Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πώς και από πότε διαμορφώνεται η ρουτίνα του ύπνου;

Zuzunaki

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

το μωράκι μου είναι 40 ημερών. Μιλάω με φίλες και μου λένε ότι τα μωρά τους από 40 ημερών άρχισαν να κοιμούνται 10 και 12 ώρες το βράδυ. Ωστόσο καμια δεν μπορεί να μου πει συγκεκριμένα πράγματα, τι μέθοδο εφάρμοσε κλπ. Εμείς θηλάζουμε αποκλειστικά, πράγμα που σημαίνει ότι το 10ωρο και το 12ωρο ύπνος μου φαίνεται λίγο περίεργο για τόσο μικρό μωρό. Εσείς πώς και πότε εφαρμόσατε τη ρουτίνα του ύπνου; Έχω διαβάσει ότι το κάνουμε μπάνιο, μασάζ, του δίνουμε γάλα και μετά πέφτει για νάνι. Τι γίνεται όμως αν δεν μπορούμε όλα αυτά να τα κάνουμε με αυτή τη σειρά; Πχ. τη δικιά μου ακόμα δεν μπορώ να την κανω μπάνιο μόνη μου, φοβάμαι, οπότε με βοηθάει ή ο άντρας μου ή η μαμά μου. Κάποιες φορές η μικρή κοιμάτα απόγευμα και ξυπνάει κατά τις 7. Εμείς είπαμε να της κάνουμε το μπάνιο της κατά τις 8, αυτό τι σημαίνει; Ότι μέχρι τις 8 θα την κρατάω ξύπνια και νηστική; Κάποιες φορές τη θήλασα πριν το μπάνι ογιατί πεινούσε πολύ αλλά μετά στο μπάνιο μας έβγαλε το μισό γάλα. Επίσης μετά το μπάνιο και το μασάζ ενώ φαίνεται ηρεμεί, κάποιες φορές γίνεται ανήσυχη οπότε όλη η διαδικασία μπορεί να πάρει 4-5 ώρες για να πούμε ότι θήλασε και καταφέραμε να την κοιμίσουμε. Δεν ξέρω. Δώστε μου τα φώτα και τις ιδέες σας.

Διαφημίσεις

Καλημερα...να σου ζησει το παιδακι σου...παντα γερο και καλοτυχο να ειναι!!

Τα 10ωρα που περιγραφουν οι γνωστες σου εξαρτωνται και απο το παιδι.ο δικο μου 11 μηνων ακομα με τυρραναει στον υπνο και μαλιστα αγρια.Μη το σκεφτεσαι αυτο...αστο κι οπως παει.

Ως προς τη ρουτινα εγω την καθιρωσα απο την αρχη.Οπως λς κι εσυ στην αρχη δν ειναι πολυ ευκολο γιατιτο παιδι κοιμαται αστατες ωρες...θηλαζει αστατες ωρες...στο δικο μου δεν του αρεσε και το μπανιο και ειχαμε κλαμματα καθε βραδυ...μετα ηρθαν οι κολικοι κλπ.Σιγα σιγα ομως αυτα ολα αλλαζουν.

Στην ηλικια που εισαστε εσεις εγω ακολουθουσα ρουτινα υπνου υπο την εξης εννοια.Τον εκανα καθε βραδυ μπανιο την ιδια περιπου ωρα.Μετα το μπανιο αλλααμε ρουαχαλακια ,βαζαμε τις κρεμες μας...χαμηλωναν τα φωτα απαραιτητως...χαμηλωνε η τηλεοραση απαραιτητως,θηλασμος και πρσπαθοεια για νανι. Ε με τον καιρο αλλαζε και τοπαιδι...κοιμοταν πιο ευκολα.Τωρα πλεον κανουμε μπανιο στην μπανιερα οπου πλατσουριζουμε ,παιζουμε κλπ.Απ τη στιγμη που θα βγουμε απο το μπανιο τον παω με τη μια στο δωματιο με χαμηλα φωτα θηλασμος και υπνος.Και ολη αυτη η διαδικασια κραταει γυρω στη 1 ωρα.Στη δικη σας ηλικια τελειωναμε το μπανιο και μπρει να με επαιρνε και 2 ωρες μεχρι να καταφερι να κοιμηθει.

Εννοειται οτι δεν τ ξυπνας για να το κανεις μπανιο ουτε το κανεις μπανιο πεινασμενο...θα σηκωσει τον τοπο.Ετσι κι αλλιως εγω σ'αυτη την ηλικια τον εκανα γρηγρα γρηγορα ενα μπανακι πολλες φορες κατω απο τη βρυση.

Γνωμη μου παντως ειναι πως πρεπει να πατησεις γερα στα ποδια σου κι να αναλαβεις το παιδι.Τι παει να πει φοβασαι και περιμενεις να ερθει η μαμα σου για να το κανετε πανιο μαζι?

Καταρχάς, να σου ζήσει το μικρό σου. Μην αγχώνεσαι με όσα ακούς και σου λενε οι άλλοι. Ξερεις πόσα θα ακούσεις ακόμα; Τα ίδια μου έλεγαν και εμένα, που θήλαζα αποκλειστικά, και ο μικρός ξυπναγε το βράδυ. Οτι κανονικά θα επρεπα να κοιμαται όλη νύχτα, κανονικά θα επρεπε να κάνει το ένα, κανονικά θα έπρεπε να κάνει το άλλο.

Εγώ νομίζω ότι η ρουτίνα καθιερώνεται από την αρχή, αλλά πάντα με την καθοδήγηση του μωρου.

Εγώ για παράδειγμα 40 ημερών δεν το έκανα κάθε μερα μπανιο. Μπορεί να κάναμε ένα γρήγορο "ντουζάκι". Σε μερικά μωρά το μπάνιο δεν τα χαλαρώνει αλλά τους προκαλεί υπερένταση. Τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση αυτό συνέβαινε. Ο μικρός κρύωνε, εκνευριζόταν και τελικά ήταν πιο δύσκολο να κοιμηθεί μετά.

Αυτό που καναμε ήταν το βράδυ να κοιμάται σε άλλο χώρο από την ημέρα, να υπάρχει χαμηλός φωτισμός και σχετική ησυχία.

Σιγά σιγά θα δεις ότι το μωράκι σου αλλάζει συνήθειές. Εσύ προσπάθησε να πιάνεις τα σημάδια. Και αν ξυπνάει το βράδυ για να φάει και 2 και 3 φορές, δεν πειράζει, το χρειάζεται.

Καλημερουδια.Μεχρι και 40 ημερων που ηταν το μωρο μου και εγω φοβομουν να τον κανω μπανιο μονη μου.Μετα αρχισα σιγα σιγα να τον κανω.Παντως εγω που δεν θυλαζω και ειναι 3 μηνων ο μικρος .. το πολυ να κοιμαται 7 ωρες αντε 7,5 τη νυχτα.Και αυτο συμβαινει εδω και 3 περιπου βδομαδες.Μην ακους κανεναν γτ πολλες φορες καποιες μαμαδες υπερβαλουν κιολας.Με το μπανακι την ιδια ωρα μια χαρα τα πας και δεν ειναι απαραιτητο οτι θα κοιμηθει αμεσως.Εγω τον κανω μπανιο κατα τις 8.30 περιπου καθε μερα και συνηθως κοιμαται κατα τις 11!Ακομα και 12.Παντως το κολπο να τον κρατησω ξυπνιο δεν το εχω βρει ακομα... ασε που τον λυπαμαι κιολας!

FvxMp3.png