Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξεταση για το συνδρομο Down μονο με το αιμα

Recommended Posts

διαβασα αυτο στο site του Μητερα

http://www.mitera.gr/default.asp?entryID=525&siteID=1&pageID=86&langID=1

ξερει καμια κατι σχετικα μ αυτο?

βασικα απορια γιατι γινεται μονο μεταξυ της 11 με 14 βδομαδας? μετα δλδ δεν μπορουμε να το κανουμε?

θα στειλω και εμαιλ στο Μητερα ν μαθω

Διαφημίσεις

Eγώ πάντως που είχα ρωτήσει τον γιατρό μου για να το κάνω και ο οποίος είναι και στο Μητέρα μου είπε ότι είναι σε καθαρά πειραματικό στάδιο. Δηλαδή αν θέλεις το κάνεις, δίνεις το αίμα σου και απλά στην γέννα επιβεβαιώνεται ή όχι το αποτέλεσμα.

Πράγματι στο ΜΗΤΕΡΑ μαζεύουν δείγματα (τα δικά σας...) για να συνεχίσουν τις μελέτες (γιατί η αξιοπιστία 100% που αναφέρουν, επιβεβαιώθηκε σε δείγμα μόνο 40 γυναικών). Οι διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμη και σήμερα η εξέταση στο αίμα της μητέρας είναι 1) λιγότερο αξιόπιστη από την αμνιοπαρακέντηση (98% έναντι 99,8%) 2) αφορά μονο το συνδρομο Down και όχι τις υπόλοιπες χρωμοσωμικές ανωμαλίες και 3) ακόμη και όταν βγεί παθολογική η εξέταση χρειάζεται επιβεβαίωση με αμνιο.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής αν καποιος γνωρίζει. Γίνεται αυτή η εξέταση σε κυηση ανω των 25 εβδομάδων? δείχνει κάτι? Εγώ παρα κάποια σημαδακια στο β επιπέδου ΔΕΝ θέλω να ρισκάρω την άμνιο.Όμως μια επιπλέον εικόνα απο μία επιπλέον ΄μη επεμβατική εξέταση θα μου ήταν παρα πολύ σημαντική .

απο πληροφορίες που μου έδωσαν απ το μητέρα ,είναι σε ερευνητικό στάδιο αυτη η εξέταση, και αφορά μόνο ανάμεσα στην 11η και 14η εβδομάδα κυησης. μπορεί κάποιος να συμετάσχει στο πρόγραμμα αυτό φετος όχι όμως τόσο για να μάθει τα αποτελέσματα αφού όπως μου είπαν τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να δωθούν σε αρκετό καιρό. Σε περίπου εναν χρόνο- εφ' οσον ολοκληρωθεί η έρευνα- περιμένουν να μπορεί να ξεκινήσει να γίνεται κανονικά.