Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ειναι ντροπη???

!!!veronica!!!

Recommended Posts

Εδω και καιρο, προκειμενου να εξοικονομησω καποιο ποσο που χρειαζομαι, εχω αρχισει να πουλαω καποια αντικειμενα που δε χρειαζομαι πια.......

Σημερα πηγα στο τζαμπο, και ειδα δυο λαπτοπ, το ενα ειχε 49,90 και το αλλο 29.90........κοινως 80 ευρω..........

αυτα τα λαπτοπ πριν μια βδομαδα τα αγορασα απο μια μανουλα που δεν τα ηθελαν πλεον τα παιδακια της, και επειδη ειχαν και καποιες γρατσουνιτσες, μου τα αφησε 25 ευρω (δεν ξερω ποτε τα ειχε παρει ηταν σουπερ τιμη παντως).........τα παιδια μου ουτε που καταλαβαν οτι δεν ειναι καινουρια, τα ανοιξαμε απ ευθειας απ τη συσκευασια του ταχυδρομειου και ξετρελλαθηκαν, δε συζηταμε οτι μεχρι το ιδιο βραδυ τα ειχαν ηδη γρατσουνισει και τα δικα μου παιδια.......

Σημερα που ειδα τα καινουρια παιχνιδια εκει στο ραφι, λεω "πωπω, δεν ειχα να παρω καινουρια στα παιδια" αλλα μετα σκεφτηκα οτι βρηκα εναν τροπο να τους τα παρεχω με τη βοηθεια της καλης αυτης μανουλας που την χιλιοευχαριστω......οπως κι εγω, πουλησα διαφορα πραγματα σε αλλες μανουλες που γλυτωσαν κι εκεινες καποια χρηματα και εκαναν και τη δουλεια τους....(πχ εχω δωσει σετ καροτσιου 300 ευρω πιο φθηνα)

Δεν ξερω γιατι ενιωσα καπως.......λες και δεν θα παρουμε ενα σωρο και φετος, ηδη εχω παρει απο το ιντερνετ 5 παιχνιδια και δε μπηκε καν ο Δεκεμβρης........και τα πηρα για τα Χριστουγεννα......

Θελω να ξερω εσεις πως το βλεπετε??? ΔΛΔ θα προτιμουσατε να μην παρετε τιποτα ή θα βρισκατε μια λυση σαν τη δικη μου??? Και αφου τελικα θα παρουμε και θα παρουμε και θα παρουν και οι παππουδες και τεσπα τα παιδια ποτε δε μενουν ετσι........γιατι ενιωσα ετσι ενα σφιξιμο που ηταν τοσο πανακριβα τα παιχνιδια στα ραφια???

Σαν να μην ειμαι καλη μανα, σαν να μην προεβλεψα να παρεχω οτι πρεπει, δεν ξερω μου ηρθε καπως.....και επαναλαμβανω ηδη εχω αρχισει να παιρνω τα Χριστουγεννιατικα......αλλα με κυριευσε ενα γμτ, ενα πως γιναμε ετσι, δεν ξερω στ αληθεια τι επαθα......

και το τραγελαφικο (που σιγουρα πολλες μαμαδες την εχουν πατησει επισης) ο γιοκας μου ηθελε απ ολο το τζαμπο........κατι πλαστικους δεινοσαυρους με 5 ευρω......

αχ δεν ειμαι καλα...........κατι εχω παθει.........κρισαρα κι εγω!!!!!!!!

κουράγιο αδέρφια...

Διαφημίσεις

Εδω και καιρο, προκειμενου να εξοικονομησω καποιο ποσο που χρειαζομαι, εχω αρχισει να πουλαω καποια αντικειμενα που δε χρειαζομαι πια.......

Σημερα πηγα στο τζαμπο, και ειδα δυο λαπτοπ, το ενα ειχε 49,90 και το αλλο 29.90........κοινως 80 ευρω..........

αυτα τα λαπτοπ πριν μια βδομαδα τα αγορασα απο μια μανουλα που δεν τα ηθελαν πλεον τα παιδακια της, και επειδη ειχαν και καποιες γρατσουνιτσες, μου τα αφησε 25 ευρω (δεν ξερω ποτε τα ειχε παρει ηταν σουπερ τιμη παντως).........τα παιδια μου ουτε που καταλαβαν οτι δεν ειναι καινουρια, τα ανοιξαμε απ ευθειας απ τη συσκευασια του ταχυδρομειου και ξετρελλαθηκαν, δε συζηταμε οτι μεχρι το ιδιο βραδυ τα ειχαν ηδη γρατσουνισει και τα δικα μου παιδια.......

Σημερα που ειδα τα καινουρια παιχνιδια εκει στο ραφι, λεω "πωπω, δεν ειχα να παρω καινουρια στα παιδια" αλλα μετα σκεφτηκα οτι βρηκα εναν τροπο να τους τα παρεχω με τη βοηθεια της καλης αυτης μανουλας που την χιλιοευχαριστω......οπως κι εγω, πουλησα διαφορα πραγματα σε αλλες μανουλες που γλυτωσαν κι εκεινες καποια χρηματα και εκαναν και τη δουλεια τους....(πχ εχω δωσει σετ καροτσιου 300 ευρω πιο φθηνα)

Δεν ξερω γιατι ενιωσα καπως.......λες και δεν θα παρουμε ενα σωρο και φετος, ηδη εχω παρει απο το ιντερνετ 5 παιχνιδια και δε μπηκε καν ο Δεκεμβρης........και τα πηρα για τα Χριστουγεννα......

Θελω να ξερω εσεις πως το βλεπετε??? ΔΛΔ θα προτιμουσατε να μην παρετε τιποτα ή θα βρισκατε μια λυση σαν τη δικη μου??? Και αφου τελικα θα παρουμε και θα παρουμε και θα παρουν και οι παππουδες και τεσπα τα παιδια ποτε δε μενουν ετσι........γιατι ενιωσα ετσι ενα σφιξιμο που ηταν τοσο πανακριβα τα παιχνιδια στα ραφια???

Σαν να μην ειμαι καλη μανα, σαν να μην προεβλεψα να παρεχω οτι πρεπει, δεν ξερω μου ηρθε καπως.....και επαναλαμβανω ηδη εχω αρχισει να παιρνω τα Χριστουγεννιατικα......αλλα με κυριευσε ενα γμτ, ενα πως γιναμε ετσι, δεν ξερω στ αληθεια τι επαθα......

και το τραγελαφικο (που σιγουρα πολλες μαμαδες την εχουν πατησει επισης) ο γιοκας μου ηθελε απ ολο το τζαμπο........κατι πλαστικους δεινοσαυρους με 5 ευρω......

αχ δεν ειμαι καλα...........κατι εχω παθει.........κρισαρα κι εγω!!!!!!!!

εγω νομιζω οτι πρεπει να αρχισουμε να σκεφτομαστε πολυ σοβαρα την ανταλλακτικη οικονομια να ειμαστε οσο γινεται λιγοτερο εξαρτημενοι απο το χρημα και αρα εκβιασιμοι,,,δηλαδη σου κανω μανικιουρ μου δινεις μια μπλουζα,,,κανω μαθηματα στο γιο σου αγγλικων για ενα χρονο φιαχνεις την οσοντοστοιχια σου σε εμενα

νομιζω οτι καπως ετσι πρεπει να αρχισουμε να σκεφομαστε οποτε αυτο που περιγραφεις μονον ξεφτιλα δεν μου φαινεται

ντροπη ειναι να αφηνω τα παιδια μου να πιστευουν οτι δεν αλλαξε τιποτα στην καθημερινοτητα μας και να συνεχιζουν να ζητουν και να ξοδευουν ασυστολα. ντροπη ειναι να δανειζομαι για να τους παρεχω περιττα εξοδα που ικανοποιουν μονο το προσωρινο αισθημα κορεσμου. ντροπη ειναι να βαυκαλιζομαι παριστανωντας τη νεοπλουτη που αγοραζει πανακριβα παιχνιδια και απο την αλλη στερω βασικα πραγματα. συμφωνω με την απαντηση του γλυκου για την ανταλλακτικη οικονομια, παραλληλα ομως πιστευω οτι αν τα παιδια δεν ειναι παρα πολυ μικρα (1-2 ετων) να τα βαλουμε σιγα σιγα στο κλιμα "δεν μπορουμε να αγορασουμε το Χ ακριβο παιχνιδι, ρουχο, παπουτσι. μπορουμε ομως να συμβιβαστουμε με κατι αλλο".

lRR9p3.png

ανταλλαγη υπηρεσιων ε? πες το ψεμματα.......μπηκαμε σε ενα κυκεωνα εξελιξεων που δεν προλαβαινουμε ουτε να τις μαθουμε.......και εχεις ενα μυαλο που λεει.......να ξοφλησω τη ΔΕΗ με το χαρατσι, να κρατησω για τελη κυκλοφοριας και ασφαλειες, για το ενα, το αλλο, καθε σπιτικο με τα δικα του, και οτι μενει λες.....για τα παιδια.......

αλλα εβλεπα ολους τους γονεις που ψωνιζαν, αληθεια αυτη η κριση που ειναι ρε παιδια γιατι το τζαμπο ειναι καθε μερα φισκα (!!!!!!!!!)

και μου ηρθε μια μελαγχολια...................

κουράγιο αδέρφια...

Διαφημίσεις

Είσαι 1 βήμα μπροστά από άλλες και εσύ ντρέπεσαι? Την καλύτερη δουλειά έκανες και πάντα να ψάχνεις να αγοράζεις πιο φθηνά γιατί ευκαιρίες υπάρχουν πολλές.Αγόραζεις κάτι που για κάποιον είναι περιττό και πουλάς κάτι που δεν χρειαζεσαι πια! Οτι καλύτερο.Ανακύκλωση προιοντων!

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

στα τζαμπο δεν αγοραζεις μονο ακριβα παιχνιδια, υπαρχουν και φτηνα οπως ειπες και εσυ. ενα παιδι νομιζω θα χαρει με 3 παιχνιδακια των 5 ευρω περισσοτερο απο το να του δωσουν 1 των 80 ευρω, γιατι πολυ απλα δεν ξερει την αξια των χρηματων. ολοι ψαχνουμε τις ευκαιριες.

lRR9p3.png

ντροπη ειναι να αφηνω τα παιδια μου να πιστευουν οτι δεν αλλαξε τιποτα στην καθημερινοτητα μας και να συνεχιζουν να ζητουν και να ξοδευουν ασυστολα. ντροπη ειναι να δανειζομαι για να τους παρεχω περιττα εξοδα που ικανοποιουν μονο το προσωρινο αισθημα κορεσμου. ντροπη ειναι να βαυκαλιζομαι παριστανωντας τη νεοπλουτη που αγοραζει πανακριβα παιχνιδια και απο την αλλη στερω βασικα πραγματα. συμφωνω με την απαντηση του γλυκου για την ανταλλακτικη οικονομια, παραλληλα ομως πιστευω οτι αν τα παιδια δεν ειναι παρα πολυ μικρα (1-2 ετων) να τα βαλουμε σιγα σιγα στο κλιμα "δεν μπορουμε να αγορασουμε το Χ ακριβο παιχνιδι, ρουχο, παπουτσι. μπορουμε ομως να συμβιβαστουμε με κατι αλλο".

απολυτα σωστη

κι αυτοι ρε παιδια συγνωμη κιολας που ζουνε???????? οι μισθοι ειναι 700-800 και ενα παιχνιδι κανει 50?????? θα μου πεις μην το παρεις, ΟΚ δεν το παιρνω, αλλα δεν ειναι τραγικο ????? σαν γεγονος λεω........εχει και με 5 και με 10 ευτυχως, αλλα ειναι σκανδαλο αυτο που συμβαινει........

και για οσους δεν το ειδαν στο αλλο ποστ μου, πηρα απ το ιντερνετ το παιχνιδι με το γουρουνακι που τρωει χαμπουργκερ 9.90 και 2.50 μεταφορικα (λιρες παντα)....για καντε μια βολτα να δειτε ποσο το εχει το τζ-----ο..........θα σαλταρω σημερα........

κουράγιο αδέρφια...

συμφωνω σε ολα,,,θελω να κανω κατι δουλειες στον κηπο που κοστιζουν, ο τεχνιτης εχει την μανα του που πρεπει να αλλαξει μασελα,,, ο αντρας μου θα της φτιαξει μασελα εκεινος θα φτιαξει τον κηπο

τα παιδια πρεπει να γνωριζουν το οριο της οικογενειας τους, εκτος απο το ξοδευω υπαρχουν κι αλλα πραγματα να κανει κανενας στη ζωη του

Είσαι 1 βήμα μπροστά από άλλες και εσύ ντρέπεσαι? Την καλύτερη δουλειά έκανες και πάντα να ψάχνεις να αγοράζεις πιο φθηνά γιατί ευκαιρίες υπάρχουν πολλές.Αγόραζεις κάτι που για κάποιον είναι περιττό και πουλάς κάτι που δεν χρειαζεσαι πια! Οτι καλύτερο.Ανακύκλωση προιοντων!

ξερεις....σε πιανει αυτο το....εγω? εγω χρειαστηκε να το κανω πρωτη πρωτη??? μελαγχολησα, ξερω δεν εχω δικιο, αλλα με πηρε απο κατω.....κι εγω πηρα ενα παιχνιδακι με 10 ευρουλακια και παιζουν ολη μερα σημερα, και το μονο που μου ζητησαν ηταν οι δεινοσαυροι, δεν ειναι απαιτητικα τα παιδια μου καθολου, αλλα να...θα ερθουν και οι παππουδες οπως τις προαλλες........ξερετε τωρα, τα πεθερικα, και θα δουν το παιχνιδι οτι δεν ειναι καινουριο αλλα τα παιδια θα πουν "κοιτα τι μου πηρε η μαμα" και θ αρχισουν τα σχολια.......δε συζηταμε οτι το μεγαλο μου ειναι τεσσεραμιση και το μικρο μου δυομιση και ειναι ικανοι να μου ζητησουν να δουν το βραστηρα....που τον εχω πουλησει πριν δυο βδομαδες......

Δικαιωμα μου δεν ειναι πως θα τα φερω βολτα στο σπιτι μου?????

κουράγιο αδέρφια...

Διαφημίσεις

απολυτα σωστη

κι αυτοι ρε παιδια συγνωμη κιολας που ζουνε???????? οι μισθοι ειναι 700-800 και ενα παιχνιδι κανει 50?????? θα μου πεις μην το παρεις, ΟΚ δεν το παιρνω, αλλα δεν ειναι τραγικο ????? σαν γεγονος λεω........εχει και με 5 και με 10 ευτυχως, αλλα ειναι σκανδαλο αυτο που συμβαινει........

