Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΟ ΜΕΓΑ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ

aurorina

Recommended Posts

Καλημερα κορίτσια!

Ήθελα την γνωμη σας στο εξής μεγα και φλεγον ζήτημα του ύπνου ενος μικρουμπέμπη 6 μηνών.Ο μπεμπουλης μας θηλάζει ακόμα αποκλειστικά.Σε λίγο θα αρχισουμε τροφες.Το βραδυ και ενω σταδιακα μας μας έχει διαλύσει εχει αρχισει να βελτιώνεται.Δηλαδη..για κανα 2 βδομαδες ειχε αρχισει να κοιμαται 22.00 να ξυπναει μια στις 4'η 3 ν αθηλάζει και μετα στις 8.τωρα τελευταια ομως φαινεται νατο μετανιωσε και ξυπναει πάλι ανα 2 ωρες.Δεν τον θηλάζω πάντα μονο μια ή 2 φορες το βράδυ.Επίσης ενώ το βράδυ κοιμοταν και αμα τον κουνουσα στο κρεβατακι του τώρα απαιτει(το σκασμένο χιχιχι)να τον παρω αγκαλιτσα ν ακανουμε την διαδρομη σαλονι τουαλετα και τσουπ κοιμαται!Αναρωτιεμαι γιατι αλλαξε ξαφνικα και αν υπαρχει ελπιδα να επανελθει...επισης εαν γνωριζεται πως μπορω ν ατον κάνω ή να προσπαθησω να κοιμαται στο κρεβατακι κουκοντας του και οχι στην αγκαλια μου καθως απο οτι βλεπω παω για τενοντιτιδα.Κοιμομαστε στο ιδιο δωμάτιο αλλα στο κρεβατακι του

Ευχαριστω για τις γνωμες εκ των προτερων!!;)

RN1Zp2.png

Διαφημίσεις

Και ο δικος μας μπεμπης κοντευει τους 6 μηνες κ ενω στην αρχη κοιμοταν μια χαρα τωρα τον νανουριζω αγκαλιτσα...αλλιως δεν κοιμαται....με τιποτα......!!!!!!!!!!!Ξυπνα τη νυχτα, δειχνει να ποναει.......κ ενω αποκοιμιωταν στην κουνια θελει τωρα στην αγκαλια!!!!!

Βεβαια, τον βλεπω να δαγκωνει τα χερακια του, οποτε υποθετω οτι σιγα σιγα ξεκιναμε με τα δοντακια!!!!!

Περνανε καποιες φασεις με τον υπνο αυτο εχω καταλαβει...κ ο δικος μου μια βδομαδα κοιμαται καλα, την αλλη ξυπνα καθε 2 ωρες...ενω εγω τα ιδια κανω ενω πινει το γαλα...

Βεβαια εγω δεν εχω ταλαιπωρηθει πολυ μεχρι τωρα στο θεμα του υπνου(κ ο μεγαλος κοιμοταν μια χαρα), οποτε εχω την αντοχη κ υπομονη για ξενυχτια.....

Υπομονη, φαση ειναι πιστευω, θα την περασουμε!!!;)

• 2 weeks later...

καλήμερα,

το ίδιο θέμα είχαμε και εμείς, μέχρι 6 μηνών δεν κατάλαβα τίποτα, ούτε ξενύχτη ούτε τίποτα, ο μικρός κοιμότανε κατά τις 9 το βράδυ, και θέμα ήταν άν θα ξυπνούσε μια φορά αλλιώς το πρωι κατά τις 8 το πρωι. εγώ τον έπαιρνα αγκαλιά το βράδυ για να τον ταισω όπως ήταν κοιμισμένο, όταν όμως πήγαμε 6 μηνών ξεκινήσαμε το βάσανο, ήταν και τα δόντια βέβαια, όμως μεγάλη ταλαιπωρία, να ξυπνάει κάθε 1 ώρα, να κλαίει για την ακρίβεια, να τον έχω συνέχεια αγκαλιά, ξάπλωνα μαζί του στο καναπέ, άλλες φορές να ξυπνάει στις 1 ώρα τα μεσάνυχτα και να κοιμάται πάλι 6 το πρωι, ενώ την άλλη μέρα πήγαινα για δουλειά, μεγάλη ταλαιπωρία λέμε, όμως σιγά σιγά το ξεπέρασε μόνος του. βέβαια, υπομονή θέλει, τότε του έκοψα και το θηλασμό, ίσως έπαιξε και αυτό ρόλο, έμαθε τη πιπίλα, ήθελε όμως και εμένα δίπλα, γιατί είχε συνηθίσει να κοιμάται στο στήθος, να φανταστίτε ότι ακόμα και σήμερα 18 μηνών όταν κοιμάται μαζί μου, βάζει το χέρι του κάτω από τη μπλούζα μου για να πιάσει το στήθος, ή άλλες φορές βάζει το κεφάλι του πάνω από το στήθος, όμως τα δύσκολα περάσανε, μπορεί να είναι μια φάση που περνάνε όλα τα παιδιά είναι όμως μεγάλη ταλαιπωρία. οπότε υπομονή, εμείς τώρα, κοιμόμαστε σε κρεβάτι κανονικό γιατί τη κούνια δεν την ήθελε, ένα κρεβάτι πολύ χαμηλό οπότε δεν χτυπάει, ξαπλώνουμε παρέα και μόλις τον πάρει ο ύπνος βγαίνω από το δωμάτιο, και μπορεί να ξυπνήσει το βράδυ κατά τις 2-3 αν πεινάει, αλλιώς την άλλη μέρα το πρωι. έρχεται ορισμένες φορές στο κρεβάτι μας, εγώ σηκώνομαι όμως για να μη μου μάθει στο κρεβάτι μας, 3-4 φορές μόνο έχουμε κοιμηθεί και οι τρεις μαζί. όμως πάω εγώ στο κρεβατάκι του και κοιμόμαστε παρέα. ότι πιο ωραίο να έχεις ένα προσωπάκι δίπλα σου, να ξυπνάει το πρώι και να έρχεται να σου δώσει ένα φιλάκι ή μια αγκαλίτσα, αυτά κάνει τώρα ο γιος μου.