Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νέοι γονείς και θηλασμός

Recommended Posts

Γειά σας,

είμαστε νέοι γονείς γεννήσαμε 7/7 ένα αγοράκι 3020.

χάσαμε βάρος και φύγαμε από το μαιευτήριο 2680. 10 μέρες μετά τη γέννηση είμασταν 2740. Εκεί τώρα έχω να κάνω μερικές ερωτήσεις.

Φτάνει το γάλα ; έχουμε ακούσει τόσες γνώμες όσες και οι παιδίατροι, ναι φτάνει όχι δε φτάνει δώσε συμπλήρωμα κτλ .

είμαστε φυσικά υπέρ του θηλασμού και προσπαθούμε αλλά εδώ και μερικές μέρες ο μικρός κγρινιάζει και τρώει τα χέρια του και γενικά είναι εμφάνές ότι πεινάει ακόμα και σε μένα που είμαι άσχετος.

αφού μιλήσαμε με ένα ακόμαπαιδίατρο είπαμε να δωσουμε συμπλήρωμα και εκεί είδαμε ότι ο μικρός τα έδωσε όλα... ήπιε 60 μλ και ηρέμησε.

να μη σας κουράζω άλλο, αυτό που με απασχολεί είναι το βάρος. αν δε πάρει στις 20-21μερες το 3020, δίνουμε συμπλήρωμα ή δε δίνουμε ;

ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

μανολις

υ.γ.

1. κάθε φορά που γκρίνιαζε τον βάζαμε στο στήθος ( ο πληθυντικός είναι αλληλεγκύης όχι ότι τον έβαζα και εγώ χεχε)

2. άλλο ζήτημα όχι 10 λεπτά από κάθε στήθος όχι άστον κιας κοιμάται όχι μην τον ξυπνάς όχι ξύπνα τον

έλεος. βοήθεια :?

Διαφημίσεις

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

manolito καλωσηρθες και να σας ζησει το μωρακι!

Πες μας ποσες πανες βρεχει το 24ωρο και ποσες λερωνει.

Ποσα γευματα κανει και ποσο κοιμαται.

10λεπτα με τιποτα,το μωρο τρωει οσο θελει και οποτε θελει.

Πιανει καλα το στηθος ,ειναι σε σωστη θεση το μωρο;

manolito καλωσηρθες και να σας ζησει το μωρακι!

Πες μας ποσες πανες βρεχει το 24ωρο και ποσες λερωνει.

Ποσα γευματα κανει και ποσο κοιμαται.

10λεπτα με τιποτα,το μωρο τρωει οσο θελει και οποτε θελει.

Πιανει καλα το στηθος ,ειναι σε σωστη θεση το μωρο;

ευχαριστούμε frene

λοιπον βρεχει 6 τουλάχιστον και λερώνει φουλ 2-3 και καμιά φορά και 4.

τα γεύματα όπως είπα είναι ανά 2 ώρες άντε 2.30.

πιάνει καλά όπως μας λένε όλοι και είναι στη σωστή θέση

Καλα μου ακουγονται αυτα που λες!

:)

Πρεπει να βρεχει 6-8 πανες το 24ωρο.Ειναι και καλοκαιρι χανει και υγρα απο τον ιδρωτα,ισως παιζει κι αυτο ρολο,δεν ξερω παλι,(παντως η δικια μου τα πολυ ζεστα μεσημερια που γινεται μουσκεμα απο τον ιδρωτα στον υπνο της,η πανα της ειναι πολυ λιγο βρεγμενη)

Τωρα αν δεν εχει ανακτησει το βαρος γεννησης στις 20 μερες δεν ξερω να σου πω τι πρεπει να κανετε,θα σου πει σιγουρα καμια πιο εμπειρη μανουλα.

Καλη συνεχεια!

Manolito, να σας ζήσει!

Τελικά τα βράδυα πάλι θηλάζετε (όχι εσύ χε χε) ανά 2-2,5 ώρες;

Τα κακά σας (όχι τα δικά σου) είναι πολλά, έχουν το κλασικό μουσταρδί χρώμα;

Πόση ώρα κάθεστε στο στήθος περίπου;

(Συνεχίζω τον πληθυντικό της αλληλεγγύης) :P

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

να σας ζησει!

