Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μωρό στην πόλη το καλοκαίρι

Recommended Posts

Τϊ το κάνουμε το μωρό (1 έτους) στην Αθήνα το καλοκαίρι; Όλα τα πολύ ωραία που λέτε εδώ παιδιά δεν ισχύουν για τόσο μικρά μωράκια, δεν παρακολουθεί θέατρο σκιών ή σινεμά ή ο,τιδήποτε.

Και εντάξει, το σκ, το πρωί πας για κανα μπάνιο. Την υπόλοιπη μέρα; Βόλτα στο ύπαιθρο δε μπορείς να πας, λόγω ζέστης και ήλιου που απαγορεύεται δια ροπάλου, μαζί και η αντηλιά.

Δε μου αρέσει να πηγαίνω βόλτα το μωρό στο σούπερ μάρκετ ή σε εμπορικά κέντρα, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι... Χτες Κυριακή που πήγαμε λίγο στο μωλ το απογευματάκι ήταν άδειο από μωρά. Καλά οι άλλοι που τα πάνε ρε γμτ;;;; Πείτε καμιά ιδέα...

Διαφημίσεις

Εμεις παντως το απογευμα (κατα τις 8 δηλαδη που πεφτει ο ηλιος) λεμε να παμε καμια βολτα στο Allou η σε καμια ακρογιαλια να περπατησουμε και να πιουμε καναν καφε...

Παντςω, εγω σχεδον καθε Κυριακη παω την κορη μου στη "Γιορτη" στο Χαιδαρι (λιγο μετα την εισοδο του Βοτανικου κήπου) οπου σ' εναν καταπρασινο χωρο υπαρχει καφετερια, τελειο εστιατοριο (ιδιοκτησιας επωνυμου σεφ)και κατω απο πανυψηλα δεντρα με παγκακια και ξυλια τραπεζια υπαρχει μια εκταση με καθε λογης παιχνιδια (τσουληθρες κουνιες κα). Καθε απογευμα εκει γινεται πανικός απο παιδια.

Και εντάξει, το σκ, το πρωί πας για κανα μπάνιο. Την υπόλοιπη μέρα; Βόλτα στο ύπαιθρο δε μπορείς να πας, λόγω ζέστης και ήλιου που απαγορεύεται δια ροπάλου, μαζί και η αντηλιά.

Μιλάμε για 1 έτους στην Αθήνα, καθημερινές, σωστά;

Πισινούλα πλαστική με παιχνιδάκια στο μπαλκόνι, γεμίζουμε με νερό και τ'αφήνουμε γυμνό να πλατσουρίζει, πώς σου φαίνεται;

Η αντηλιά δεν είναι τόσο φοβερή σε ημιστεγασμένο χώρο.

Ειδικά άν έχεις φυτά και τέντες είναι όμορφα.

Άσε, την έχει βαρεθεί την πισινούλα και όλα τα παιχνιδάκια, τα παπάκια και πλαστικά βιβλιαράκια ακόμη, τον βάζεις μέσα και βγαίνει στα 3 δευτερόλεπτα (και δε φταίει η θερμοκρασία του νερού, την τσεκάρω, απλώς έχει βαρεθεί), τα προσπερνάει και πάει κατευθείαν στις γλάστρες για να σκάψει και να φάει το νόστιμο χωματάκι τους :cry:

Τί θα κάνουμε χριστούλι μου;;;;;;

Άσε, την έχει βαρεθεί την πισινούλα και όλα τα παιχνιδάκια, τα παπάκια και πλαστικά βιβλιαράκια ακόμη, τον βάζεις μέσα και βγαίνει στα 3 δευτερόλεπτα (και δε φταίει η θερμοκρασία του νερού, την τσεκάρω, απλώς έχει βαρεθεί), τα προσπερνάει και πάει κατευθείαν στις γλάστρες για να σκάψει και να φάει το νόστιμο χωματάκι τους :cry:

Τί θα κάνουμε χριστούλι μου;;;;;;

Πω πω ζημιά, είναι δύσκολη ηλικία ρε γμτ. :?

Διαφημίσεις

δεν έχεις καμια γνωστή με παιδάκια που θα είναι εδώ , για να συναντιέστε και να παίζετε όλα μαζί? ξέρεις πότε στο ένα σπίτι , πότε στο άλλο, πότε σε ένα πάρκο ...είναι όντως δύσκολη ηλικία γιατί δεν μπορείς και να το απασχολήσεις πχ διαβάζοντας ή παίζοντας με κάποιο παιχνίδι, γιατί τώρα το ζούζούνι σου προφανώς θα θέλει να εξερευνήσει όλο τον κόσμο...

οδηγείς? για σκέψου καμια απογευματινή βόλτα εντός αττικής αλλά πιο μακρινές αποστάσεις πχ. μένεις Ηλιούπολη, πηγαίντε Γλυφάδα ή Σούνιο ή Μαραθώνα, πάρτε και κανένα κουβαδάκι και πηγαίντε στις αμμουδιές για κάστρα και πηγαδάκια

επίσης "την πρωινή βόλτα" στο σούπερ μαρκετ για ψώνια ή στην τράπεζα, μην την απορρίπτεις αβίαστα...ξανασκέψου το, γιατί συνδυάζεις το ότι το βγάζεις από το σπίτι που σίγουρα το βαριέται και κάνεις και εσύ τις ψιλοδουλειες σου

:wink::wink:

Πολύ καλές οι παρατηρήσεις αυτές motherof2, και όντως πέφτει πολλή βόλτα, για δουλειές και φυσικά κούνιες, το πρωί και το απόγευμα. Απλώς υπάρχει το εξής πρόβλημα: το παιδί το κρατάει ο άντρας μου, εγώ δουλεύω και γυρνάω συχνά αργά. Οπότε οι φίλοι του δουλεύουν και μπορεί να βγει μόνο με φίλες, άλλες μαμάδες, που όμως οκ, φαίνεται ότι δεν ειναι και η καλύτερή του. Βέβαια στην ίδια φάση είμαστε όλοι, αλλά δεν είναι το ίδιο να πας για καφεδάκι με τη φιλενάδα σου και τα μωρά και το να πας με ένα φίλο και τα μωρά...

Οπότε ο καϋμένος αναγκαστικά κάθεται μοναχούλης τον περισσότερο καιρό.

Εντωμεταξύ και βόλτες που λες, μ'αυτό τον ήλιο κι αυτή τη ζέστη ουσιαστικά περιορίζονται στο πρωί και το απόγευμα. Ενδιάμεσα στην ημέρα τελικά η απασχόληση είναι να το αφήνεις να αλωνίζει με διακριτική παρακολούθηση.

Πάντως φαίνεται ότι είναι όντως δύσκολο πρόβλημα, δεν το'χω μόνο εγώ, όχι γιατί αισθάνομαι πολύ ανύμπορη

Πάντως φαίνεται ότι είναι όντως δύσκολο πρόβλημα, δεν το'χω μόνο εγώ, όχι γιατί αισθάνομαι πολύ ανύμπορη

Ειναι οντως δυσκολη περιπτωση...τα μωρα στην πολη...

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif