Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθόλου γάλα?

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια κορούλα 7 μηνών και σκεφτόμαστε με τον άντρα μου ήδη για ένα αδελφάκι! Το πρόβλημά μου είναι ότι τη μπέμπα δεν κατάφερα να την θηλάσω καθόλου.... Γέννησα με καισαρική καθώς είχε περάσει η π.η.τ. και διαστολή μηδέν. Μου φέραν το μωρό περίπου στο τρίωρο να το θηλάσω. Ξεκίνησα λοιπόν να προσπαθώ... στην αρχή με το πρωτόγαλα όλα καλά αν και η μικρή κοιμόταν συνεχώς πάνω στο στήθος. Όμως, τη δεύτερη κιόλας μέρα είχε χάσει ήδη μισό κιλό κι έτσι ξεκινήσαμε και στήθος και συμπλήρωμα. Μέχρι και την πέμπτη μέρα είχα μόνο σταγόνες οι οποίες μειωνόντουσαν κι άλλο. Στη βδομάδα ο γιατρός μου είπε να μην ελπίζω άλλο και να το κόψω. Αλλά το έχω παράπονο, γιατί μόνο σταγονούλες???? Και από υπομονή άλλο τίποτα, συνέχεια προσπαθούσα κι ας είχα ματώσει... εγώ εκεί... αλλά αποτέλεσμα μηδέν! Ανησυχώ αν θα τύχει το ίδιο και στο επόμενο. Εσείς τι λέτε??? :(

[SIGPIC][/SIGPIC]

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει η μικρούλα σου και καλά κουράγια αν προχωρήσετε άμεσα σε 2ο γιατί θα σου χρειαστούν! Είχες-έχεις καθόλου ενημερωθεί για το θηλασμό? Καταρχάς δεν κατάλαβα γιατί γέννησες με καισαρική. Άσχετο με το θέμα του θηλασμού απλά δεν κατάλαβα αν πήγες με πρόκληση και κατέληξες καισαρική ή αν πήγες απευθείας για καισαρική επειδή είχες περάσει την πητ και δεν είχες διαστολή. Αυτό καταλαβαίνω από όσα γράφεις.

Σε 2η φάση νομίζω ότι αρκεί να ενημερωθείς μέσω του φόρουμ και βιβλίων για το θηλασμό! Φυσικά και δεν υφίσταται το "καθόλου γάλα". Απλά εκεί που γέννησες έκαναν το παν για να σαμποτάρουν το θηλασμό του μωρού σου! Γέννησα σε δημόσιο και είχα το μωρό μαζί μου όλο το 24ωρο και δεν ξέρω τις πολιτικές άλλων μαιευτηρίων αλλά το ανά 3ωρο θηλασμός σε νεογέννητο και πιθανό και η τήρηση ωραρίου π.χ θηλάζεις για 10 λεπτά είναι το πρώτο μεγάλο λάθος. Ακολουθεί το συμπλήρωμα. Και τελευταίος έρχεται ο γιατρός σου ο άνθρωπος ο οποίος αντί να σε βοηθήσει και να σε καθοδηγήσει σε αποτρέπει από το να θηλάσεις με περίσσιο θράσος! Ενημερώσου από τώρα! Ξεψάχνισε το φόρουμ του θηλασμού και θα δεις ένα-ένα τα λάθη που γίνονται και τον πόλεμο που δέχεται η φύση από τις μίζες και τα ποσοστά! Στο γιο μου έπεσα σε όλες τις παγίδες και δυσκολεύτηκα να θηλάσω, έδινα και συμπλήρωμα, νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο για να βγάζω δικό μου και να του δίνω όσο περισσότερο μπορώ και νόμιζα πάντα ότι το γάλα μου δεν επαρκούσε. Πώς να επαρκεί όταν η ίδια δίνοντας το συμπλήρωμα αφαιρούσα από την παραγωγή μου! Βλέποντας το μωρό να κλαίει νόμιζα ότι είναι πάντα και μόνο θέμα πείνας! Με την κόρη μου ενημερώθηκα μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και τα αποτελέσματα φαίνονται στο τικεράκι μου! Σου εύχομαι τα ίδια!!! ;)

να σου ζήσει το καμάρι σου.Γέννησα πριν απο 4 μήνες και δεν έβγαλα καθόλου γάλα ούτε καν πρωτόγαλα.Ακόμα δεν έχω καταλάβει την αιτία,γέννησα με καισαρική,έγινε η πρώτη προσπάθεια περίπου 3 ώρες μετά,είχα αρκετά προβλήματα υγείας στην εγκυμοσύνη αλλά δεν ξέρω τι έφταιξε παρόλο που προσπάθησα πολύ βασιζόμενη στα λόγια των ''ειδικών''.΄Τώρα συμφωνα με αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι είναι το παν να έχεις το μωράκι δίπλα σου και να κάνεις προσπάθειες όχι κάθε τρίωρο(όταν δηλαδή στο φέρνουν)αλλά συνέχεια.Ζήτησα να το φέρνουν κάθε φορά που έκλαιγε για να το θηλάζω αλλά και πάλι ερχόταν κάθε τρίωρο.Πόσο ανίδεη ήμουν!