το οτι κλαιει ενα μωρακι δε σημαινει παντα οως πειναει

στην ηλικια που ειναι καλο ειναι να το βαζει η μαμα συνεχεια στο στηθος

ακομα κ για να πιπιλισει,να ηρεμησει απο πονακια,να το νανουρισει

ετσι θα φτιαξει η παραγωγη της "και θα του φτανει το γαλα"

εφσον λερωνει πανες κ εχει ανακτησει το βαρος γεννησης την προβλεπομενη ημερομηνια ειναι κριμα να το μπερδευετε με συμπληρωμα.

να σας ζήσει!

πολύ μου άρεσε ο πληθυντικός της αλληλεγγύης :wink:

πιστεύω κι εγώ πως δεν πρέπει να το μπερδεύετε με συμπλήρωμα,το μωρό ακόμα κι αν δεν πεινάει πολύ θα πιεί απο το μπουκάλι καθώς "κατεβαίνει"εύκολα,αβίαστα. Συνέχεια στο στήθος και θα ρυθμιστεί γρήγορα η παραγωγή,οπότε θα χορταίνει μια χαρά απο το γάλα της μαμάς του :) πρώτα στο ένα στήθος,όταν χάσει το ενδιαφέρον το βάζουμε και στο άλλο,αν τυχόν φάει και απο εκεί και θέλει να συνεχίσει ξανά στο πρώτο και πάει λέγοντας.

ενημέρωνέ μας!

καλη΄συνέχεια :cool:

μπορει καμια φορα λογω ζεστης,κολικων η αλλων παραγοντων να χει νευριασει κ να μην καθεται να θηλασει δε σημαινει πωςδεν του φτανει η πως δε θελει.καντε το λιγο περα δωθε,αγκαλιτσα,τραγουδακια κ προσπαθηστε παλι.Η φυση δεν κανει ποτε λαθος εφοσον ανεμποδιστα θηλαζει κ οποτε ζητησει το παιδι η παραγωγη ρυθμιζεται με τις αναγκες

κ οσο για το "συνεχεια στο σ τηθος" κ μενα που ειναι 4 1.2 μηνων απο τοτε που ζεστανε ο καιρος βεντουζα εχει γινει διψαει η ψυχουλα μου!

Manolito, να σας ζήσει!

Τελικά τα βράδυα πάλι θηλάζετε (όχι εσύ χε χε) ανά 2-2,5 ώρες;

Τα κακά σας (όχι τα δικά σου) είναι πολλά, έχουν το κλασικό μουσταρδί χρώμα;

Πόση ώρα κάθεστε στο στήθος περίπου;

(Συνεχίζω τον πληθυντικό της αλληλεγγύης) :P

ευχαριστούμε αμαρέτο

τα κάκά του ορισμένα 2-3 πάμπερς είναι αρκετά προς πολλά... και το χρωμα είναι πορτοκαλί κανονικό όσον αφορά στο άρωμα άστα.... ΄)

χτες το βράδυ θήλαζε κάθε 1 ώρα αφού γκρίνιαζε, ακόμα γκρινιάζει ...

να σας ζήσει!

πιστεύω κι εγώ πως δεν πρέπει να το μπερδεύετε με συμπλήρωμα,το μωρό ακόμα κι αν δεν πεινάει πολύ θα πιεί απο το μπουκάλι καθώς "κατεβαίνει"εύκολα,αβίαστα. Συνέχεια στο στήθος και θα ρυθμιστεί γρήγορα η παραγωγή,οπότε θα χορταίνει μια χαρά απο το γάλα της μαμάς του :) πρώτα στο ένα στήθος,όταν χάσει το ενδιαφέρον το βάζουμε και στο άλλο,αν τυχόν φάει και απο εκεί και θέλει να συνεχίσει ξανά στο πρώτο και πάει λέγοντας.

ενημέρωνέ μας!

γειά σου Μανίνα,

συμφωνώ σε όλα όσα λές

το θέμα είναι αν δεν έχει αποκτήσει το προβλεπόμενο βάρος δίνουμε ή όχι συμπλήρωμα

εσείς τι θα κάνατε ;

ρητορική ερώτηση

Διαφημίσεις

αχ manolito δεν ξέρω :roll: ακόμα και τώρα είμαστε "ευαίσθητοι" στο θέμα του βάρους... :?

αλλά ας σκεφτούμε θετικά! θα το έχει πάρει το βάρος! :wink:

να σας ζήσει!

ενημέρωνέ μας!

Συμφωνώ!!

Αφού το μωράκι έχει τόσες πανες, η μαμά έχει γάλα. Φρόντισε να πίνει αρκετή ώρα απο το καθε στήθος, ωστέ να παιρνει το παχύ γάλα, που είναι στο τέλος. Αφηνέ το να πινει όσες φορές θέλει, και για όσες θέλει.

Πες στη μαμά, να κάνει μαλάξεις στο στήθος, ωστέ να βγαίνει ολο το παχύ γάλα, που βοηθάει το μωρό να παρει βάρος. Μια σύμβουλος θηλασμού μπορει να σας δείξει πως γίνεται αυτό.

Μερικά παιδάκια, δεν παίρνουν εύκολα βάρος. Μπορεί να δώσεις συμπλήρωμα, και πάλι να μην πάρει. Καλό είναι να μιλίσεις με μια σύμβουλο θηλασμού.

Πιστευω πως το μιρούλι, θα έχει φτάσει το αρχικό βάρος του. Αν δεν έχει, αλλά έχει φτάσει κοντά, εγώ δε θα έδινα συμπλήρωμα.

Περιμένετε λιγο ακόμα, να δούμε πως θα πάει.

Αν η μαμά θέλει να αυξήσει το γάλα, μπορέι να αντλεί για 10 λεπτα από κάθε μεριά, μετά απο καθε θηλασμό. Ο καλυτερος τρόπος όμως είναι να μείνει ενα 24ωρο με το μπεμπη στο κρεβάτι, με το στήθος έξω, και να θηλαζει να να θηλαζει να θηλαζει να θηλαζει όσο θέλει κι οποτε θέλει το νινί, κι αυτή να μπορεί να κοιμάται κι όλας. Ας φροντίσει καποιος που μπορεί τις δουλειές και το φαγητό. Αλλωστε, τι πιο σημαντικο απο το μωρο αυτη τη στιγμη?

Να σας ζήσει, ευχομαι ολα να πάνε καλά, και να γεμίσουν γρήγορα τα μπουτακια σας!!! Οχι τα δικα σου, του μωρού!!!! :lol:

Στο παρακάτω site, kane click sto breast compression.

http://www.thebirthden.com/Newman.html

Διαφημίσεις

Να σας ζήσει !!!!

Εχω κάτι κατα νου ..... Τι χρώμα έχουν τα κακάκια σας ?

Πες μου και θα σου πω την γνωμη μου σε οσα λες :) Παντως συμπλήρωμα δεν χρειαζεστε !!

πΟΡΤΟΚΑΛΙ

στην αρχή 2-3 πρώτες ήταν πρασινοκίτρινα

περάσαμ και ίκτερο με 10,3 μέγιστο

τι σκέφτηκες;

πορτοκαλι?Οχι κιτρινα-μουστραδι?

δεν ξερω,εμεις ποτε δεν καναμε πορτοκαλι,μονο κιτρινα και πρασινοκιτρινα.

Η Λαμπρινη μαλλον θα σκεφτηκε,αν τα κακα ηταν πρασινα,για υπερπαραγωγη.Δηλαδη η μαμα εχει πολυ γαλα και το μωρο πινει μονο το πρωτο,αραιο γαλα και οχι το αυτο με τα περισσοτερα λιπαρα.

Αλλά αφου δεν ειναι πρασινα,μαλλον δεν υπαρχει αυτη η περιπτωση,μαλλον...

Η Λαμπρινη μαλλον θα σκεφτηκε,αν τα κακα ηταν πρασινα,για υπερπαραγωγη.Δηλαδη η μαμα εχει πολυ γαλα και το μωρο πινει μονο το πρωτο,αραιο γαλα και οχι το αυτο με τα περισσοτερα λιπαρα.

οκ οκ κιτρινα-μουστραδι....

το ελεγξα....

οκ οκ κιτρινα-μουστραδι....

το ελεγξα....

Τοτε και απο χρωμα ειστε οκ!

Με κάλυψαν τα κορίτσια και κυρίως η Χλόη. Δίνω έμφαση στα:

-αφήνετε το μωρό στο ίδιο στήθος μέχρι να το αφήσει μόνο του και μετά προσφέρετε και το άλλο στήθος. Το επαναλαμβάνετε όσο το μωρό ανανεώνει το ενδιαφέρον του με την εναλλαγή

-προσέχετε να υπάρχει αρκετή ησυχία, ώστε το μωρό να μην αποσπάται από ξένους θορύβους: τηλεόραση, ραδιόφωνο, ο μπαμπάς που με κοιτάζει κτλ (εμείς τον διώχναμε τον μπαμπά για αρκετό καιρό)

- δεν χρησιμοποιείτε πιπίλες και τεχνικές αποπροσανατολισμού από το στήθος

- δώστε βάση σε προβληματάκια πχ είδατε κόκκινο αυτί; νιώσατε το μωρό ζεστό; η μαμά έχει πόνο στο στήθος/θηλές; Μια μικρή αρρώστεια μπορεί να καθυστερήσει την πρόσληψη βάρους. Η γκρίνια που αναφέρεις μπορεί να δείχνει ενόχληση σε κάτι άλλο.