και για οσους δεν το ειδαν στο αλλο ποστ μου, πηρα απ το ιντερνετ το παιχνιδι με το γουρουνακι που τρωει χαμπουργκερ 9.90 και 2.50 μεταφορικα (λιρες παντα)....για καντε μια βολτα να δειτε ποσο το εχει το τζ-----ο..........θα σαλταρω σημερα........

συμφωνω ειναι πανακριβοοοο,,,σε σχεση με τα αναλογα καταστηματα της ευρυτερης περιοχης του μιλανου οπου ειμαι εγω ειναι κατα 30% ακριβοτερα αν ειναι δυνατον,,,,καρεκλακι αυτοκινητου 95 ευρω στο μιλανο 159 στο συγκεκριμενο μαγαζι

δεν εχουν καταλαβει τιποτα απο κρισηηηηηηηηηη, στην ελλαδα δεν εχουν ριξει τιμες σε τιποτα σε κανενα ειδος αντιστεκονται σθεναρα τα λαμογια,,,,θα πεσουν ομως θα πεσουν ολα ξενοικιαστα ειναι η αγοραστικη μας ικανοτητα επεσε οποτε ανγκαστικα καποια στιγμη θα ριξουν τις τιμες αφου δεν θα εχουμε για να ξοδεψουμε θα τις ριξουν

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Με το να αγοράσεις μεταχειρισμένα κάνεις καλό στην τσέπη σου (άλλωστε τα παιχνίδια συνήθως τα διαλύουν αμέσως) και δεύτερον κάνεις καλό και στον συνάνθρωπό σου που το πουλάει. Δλδ στηρίζεις την οικονομία του!!! Γιατί να τα ακουμπήσεις στον Κ. jumbo και όχι στην Κ. Τάδε που τα έχει και ανάγκη. Το παιχνίδι είναι σχετικό και δεν έχει να κάνει με χρήματα. Εγώ μεγάλωσα με κολοκύθες που μου τις έφτιαχνε η μάνα μου καροτσάκι και το τράβαγα...και το απίστευτο??? Ήμουν ευτυχισμένη όταν το έβλεπα. Φιλιά, χαρές, χοροπηδήματα...

ξερεις....σε πιανει αυτο το....εγω? εγω χρειαστηκε να το κανω πρωτη πρωτη??? μελαγχολησα, ξερω δεν εχω δικιο, αλλα με πηρε απο κατω.....κι εγω πηρα ενα παιχνιδακι με 10 ευρουλακια και παιζουν ολη μερα σημερα, και το μονο που μου ζητησαν ηταν οι δεινοσαυροι, δεν ειναι απαιτητικα τα παιδια μου καθολου, αλλα να...θα ερθουν και οι παππουδες οπως τις προαλλες........ξερετε τωρα, τα πεθερικα, και θα δουν το παιχνιδι οτι δεν ειναι καινουριο αλλα τα παιδια θα πουν "κοιτα τι μου πηρε η μαμα" και θ αρχισουν τα σχολια.......δε συζηταμε οτι το μεγαλο μου ειναι τεσσεραμιση και το μικρο μου δυομιση και ειναι ικανοι να μου ζητησουν να δουν το βραστηρα....που τον εχω πουλησει πριν δυο βδομαδες......

η γνωμη των αλλων!

αχ ρε κοριτσια ποτε θα απαλλαγουμε απο αυτα τα βαριδια! η αξια μας καθρεφτιζεται στα ματια του αλλου!

τι σε νοιαζει τι θα πουν βρε κοπελα μου?

οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος

ξερεις ποσα ρουχα και παιχνιδια μεταχειρισμενα πηρα απο φιλες οταν γεννησα?

δεν παει να λεει ο καθενας,,εγω ξερω οτι τα χρειαστηκα πραγματικα και εκανα την δουλεια μου

Μα κι αυτα (τα παιδια) τι νομιζεις πως κανουν? Τους εχεις ολη τη fisher price παρατεταγμενη και παιζουν με ενα αδειο μπουκαλι νερου........η τους εχεις παρει ενα σωρο τραπεζοκάρεκλα δραστηριοτητων και παιζουν με τα πλαστικα ζωακια της οκας.......και καλα κανουν να σου πω........

κουράγιο αδέρφια...

Διαφημίσεις

εγω περυσι που ημουν καλυτερα οικονομικα χαρισα πολλα ρουχα σε κοπελες απο το φορουμ που τα καταχαρηκανε και μιλαμε ακομα......και γι αυτο ακουσα καμπανιες βεβαια......φετος ειμαι σε πιο δυσκολη θεση οποτε τα πουλαω.....αλλα και αγοραζοντας παλι βοηθαω, και πουλωντας παλι βοηθαω......ο ενας με τον αλλον, αλλιως δε γινεται......

