαθείτε να το θηλάσετε. Περιμένετε να ηρεμήσει. Αν το μωρό αρνείται το στήθος είναι καλύτερα να μην το πιέσετε και να δώσετε το μητρικό γάλα με άλλο τρόπο.

-Να είστε υπομονετική τόσο με τη συμπεριφορά του μωρού σας όσο και με τον εαυτό σας! :-)

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

Καταρχιν σε ευχαριστω παρα πολυ που απαντησες,πραγματικα ειμαι χαλια ψυχολογικα γιατι δεν ξερω τι να κανω.ειμαι ανχωμενη πολυ και σιγουρα το καταλαβαινει το μωρο.

το βραδυ που ξυπναει 3 φορες,τρωει κανονικα και χωρις κλαμματα και συνηθως το στηθος μου ειναι πρισμενο.την ημερα και κυριως το βραδυ και και το μεσημερι αρνειται.

δεν ξερω τι να υποθεσω και τι να κανω.:(

Κοίταξε να δεις, και εμένα στην ηλικία του ήταν δύσκολα, κυρίως το απόγευμα και το βράδυ. Τότε είχε πιο έντονα πονάκια και δεν συνεργαζόταν με τίποτα. Να είσαι ήρεμη και όλα θα φτιάξουν. Πρόσεξε πάντως να μην είναι πολύ πρησμένο το στήθος σου ότα θηλάζεις γιατί μπορεί να έχει πολύ ροή και να το ενοχλεί. Αν είναι πολύ πρησμένο βγάζε λίγο στην αρχή πριν βάλεις το μωρό ίσα ίσα να ξεπρηστεί.

Κάνε και όλα όσα σου έγραψε η Αγλαία. Σιγά σιγά θα τα βρείτε. Μην ανησυχείς. Στην αρχή είναι λίγο ζόρικα για μερικά μωρά που θηλάζουν αλλά στη συνέχεια όλα φτιάχνουν. Μερικά μωρά έχουν περισσότερες ενοχλήσεις από άλλα στο πεπτικό τους. Και εμένα έτσι ήταν και θηλάζει ακόμη (2 χρονών).

Να σκέφτεσαι ότι το δικό σου γάλα είναι το πιο εύπεπτο και το καλύτερο που του προσφέρεις.

Έχε υπομονή, ηρέμησε και θα δεις που όλα θα πάνε καλά. Προσπάθησε να μην δίνεις ξένο όσο μπορείς και πρόσεχε με τις αντλήσεις (θήλαστρο, ώρες κ.τ.λ.) ωστε να μην μειωθεί η παραγωγή σου και όλα θα πάνε καλά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες,αγλαια διαβασα τα link που παραθετεις και ειναι οντως πολυ διαφωτιστικα.ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα ισως γιατι ηρεμησα λιγο με την βοηθεια σας και μπορεσα εγω να συνεργαστω καλυτερα μαζι της.Χτες θηλασε ολη την ημερα και δυστυχως το βραδυ τις εδωσα ξενο γιατι το στηθος μου δεν ειχε σταγονα γαλα.οσο και να το πιεσα τιποτα και αυτη αρνιοταν να ρουφηξει για να ξεκινησει η παραγωγη και ουρλιαζε.Σημερα παλι εκει που ετρωγε μονο απο το ενα στηθος και χορταινε τωρα τρωει και απο τα δυο και μαλιστα οταν η ροη πεφτει πολυ αρνειται να συνεχισει να θηλασει.Αυξησε το φαγητο που τρωει κατα πολυ.Τι να κανω για να αυξησω την ποσοτητα του γαλακτος?Με το θηλαστρο που προσπαθησα δεν εβγαζα τιποτα,γιατι δεν προλαβαινει μαλλον να γεμισει το στηθος με μεγαλη ποσοτητα για να την βγαλει.