- σε αυτή τη φάση, δεν θα άφηνα το μωρό πάνω από 2 ώρες χωρίς θηλασμό, ούτε και τη νύχτα, μέχρι να πάρει τα πάνω του

- μπορείτε να βγάζετε με το χέρι/θήλαστρο λίγο γάλα, πριν αρχίσει να θηλάζει, για να πάρει κατευθείαν περισσότερο παχύ γάλα.

Κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μου λέω ότι η δεύτερη ζυγαριά μπορεί να είχε μεγάλη απόκλιση από την πρώτη. Μήπως είναι καλά να κάνετε μια ακόμη ζύγιση στην ίδια ζυγαριά στις 2 εβδομάδες, για σιγουριά;

Αν πρόκειται τελικά να δώσετε συμπλήρωμα καλύτερα είναι να δώσετε γάλα της μαμάς και όχι ξένο. Και σε σχέση με το άλλο τόπικ για το θήλαστρο, να επισημάνω ότι α) χρειάζονται αρκετές αντλήσεις, για να πάρεις το κολάι β) πριν εδραιωθεί η γαλουχία (4-6 εβδομάδες), μόνο τα νοσοκομειακά θήλαστρα είναι κατάλληλα.

Αν θέλεις, ρίξε μια ματιά και εδώ και τα ξαναλέμε.

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain_increase.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αργησα να ξαναμπω ... ξαναρχισαν οι μαραθωνιοι θηλασμοι :)

Εχει δικιο η καλη μου frene νομιζα οτι είχατε υπερπαραγωγη .

Νομίζω ολα τα κορίτσια καλυψαν τα πάντα δεν έχω κατι να προσθέσω .

Μια ακομα ερώτηση και την ευχή μου να πάνε όλα καλά και να γίνει στρουμπουλάκι το μικρουλάκι σας :)

Ποιος ζύγισε το μωράκι ?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Αργησα να ξαναμπω ... ξαναρχισαν οι μαραθωνιοι θηλασμοι :)

Εχει δικιο η καλη μου frene νομιζα οτι είχατε υπερπαραγωγη .

Νομίζω ολα τα κορίτσια καλυψαν τα πάντα δεν έχω κατι να προσθέσω .

Μια ακομα ερώτηση και την ευχή μου να πάνε όλα καλά και να γίνει στρουμπουλάκι το μικρουλάκι σας :)

Ποιος ζύγισε το μωράκι ?

ευχαριστούμε Λαμπρινή

3020.

Καλημέρα ! :D

3020 γρμ ειναι σήμερα ? Δεν καταλαβα τι γραφεις :)

Ρωτησα ποιος και που ζυγισε το μωρακι σας μην εχει γινει κανα λαθος . Οπως εγώ που πριν 10 μερες ζυγίζω την μικρή μου και βλεπω 5240 και μετα απο δυο μερες την έβγαλα 5100 !

Επεστρέψαμε την ζυγαριά και τωρα περιμένω αυριο στην παιδιατρο να δω την αναπτυξη της .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Καλημέρα ! :D

3020 γρμ ειναι σήμερα ? Δεν καταλαβα τι γραφεις :)

Ρωτησα ποιος και που ζυγισε το μωρακι σας μην εχει γινει κανα λαθος . Οπως εγώ που πριν 10 μερες ζυγίζω την μικρή μου και βλεπω 5240 και μετα απο δυο μερες την έβγαλα 5100 !

Επεστρέψαμε την ζυγαριά και τωρα περιμένω αυριο στην παιδιατρο να δω την αναπτυξη της .

καλημέρα Λαμπρινή

λοιπόν γεννήθηκε 3020 στις 7/7

έχασε και κατέβηκε στα 2680

σήμερα 16 μέρες μετά είναι 2810

ο γιατρός είπε να δώσουμε συμπλήρωμα και βρε παιδιά σήμερα είναι μόνη μέρα που κοιμάται.

ερώτηση επειδή στη γέννα είχαμε αιμορραγία με αιματοκρίτη στα 27 μετά από μετάγγιση λέτε να παίζει ρόλο στη ποιότητα του γάλακτος ;