αυτοι κλαιγονται καλα καλα ολη μερα για τις συνταξεις τους, τα επικουρικα τους, τα ΕΚΑΣ τους, καθαριζουν δυο ατομα δυο χιλιαρικακια, και κρινουν και τους αλλους.........αυτο μου τη σπαει πιο πολυ!---

σε ρωτησα ποσα βγαζεις και που τα τρως? ασε με ρε αδερφε και μενα στην ησυχια μου να κανω οτι νομιζω........

κουράγιο αδέρφια...

εγω νομιζω οτι πρεπει να αρχισουμε να σκεφτομαστε πολυ σοβαρα την ανταλλακτικη οικονομια να ειμαστε οσο γινεται λιγοτερο εξαρτημενοι απο το χρημα και αρα εκβιασιμοι,,,δηλαδη σου κανω μανικιουρ μου δινεις μια μπλουζα,,,κανω μαθηματα στο γιο σου αγγλικων για ενα χρονο φιαχνεις την οσοντοστοιχια σου σε εμενα

νομιζω οτι καπως ετσι πρεπει να αρχισουμε να σκεφομαστε οποτε αυτο που περιγραφεις μονον ξεφτιλα δεν μου φαινεται

ντροπη ειναι να αφηνω τα παιδια μου να πιστευουν οτι δεν αλλαξε τιποτα στην καθημερινοτητα μας και να συνεχιζουν να ζητουν και να ξοδευουν ασυστολα. ντροπη ειναι να δανειζομαι για να τους παρεχω περιττα εξοδα που ικανοποιουν μονο το προσωρινο αισθημα κορεσμου. ντροπη ειναι να βαυκαλιζομαι παριστανωντας τη νεοπλουτη που αγοραζει πανακριβα παιχνιδια και απο την αλλη στερω βασικα πραγματα.

τα παιδια πρεπει να γνωριζουν το οριο της οικογενειας τους, εκτος απο το ξοδευω υπαρχουν κι αλλα πραγματα να κανει κανενας στη ζωη του

Συμφωνώ απολύτως!!!

(Γλυκός, μιας και το είπες, έχεις υπόψη σου κανέναν καλό οδοντίατρο?:roll::-D)

Εγώ μεγάλωσα με κολοκύθες που μου τις έφτιαχνε η μάνα μου καροτσάκι και το τράβαγα...και το απίστευτο??? Ήμουν ευτυχισμένη όταν το έβλεπα. Φιλιά, χαρές, χοροπηδήματα...

Με απλά λόγια, όλη η αλήθεια.

κι αυτοι ρε παιδια συγνωμη κιολας που ζουνε???????? οι μισθοι ειναι 700-800 και ενα παιχνιδι κανει 50?????? θα μου πεις μην το παρεις, ΟΚ δεν το παιρνω, αλλα δεν ειναι τραγικο ?????

Κατ' αρχήν δεν βγάζουν όλοι 700-800 ευρώ, υπάρχουν και άνθρωποι με (πολύ) μεγαλύτερους μισθούς, ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης. Δεύτερον δεν έχουν όλοι 2 και 3 παιδιά - αυτός που έχει μόνο ένα παιδί ή που έκανε παιδιά σε μεγαλύτερη / πιο ευκατάστατη ηλικία, έχει την οικονομική δυνατότητα να πάρει ακριβότερα παιχνίδια στο παιδί του. Τρίτον δεν αγοράζουν μόνο γονείς, αλλά και νονοί και θείοι και παπούδες και φίλοι, που έχουν ενδεχομένως μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια. Τέταρτον μερικοί άνθρωποι αξιολογούν διαφορετικά τις ανάγκες τους, π.χ. κάποιος θα προτιμήσει να πάρει ένα ακριβό παιχνίδι και να μην πάει διακοπές ή να μην πληρώσει για να στείλει το παιδί σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, κάποιος άλλος θα βάλει χρέος στην πιστωτική κάρτα προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει.

Για να τα πουλάει το Jumbo όσο τα πουλάει, πάει να πει ότι κάποιοι (αρκετοί) τα αγοράζουν στις τιμές αυτές.

Προσωπικά αν μπορώ να πάρω κάτι φθηνότερα, ακόμα κι αν είναι χρησιμοποιημένο, θα το προτιμήσω, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση. Επίσης πουλάω/χαρίζω δικά μου πράγματα που δεν τα χρειάζομαι. Δεν βλέπω πού είναι η ντροπή :-)

συμφωνω με ολα αυτα που ειπαν τα κοριτσια....;)ο καθενας προσφερει οτι μπορει στο παιδι του...αλλα παιδακια δεν εχουν ουτε τα βασικα :(:(δυστυχως και εγω με το καλο οταν γεννηθει το αγορακι μου θα ανταλασσω η θα πουλησω η θα χαρισω πραγματα....και ναι αν μου αρεσει κατι θα το αγορασω κιολας γιατι να μην βοηθησεις μια αλλη μανουλα και αυτη να βοηθησει εσενα??;);)δεν σκεφτομουν και εγω παντα ετσι οτι ηθελα θα πηγαινα και θα εδινα ενα σωρο λεφτα να το αγορασω για την αδερφουλα μου που ειναι 10 χρονων ακομα και παλια της ρουχαλακια που δεν της κανουν η παιχνιδια κτλ η τα κατεβαζαμε στο υπογειο η πετιοντουσαν απο δω και απο κει, και ομως ενα 10χρονο μου εδωσε ενα σημαντικο μαθημα και πραγματικα με αφησε με το στομα ανοιχτο οταν μου ειπε τις προαλλες''αδερφουλα τωρα που θα γεννηθει το μωρακι σου θα του φερουν πολλα ρουχαλακια και παιχνιδια ειμαι σιγουρη πως δεν θα τα χρειαστει ολα οτι δεν θα χρησιμοποιησεις σε παρακαλω κρατησε τα γιατι θελω να τα παω στο παιδικο χωριο sos καποια παιδακια τα εχουν πολυ αναγκη''EMEINAAAAAA:shock:αμεσως μαζεψαμε ολα τα ρουχα της που δεν φορουσε και παιχνιδια και τα πηγαμε στα παιδακια αυτα......ηταν τετοια η χαρα τους που δεν τους ενοιαζε αν ηταν μεταχειρισμενα η οχι τα παιχνιδια πεσαν αμεσως με τα μουτρα και επαιζαν'':D πιστευω πως ενα παιδι δεν το νοιαζει αν ειναι μεταχειρισμενο ενα παιχνιδι η οχι ουτε εσενα σε κανει λιγοτερο καλη μανουλα ισα ισα....να σαι περηφανη για οτι κανεις και να μην δινεις αναφορα σε κανεναν....η χαρα του παιδιου θα ναι η ιδια ειτε παρει ενα παιχνιδι αξιας ειτε οχι....και κανεις και καποιο αλλο παιδακι ευτυχισμενο που πιθανον η μαμα του δεν μπορουσε να τ αγορασει κατι καινουργιο...;)συγγνωμη για τ μεγαλο ποστ

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Πάντως εμεις στα τζαμπο πηγαίναμε για βόλτα (και πολλοί αλλοι!)...Μπορεί να παίρναμε ένα σκατουλάκι και να περνουσαμε 1 ώρα εκει. Επίσης όλοι όσοι αγοράζουν ένα παιχνίδι σημαίνει ότι έχουν?? Οπως κι εσύ πηρες 5 παιχνίδια από το νετ έτσι κι αυτοί προφανώς έκαναν μασουρι τα λεφτά και πήγαν και πήραν κάτι για τα παιδιά.

Στο θέμα μας...μαγκιά σου και εφ οσον σε εσένα λειτουργεί αυτό το σύστημα δεν κατάλαβα γιατί να ντραπεις. Εμεις ακομα δεν έχουμε μπει σε αυτον τον κύκλο ανταλλαγής γιατί είμαστε εκτος Ελλάδος, αλλά εδώ να σε πληροφορήσω ότι αυτό το σύστημα λειτουργει χρόνια. Οι άνθρωποι δεν πετάνε πράγματα, κάνουν παζάρια ανταλλάγών σε σπίτια, υπόγεια κλπ. Είναι κάτι φυσιολογικό το να μην πετάς τα υπάρχοντά σου αλλά να τα πουλας/ανταλλάσσεις. Μόνο στην Ελλάδα είμαστε μη μου απτου.

Στο εξωτερικό που οι μισθοί είναι σαφώς υψηλότεροι, τα καταστήματα μεταχειρισμένων είναι τρόπος ζωής εδώ και χρόνια. Εμείς εδώ μην τύχει και ακούσουμε για μεταχειρισμένο ρούχο, αμέσως φρικάρουμε. Για μένα το μεταχειρισμένο δεν είναι ντροπή, φτάνει να είναι σε καλή κατάσταση. Τα vintage δλδ γιατί τα ακριβοπληρώνουν μερικές και πουλάνε και μούρη;

ευτυχως ηρθε η κριση και μαθαμε σχεδον ολοι το χαριστικο παζαρι. οταν ενημερωνα τους γνωστους μου πριν 3-4 χρονια για το χαριστικο παζαρι του Σπορου στα Εξαρχεια ειτε με κοιταζαν με μισο ματι, ειτε μου απαντουσαν οτι δεν ειναι...γυφτοι και ζητιανοι για να παρουν second hand αντικειμενα!!! τωρα ολο και περισσοτεροι με ρωτανε για τετοιες δραστηριοτητες λογω ιδιοτητας συζυγου. εγω δεν ντρεπομαι να ομολογησω οτι πουλησα μεχρι και καποια παλια και χαλασμενα χρυσαφικα προκειμενου να καλυψω τα φροντηστηρια των παιδιων μου. αισθανομαι μαλιστα και πολυ υπερηφανη γιατι πασχιζουμε καθημερινα να καλυψουμε τις βασικες αναγκες των παιδιων μας, οπου βασικες για εμενα μεταφραζεται σε φαγητο, παπουτσια και μαθηση. ρουχα, παιχνιδια και αλλα τετοια εχω μαθει να ανταλλασω με φιλες και γνωστες εδω και μια 10ετια. ας μην εχουμε λοιπον ανοητα κολληματα με την ανταλλαγη.

lRR9p3.png

Προφανώς και εσύ μόνο ξέρεις τι είναι καλυτερο και τι οχι τι είναι απαραίτητο να γίνει και τι οχι.Και δεν είσαι η πρώτη που το κάνει.Πολλές οικογένειες ξέρω που ανταλλασουν πραγματα ή πωλούν κάτι που δεν χρειάζονται.Μην σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι.Επαιξαν τα παιδάκια σου?Το χάρηκαν το παιχνίδι που τους πήρες?Ναι.Αρα μόνο αυτό έχει σημασία.Και στην τελική και εμείς όταν ήμασταν μικρά ο ένας τα ρούχα του άλλου φορούσε και παιζαμε με 2 παιχνίδια.Σου είπα και στο άλλο ποστ, μια χαρά έπραξες.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

καλημερα κ απο μενα!!!εγω δεν το θεωρω ντροπη ολο αυτο!!ισα ισα που κ σ'αυτο το φορουμ κ σε καποια αλλα νιωθω οτι αφου το συστημα του κρατους μας ισοπεδωσε,ψαχνουμε λυσεις να βοηθησουμε ο ενας τον αλλον!εμενα με συγκινει ολο αυτο!!!

κ το θεωρω σαφως καλυτερο να δωσω ενα ποσο σε μια μανουλα για ν'αγορασω κατι απο κεινη κ οχι να δωσω παραπανω χρηματα κ να πλουτιζουν πολυκαταστηματα!!η γνωμη μου ειναι αυτη!!

το καλοκαιρι που γιορταζε η κορουλα μου λεγαμε με τον αντρα μου να της παρουμε μια κουζινιτσα μεγαλουτσικη να παιζει!!πηγαμε,ρωτησαμε κ μας ειπαν 180 ευρω!:shock::shock::shock:ναι δεν ντρεπομαι να πω οτι ηταν αδυνατον να την παρουμς κ φυσικα δεν την πηραμε...πηραμε κατι αλλο φθηνο,αλλα ομορφο!!

τον σεπτεμβριο νομιζω βρηκα απο μια μανουλα εδω μια κουζινα υπεροχη,πολυ πιο ομορφη απ'αυτην που ειχαμε δει τοτε,την οποια την εδινε με 25 ευρω!!!την πηρα με πολυ μεγαλη χαρα!!!ο λογος της χαρας μου εκτος του οτι η κορη μου θα χοροπηδαγε απο ενθουσιασμο,ηταν οτι εκεινη η μανουλα βοηθησε εμενα να αποκτησω κατι που φανταζε δυσκολο ν'αγοραστει απο εδω κ γω εδωσα καποιο ποσο σε μια μαμα για να βοηθηθει η' να παρει κ κεινη κατι για το παιδακι της κ δεν πηγα να πλουτισω πολυκαταστημα εκμεταλλευσης!!!η κορουλα μου χαρηκε πολυ μ'αυτο το δωρο κ δεν νοιαστηκε αν ηρθε με τα ελτα,ουτε αν ειναι φθηνο η' ακριβο,ουτε αν φερει το ονομα καποιας μαρκας παιχνιδιων!!!κ μαζι με κεινη χαρηκα κ γω!!δεν το βλεπω με το στυλ ''αα οκ βρηκαμε καποιον που δινει σε φθηνη τιμη κ με συμφερει''...το βλεπω οτι ο ενας βοηθαει τον αλλον!!αυτη ειναι η ουσια!!!μπορω να πω οτι με την κριση που ζουμε τωρα πια,αισθανομαι οτι γιναμε περισσοτερο ανθρωποι,ανακαλυψαμε τροπους να ειμαστε πολυτιμοι ο ενας για τον αλλον κ ας ειμαστε αγνωστοι μεταξυ αγνωστων!!νιωθω πολυ ομορφα γι'αυτο!!!χτες πηγα στα ελτα κ πηρα 2 τζινακια που ειχα παραγγελει για τον γιο μου απο μια κοπελα στο φορουμ!!τα ανοιξε,τα δοκιμασε,χαμογελουσε συνεχεια κ καποια στιγμη συζητησαμε το θεμα με τις αγορες της μαμας μεσω ιντερνετ!!του ειπα λοιπον οτι τωρα πια ολοι οι ανθρωποι κ μαζι κ η μαμα κ ο μπαμπας δνε εχουν πολλα λεφτα κ εστι η μαμα βρηκε καποιους ανθρωπους μεσα στον υπολογιστη που εχουν ομορφα πραγματα κ τα παιρνουμε απο κει!!κ μεις τα πληρωνουμε λιγοτερο κκεινοι βοηθιουνται που τα αγοραζουμε!!!!!κ πεταγεται κ μου λεει::''ναι μαμα δινουν πολυ ομορφα πραγματα,εμενα μ'αρεσει να πηγαινουμε στο ταχυδρομειο κ να περιμενουμε να μας στειλουν!''!!συγκινηθηκα παρα πολυ!!!οτιδηποτε παιρνιε ενα παιδακι χαιρεται απ'οπουδηποτε κ αν ειναι αγορασμενο!!!

ααα κ ξεχασα κ κατι αλλο να πω για την κουζινιτσα!!παιρνω λοιπον την κουζινιτσα με 25 ευρω κ πηρα κ αλλα 2 πραγματακια για τα αγορακια μου!!αν ειχα παρει την κουζινα 180 ευρω..τα αλλα 2 δεν θα μπορουσαν να παρουν τιποτα!!!

κ ενα αλλο παραδειγμα!!!εδω στο νησι τα παντα ειναι πανακριβα,αλλα θα μιλησω μονο για τα παππουτσια!!!ανοιξε περσι ενα μαγαζι που οι τιμες ξεκινανε απο 40 ευρω κ φτανουν 85!!!πριν ανακαλυψω το ιντερνετ κ τις αγορες πηγαιναμε εκει που ειναι πιο φθηνο μαγαζι απ'ολα τα υπολοιπα κ περναμε παππουτσακι των παιδιων!!φανταστειτε 40 ευρω το ζευγραι το λιγοτερο,επι τρια....κ φυσικα δεν παιρναμε μονο 1 στο καθε παιδι γιατι θελουν κ τα καλα τους κ τα καθημερινα!!!ηταν πολυ δυσκολα!!!κ κει λοιπον που διναμε περιπου 130 ευρω για 2 ζευγαρια παππουτσια,φετος εδωσα σε μανουλες εδω περιπου 120-150 ευρω (οχι μαζικα) κ εντυσα την κορουλα μου που της ελειπαν πολλα πραγματακια,της πηρα 3 ζευγαρια παπουτσια,του γιου μου ενα που χρειαζοταν,παιχνιδακια κ πηρα κ 3-4 πραγματακια για μενα η' το σπιτι!!!κ χαιρομαι πολυ γι'αυτο,που δενε δωσα παλι 130 ευρω για 3 παππουτσακια σε ενα καταστημα,αλλα βοηθησα αλλες μαμαδες κ βοηθησαν κ κεινες εμενα!!!

κ τελος να πω οτι δινω μεγαλη αξια σε ολο αυτο που γινεται εδω κσ ε οποιοδηποτε φορουμ,καθομαι συχνα κ αναλογιζομαι ποσα πραγματακια προσφερω στα παιδια μου που σε κανονικα μαγαζια εδω στο νησι δεν θα τα επαιρνα ποτε,που προσφερω κ γω καποια ποσα σε μανουλες για οποιαδηποτε αναγκη τους και συγκινουμαι πραγματικα για ολο αυτο που γινεται μεταξυ μας!!δεν νιωθω καθολου ντροπη,αντιθετα νιωθω πιο ''ξεχωριστη'' να το πω,που ενω αλλοι καθονται κ χαζεουν τι θα παρουν απο βιτρινες καταστηματων,εγω περιμενω κατι απο μια ''αγνωστη'' μανουλα που το δινει με αγαπη κ το παιρνω κ γω με μεγαλη αγαπη κ εκτιμηση!!θελω να ευχαριστησω παρα πολυ οσες κοπελες μου εχουν δωσει κατι κ να πω οτι το εκτιμω αφανταστα κ νιωθω μεγαλη ευγνωμοσυνη!!δεν το βλεπω σαν μια απλη ανταλλαγη η' αγορα,ειναι πολυ σημαντικο για μενα ολο αυτο που γινεται...οχι τοσο για τις τιμες..οσο για την ανθρωπια!!εχω γνωρισει υπεροχους ανθρωπους εδω μεσα,ανθρωπους που πραγματικα οτι δινουν το δινουν εγκαρδια!!κ ευχαριστω πολυ κ παλι για ολα!!!κ ειδικα για την χαρα που χαρισαστε στα παιδακια μου!!!!!ενας απλος πωλητης καταστηματος δεν θα χαιροταν τοσο με τη χαρα τους!!ειναι πολυ ομορφο να δινει αξια ο ενας στον αλλον!!!να νιωθουμε οτι καποιος αγνωστος συνομιλητης ειναι τοσο σημαντικος για μας!!!

αυτα ειχα να πω κ συγνωμη για το κατεβατο!!απλα ηταν καλο θεμα για να πω αυτα που σκεφτομαι τοσο καιρο!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...