Πιστεύω ότι το καλύτερο για τον θηλασμό είναι να έχεις το μωρό δίπλα σου κ όποτε πεινάει να προσπαθείς. Αν δεν το έχεις, σου καθορίζουν ένα πρόγραμμα για θηλασμό το οποίο δεν ξέρεις αν συμβαδίζει με το μωρό. Στο φέρνουν όποτε θέλουν κ αν δεν καταφέρεις να το θηλάσεις κ πεινάσει μετά κατά πάσα πιθανότητα του δίνουν συμπλήρωμα. Έτσι νομίζω. Πάντως πιστεύω ότι αν ενημερωθείς σωστά και έχεις υπομονή όλα θα πάνε καλά.

Always look on the bright side of life ....

XjByp2.png

Παραθετω δημοσίευση της Αγλαίας από το νήμα "Προσπάθεια για αποκλειστικό θηλασμό":

Το γάλα παράγεται μόνο αν υπάρχουν επαρκείς θηλαστικές κινήσεις στο στήθος, αυτό σημαίνει τουλάχιστον 100 λεπτά ενεργού θηλασμού σε κάθε μαστό το 24ωρο μοιρασμένα σε τουλάχιστον 8 φορές. Αν ο θηλασμός είναι λιγότερος τότε η γαλουχία ποτέ δεν είναι επαρκής. Συνήθως χρειάζεται περισσότερος θηλασμός σε περισσότερα γεύματα για να είναι επαρκής η γαλουχία.

Κανένα σκεύασμα δεν μπορεί να βοηθήσει αν δεν υπάρχει αυτό το ελάχιστο θηλαστικών κινήσεων που απαιτούνται για τη γαλουχία.

...

Η ανεπαρκής γαλουχία εμφανίζεται σε ποσοστό 4 τοις χιλίοις. Δηλαδή είναι πολύ σπάνια. Αν όμως ο θηλασμός δεν είναι επαρκής, τότε η γαλουχία δεν είναι επαρκής εξαιτίας αυτού. Μόνο τα πολλά γεύματα και οι πολλές θηλαστικές κινήσεις εξασφαλίζουν επαρκή γαλουχία.

...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιβεβαιώσεις ότι ένα παιδί τρέφεται ικανοποιητικά και αποκλειστικά με μητρικό γάλα.

α)το νεογέννητο κάνει συνήθως 8-12 γεύματα το 24ωρο. Πολλά μωρά κάνουν 16 ή περισσότερα γεύματα το 24ωρο και αυτό είναι φυσιολογικό.

Τα 8 γεύματα είναι ένας οριακά χαμηλός αριθμός και αν είναι λιγότερα τότε το μωρό δεν σιτίζεται ικανοποιητικά.

β)το νεογέννητο μέχρι τις 40 μέρες πρέπει βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο, αυτό σημαίνει ότι η πρόσληψη υγρών είναι επαρκής.

γ)το νεογέννητο και μέχρι να γίνει τουλάχιστον 20 ημερών πρέπει να κάνει 3-4 ικανοποιητικές κενώσεις το 24ωρο.

δ)αν κάτι από τα παραπάνω δεν πηγαίνει καλά ελέγχουμε το βάρος του μωρού,

-δεν πρέπει να χάσει καθόλου βάρος μετά την έξοδό του από την κλινική

-παρακολουθείται μέχρι να βεβαιωθούμε ότι βάζει 175-200 γρ. την εβδομάδα. Αν αυτό συμβεί για δύο συνεχόμενες εβδομαδες τότε ξέρουμε ότι ο θηλασμός πάει καλά.

ε)το μωρό δεν πρέπει να παίρνει άλλα υγρά γιατί αυτό το κάνει να θηλάζει λιγότερο και σίγουρα δεν θα μεγαλώσει με τσάι...