Σας ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση και τις τοσο πολυτιμες συμβουλες σας.:shock:

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες,αγλαια διαβασα τα link που παραθετεις και ειναι οντως πολυ διαφωτιστικα.ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα ισως γιατι ηρεμησα λιγο με την βοηθεια σας και μπορεσα εγω να συνεργαστω καλυτερα μαζι της.Χτες θηλασε ολη την ημερα και δυστυχως το βραδυ τις εδωσα ξενο γιατι το στηθος μου δεν ειχε σταγονα γαλα.οσο και να το πιεσα τιποτα και αυτη αρνιοταν να ρουφηξει για να ξεκινησει η παραγωγη και ουρλιαζε.Σημερα παλι εκει που ετρωγε μονο απο το ενα στηθος και χορταινε τωρα τρωει και απο τα δυο και μαλιστα οταν η ροη πεφτει πολυ αρνειται να συνεχισει να θηλασει.Αυξησε το φαγητο που τρωει κατα πολυ.Τι να κανω για να αυξησω την ποσοτητα του γαλακτος?Με το θηλαστρο που προσπαθησα δεν εβγαζα τιποτα,γιατι δεν προλαβαινει μαλλον να γεμισει το στηθος με μεγαλη ποσοτητα για να την βγαλει.

Σας ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση και τις τοσο πολυτιμες συμβουλες σας.:shock:

Αν διαβάσεις προσεκτικά τις οδηγίες για επαναγαλακτισμό θα δεις ότι για να αυξήσεις την παραγωγή πρέπει να δίνεις ερέθισμα στο στήθος ανεξάρτητα αν βγάζεις γάλα ή όχι. Κάνε τις αντλήσεις που πρέπει (αν θυμάμαι καλά 8 αντλήσεις συνολικά το λιγότερο και οπωσδήποτε μια μεταμεσονυκτια με συνολικό ημερήσιο ερέθισμα 2οο λεπτά. Διάβασε όμως ξανά μήπως κάνω λάθος). Πρέπει να έχεις υπομονή. Αν ακολουθήσεις κατά γράμμα το πρωτόκολλο αντλήσεων η παραγωγή σου θα αυξηθεί αλλά χρειάζεται περίπου από 3 μέρες εώς και μια εβδομάδα. Παράλληλα με τις αντλήσεις βάζε το μωρό στο στήθος όσο συχνά μπορείς. Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά. Δίνε πάντα προταιρεότητα στο να θηλάζει το μωρό και μετά κάνε και άντληση. Δεν έχει σημασία αν βγάζεις γάλα. Έχε υπομονή. Τα πάτε καλά.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Εκτός από τις αντλήσεις δοκίμασε και συχνές εναλλαγές στο στήθος.

Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να σε δει σύμβουλος γαλουχίας;

Μενω ξανθη και δεν νομιζω να υπαρχει συμβουλος γαλουχιας εδω.

απο οτι καταλαβα πρεπει να νοικιασω θηλαστρο μιας και το κοστος για τα θηλαστρα που αυξανουν την παραγωγη ειναι ακριβα,και δεν ξερω καν αν νοικιαζουν καποιος εδω.Το NUK που εχω δεν πρεπει να κανει δουλεια.

και παλι ευχαριστω για τις συμβουλες.:shock:

Διαφημίσεις

Αν διαβάσεις προσεκτικά τις οδηγίες για επαναγαλακτισμό θα δεις ότι για να αυξήσεις την παραγωγή πρέπει να δίνεις ερέθισμα στο στήθος ανεξάρτητα αν βγάζεις γάλα ή όχι. Κάνε τις αντλήσεις που πρέπει (αν θυμάμαι καλά 8 αντλήσεις συνολικά το λιγότερο και οπωσδήποτε μια μεταμεσονυκτια με συνολικό ημερήσιο ερέθισμα 2οο λεπτά. Διάβασε όμως ξανά μήπως κάνω λάθος). Πρέπει να έχεις υπομονή. Αν ακολουθήσεις κατά γράμμα το πρωτόκολλο αντλήσεων η παραγωγή σου θα αυξηθεί αλλά χρειάζεται περίπου από 3 μέρες εώς και μια εβδομάδα. Παράλληλα με τις αντλήσεις βάζε το μωρό στο στήθος όσο συχνά μπορείς. Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά. Δίνε πάντα προταιρεότητα στο να θηλάζει το μωρό και μετά κάνε και άντληση. Δεν έχει σημασία αν βγάζεις γάλα. Έχε υπομονή. Τα πάτε καλά.

