Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αγορα θηλαστρου πριν την γεννα?


Recommended Posts

απο το μελος Πασχαλια:

 

Κορίτσια θα ήθελα την γνώμη σας... βρίσκομαι στην 27η εβδομάδα κήυσης και σκέφτομαι να θηλάσω το μωράκι μου αποκλειστικά. Σ΄ αυτήν την απόφαση κατέληξα, μετά από προτροπή μιας παιδικής μου φίλης, η οποία θήλασε με επιτυχία και τα δυο της μωρά για 1 1/2 χρόνο περίπου.

Επειδή όμως μπορεί να συμβούν διάφορα προβλήματα στην αρχή από ότι έχω διαβάσει όπως π.χ. να πετρώσει το στήθος, μαστίτιδα ή να πληγωθούν οι θηλές, ή να έχω πολύ γάλα, σκέφτομαι, να αγοράσω ένα θήλαστρο, για παν ενδεχόμενο.

Εσείς είχατε αγοράσει από πρίν θήλαστρο ή αποστειρωτή, μπιμπερό κτλ.? Σκέφτομαι ότι μετά την γέννα δεν θα έχω τον χρόνο να αγοράσω αυτά τα πράγματα...

83hKp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


και εγω στην ιδια εβδομαδα με σενα ειμαι!ειμαι εγκυος στο δευτερο!στο πρωτο μολις γεννησα δεν ειχα γαλα της 10 πρωτες μερες!και ετσι πηρα ενα θηλαστρο της μεντελα!αρχικα πηρα χειροκινητο και ηταν αχρηστο.και στην συνεχεια πηρα ηλεκρικο!ετσι αρχισε το στηθος μου να κατεβαζει!θηλασα αποκλειστικα με θηλαστρο γιατι δεν επιανε το μωρο τη θηλη μου!με βοηθησε πολυ!εννοειται οτι θελεις και μπιμπερο και αποστειρωτη και μπεν μαρι για να ζεστενεις το γαλα στο μπιμπερο.εγω παντως πιστευω οτι ο θηλασμος δεν ειναι ευκολος θελει πολυυυυυυυυυυυυυ υπομονη!και τωρα στο δευτερο δεν ξερω τι θα κανω!μαλλον παλι τα ιδια θα κανω!ισως δινω και ξενο μαζι με το δικο μου!

Link to comment
Share on other sites

Eγώ θα έλεγα να μην μπαίνουν οι μανούλες στον πειρασμό να αγοράζουν θήλαστρο πριν γεννήσουν.

Να αφιερώσουν χρόνο στο να ενημερωθούν σωστά για τον θηλασμό (από κάποια μαία/σύμβουλο θηλασμού/βιβλίο) και να πάνε με θετική σκέψη και σιγουριά οτι θα τα καταφέρουν.

Αν για οποιονδήποτε λόγο χρειαστεί θήλαστρο τότε μπορούν να νοικιάσουν νοσοκομειακό που είναι και τα πιο κατάλληλα.

QqmLp3.png
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τη madrid05. Άλλωστε ακόμη κι αν τελικά αποφασίσεις να αγοράσεις θήλαστρο είναι μόνο ένα κλικ μακριά από ηλεκτρονικό φαρμακείο ή από καταστήματα όπως το Λητώ και σου έρχεται και στο σπίτι ή όπου θέλεις εσύ.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έλεγα να μην αγοράσεις θήλαστρο απο τώρα. Εξάλλου τις πρώτες 40 μέρες καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μόνο νοσοκομειακό, αν χρειαστεί, που μπορείς να το παραγγείλεις και να σου το φέρουν άμεσα (το νοικιάζεις).Τα άλλα τα έχουν σε κάθε φαρμακείο της γειτονιάς σου και θα τα χρειαστείς μετά τις 40μέρες. Ο θηλασμός θέλει ενημέρωση. Σε περίπτωση που δε θα σας βοηθήσουν στην κλινική θα πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε, τι να απαιτήσετε και πώς να χειριστείτε το θέμα. Το μωρό σας ξέρει τι να κάνει, μάθετε και σεις και όλα θα πάνε τέλεια. Το φόρουμ εδώ έχει απίστευτες πληροφορίες. Διαβάστε πολυ, σημειώστε για να τα θυμάστε (εγώ τουλαχιστον έτσι έκανα) και ολα θα πάνε τέλεια...

q8SSp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, είδη έχω διαβάσει πάρα πολλά πράγματα για τον θηλασμό και σίγουρα θα προσπαθήσω πάρα πολύ για να το καταφέρω, απλώς σκέφτηκα να είμαι έτοιμη για παν ενδεχώμενο...

line_line_typew3_beg_d_typew9_time_1220760000_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif
Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν ειχα παρει...και ουτε χρειαστηκα τελικα.Για μενα ο θηλασμος ηταν κατι πολυ ευκολο...βεβαια ειχα διαβασει τοσα πολλα που με βοηθησαν να εχω αυτοπεποιθηση.Ειμαι και πεισματαρα οπτε καταφερα με υπομονη να αντιμετωπισω προβληματακια που προεκυψαν.Αποψη μου ειναι πως αν αγορασεις θα το χρησιμποιησεις κιολας.Στην πρωτη δυσκολια θα καταφυγεις εκει.Δεν ειναι ευκολη υποθεση για μενα το θηλαστρο...πολυ ταλαιπωρια μου κανει...γι'αυτο και δεν ηθελα με τπτ να μπω σεαυτη τη διαδικασια αντλησεων.

Link to comment
Share on other sites

εγω κοριτσια δεν ειχα ουτε σταγονα γαλα τη στιγμη που εφυγα απο το μαιευτηριο και κατεφυγα στο ηλεκτρονικο θηλαστρο τησ medela αλλα μετα απο πολυ διαβασμα και ενημερωση κατεληξα να νοικιασω νοσοκομειακο το οποιο και με βοηθησε ωστε να καταφερω αποκλειστικο θηλασμο μεχρι και σημερα...

γνωμη μου ειναι να ενημερωθεις απο που μπορεις να τα προμηθευτεις και σε περιπτωση που σου χρειαστει να σηκωσεις απλα το τηλεφωνο και να παρεις.. ευχομαι ομως να μη χρειαστεις τιποτα και να δωσεις γαλατακι στο μωρακι σου γιατι αυτο θα ειναι το καλυτερο πραγμα που μπορεις να κανεις για αυτο..

Link to comment
Share on other sites

Όταν έμεινα έγκυος δεν είχα ιδέα από θηλασμό! Από το περιβάλλον μου (τεράστιο σόι) δε είχε θηλάσει κανείς! Όταν ήμουν στον μήνα μου πήγα και πήρα αποστειρωτή, μπιμπερό και όλα τα σύνεργα! Μια μέρα δεν ξέρω πως μου ήρθε έκατσα και διάβασα για το θηλασμό! Πλέον 8 μήνες μετά έχω να πω ότι δεν χρησιμοποίησα μπιμπερό ούτε 1 φορά!!!! Εσύ λοιπόν που έχεις αποφασίσει να θηλάσεις πάρε μπιμπερό, αποστειρωτή, θήλαστρο κτλ μόνο αν σκοπεύεις να λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι, αν δουλεύεις κτλ. Αλλιώς κρίμα τα χρήματα!

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...