στ) αν για οποιοδήποτε λόγο ο θηλασμός δεν πάει τόσο καλά όσο θα θέλαμε τότε η πρώτη επιλογη είναι το μητρικό γάλα που αντλείται με θήλαστρο. Για να πετύχει το θέμα άντληση πρέπει ο θηλασμός και/ή οι αντλήσεις να σημαίνουν 100λεπτά θηλαστικών κινήσεων σε κάθε μαστό το 24ωρο μοιρασμένα σε τουλάχιστον 8 φορές. Όταν απαιτείται άντληση για περισσότερα από 2 γεύματα το 24ωρο το μόνο κατάλληλο θήλαστρο είναι το νοσοκομειακό, κανένα άλλο δεν είναι ικανό να διατηρήσει τη γαλουχία.

...

Επίσης είναι εξαιρετικά σπάνιο να καταφέρεις να έχεις πλήρη γαλουχία χωρίς νυχτερινό θηλασμό. Τα μωρά το ξέρουν και γι αυτό ξυπνούν τη νύχτα και τρώνε. Το βράδυ αυξάνεται η προλακτίνη, αν όμως δεν υπάρξει θηλασμός τότε τα επίπεδα προλακτίνεις πέφτουν και η πραγωγή μειώνεται δραστικά.

Εαν λοιπον το στήθος δε δεχθει το ανάλογο ερεθισμα, ναι... ειναι δυνατον να μην εχεις καθολου γαλα. Αυτο δε σημαινει οτι δεν εχεις την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να παραγεις γάλα, απλά (λογω ελλειψης σωστής πληροφόρησης, θα συμπληρώσω) δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία για την εγκατασταση της γαλουχίας.

Αν παντως το μωρό πραγματι εχασε μισό κιλό την πρωτη μερα της γέννησής του, ίσως καλώς δοθηκαν οδηγίες για ξενο γάλα, μιας και πρωτεύον μελημα ειναι η υγεία του μωρού! Το αναμενόμενο ειναι το νεογέννητο να χασει 10% του βάρους του μεχρι να βγει από το μαιευτήριο.

Οταν με το καλό μείνεις έγκυος στο δεύτερο μπεμπακι, μπορεις να μελετήσεις και αυτή τη συζήτηση, εχει πολλές πληροφορίες:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=87441

και αυτή:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=27141&highlight=%E3%E1%EB%EF%F5%F7%E9%E1

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, μου δίνετε κουράγιο!! Mikio, πήγα με πρόκληση για φτ και κατέληξα καισαρική... δεν ήταν επιλογή μου. Την επόμενη φορά θα φροντίσω να ενημερωθώ κατάλληλα!!!

[SIGPIC][/SIGPIC]

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, μου δίνετε κουράγιο!! Mikio, πήγα με πρόκληση για φτ και κατέληξα καισαρική... δεν ήταν επιλογή μου. Την επόμενη φορά θα φροντίσω να ενημερωθώ κατάλληλα!!!

Συγνώμη για την άσχετη ερώτηση κι αν φάνηκα και αδιάκριτη, απλά επειδή πολλά έχουμε διαβάσει στο φόρουμ δε θα μου φαινόταν απίθανο να "σου επιλέξουν" (κι όχι να επιλέξεις εσύ απαραίτητα) την καισαρική για τους παραπάνω λόγους. Δλδ. παρέλευση της πητ και 0 διαστολή. Κι εγώ μπήκα με ψηλά παιδί και σκληρό τράχηλο και 4 μέρες μετά την πητ στο γιο και 1 μέρα μετά την πητ στην κόρη για πρόκληση. Κάτι παθαίνουν τα παιδιά τελευταία και δε θέλουν να βγουν! :lol: Να έχεις κουράγιο και εμπιστοσύνη και στον εαυτό σου! Ενημερώσου πάρα πολύ! Ξεψάχνισε όλα τα θέματα του θηλασμού, έχει πολλά υπομνήματα που θα σε βοηθήσουν. Αν βρεις πάρε τα βιβλία της Πατσούρου για το θηλασμό, εμένα με βοήθησαν πολύ! Αν γίνεται ζήτα το μωρό μαζί σου στο δωμάτιο, οπλίσου με υπομονή και επιμονή και κλείσε τα αυτιά σε όλους όσους θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι δεν έχεις γάλα, ότι δεν επαρκεί το γάλα σου, ότι η φόρμουλα είναι η καλύτερη λύση! Εγώ το έβαλα σκοπό της ζωής μου επειδή είχα εξοργιστεί με τις ύπουλες μεθόδους γιατρών, μαιών και νεογνολόγων να μη δώσω ούτε μία σταγόνα ξένο γάλα στο 2ο μωρό μου! Και φυσικά τα κατάφερα! Να πιστεύεις στον εαυτό σου! Αυτό μετράει πιο πολύ από όλα!:wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...