Σε ευχαριστω παρα πολυ τα λογια σου ειναι πολυ παρηγορα.Πολυ μανικι μου ακουγεται αλλα τι να κανουμε για τα παιδακια μας οτι μπορουμε.:shock:

απο οτι καταλαβα πρεπει να νοικιασω θηλαστρο μιας και το κοστος για τα θηλαστρα που αυξανουν την παραγωγη ειναι ακριβα,και δεν ξερω καν αν νοικιαζουν καποιος εδω.Το NUK που εχω δεν πρεπει να κανει δουλεια.

Πρώτα θα προσπαθήσεις με το μωρό και τις συχνές εναλλαγές στήθους. Όσο αυξάνεται η συνεργασία του μωρού και κάθεται στο στήθος τόσο πιο πολύ θα αυξάνεται η παραγωγή σου. Δεν είναι άκρως απαραίτητες οι αντλήσεις αλλά με αυτές θα έχεις πιο γρήγορη αύξηση στην παραγωγή σου και δεν θα απελπιστείς.

Όταν η παραγωγή σου είναι τόση ώστε το μωρό να μην θέλει συμπλήρωμα και συνεργάζεται δεν χρειάζονται πια οι αντλήσεις.

Εγώ έκανα επαναγαλακτισμό στο 2ο μήνα και αφού το γάλα μου είχε μειωθεί στο μισό. Σε 15 μέρες δεν χρειαζόμουν πια αντλήσεις.

Ναι το θήλαστρο που έχεις είναι τελείως ακατάλληλο για αυτή τη δουλειά. Δεν σου προσφέρει τίποτα και σε εξαντλεί σωματικά και ψυχολογικά.

Το θήλαστρο δεν είναι ακριβό για να το νοικιάσεις. Είχα υπολογίσει ότι το ξένο γάλα θα μου έβγαινε πολύ πιο ακριβό γιατί ήταν και φαγανή και θέλαμε και ειδικό γάλα.

Μπορείς να το νοικιάσεις όπου και αν βρίσκεσαι στην Ελλάδα (νομίζω είναι στην αρχή περίπου 80 ευρώ και μετά γύρω στα 60 και αν το κρατήσεις για καιρό είναι 50, αλλά ρώτα για σιγουριά)

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

Σκέψου ότι η ταλαιπωρία θα είναι για λίγο καιρό, ίσως κάνα διμηνο ακόμη μέχρι να βρείτε τους ρυθμούς σας, αλλά μετά θα είναι πολύ πιο εύκολα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Αχ.. ο αγωνας συνεχιζεται...μαχη για να φαμε,αν δεν ειναι γεματο το στηθος δεν καθεται λεπτο παραπανω.οποτε η παραγωγη δεν αυξηθηκε.αντε να δουμε..:-(

Αχ.. ο αγωνας συνεχιζεται...μαχη για να φαμε,αν δεν ειναι γεματο το στηθος δεν καθεται λεπτο παραπανω.οποτε η παραγωγη δεν αυξηθηκε.αντε να δουμε..:-(

κουκλα γεια σου.τι κανεις?και μενα ο μικρος μου μερικες φορες αρνειται το στηθος και αυτο γιατι ειτε πειναει πολυ ειτε γιατι εχω αγχος νευρα και το νοιωθει ειτε γιατι η ροη ειναι αρκετα μεγαλη.βασικα το κυριως μου προβλημα ειναι αυτο.ειναι πολυ μωρο και λογικο να εισαι αγχωμενη.θα βρεις τη σειρα σου.απ'οτι ξερω το θηλαστρο δεν βοηθαει στη διατηρηση ης γαλουχιας το αντιθετο.της δινεις ξενο πριν ή αφου θηλασεις?

Εκτός από τις αντλήσεις δοκίμασε και συχνές εναλλαγές στο στήθος.

Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να σε δει σύμβουλος γαλουχίας;

Νομός Ξάνθης - Ξάνθη

Μιλόσλαβα (Μιλένα) Ρούζκοβα

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

http://www.thilasmos.net/brc.html

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Νομός Ξάνθης - Ξάνθη

Μιλόσλαβα (Μιλένα) Ρούζκοβα

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

http://www.thilasmos.net/brc.html

Sofuka σε ευχαριστω για την πληροφορια,ομολογω οτι δεν το ηξερα οτι υπαρχει και εδω,απλα η συγκεκριμενη Ιατρος ειναι γυναικολογος στο ΙΚΑ,και αντιμετωπιζει σοβαρο προβλημα υγειας και δε εργαζεται πλεον και το ιατρειο της ειναι κλειστο..

κουκλα γεια σου.τι κανεις?και μενα ο μικρος μου μερικες φορες αρνειται το στηθος και αυτο γιατι ειτε πειναει πολυ ειτε γιατι εχω αγχος νευρα και το νοιωθει ειτε γιατι η ροη ειναι αρκετα μεγαλη.βασικα το κυριως μου προβλημα ειναι αυτο.ειναι πολυ μωρο και λογικο να εισαι αγχωμενη.θα βρεις τη σειρα σου.απ'οτι ξερω το θηλαστρο δεν βοηθαει στη διατηρηση ης γαλουχιας το αντιθετο.της δινεις ξενο πριν ή αφου θηλασεις?

Φιλη μου σε ευχαριστω παρα πολυ για την υποστηριξη,και γενικα σας ευχαριστω ολες για την υποστηριξη και τις συμβουλες σας.καλα που υπαρχει και αυτο το site, και οι τοσο πολυτιμες συμβουλες σας γιατι διαφορετικα οι μητερες ειναι τοσο λαθος πληροφορημενες και τοσο φοβησμενες που νιωθουν μοναξια στη διαρκεια του θηλασμου και πολλες φορες κοβουν και τον θηλασμο.Ευτυχως τα πραγματα φταξανε με το θηλασμο,και το μωρο θηλαζει καλυτερα και του εκοψα σχεδον το ξενο.Το προβλημα τωρα ειναι οτι εχω πολυ γαλα και πνιγεται οταν ξεκιναει το θηλασμο απο το καθε στηθος και παιρνει και πολυ αερα,βγαζω με το θηλαστρο καποια μικρη ποσοτητα αλλα εξακολουθει να παιρνει πολυ αερα και οι κολικοι μας συνεχιζονται!!!!!:shock:

• Επιστημονική συνεργ.

Υπάρχει σύμβουλος κοντά:

http://www.argiriou.org/

τα νοσοκομειακά θήλαστρα κοστίζουν 50-60 ευρώ το μήνα και για μακροχρόνια ενοικίαση η τιμή φτάνει τα 30-40 ευρώ.

τα θήλαστρα ενοικιάζονται σε όλη την ελλάδα

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Φιλη μου σε ευχαριστω παρα πολυ για την υποστηριξη,και γενικα σας ευχαριστω ολες για την υποστηριξη και τις συμβουλες σας.καλα που υπαρχει και αυτο το site, και οι τοσο πολυτιμες συμβουλες σας γιατι διαφορετικα οι μητερες ειναι τοσο λαθος πληροφορημενες και τοσο φοβησμενες που νιωθουν μοναξια στη διαρκεια του θηλασμου και πολλες φορες κοβουν και τον θηλασμο.Ευτυχως τα πραγματα φταξανε με το θηλασμο,και το μωρο θηλαζει καλυτερα και του εκοψα σχεδον το ξενο.Το προβλημα τωρα ειναι οτι εχω πολυ γαλα και πνιγεται οταν ξεκιναει το θηλασμο απο το καθε στηθος και παιρνει και πολυ αερα,βγαζω με το θηλαστρο καποια μικρη ποσοτητα αλλα εξακολουθει να παιρνει πολυ αερα και οι κολικοι μας συνεχιζονται!!!!!:shock:

αφου αυξηθηξε η παραγωγη σου γιατι συνεχιζεις να βγαζεις με το θηλαστρο?

ο σκοπος ειναι να ξεχασετε το μπουκαλι εντελως.

αν εχει αυξηθει η παραγωγη και εσυ επιμενεις να βγαζεις με θηλαστρο, την αυξανεις ακομα περισσοτερο δημιουργωντας θεμα στο παιδι.

αν εχει κολικους μην πιστευεις οτι συνδεονται σωνει και ντε με τον τροπο που τρωει. οι κολικοι οπως και τα μωρα γενικως θελουν υπομονη.

k9Tap3.png

αφου αυξηθηξε η παραγωγη σου γιατι συνεχιζεις να βγαζεις με το θηλαστρο?

ο σκοπος ειναι να ξεχασετε το μπουκαλι εντελως.

αν εχει αυξηθει η παραγωγη και εσυ επιμενεις να βγαζεις με θηλαστρο, την αυξανεις ακομα περισσοτερο δημιουργωντας θεμα στο παιδι.

αν εχει κολικους μην πιστευεις οτι συνδεονται σωνει και ντε με τον τροπο που τρωει. οι κολικοι οπως και τα μωρα γενικως θελουν υπομονη.

Φιλη μου βγαζω με το θηλαστρο μια μικρη ποσοτητα οταν το στηθος ειναι πρησμενο γιατι δυσκολευεται να φαει και νευριαζει,ασε που η μια μου θηλη οταν ειναι πρησμενο το στηθος πιτσιλαει οποτε αυτη τρελενεται οταν της ερχεται το γαλα στα μουτρα :mrgreen:

αγλαια σε ευχαριστω πολυ θα επικοινωνησω μαζι του.χιλια ευχαριστω.

καλη χρονια σε ολους με υγεια και γερα παιδακια.

Και εκει που ειχαμε μπει σε μια σειρα,αντε παλι αρνηση στο να θηλασει!κλαμμα κια φουλ ουρλιαχτα.τι συμβαινει δεν μπορω να καταλαβω.τι κανω λαθος :-(

και ολο της ανεβαινουνε γουλιες,την εχω ορθια στον ωμο και ολο γλουπ κια γκλουπ.τι γινεται βρε κοριτσια,ανησυχω..

Γεια:)!Καταρχάς να σου ζήσει το μωράκι σου!Μην αγχώνεσαι.Να ρωτ΄ησω τι κενό εχετέ ανάμεσα στους θηλασμούς;Συνήθως από το απόγευμα και μετά θέλουν τα μωράκια πιο πολύ το στ΄ηθος της μαμάς τους:mrgreen:.Αν πνίγεται με την ροή που έχει το στήθος σου έχεις δοκιμ΄ασει να κρατάς ψηλά το κεφάλι του μωρού όταν θηλάζει;Κάνε υπομονή θα τον βρήτε το ρυθμό σας!Στο λέει μια μανούλα που ταλαιπωρήθηκε πάρα πολυ για να θηλάσει αλλά τα κατάφερε μια χαρά:D!!

Και εκει που ειχαμε μπει σε μια σειρα,αντε παλι αρνηση στο να θηλασει!κλαμμα κια φουλ ουρλιαχτα.τι συμβαινει δεν μπορω να καταλαβω.τι κανω λαθος :-(

και ολο της ανεβαινουνε γουλιες,την εχω ορθια στον ωμο και ολο γλουπ κια γκλουπ.τι γινεται βρε κοριτσια,ανησυχω..

Καλή χρονιά!

Μην ανησυχείς! Το πιο πιθανό είναι ότι έχεις έντονο αντανακλαστικό εξόδου του γάλακτος και το μωράκι δεν μπορεί να διαχειριστεί τη μεγάλη ποσότητα που έρχεται στην αρχή του θηλασμού και πνίγεται-δυσφορεί. Αυτά που μπορείς να κάνεις είναι τα εξής:

-Να βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι πριν βάλεις το μωρό μέχρι να σταματήσει να βγαίνει πολύ έντονα (Σε πίδακα).

-Να βγάζεις το μωρό από το στήθος μόλις νιώθεις το let down (αυτή την αίσθηση πίεσης στο στήθος που δείχνει ότι έρχεται το γάλα) και να το ξαναβάζεις μόλις εξασθενεί ο πίδακας του γάλακτος

-Να θηλάζεις σε στάση τέτοια ώστε το μωρό να βρίσκεται ψηλότερα από το στήθος σου ώστε να μπορεί να ελέγχει καλύτερα τη ροή (να είσαι πχ κάπως ξαπλωμένη σε κλίση και το μωρό επάνω σου κοιλιά με κοιλιά και ψηλότερα από το στήθος ή να έχεις το μωρό καβάλα στο μηρό σου και όρθιο έτσι ώστε πάλι να είναι το κεφάλι του λίγο ψηλότερα από το στήθος)

-Να θηλάζεις ξαπλωμένη καθώς συνήθως ελέγχεται πιο εύκολα η ροή του γάλακτος σε αυτή τη θέση. Οδηγίες για ξαπλωτή στάση εδώ http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1398315&postcount=34

Δεν αρνείται το μωρό τον θηλασμό, απλά δυσφορεί από τη μεγάλη ποσότητα, καταπίνει και αέρα μαζί και μέχρι να ηρεμήσει και να μπορέσει να ξαναθηλάσει θέλει κάποιο χρόνο. Θα το κρατάς όρθιο να ρευτεί σε τέτοια περίπτωση και μόλις ηρεμεί θα το ξαναβάζεις. Συνήθως αυτό δεν κρατάει πολύ, όσο μεγαλώνουν μαθαίνουν να διαχειρίζονται καλύτερα τη ροή και δεν πνίγονται πλέον.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες ειναι πολυ χρησιμες.Και εγω το σκεφτηκα για την ροη και οτι πνιγεται και την εχω πιο ψηλα.απλα εδω και 3 μερες γκρινιαζει και δεν θελει να θηλασει,ουρλιαζει,προσπαθω να την ηρεμησω με τραγουδια κα βολτες,ηρεμει και μολις καταλαβαινει οτι την πλησιαζει η θηλη ουρλιαζει.αναγκαζομαι της δινω ξενο και αυτο δεν το πινει καλα,με γρινια πολυ χτυπημα για ρεψιμο.κανει μιση ωρα για να φαει 30μλ.επισης της ανεβαινει γαλα και κανει κατα διαστηματα κατι ηχους γκλουπ γκλουπ σαν να πνιγεται,της βγαινουν γουλιτσες και πριν εκει που παλευαμε να θηλασει εκανε και ενα εμετο.Πολλα αερια στην κοιλια και δεν κανει κακακια ευκολα,μια φορα και η παιδιατρος μου ειπε να την βοηθαω με λαδακι και μπατονετα,κανει τοτε λιγα,νερουλα με περιεχομενο και μουσταρδι.εχω αρχισει να ανησυχω,διαβασα τα θεματακια για το γ.ο.π και για την ουρολοιμωξη και οτι ο εμετος μπορει να ειναι σημαδι ουρολοιμωξης και εχω τρομοκρατηθει.σκεφτομαι να πρω την παιδιατρο ...:(

Καλη χρονια,

αγλαια εχω απελπιστει και εκνευριστει μαζι,δεν θελει με τιποτα να θηλασει,τι την εχει πιασει και μολις πιασει το στηθος και ξεκινησει να τρωει σταματαει,γιατι μαλλον ρει γρηγορα και αποτομα και απο την μια μερια ειναι σαν πιδακας,εκνευριζεται τοσο πολυ που δεν μπορω να τη ηρεμησω.δοκιμασα τις στασεις που ειπατε αλλα δεν πιανει την θηλη,δεν ξερω γιατι,δεν βολευεται.

τι να κανω δεν ξερω πια,θελω τοσο πολυ να την θηλασω και αυτη αρνειται.εντωμεταξυ μειωθηκε η ποσοτητα,εβγαλα με το θηλαστρο και ειδα οτι ενω η ροη ειναι αποτομη δεν εχω ποσοτητα.μπορει να μειωθηκε μεσα σε 3 μερες?

τι να κανω να την πισω να αρχισει να θηλασει,οσα μου ειπες τα εκανα,μπανιο μαζι,μουσικη,τραγουδι,διαφορετικη σταση και αντιδρα.τι κανω?σε παρακαλω βοηθησε με.